Přejít na obsah


Fotka

Nepoctivci v geocachingu aneb mlčet není dobré


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1844 odpovědí na toto téma

#221 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2018 - 0:19

Tak jsem čekal, když se tu DanielKotmel vyskytuje, že dostanu alespoň  nějakou vyhýbavou odpověď na svůj dotaz kampak po půl roce "nošení po eventech a keších" zmizelo moje TB Vampire Duck, které v podstatě celého půl roku nikdo neviděl a ani na eventu v jehož inventáři přístalo tomu zjevně nebylo jinak... a ono nic. Odpovědí je mi mlčení. Tak to shrnu. 

 

Jmenovaný měl můj TB údajně u sebe od listopadu 2017 do konce května 2018 můj TB pojmenovaný Vampire Duck. Stále se někde pohyboval, po keších, po eventech apod a když mi dlouho nepřišel žádný log ve smyslu "viděno na ......" tak jsem jej začal sem tam kontrolovat. Už jsem začínal mít nutkání se ozvat, protože je trochu divné pokud se TB pohybuje po eventech a skoro celého půl roku ho nikdo nezaloguje. Než jsem se k tomu dostal, zjistil jsem, že TB je "umístěn" v eventu, kterého se dle logů zúčastnilo jen 10 lidí. Ani zde zjevně TB nikdo neviděl a od té doby zde leží. Dnes již více než 14 dní. A takových cizích TB tam teď leží více (minimálně 4 určitě). GC7N8JV

 

Ano rád bych se mýlil, ale nejspíš je snazší TB někde naoko nechat s tím, že si toho owner nejspíš nevšimne, než se přiznat, že jsem ho ztopil, ztratil nebo co já vím. :(

 

A přiznávám, trochu mně to se-e...


  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#222 DanielKotmel

DanielKotmel

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2018 - 6:33

Tenhle TB jsem někomu předal na eventu. Ještě jej nezalogoval, snad se tak stane. Čekám až si všichni zalogují TB, které jsem jim na eventu dal.

Tento příspěvek byl upraven od DanielKotmel: 15 červen 2018 - 6:50

  • 0

#223 KulisekW

KulisekW

    KulisekW

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 231 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2018 - 7:28

Danieli, buď chlap a postav se čelem k otázce svých logů na keších v jeden den v USA, Argentině, Německu, Francii, Austrálii a na Slovensku a Novém Zélandu. Povíš nám k tomu něco? A prosím žádné pohádky a výmluvy. :)
Možná mi nebudeš věřit, ale nikdo není "borec" kvůli svým internetovým logům.

P.S. Jo a tím, že skryješ své statistiky (jak na GC.com, tak na P-GC) neuděláš za vším tlustou čáru.
  • 14

#224 Jerry 68

Jerry 68

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2018 - 7:31

Pokud dám někomu trasant na eventu, tak se vždycky ptám komu. A většinou ho dám někomu, koho znám, byť třeba jen virtuálně, ale je u něj předpoklad, že ho posune dál a neskončí v propadlišti dějin.


  • 4
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#225 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2018 - 16:00

Tak ted napisu neco co mozna nebudes chtit slyset. A mnozi dalsi taky ne. Ale projekty jako Matrix v Brandejse (a mnoho podobnych veci jinde) jsou jedna z veci ktery vedou geocaching do zahuby. Je to totiz vlastne obycejnej powertrail. Nic jinyho. Lovi se to tedy uplne stejnym zpusobem. Proste nahrnout ty body za kazdou cenu cestou nejmensiho odporu do statistik. Nic vic, nic min. Metody uplne stejny. Protoze to neni z tradicek, je treba napred poshanet finalky. Pak je treba postavit silnej team tak aspon o sesti lidech, co se rozebehne po lese, rozdelej si to a nabouchaj tam nalepky. Pak se to zaloguje skriptem. Pac je toho hodne a je to kompletni matrix, slitnou se na to lidi z okruhu nekolika set km jak vosy na bonbon. Kdyz zalozis powertrail, nediv se ze lidi lovej powertrail. Sice byl celkem luxusni, ale to je jedno. Kdybyste misto tohodle udelali treba jen 20 peknejch kesi a rozprostreli je po vetsim prostoru, tak by to lidi tak nelakalo, meli byste tam misto 1000 logu jen stovku, ale troufam si tvrdit ze by vam to prineslo vic radosti.

 

Totez plati pro projekty jako serie T5 na rekach v Nemecku, kde kazdej jouda nasbira za den desitky bezcennejch T5. Totez plati pro jiny traily s jinym charakterem (letterboxy, multiny, D5) ktery se objevuji cim dal vetsim tempem. Ja tomu rikam instantni geocaching. Vsechno mit hned a po ruce a bez namahy. A cim vic se tohodle vytvori, tim vic se nahrava podvodnikum. Zrovna tak jako klasicky tradickovy traily degradovaly geocaching, degraduji ho i tyhle sofistikovanejsi veci. Lidi si to vubec neuvedomuji, ale zakladanim tehle populistickejch serii si sami serou na hlavu.

 

Pokus o odpoved na tuhle degradaci byl do urcite miry Challenge Forest. Challenge totiz nestaci jen obehnout s hromadnou nalepkou, jeste se musej splnit a to musi udelat kazdej za sebe. Trochu to funguje, ale prinasi to zas jiny negativni efekty a musim rict ze dnes bych asi nezakladal ani to. Resp. pokud jo, vypadalo by to jinak.

 

Cesta z toho je snadna - zakladat klasicky kvalitni kese. Jednotlivy, mimo civilizaci, ruznych typu a obtiznosti a dat prednost kvalite pred kvantitou. Nehnat se za poctem obdrzenych FI, nebo FP, ale za skutecne dobrymi vecmi, i kdyby mely mit jen 10 nalezu za rok. Proste navrat ke korenum. Neni potreba mit miliony kesi, ani statisice kaceru, ani miliony foundu. Kvantita likviduje kvalitu a mene je v tomhle pripade vice. Jenze uz je to tak rozjety ze to neni mozny zastavit.

 

Moc pěkně řečeno. (došly mi palce nahoru :-( ).

I proto bych byl raději, kdyby tyto série a PWT tolik nevznikaly. A snažím se všude říkat, že mám raději keše, které jsou věnované místu. I když bohužel lovím i tyto "série" vzhledem ke své závislosti.

 

Jsem spíš takový příležitostný kačer - zalogovaných 150 keší za osm let hledání mluví samo za sebe, z hodně výletů se vracím bez odlovení keše, protože společnost co tam je se mnou to nebaví, nebo se mi pro jiné zájmy nedostává času letět ještě někam bokem. Takže mě z honění bodů opravdu nikdo nemůže nařknout. Ty co logují jen od počítače nechápu a asi ani pochopit nechci.

 

Závidím ti, že jsi nepropadla tolik závislosti na GC, stejně jako všem ostatním, kteří dokáží nechat ladem ležet keš, kolem které jdou, bez cukání v nohou. Bohužel vím o sobě, že mě něco uvnitř nutí hledat kešku, kolem které jdu, i když třeba nestojí za mnoho, ale je prostě "cestou". Mrzí mě, že ji nenajdu, mrzí mě, když na ní nemám čas (což se poslední dobou stává čím dál častěji). I když vím, že kdybych závodil o co nejvíce bodů, měl bych si vybírat úplně jiné keše (PWT), ale ty odlovím jen zřídka když je náhodou cesta kolem a čas se u pár zastavit...


Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 18 červen 2018 - 16:01

  • 0

#226 šaman3

šaman3

    šaman3

  • Banned
  • PipPipPip
  • 68 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2018 - 6:14

Jste tu prostě minoritní a musíte se podřídit většině. Stačí se kouknout na logy u PWT, jak tam kačeři nadšeně píší, že jeli přes půl republiky, aby si to mohli odlovit stylem: plyn brzda spolujezdec ven a zapsat všechny v autě, plyn brzda spolujezdec ven a zapsat všechny v autě, plyn brzda spolujezdec ven a zapsat všechny v autě, .... :-)


  • -1

#227 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 515 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2018 - 6:38

Tu minoritu mas podlozenou cim? Poctem hracu, nebo poctem logu?
  • 2

#228 None

None

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 286 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2018 - 7:43

Já jsem na Matrixu byl, dokonce snad dvakrát a našel jsem dohromady asi 15 keší. Vždy to byla procházka na odpoledne po lese, prostě docela pohoda. Za mě to teda určitě nebyl PWT. Bral jsem to jako fakt dobrej počin pro geokomunitu a ownery toho "dílka" obdivuju. Jistě, někteří naši nenažranci k tomu přistoupili jako k PWT, začli si předávat finálky a vůbec. Troufnu si říct, že všichni kteří to dali za jeden den sami jsou buď Houdínové, nebo podvodníci. Jak píše kolega o několik čláků víš, že si váží CITO bodů, tak třeba já nemám ani jeden a nikdy mít nebudu. Úklid beru jako svou povinnost a nepotřebuju za to body. Naprosto pravidelně chodím u nás do lesů s igelitkou a naprosto pravidelně ji nosím plnou bordelu, hlavně PET lahví.


  • 2

#229 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2018 - 9:05

Tu minoritu mas podlozenou cim? Poctem hracu, nebo poctem logu?

Podle mě počtem logů a tempem jejich přibývání. Tyhle keše mají zcela evidentně mnohem vyšší návštěvnost než třeba dříve opovrhované drive in na dálničních odpočívadlech.


  • 1

#230 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2018 - 13:03

Tak ted napisu neco co mozna nebudes chtit slyset. A mnozi dalsi taky ne. Ale projekty jako Matrix v Brandejse (a mnoho podobnych veci jinde) jsou jedna z veci ktery vedou geocaching do zahuby. Je to totiz vlastne obycejnej powertrail. Nic jinyho. Lovi se to tedy uplne stejnym zpusobem. Proste nahrnout ty body za kazdou cenu cestou nejmensiho odporu do statistik. Nic vic, nic min. Metody uplne stejny. Protoze to neni z tradicek, je treba napred poshanet finalky. Pak je treba postavit silnej team tak aspon o sesti lidech, co se rozebehne po lese, rozdelej si to a nabouchaj tam nalepky. Pak se to zaloguje skriptem. Pac je toho hodne a je to kompletni matrix, slitnou se na to lidi z okruhu nekolika set km jak vosy na bonbon. Kdyz zalozis powertrail, nediv se ze lidi lovej powertrail. Sice byl celkem luxusni, ale to je jedno. Kdybyste misto tohodle udelali treba jen 20 peknejch kesi a rozprostreli je po vetsim prostoru, tak by to lidi tak nelakalo, meli byste tam misto 1000 logu jen stovku, ale troufam si tvrdit ze by vam to prineslo vic radosti.

 

Totez plati pro projekty jako serie T5 na rekach v Nemecku, kde kazdej jouda nasbira za den desitky bezcennejch T5. Totez plati pro jiny traily s jinym charakterem (letterboxy, multiny, D5) ktery se objevuji cim dal vetsim tempem. Ja tomu rikam instantni geocaching. Vsechno mit hned a po ruce a bez namahy. A cim vic se tohodle vytvori, tim vic se nahrava podvodnikum. Zrovna tak jako klasicky tradickovy traily degradovaly geocaching, degraduji ho i tyhle sofistikovanejsi veci. Lidi si to vubec neuvedomuji, ale zakladanim tehle populistickejch serii si sami serou na hlavu.

 

Pokus o odpoved na tuhle degradaci byl do urcite miry Challenge Forest. Challenge totiz nestaci jen obehnout s hromadnou nalepkou, jeste se musej splnit a to musi udelat kazdej za sebe. Trochu to funguje, ale prinasi to zas jiny negativni efekty a musim rict ze dnes bych asi nezakladal ani to. Resp. pokud jo, vypadalo by to jinak.

 

Cesta z toho je snadna - zakladat klasicky kvalitni kese. Jednotlivy, mimo civilizaci, ruznych typu a obtiznosti a dat prednost kvalite pred kvantitou. Nehnat se za poctem obdrzenych FI, nebo FP, ale za skutecne dobrymi vecmi, i kdyby mely mit jen 10 nalezu za rok. Proste navrat ke korenum. Neni potreba mit miliony kesi, ani statisice kaceru, ani miliony foundu. Kvantita likviduje kvalitu a mene je v tomhle pripade vice. Jenze uz je to tak rozjety ze to neni mozny zastavit.

 

Za mě osobně je toto nejlepší příspěvek, co tu kdo kdy vůbec někdo napsal za posledních několik let a to nejen na téma podvodníků, ale i o celkové klesající úrovni geocachingu jako takového. V pár větách je řečeno a shrnuto vše. Modráku, hluboce smekám a podepisuji v plném rozsahu. Podle mě (i podle ohlasu dalších zde) by to stálo zato maličko rozvést, doplnit pár fotkama (hromadné logovaní, rozryté okolí PWT atd) a publikovat to zde formou článku, třeba to aspoň pár lidí trochu nakopne ....


  • 8
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#231 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2018 - 13:21

Podle mě počtem logů a tempem jejich přibývání. Tyhle keše mají zcela evidentně mnohem vyšší návštěvnost než třeba dříve opovrhované drive in na dálničních odpočívadlech.

 

Na druhou stranu proč přibývají tak rychle logy na PWT a sériích (a proč přibývají tyto keše tak rychle)?

Protože jsou snadné. A protože jeden bodohonič za jeden den stihne zalogovat daleko více PWT keší, než normálních keší..

 

Máme desetitisíce kačerů v ČR (dle project-gc za rok 2017 bylo v ČR skoro 70 tisíc kačerů). PWT vyhledává hrstka. Odhaduji, že to bude do tisícovky, možná spíše tak půlka. Ta tisícovka má totiž do 5000 nálezů, kdyby vyhledávali PWT, měli by daleko více. Zbytek jejich nálezců jsou různí místní, či ti, co prostě to odloví, protože to jsou keše blízko a berou to jako bod (jako třeba já, i když je třeba tolik nemusí). Nebo si jako výzvu odloví kousek jednoho PWT na zkoušku, kolik toho dají za 1 den (nad 200 keší za den má cca 1900 kačerů z ČR, nad 400 keší už jen kolem 700).

Zbytek kačerů hledá ty "ostatní" kešky... Tam těch logů bude určitě víc, než na těch PWT, jen to není tak "vidět".

 

Např. největší český PWT - JTPT a DSGC které jsou od r. 2013 a 2014 mají cca 1800 a 1500 nálezů. Ovšem v tom jsou i ti, co za nimi jezdí z ciziny. Když si vezmete, kolik nálezů mají za tu dobu některé jiné keše, tak to ani není tolik... Když si vezmu, že jedna naše keška má od r. 2015 bez patnácti 500 nálezů, není nikde v sérii, je v kopci u lesa na vyhlídce (min. 500 metrů od silnice), nebo že keš u ZOO má za rok skoro půlku nálezů co ten PWT zr. 2014, tak si říkám, že vlastně ani tak navštěvované nejsou! A to jsou keše ve Dvoře Králové.

 

Jediné, proč rychle přibývají, je jednoduché nahonění bodů. A že pro ty, co rádi PWT je to pořád málo.


  • 7

#232 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 345 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2018 - 14:02

Za mě osobně je toto nejlepší příspěvek, co tu kdo kdy vůbec někdo napsal za posledních několik let a to nejen na téma podvodníků, ale i o celkové klesající úrovni geocachingu jako takového. V pár větách je řečeno a shrnuto vše. Modráku, hluboce smekám a podepisuji v plném rozsahu. Podle mě (i podle ohlasu dalších zde) by to stálo zato maličko rozvést, doplnit pár fotkama (hromadné logovaní, rozryté okolí PWT atd) a publikovat to zde formou článku, třeba to aspoň pár lidí trochu nakopne ....

Jojo Michale je to tak Modrak to dobře napsal.... není to o kvantitě ale o kvalitě.
Problém já v tom vidím zásadní, každej v tom hledáme něco, bohužel to něco je u každého něco jiného!! A z toho se odvíjí to další, takže částečně je to začarovaný kruh... vlastně ne, ne kruh ale spirála kterou roztáčí ty počty něčeho... (Jinak body samy o sobě za to nemůžou jen nějaká nutkavá vlastnost lidská hromadit hromadit cokoliv).
A počty tomu neodpářeme a lidi mají rádi statistiky. Sám si nějakou vedu prostě pro sebe. Problém je jak ven z té spirály počítání...

takže Modrák dobrý ale co dál - jak udělat renezanci geokešingu ?

Ja změnit lidi ?
Jak jim říct, že když tomu nerozumí, nebo na to nemají, že to prostě mít nemusí (šifry, T5, ...) ?
Jak jim říct, že PWT no dobrý ale... ?
Jak jim vysvětlit, že lepší je udělat zepár dobrých keší... nebo když už sérka tak rozumný počet... ?
Jak se třeba naučit, že když už teda PWT tak ok na půl roku a pak vypnout... (bordel v keších, údržba, příroda.... ) ?
Jak přesvědčit lidi, že lepší jsou zážitky než milionšest něčeho... ?
Jak jim vysvětlit, že finálkaření je cesta do pekla ?
......
......

Těch otázek by bylo ale odpovědi moc neznám.

Jediný co jde je neustále o tom mluvit a říkat co je dejme tomu cílem geocachingu a co už je prostě blbost (ale to je zase imaginární).... víc pro to asi udělat nejde než osvěta donekonečna - jde o svobodnou hru a prostě se to bude vyvíjet a ovlivnit to můžem jen my nikdo jinej...

p.s. záměrně se vyhýbám slovu BOD počítat se dá cokoliv :)


  • 3

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#233 von Bronin

von Bronin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2018 - 11:51

Banán.....

https://www.geocachi...10-ee62141fd2dc


  • 3

#234 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2018 - 12:08

Víme.  :)  A osobně doufám, že se z toho nevykroutí tak jako při prvním BANU. 


  • 6

#235 sambar439

sambar439

    Hulvát a vesnickej primitiv ;)

  • Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2018 - 12:08

p.s. záměrně se vyhýbám slovu BOD počítat se dá cokoliv :)

 

Myslím, že jsi na to přišel - stačilo by, aby počet nalezených keší nebyl veřejně vidět - aby ho viděl jen daný hráč... Všechno je to jen o honbě za statistikami, počty nalezených, odznáčky a podobných 3,14čovinách... ;)


  • 0

#236 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 345 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2018 - 12:20

Myslím, že jsi na to přišel - stačilo by, aby počet nalezených keší nebyl veřejně vidět - aby ho viděl jen daný hráč... Všechno je to jen o honbě za statistikami, počty nalezených, odznáčky a podobných 3,14čovinách... ;)

Nevím... lidi by se stejně chlubili a počítali si někde zářezy :) je to lidská vlastnost něco kumulovat...
A znáš to heslo "Hamty hamty ať mám víc jak tamty..." ;)
Dokonce mi nevadí ani zdravá soutěživost to patří k věci :) ale tohle co tu předvádí Pepa nemá s ničím takovým nic společného...

a pár dalších námětů jsem dal na zamyšlenou o kus vejš... pravděpodobně zbytečně iluzi si nedělám :)
 


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#237 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2018 - 12:23

Jojo Michale je to tak Modrak to dobře napsal.... není to o kvantitě ale o kvalitě.
Problém já v tom vidím zásadní, každej v tom hledáme něco, bohužel to něco je u každého něco jiného!! A z toho se odvíjí to další, takže částečně je to začarovaný kruh... vlastně ne, ne kruh ale spirála kterou roztáčí ty počty něčeho... (Jinak body samy o sobě za to nemůžou jen nějaká nutkavá vlastnost lidská hromadit hromadit cokoliv).
A počty tomu neodpářeme a lidi mají rádi statistiky. Sám si nějakou vedu prostě pro sebe. Problém je jak ven z té spirály počítání...

takže Modrák dobrý ale co dál - jak udělat renezanci geokešingu ?

Ja změnit lidi ?
Jak jim říct, že když tomu nerozumí, nebo na to nemají, že to prostě mít nemusí (šifry, T5, ...) ?
Jak jim říct, že PWT no dobrý ale... ?
Jak jim vysvětlit, že lepší je udělat zepár dobrých keší... nebo když už sérka tak rozumný počet... ?
Jak se třeba naučit, že když už teda PWT tak ok na půl roku a pak vypnout... (bordel v keších, údržba, příroda.... ) ?
Jak přesvědčit lidi, že lepší jsou zážitky než milionšest něčeho... ?
Jak jim vysvětlit, že finálkaření je cesta do pekla ?
......
......

Těch otázek by bylo ale odpovědi moc neznám.

Jediný co jde je neustále o tom mluvit a říkat co je dejme tomu cílem geocachingu a co už je prostě blbost (ale to je zase imaginární).... víc pro to asi udělat nejde než osvěta donekonečna - jde o svobodnou hru a prostě se to bude vyvíjet a ovlivnit to můžem jen my nikdo jinej...

p.s. záměrně se vyhýbám slovu BOD počítat se dá cokoliv :)


Osobně mi nevadí jakákoliv keš. Když se mi nelíbí, tak si jí prostě neodlovím. A když si jí ostatní odloví poctivě, proč ne. To jen tak mimo. Jediné co mi vadí jsou podvodníci v této hře jako je Jonea a třeba DanielKotmel, jejich zastánci a obdivovatelé. A u těchto lidí nezbejvá nic jiného, než na jejich podvody upozorňovat. U Joney to možná už zabralo a může to zabrat i u dalších.


  • 5

#238 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 345 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2018 - 12:27

Osobně mi nevadí jakákoliv keš. Když se mi nelíbí, tak si jí prostě neodlovím. A když si jí ostatní odloví poctivě, proč ne. To jen tak mimo. Jediné co mi vadí jsou podvodníci v této hře jako je Jonea a třeba DanielKotmel, jejich zastánci a obdivovatelé. A u těchto lidí nezbejvá nic jiného, než na jejich podvody upozorňovat. U Joney to možná už zabralo a může to zabrat i u dalších.

Upozorňování určitě dobře... prostě někde už ten hrnec přeteče... :)
Ostatní je na každém, jaký kdo dokáže mít morál :)
Geokešing je především HRA takže čím víc budem švindlovat tím víc to bude něco jiného... tím víc bude nesmyslných pravidel, banů a naštvanejch lidí...


  • 2

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#239 lemrousek

lemrousek

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 160 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2018 - 12:45

Je fakt, že někdy pomůže to nepoctivcům dostatečně komplikovat.

Dám příklad. Přijel k nám na tábor 14letej cikán, šikanoval ostatní děti a chtěl šikanovat i nás vedoucí.
S kolegyní jsme se rozhodly, že se nenecháme. Ona pracovala s dětma z pasťáku, takže tušila, co nás asi tak čeká...
Do jeho pokoje jsme zásadně chodily ve dvou. Všechno zakázaný jídlo jsme mu vyhodily, protože měl tajně ukrytý majonézový bagety a chystal se je mít schovaný ve třiceti stupních a pak je jíst. Všechny cigarety jsme mu postupně zlikvidovaly a že to bylo hodně těžký (byl schopnej přeplavat velkej rybník, od domorodců cigára vyšpatnit a pod plavkama v igelitu je přepašovat do tábora). Děti, který se snažil šikanovat, jsme přemístily.
Za tři dny volal domu, ať si pro něj rodiče přijedou, že to tam není podle jeho představ;)


  • 7

#240 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2018 - 18:48

Myslím, že jsi na to přišel - stačilo by, aby počet nalezených keší nebyl veřejně vidět

 

A proto se počtem nálezů chlubíš u každého zdejšího příspěvku?


  • -2




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama