Přejít na obsah

Fotka

Nepoctivci v geocachingu aneb mlčet není dobré

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1873 odpovědí na toto téma

#1861 seedcorp

seedcorp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 664 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2024 - 22:19

Nevím, na co konkrétně se zde odkazuješ. Na ME ve Veltrusech si nebyl. Že je tvůj nick v logbooku? Ano, je, protože jej tam zapsal někdo jiný. Tohle víme také. Když tě však těší, že sis vydupal mít neoprávněně log u akce, které ses nezúčastnil, je to holt tvůj boj. A lhářem a podvodníkem tě budu nazývat nadále. Třeba mého eventu GCAEDE0 ses totiž nezúčastnil, ale přesto sis dovolil jej zapsat jako navštívený a ve svém logu tvrdit, že si tam byl. Ani si neměl kuráž odepsat na mou tehdejší soukromou zprávu, v níž jsem se tě na tento tvůj log dotazoval, a při následné konfrontaci na jiném eventu (GCAEVE1) ses ještě vyjádřil v duchu, že mi to přeci může být jedno. Není a nebude. Z tvých skutků prostě jednoznačně vyplývá, že seš, seedcorpe, podvodník a lhář.

Když jsme u těch soukromejch zpráv, psal jsem ti ohnedně toho že jsem neněšel jistou tvou keš v Žatci a vidíš, místo co bych jí zalogoval jsem ti psal že tam nejni... a noreply.... nicméně nyní koukám, že tam je nedávno nález... takže jsem asi slepej. No nic, příště.

• 1

#1862 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2024 - 15:18

Tohle je dobrý.... pěkný souhrn. Já jsem si schválně nazablokoval prohlížení nálezů ani založených, tak jak to mají mnozí jiní, protože je to prostě hra. Až bude za 1000 bodů 1dolar, tak už ani neceknu. Je uplně šumák, kdo má kolík bodů, já nejsem rozhodně na špici v žádných statistikách nebo v čem že to co je to důležité... Pokud má někdo chuť mně sledovat, tak ať si užije... :) Třrba až se jednou bude psát historie, dostanu vlastní kapitolu, a to se vyplatí, pánové.

Jo, jinak gc.cz čtu jen občas, protože se tu místo řešení důležitých témat množí spíš hejty, bohužel. Když jsem kdysi začínal , tak jsem napsal dotaz a dostalo se mi dopovědi. Dneska tu někdo něco napíše a dostane smršť odpovědí typu najdi si t na wiki a to už tu bylo...

Podvodníku seedcorpe, jestli tomu tedy dobře rozumím, tak sice děláš, že ti nevadí upozorňování na tvé chování v Geocachingu (v osobním životě tě neznám, takže nevím, jestli se jako křivák projevuješ i mimo hru, nebo jen v rámci ní), ale zároveň píšeš, že sis cíleně zablokoval na profilu přístup k přehledu svých nálezů, aby na tvé lhaní a podvádění nikdo nepřišel a nemohl na to upozornit. Vychází mi z toho, že se sice snažíš působit dojmem, že seš nad věcí, ale zřejmě tomu tak úplně nebude. No jo, podvodníci bývají neradi, když se na jejich podvádění veřejně upozorňuje.
Dále si asi nepochopil základní smysl hry, v níž nejde o nějaké „body“, ale o nálezy, respektive v případě eventů účast. A aby si člověk účast na daném eventu mohl nárokovat, musí jej také osobně fyzicky navštívit. Když pro tebe tedy nejsou důležité statistiky, jak mi vyplývá z tvého textu, tak proč lžeš ve svých logách o účati na eventech, které si nenavštivil? Proč máš potřebu zapisovat si jako navštívené mega-eventy, na nichž si nebyl?
No a pokud tě těší představa, že budeš v nějakých análech (jde o slovo z latiny; nevím, jak si na tom se vzdělám, tak pro jistotu uvádím na pravou míru rovnou) zapsán jako sketa, která lhala a podváděla... Asi to také nějak vypovídá o tvém zjevně dosti pokřiveném přistupu ke hře. A též to i vypovídá i o těch, kteří nejen tebe v takovém jednání podporují.

Mimochodem, nemohlo mi uniknout, že během uplynulého víkendu si nezapomněl pokračovat ve své činnosti lháře a podvodníka a zapsal sis účast na slovenském ME. Přestože si v sobotu 29.06.2024 vyrazil na dvojici keší u Radotína (tvůj log), tak si zároveň stihl ve stejný den magicky odcestovat na Slovensko a tam si zapsat účast na mega-eventu (tvůj log). O tom, že nemáš žádnou keš v okolí ME nebo cestou se asi není potřeba více rozepisovat.

A abych nezapomněl, tvůj povzdech ohledně „hejtů“ mi to přijde přinejmenším komický. Nepřipadáš si jako pokrytec? Stěžovat si na problémy a kritizovat poměry, když ty sám lžeš a podvádíš?

Když jsme u těch soukromejch zpráv, psal jsem ti ohnedně toho že jsem neněšel jistou tvou keš v Žatci a vidíš, místo co bych jí zalogoval jsem ti psal že tam nejni... a noreply.... nicméně nyní koukám, že tam je nedávno nález... takže jsem asi slepej. No nic, příště.

Ano, neodpověděl jsem ti. Nevidím nejmenší důvod, proč bych měl odpovídat a případně pomáhat nějakému podvodníčkovi jakým si zcela jednoznačně a prokazatelně ty. V tomto případě mi totiž skutečně nepřišlo, že by bylo neslušné neodpovědět.

Tento příspěvek byl upraven od KulisekW: 04 červenec 2024 - 15:18

• 1

#1863 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 096 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2025 - 11:10

Nechci říct, že je to nepoctivec, ale.

Kačer si zalogoval jsi moji kešku 31. 12. 2024 s datumem odlovu 21. 4. 2019.
Log byl jednoduchý: Děkuji za kešku
Ale účet si založil 16. 2. 2020! 

Co s tím?

• 0

#1864 Beetovy

Beetovy

Beetovy

• Members
  • PipPipPip
  • 504 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2025 - 13:07

Je otázka kdy je v zapsaný v logbooku.
  • 0

#1865 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 205 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2025 - 23:16

Já jsem docela zvědavý, kolik mi přijde podobných mailů až dologuji dvě dovolené, které mám připravené ve FN ale stále ještě loguji ty novější a novější keše. Dovolená je z roku 2020. Stále na to nějak nemám čas, protože loguji ty novější...

• 0

#1866 zmijovkar

zmijovkar

zmijovkar

• Members
  • PipPipPip
  • 1 233 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2025 - 8:56

Hm.. Váhal jsem, jestli to psát, v komunitě vystupuješ pozitivně, udělal jsi pro ostatní hromadu keší...
Ale tak nějak mě napadlo to úsloví: "Nečiň druhému, co nechceš, aby jiní činili tobě."
Asi to taky nemáš moc rád, logy na svých keších po cca 5 letech (za předpokladu, že se k tomu letos dokopeš).

Taky se říká, že log je jediná odměna pro ownera za jeho keš. Log po 5 letech si taky každý může vyložit tak, že ta keš lovci ani nestála za to ji rozumně včas zalogovat, že si na ni náhodou vzpomněl po letech (a taky, kdoví, jestli na ní vůbec byl a nespoléhá na to, že tak staré zápisy nikdo kontrolovat nebude, nebo to ani nejde - tohle se jistě netýká tebe, ale z druhé strany to tak vnímáno být může oprávněně).
K nějaké kultuře hry tohle rozhodně nepřispívá...

• 7

#1867 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 096 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2025 - 9:01

Je otázka kdy je v zapsaný v logbooku.

No to už nezjistím, bo jsem v dubnu 2022 měnil logbook. A starý si neschovávám.

Já jsem docela zvědavý, kolik mi přijde podobných mailů až dologuji dvě dovolené, které mám připravené ve FN ale stále ještě loguji ty novější a novější keše. Dovolená je z roku 2020. Stále na to nějak nemám čas, protože loguji ty novější...

Mně by starý log nevadil. Vím, že pár kačerů loguje hodně pozadu.
Já se tady pozastavuji nad tím, že zalogoval nález pár let před založením účtu.
Což už jsem taky zažil, ale vždy mi to do logu lovec vysvětlit. Třeba že si rozdělili účet, nebo že dologovává dítě, které s ním bylo apod.

• 0

#1868 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 205 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2025 - 10:35

Víte, osobně jsem trochu shovívavý k některým věcem. Například i k tomu zpětnému logování. Protože nikdo není dokonalý, vím, že se v životě prostě někdy najdou chvíle, kdy člověk něco nestíhá apod. I proto jsem to napsal ten svůj příspěvek. Že i když člověk třeba chce poctivě zalogovat, občas na to prostě nemá čas...

Stále na to myslím a hledám čas, kdy to dodělat a stále je něco důležitějšího (děti apod.). V té dovolené jsou některé zahraniční keše, kde potřebuji dopřeložit některé logy. Je to o tom, že buď zaloguji pozdě, ale pořádně, nebo hned a něco ve stylu "DZB". A já raději tu první variantu, i když pozdě.

I když chápu, že pod podobným logováním se pak může skrýt spousta podvodníků... 

Obdivuji všechny vlastníky keší, kteří dokáží najít čas kontrolovat všechny nálezy na keších, pokud mají více jak 100 nálezů na svých keších ročně... Já bych na to už opravdu čas nenašel. I když bych to také rád dělal. Ovšem to by musel mít čas ne 24, ani 48 ale 72 hodin :-).

• 0

#1869 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 096 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2025 - 14:24

Víte, osobně jsem trochu shovívavý k některým věcem. Například i k tomu zpětnému logování. Protože nikdo není dokonalý, vím, že se v životě prostě někdy najdou chvíle, kdy člověk něco nestíhá apod. I proto jsem to napsal ten svůj příspěvek. Že i když člověk třeba chce poctivě zalogovat, občas na to prostě nemá čas...

Stále na to myslím a hledám čas, kdy to dodělat a stále je něco důležitějšího (děti apod.). V té dovolené jsou některé zahraniční keše, kde potřebuji dopřeložit některé logy. Je to o tom, že buď zaloguji pozdě, ale pořádně, nebo hned a něco ve stylu "DZB". A já raději tu první variantu, i když pozdě.

I když chápu, že pod podobným logováním se pak může skrýt spousta podvodníků... 

Obdivuji všechny vlastníky keší, kteří dokáží najít čas kontrolovat všechny nálezy na keších, pokud mají více jak 100 nálezů na svých keších ročně... Já bych na to už opravdu čas nenašel. I když bych to také rád dělal. Ovšem to by musel mít čas ne 24, ani 48 ale 72 hodin :-).

Logování starších keší se také dá doložit fotkami.
Už jsem to psal, o to mi nejde.

Jde mi o to, že někdo zalogoval datum, které je před založením profilu!

• 0

#1870 pavlisp

pavlisp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 158 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2025 - 14:47

Jde mi o to, že někdo zalogoval datum, které je před založením profilu![/quote]

Překlep v datumu, rozdělení teamu? Je stejně divné, že to systém pustí.

Tento příspěvek byl upraven od pavlisp: 08 leden 2025 - 14:52

• 1

#1871 Marty 1905

Marty 1905

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 104 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2025 - 8:16

Hm.. Váhal jsem, jestli to psát, v komunitě vystupuješ pozitivně, udělal jsi pro ostatní hromadu keší...
Ale tak nějak mě napadlo to úsloví: "Nečiň druhému, co nechceš, aby jiní činili tobě."
Asi to taky nemáš moc rád, logy na svých keších po cca 5 letech (za předpokladu, že se k tomu letos dokopeš).

Taky se říká, že log je jediná odměna pro ownera za jeho keš. Log po 5 letech si taky každý může vyložit tak, že ta keš lovci ani nestála za to ji rozumně včas zalogovat, že si na ni náhodou vzpomněl po letech (a taky, kdoví, jestli na ní vůbec byl a nespoléhá na to, že tak staré zápisy nikdo kontrolovat nebude, nebo to ani nejde - tohle se jistě netýká tebe, ale z druhé strany to tak vnímáno být může oprávněně).
K nějaké kultuře hry tohle rozhodně nepřispívá...

Osobně jsem jeden z těch hráčů, co zpětně loguje. Je to z důvodu, že nejsem zastánce jednoduchých logů. Druhou věcí je, že si potrpím na logování v datumu nálezu a u každého logu uvádím datum a čas kdy jsem keš držel v ruce (fotil atd.)

Nejhorší na tom jsou Earthky, kde něco chybí dokončit a ty pak visí řadu let. Aktuálně mám stav 400 nezalogovaných. Mám geokolegu, který je na tom podobně a hůř. Tomu už to lítá v tisících, co nemá dologované. Takže takto. 

Chápu, ale že do této sorty lidí se pak schovávají podvodníci. Každopádně my to hrajeme poctivě a jinak by mě to ani nebavilo a nemusel bych to pak dělat.

Jde mi o to, že někdo zalogoval datum, které je před založením profilu![/quote]

Jak se tu už uvádělo. Systém neověřuje datum logování, takže není důvod, aby nemohl logovat před založením profilu. 

Pak tu máme ty důvody někdo se trhne z teamu a dologovává. Většinou by to, ale měl uvádět v logu. Ale toto nemohu hodnotit sám jsem to nikdy neměl potřebu řešit. 

• 2

#1872 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 096 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2025 - 8:43

Pak tu máme ty důvody někdo se trhne z teamu a dologovává. Většinou by to, ale měl uvádět v logu. Ale toto nemohu hodnotit sám jsem to nikdy neměl potřebu řešit. 

Ano, trhnutí z teamu je nejčastější, ale píše se to do logu.
Napsal jsem mu/ji zprávu, tak uvidím co napíše.

• 0

#1873 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 818 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2025 - 14:01

Jsou i lidi, kteří hledají, ale na webu nelogují, ani nemají účet a ani neví, že by ho měli mít. Typická otázka: Jak víš, kdo to našel? To myslíš jen ty, co to píšou na net? Když potom takový si účet udělá, je možné, že loguje zpětně. Ale spíš bych to viděl na špatně nastavený datum, Sice se nastavuje automaticky na dnešek, ale stát se může všechno. Viděl jsem i keše, založené před rokem 2000, to bude podobný případ špatně nastaveného datumu. Nebo fotky, co mají v exifu rok 2028.

• 0

#1874 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 096 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2025 - 15:11

Kolem toho 21. 4. 2019, plus mínus pár dnů, má v okolí zalogovány další kešky.
Takže na špatně nastavené datum bych to neviděl.

• 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama