Přejít na obsah


Fotka

Nepoctivci v geocachingu aneb mlčet není dobré


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1844 odpovědí na toto téma

#81 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 515 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2018 - 16:12

Neni třeba tu zpytovat svědomí a hledat, kde přesně nakreslit tu čáru mezi poctivým a nepoctivým.

Tato debata totiž vznikla proto, že Niximor předvádí chování reviewera, které je na hony daleko za čárou.


  • 9

#82 k-lord

k-lord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 077 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2018 - 16:16

Takže abych to shrnul k závěru: Myslím, že by se v nějaké formě mohly vrátit keše s podmínkou, kde by owner měl možnost za určitých podmínek smazat logy kačerů, přestože tito byli podepsáni v logbooku. Challenge keše nepovažuji za dostatečnou náhradu.

 

Myslíš, že by ti povolení podmínek na mysterkách pomohlo k zjištění, kdo to vyluštil poctivě a kdo ne? Myslíš, že zaslání řešení mysterky ownerovi by byl pro finálkáře problém? Už se finálkáří i s odpověďmi na earthkeše, což fakt nechápu, tak proč by se nezačalo i s principy řešení mysterek? Jednoduše tito lidé budou vždy o krok dál než ti, co jim to budou chtít ztížit. Bohužel.


  • 2

#83 Sólista

Sólista

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 121 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2018 - 16:38

Já si myslím, že se časem sám Niximor vyjádří.

Jen on sám ví jak to opravdu myslel...

Když ne z pozice revírníka nebo kačera, tak jako chlap by to měl udělat.


Tento příspěvek byl upraven od Jurasa 100: 03 květen 2018 - 16:38

  • 6
Kdo chce psa bíti, ten si hůl vždycky najde!

#84 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2018 - 16:58

Myslíš, že by ti povolení podmínek na mysterkách pomohlo k zjištění, kdo to vyluštil poctivě a kdo ne?


Ne, to si opravdu nemyslím. Jenom bych si nepřipadal tak bezmocný vůči bezskrupulóznosti podvodníků, kteří se nám ownerům smějí do obličeje. Mně je, s prominutím, u prdele, jak to kdo vyluští, ale chtěl bych mít možnost ty nejkřiklavější případy potrestat. Aby i těmto "borcům" došlo, že něco už se tolerovat nebude.
  • 3
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#85 Samaell

Samaell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2018 - 18:42

To je zajímavý názor. A kdy je to tedy v pořádku a kdy ne? Když lovím pro radost ze hry jo a když pro čistou mapu (pořád radost ze hry, jen prostřednictvím čisté mapy) tak už ne? Já si totiž myslím, že kdyby existovalo jasné řešení, tak ho dávno v pravidlech máme.

Opět, jak to tedy má být správně? Musím se opravdu zapsat já osobně? Jdeme dva (a více), musíme si logbook poslat do kolečka nebo prostě stačí když nás jeden napíše? U "obyč" tradičky to asi nikomu moc vadit nebude, ale u T5? A kdy už jsem vlastně dost daleko, aby byl můj log minimálně nemorální? Neberte mě teď jako, že obhajuju nějaké podvody, spíš chci vidět debatu, která by mohla mít nějaký zajímavý závěr. Prozatím ho žádná, kterou jste tu na toto téma vytvořili neměla.

 

Zkuste se na to podívat i z pohledu HQ, myslíte že je reálné, aby pravidlo o nároku na log za podpis v logbooku nějak rozšířili? Třeba o to, že owner posoudí, zda někdo vyluštil poctivě? Dovedete si to vůbec reálně představit? Já ne.

 

Pokusim se objasnit svuj pohled na tuto problematiku:

1) cista mapa: Jak pisou bejcci: kacer s touto touhou nutne narazi na kesku na kterou nema. Otazka je jak daleko bude od jeho HC. V Praze a Brne to bude par (mozna i jen jeden) kilometru, na vesnicich to muze byt vice. A ted bude resit dilema: prekazi mi tu keska. nejdrive se pokusi o napovedu, pak zacne loudit souradnice. Takhle to fungovalo drive. Dneska neudela ani jedno. Dnes se prihlasi na finalkovy server a souradnice si tam najde. Co me desi je to, ze nekteri nove zacinajici kaceri ani netusi, ze se jedna o spatny postup a mysli si, ze mysterky jsou krabicky, kde jsou souradnice uvedeny jinde nez na GC.com.

 

2) ad log v logbooku: Osobne toto pravidlo plne respektuji. Dle meho nejde vymyslet neco lepsiho / univerzalnejsiho / spravedlivejsiho.

 

Osobne si myslim, ze je velka chyba, ze vy revajvri, coby nase autorita, nejenom neeticke chovani neodsoudite, ale co je horsi ho jeden z vas jeste obhajuje. Kde je jednotny odsuzujici nazor revirniku? Kde je CaGeo, ktere si kladlo za cil osvetu?

Dle meho nikde!

 

Jak ma potom novacek zjistit co je spravne a moralni a co je uz za hranou? Ano. Dle pravidla 2 se nedopousti niceho proti pravidlum, ale opravdu musi byt nazor revirniku takovy, ze log v logbooku je zavazny a je jedno jak se k nemu clovek dostal? Nemuze byt nazor takovy, ze sice log je, ale v pripade, ze dany kacer ani netusi co lovi za kes, tak je alespon nemoralni? Fakt to nemuzete aspon odsoudit? Mate to zakazane? Nebo jenom nechcete?

 

Netvori nahodou tuhle hru owneri, kteri do toho davaji cas a penize? Opravdu chcete pouze skarpovky a zaokapovky bez napadu? Proc bych mel jako owner vrazet nekolik stokorun az tisicikorun do hezke kese, kdyz multinu neprojdou, mysterku nebudou lustit a skoro vzdy finale znici?

 

Edit: Jeste male doplneni. Dnes jsem byl na kontrole jedne sve kese. Zjistil jsem, ze behem zimy zmizela. Ted resim otazku: mam investovat tech cca 500-700Kc do jeji opetovne vyroby kdyz vim, ze ji maji finalkari tesne pred vylustenim, nebo ji mam poslat do archivu a vykaslat se na to? Co se stane? Nastvu tim pocive kacery, kteri se to snazi marne lousknout, nebo to uz louskli a jeste se do oblasti nedostali. Finalkarum to bude jedno. Najdou si jinou D5. Opravdu finalkari nikomu pak hru nekazi?


Tento příspěvek byl upraven od Samaell: 03 květen 2018 - 18:51

  • 9

#86 Sólista

Sólista

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 121 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2018 - 18:49

Ten třetí odstavec mě mluví z duše.

Lépe bych to neuměl napsat.


  • -1
Kdo chce psa bíti, ten si hůl vždycky najde!

#87 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2018 - 19:33

Když si tak pročítám tu diskuzi, asi by se k svým výrokům mohl Niximor opravdu vyjádřit, ať víme jak třeba myslel tohle.

Untitled1263444.jpg

 


  • 2

#88 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2018 - 20:07

Ty jsi fakt naivní. Nebude jeden server, bude druhý, třeba neveřejný. Nehledě na to, že finálky některých, zejména komplikovanějších keší, se tímto způsobem vůbec nešíří.

 

Jenže to nebude alespoň tak volně přístupné a nebude to vypadat tak, že je to normální cesta, jak se dostat k finálním souřadnicím. Jak tu už někde zaznělo. Příležitost korumpuje (dělá zloděje, atd.). Pokud na finálkové weby se bude narážet při hledání řešení na webu a nebude to jen někde skryté, bude to používat daleko více lidí!


  • 1

#89 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2018 - 20:44

Upřímně mi toto vlákno přijde, že je to hon na reviewery a každý teď bude hledat, kdy a co odlovili "nepoctivě". Popravdě je mi jedno, jestli během svého RW života tu možnost něco odlovit bez luštění využijí nebo ne. Geocachingu věnují plno volného času u počítače zatímco my mužeme být venku a hledat keše. Je-li ta možnost, že vidí finálku, jednou z mála odměn, co za tu "otročinu" mají, tak klidně. S tím nemám problém. To je reakce na to, jak tu hned někdo vytahuje špínu na Tobiase a Voyagera. U Voyagera nevím, ale Tobias věnoval a jako neRW věnuje GC stále hodně. Co si ale nějakou malou kritiku zaslouží je chování Valena. Ne snad to, že by něco odlovil podle finálek (pro to platí, co už jsem napsal výše), ale že si mohl odpustit to veřejně prezentovat ve stylu - když je keška blbá (v jeho podání platí o mysterce), tak je finálkaření v pořádku. Tím moc dobrou reklamu reviewerům obecně neudělal. Pomluvy se šíří jako lavina a asi se jim nebudou líbit komentáře "Když můžou podvádět RW, proč bych nemohl taky." Na druhou stranu je ale naivní si myslet, že nějaké drobné excesy RW nějak masivně inspirují nebo budou inspirovat kačery k podvodům. To si každý musí srovnat hlavně u sebe, jak chce tuto hru hrát.

Aneb podle modifikovaného výroku "Kdo je v geocachingu bez viny, ať první hodí kamenem" by bylo dobré se zdržet příliš kritických výroků na stranu RW. Bez nich byste neměli co hrát.

Tak napred okomentuji toto. Hon na reviewry je zajimavej termin. Ja osobne si myslim ze jsem davno znamej tim, ze se pustim do azdyho, kdo dela neco co povazuji za nespravne. Kdyz nekdo svindluje, snazim se s tim neco udelat. Pokud je to shodou okolnosti reviewer, neni to v zadnem pripade duvod, abych ho z toho mel vynechat. Je to prave naopak. Reviewer je uredni osoba. Neco jako v civilu soudce, policajt atd. Ty uredni osoby maji zvlastni pravomoci, o to vic se musi dbat na to aby byly bezuhonne a poctive. Ze je nekdo uredni osoba neni zadny duvod k mluve pro nekale jednani. V civilu na to dokonce zakony pamatuji trestnym cinem zneuziti pravomoci uredni osoby. Pokud k tomu dojde, je to chapano jako vetsi prusvih, nez kdyz totez spacha normalni obcan a je na to pamatovano i vyssi trestni sazbou. Analogicky pokud dela nejake nepravosti reviewer, je to alarmujici a je to mnohem vetsi prusvih, nez kdyz totez udela normalni kacer.

 

Komentare o tom ze revs neco udelali pro komunitu tak se jim ma tolerovat nejaky svindl jsou v tomto kontextu asi tak srovnatelne s nazorem obyvatel Hostivice na Dr. Ratha, pro ktere je to skvely clovek, protoze pro jejich obec toho hodne udelal.

 

No a asi by bylo dobre zverejnit jeste jednu vec, kterou nevite. To co tu ted vybublalo je dusledek dlouhodobeho ignorovani problemu ze strany reviewru. Situace je znama davno. Ten prusvih na kesi Jako vejce vejci byl hned v zarodku zdokumentovan a jeden z reviewru byl o veci zcela diskretne informovan, s prosbou o nejake kulantni reseni. Reviewri dostali sanci aby si mezi sebou udelali poradek, nez jim to preroste pres hlavu a bude z toho pruser. Az kdyz k tomu ani za nekolik mesicu nedoslo a nikdo nic neresil, doslo tedy ke zverejneni v listingu kese. Ani toto nebylo medializovano vic nez je nutne, nesli jsme s tim dal nez do archivovaneho listingu kese, a to presto ze misto omluvy to zaclo arogantni reakci o lezeni v zaludku. V te dobe uz ruplo i to s Tobiasem. Verejne ne, Routa do toho jeste nesel, ale par lidi to vedelo, vcetne minimalne jednoho reviewra. Ani toto nikam nevedlo, pud sebezachovy reviewru selhal. No a po dalsich par mesicich to postoupilo jeste o level vys a Valen verejne napsal to, co lidi zatim byli zvykli slychat jen od Joney, srbaka, seedcorpa atd. Coz logicky vytocilo Kapsu, ktery ale o predchozich uletech nemel asi ani tuseni. Postupne to graduje a ukazuje se ze problem skutecne existuje a je pomerne velky. Ale chtel jsem tim hlavne rict, ze k tomu co jsi nazval honem na reviewry by vubec nedoslo, kdyby pred pul rokem nebrali veci na lehkou vahu a zametli si sami ten svincik. Tu sanci ferove dostali a to dokonce opakovane a kdyby ji behem te doby dokazali vyuzit, nikdy by se to do verejneho diskuzniho fora nedostalo.


  • 20

#90 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2018 - 21:58

Dal bych chtel podekovat Kronovi a Sopdetovi za uprimne komentare k podobnym prusvihum z minulosti. Je to zname, presto tohle je pekne shrnuti. Vsimnete si ze tehdy doslo k zneuzivani uctu s reviewrovskymi pravy. Tiskar, a pozdeji i nekteri dalsi kaceri se dostali k uctum ke kterym se dostat nemeli a pouzili je zejmena k ziskani informaci o mysterkach (finalky), v nekterych pripadech pozdeji k jeste horsim vecem. Administrativa na to zareagovala rozdanim banu tem nickum, ktere takove ucty neopravnene pouzivaly. Zrejme padni komu padni, Kron zminuje snad 20 banu. Parada, co by s tim taky meli delat jinyho.

 

Dneska jsme ovsem v naprosto stejne situaci. Mame tady kacery madbin a Chasseur.cz, kteri prokazatelne zneuzili ucty nekterych revievru (s vysokou pravdepodobnosti slo o ucty Voyager Reviewer a Tobias Reviewer, s uplnou jistotou nevime ktere to byly a ani to neni podstatne) k tomu, aby pro sebe z databaze neopravnene ziskali final wpt. kese, pripadne odpovedi na EC, a takto ziskane informace pouzili k odlovu kesi. Udelali tedy presne totez, co pred lety Tiskar u Chrastala, pripadne dalsi kaceri u dalsich kesi. V pripade madbina je kompletni dukazni material vcetne doznani k dispozici v logu predmetne kese, v pripade Chasseur.cz ma dukazni material k dispozici MiroslavRouta a Rico Reviewer. Timto tedy oficielne davam podnet reviewrum k reseni neopravneneho pouziti uctu ve vyse uvedenych pripadech. Verim ze rozhodnete spravedlive a se stejnou duslednosti jako v podobnych pripadech v minulosti. Tedy ocekavam nekolikamesicni bany. Pokud jsme si vsichni rovni.

 

Co s Valenem nevim. Na to precedens nemame. To budete muset vymyslet sami. Ale aby se reviewer-finalkar verejne smal Kapsovi do ksichtu se mi take nejevi jako unosne.

 

No a neberte to na lehkou vahu. V minulosti uz jste opakovane prosvihli prilezitost s tim neco udelat. Tenkrat jeste v tichosti a privatne. Dnes to postoupilo uz o dva levely, az na verejne forum. Muzeme to vyresit zde. Nebo se to da dale ignorovat, pak je jen otazka casu kdy to postoupi jeste o level vys, nekomu rupnou nervy a postne to cely na HQ. Ja to v zadnym pripade neudelam, zrovna tak jako jsem to nepostnul sem, i kdyz jsem davno mohl. Mam dobrou vuli to resit na co nejnizsi urovni to jde. Ale pokud se s tim vcas nevyporadate, drive nebo pozdeji se to stane.

 

A nebo napiste na ferovku tady verejne ze je to vsechno OK, revs finalkarit muzou. At s tim verejnost pocita a muze se zaridit jak uzna za vhodne.


  • 27

#91 k-lord

k-lord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 077 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2018 - 23:40

 

Komentare o tom ze revs neco udelali pro komunitu tak se jim ma tolerovat nejaky svindl jsou v tomto kontextu asi tak srovnatelne s nazorem obyvatel Hostivice na Dr. Ratha, pro ktere je to skvely clovek, protoze pro jejich obec toho hodne udelal.

 

Modráku, přirovnávat tuto hru k trestným činům je dost mimo mísu. To já tě za ty komentáře přirovnám k inkvizitoru Bobligovi, který se snažil o "čisté" Velké Losiny a okolí, jako se ty snažíš o "čistý" geocaching. Jestli nevidíš rozdíl v tom, co některý z RW udělá pro komunitu a jeho "tichým" šlápnutím vedle, tak je mi z tebe smutno. Přijde mi to, jako že Jonea na vás a vaši kritiku z vysoka kašle, tak si zkusím najít jinou oběť k dehonestaci. Cos udělal tak velkého pro geokomunitu ty, že si dovoluješ bagatelizovat přínos některých RW a to co udělali pro český geocaching? Upřímně bych si tipnul, že každý reviewer (nejen z čr; vím o dvou z USA) minimálně jednou využil svoji pravomoc k nějakému odlovu. A je mi stejně jasné, že HQ s tím problém mít nebude. Oni tam ví, narozdíl od par svatých tady na fóru, že pro ně vykonávají hodně nevděčnou a časově náročnou práci. Ať si za to tudíž něco odloví, když místo luštění těžkých šifer, sedí nad emaily vzteklých a arogantních kačerů, kteří si myslí, že jejich keška musí být schválena za každou cenu.  Źe by je začali odvolávat kvůli nějakým "nečistým" bodům je hodně naivní. Dělali by si to asi sami.

 

A opravdu si myslím, že největší reklamu, jak dobře podvádět, děláte neustále na těchto stránkách i vy Mirkové Dušínové. To je tu minimálně každý půlrok nějaké nové vlákno proti finálkářům a jak se neustále sofistikovaněji podvádí. Jak vidím, komentáře k tomu tu mají pořád ti stejní kačeři.

 

Po napsání této reakce je zřejmé, že budu pro několik kačerů podvodník nebo minimálně jejich podporovatel. Ostatně mh.mail už mě za něho má z minulé diskuze na toto téma. Je mi to jedno. Ač lidi jako Jonea a jemu podobné nemusím, tak si je nehodlám brát do úst při každé diskuzi na téma finálky. Ale budiž, podvádí hodně, tak si ho komentujte a kritizujte. Na druhou stranu pranýřovat na forech někoho, kdo si odloví vyjímečně něco podle finálek a blbě to nekomentuje jako Valen, mi přijde ujeté.


  • -5

#92 seedcorp

seedcorp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 660 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2018 - 23:50

Pokud to bylo před kauzou Locked reviewer, pak to samozřejmě možné je. Klidně se přiznám, že tím člověkem z Libereckého kraje jsem byl já. Bylo to celé jen o tom, že člověk měl příležitost. A to si to pak raději obhajuje jak chce, než aby přiznal, že udělal chybu a upustil od svého jednání. Dnes to přiznávám. Už roky lovím poctivě (což je na našich nálezech vidět) a k testovacímu účtu hlavního programátora Groundspeaku jehož heslo bylo password jsem se naposledy přihlásil při ukončení akce Chřástal. Bohužel jsem to byl taktéž já, kdo ty přihlašovací údaje umístil na Uloz.to a Pastebin (tehdy s představou, že když mě chytnou, prostě řeknu že jsem ty údaje našel na internetu) a využilo jich mnoho dalších lidí z celého světa. Poslední pokus o přihlášení na tento účet jsem učinil při řádění Locked reviewera, nikoliv již kvůli brakování finálek, nýbrž když jsem měl tušení že kdosi zamyká keše právě přes tento účet. To se ukázalo jako správné tušení, jelikož účet byl přejmenován a bylo k němu změněno heslo. Tehdy už šlo o dost, proto jsem celou věc nahlásil jednomu z reviewerů. Když Groundspeak následně zkontroloval přístupy na tento účet, rozdal několik desítek banů.
Dnes bych takovému pokušení již odolal, ale pozdě bycha honit. Jméno mi to zkazilo na dlouhou dobu. Nebylo příjemné poslouchat při společném ftf nadávání na blbce, na eventu v Náchodě do k****. Nebylo příjemné večer usínat poté, co jsem se zde dočetl že mi někdo jede rozbít hubu. Ale pomohlo to pochopit, že to co dělám není správné. Mohl bych v těch nepříjemných věcech pokračovat dál, naposledy jsem nějaké "tomu nevěnuj pozornost, to psal Chřástalovic Tiskař" četl před pár týdny, ale to už je holt daň z blbosti.

 

To je zajímavé připomenutí základů bezpečnosti, no, řekl bych, že pokud má hlavní programátor heslo password, tak zaslouží ban on a né ti, kdo tohle využili. Taky jsem už mnohokrát zkoušel lámat hesla, s velmi pozitivními výsledky... a proč? Prostě proto, že to jde. A o tom je pokrok...

 

Jinak je tedy tohle vlákno ještě zábavnější, než geodepresivní koutek. ale kdo to má číst? Kde berete tolik času na diskusi? :) Není místo toho třeba luštit mysterky? :) //Ať vás taky trochu popíchnu, žeano.//


  • 1

#93 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 0:19

k-lord
Já ti nevím, připadá mi, že ti vadí když se mluví o podvodech. Je to jen můj názor. Do toho, co kdo pro GC udělal a neudělal bych práci RW vůbec netahal. Ač to zní tvrdě, nikdo nikoho do této funkce netlačí, všichni jí dělají dobrovolně a tak se poté ohánět tím, jak je to časově náročné a tak je tak trošku o ničem. Vím o čem mluvím, nejen geocaching má své RW, jsou i jiné celosvětové komunity o daleko více lidech a nikdo si tam nestěžuje jak má náročnou práci, kterou vzal dobrovolně. Osobně když mě bude taková "práce" omezovat, vzdám se jí. Věř že je spousta lidí, kteří by to klidně dělali a bez podvodů.

Za mě je jedno jestli podvádí hráč nebo RW. Je to pořád stejný podvod a nikdo mi nevymluví, že je to nějak jinak. To jestli jsi se rozhodl ty o těchto nešvarech mlčet akceptuji. Já naopak klidně a mile rád reklamu v podobě zveřejnění podvodů i s nicky udělám.


  • 6

#94 bobasso

bobasso

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 4:26

Se zaujetím si čtu tuto diskuzi. Nevím, už z pozice toho jak jsem byl vychován, mě prostě nevytane myšlenka podvádět. Proč taky. Zapojil jsem se do této hry, aby mi naznačila cíl mých výletů a ukázala hezká místa. (jsem turista) V neznámém městě, kde se ocitnu prvně, nebo tam čekam na další vlak mě GC okamžitě dá príma zábavu. To není málo. U nás v "Bráně vysočiny" máme toho, kdo dělá ty skvělé propracované keše, které je radost nacházet a hlavně přijít na ten mechanizmus, jak se do takové keše dostat a zalogovat se. Bohužel jsou ty jeho skvělé keše nevím proč ničeny a čím dál častěji je slyšet, že se na jeho keše musí jít "za" čerstva", dokud ještě září novotou. Ale těch, co u nás dělají skvělé keše je více a nám hledačům radost. Sám svoji keš založenou nemám a tak o to víc rád v logu ownerovi ocením jeho parádní krabičku, kterou jsem nalezl. Za barákem mám T5 keš jeskyně. Vlastník této krabky (taky skvělý owner hezkých keší) kdysi dal možnost se otvírání pokladů zalogovat na té jeho T5. Taky si mohl vyzkoušet v praxi takové lezení pro keš. Jsou keše, na které prostě nemám, jako tato. Šel jsem se tam pouze ze zvědavosti podívat, jak se na ty stromy vlastně lozí. Možnosti se na té T5 zalogovat, jsem ale nevyužil. Přišlo by mi to nefér. Jsem vyjímka? Jistě nikdo není bez viny. Vyjádřil bych se ještě k BF lovům. Na některé šifry hlavu prostě nemám a tak se pokusím na takovou keš jít jinak, ale to v pouze v případě, že mi jsou mi u logů té krabky povědomé fotky (jejich lokalita). Vím, kde to je. A pak pročitáním logů zjišťuji, zda se nějaký kačer neukecne, neřekne toho víc než by měl a z těchto všech nepřímých indicií si poskládám mozajku a v terénu se pak takovou keš pokusím najít. Je to ještě "čisté hraní"? Přiznám se, že BF nalezená keš mi vždy udělá radost. Nemyslím si, že bych ji měl zadarmo. A závěrem. Je to už mnoho let, co jsem si hned po publikaci prošel Kapsovo I. wherigo. Byla zima, všude námraza. Časně ráno, ještě za tmy jsem dolel busem do Osik na točnu a tam od tam vyrazil. Nádherná procházka. O to větší radost, když jsem v cíli našel keš. Ta celá cesta wheriga by se mi líbila i bez toho jednoho bodu za ně. Kapso díky.
  • 12
bobasso

#95 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 515 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 7:11

Přijde mi to, jako že Jonea na vás a vaši kritiku z vysoka kašle, tak si zkusím najít jinou oběť k dehonestaci.

 

A proto se na Facebooku mazou prispevky, co jej kritizuji? A proto jsem tam od nej uz nekolikrat videl vyhrozovani pravniky?

Jsi legracni.


  • 5

#96 k-lord

k-lord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 077 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 7:21

tomy:

 

To není o tom, jestli chci tutlat nebo mluvit o podvodech. Ono je to o tom, co tu už zaznělo. Co je to vlastně podvod a kdo je podvodník? Jak jsem tu četl, podváděl Kapsa u wherigo, Roman u některých multin a mysterek a oba si to nějak zdůvodnili. Jeden tím že wherigo bod nesmrdí, druhý rodinkou. Nic proti tomu, já je kvůli tomu odsuzovat nebudu. Čistý nejsem taky. Taky jsem našel pár mysterek, co jsem navyluštil, dal pár multin od stolu. Takže, jestli tu chceš zveřejňovat nějaké seznamy a dělat reklamy podvodníkům, začni třeba námi třemi. A jestli dokáže nějak podvádět i Kapsa, tak proč né i jiní. Já si iluze o kačerech nedělám. I tady na diskuzi bude několik "čístých" pokrytců. Ale nazývat někoho kvůli hře, kterou si každý může hrát, jak chce, podvodníkem, opravdu nebudu. Já vidim problém u lidí, co keše ničí (a nemyslím si, že to dělají jen finálkáři, protože oni už kódy k otevření keší mají) a obecně ti, co dokáží tuto hru kazit ostatním. Jedno čím, jestli si pořád něčím vyhrožují nebo kradou trasanty apod. To, že si někdo alternativně pomůže ke keši mi hru fakt nekazí a to ani jako ownerovi. To, že někteří nevyluštili moje mysterky nebo nenavštívili místo earthky, i když mají odpovědi, já často poznám. Vztekat se kvůli tomu nechci a nebudu. Nic s tím totiž neudělám. Ostatně ani vy tady v podobných vláknech. Co se za tu dobu změnilo, co o tom píšete v diskuzích? Kolik nepoctivců jste napravili? Nic a nikoho. Ono je to totiž na každém kačerovi, aby k tomu dospěl sám. Třeba jako Tiskař. Ono to tu stejně 99,9% finálkářů ani nečte a nějaké diskuze na toto téma jsou jim ukradené. Pořád tu debatují jen ti, kteří spíše nefinalkaří, ale mají jen jiný pohled na to, jestli s tím bojovat nebo je to zbytečné. Já patřím k té druhé skupině. Ať se to někomu líbí nebo ne. A jako pokaždé, i teď se z diskuze stahuji, protože nic nevyřeší a jen se tu "pere i sebe míň špinavé prádlo". A toho já se účastnit nechci.


  • 3

#97 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 7:21

HaLuMo, ono je to jednoduché: když se někdo snaží obhájit neobhajitelné, dostane se dříve či později do argumentační nouze. Jeho argumenty budou čím dál víc stát na vodě a budou čím dál víc nekonzistentní.
  • 1
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#98 k-lord

k-lord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 077 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 7:23

A proto se na Facebooku mazou prispevky, co jej kritizuji? A proto jsem tam od nej uz nekolikrat videl vyhrozovani pravniky?

Jsi legracni.

 

Poslední má reakce tady. Nějaký Jonea a jeho kritici jsou mi fakt ukradení. Několikrát jsem se k němu negativně vyjádřil a tím to pro mě skončilo. Otravovat život jeho stylem lovení si fakt nenechám.


  • 5

#99 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 7:29

Ale nazývat někoho kvůli hře, kterou si každý může hrát, jak chce, podvodníkem, opravdu nebudu. Já vidim problém u lidí, co keše ničí ... a obecně ti, co dokáží tuto hru kazit ostatním. Jedno čím, jestli si pořád něčím vyhrožují nebo kradou trasanty apod.


Jestliže je geocaching hrou, kterou si každý může hrát, jak chce, tak, jak to široce pojímáš ty, pak tedy přece také může keše ničit (protože chce), krást trasanty (protože chce), kazit hru ostatním (protože chce). Nebo se mýlím?
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#100 von Bronin

von Bronin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 8:17

Mlčet občas skutečně JE dobré. Co sem někteří dokážou vyblejt, je neuvěřitelné. Přičemž na každého z těch, co mají potřebu stále na někoho ukazovat prstem, lze najít škraloup, jak někde porušil pravidla hry. Pro mě je podvodník ten, co cíleně a vědomě porušuje pravidla, krade obsah keší, ničí je....ale tady je to člověk, který prostě jen nehraje podle VAŠÍ osobní představy. Na revírníky tedy plivat nenechám, denně nám všem věnují hodiny práce zdarma. Řadu z nich už osobně znám, jsou to všechno fajn čestní kluci. Howgh.
  • 3




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka