Přejít na obsah


Fotka

Nepoctivci v geocachingu aneb mlčet není dobré


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
1844 odpovědí na toto téma

#121 geotrain

geotrain

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 16:05

Jen upřesnění, kdyby si někdo můj předchozí komentář náhodou vyložil jinak:

 

Podvodníky neobhajuju, sám jsem nikdy tímto způsobem nepodváděl a podvádět nechci


  • 0

#122 k-lord

k-lord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 077 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 16:29

mh.mail:

 

OK, ač jsem nechtěl už v tomto vlákně psát, protože si myslím, že bych se stále opakoval, tak ti ještě odpovím, když jsi věnoval úsilí dlouhému komentáři. :-)

 

Ano, lidi, co si to loví alternativně mi opravdu nevadí dokud nezačínají ničit keše, krást obsah keší vč. trasantů nebo jinak znepříjemňují hru ostatním. Ano, to znepříjemňování hry si každý vyloží po svém. Já za to považuji třeba kačery, kteří vrhají negativní světlo na geokomunitu u široké veřejnosti (např. ježdění autem ke keši v lese, obecně do zákazů atd.). Protože díky nim keš může skončit v archivů a to je už přímé znepříjemňování hry jiným kačerům. Tobě naopak vadí ti, kteří si dojdou pro finálku jinak, než zamýšlel owner. Nic nezničí, neukradou a nebýt takových diskuzí nikdo by o nich nevěděl. A popravdě i ten Jonea je mi ukradený, i když přiznávám, že jeho kešování je hrozný extrém. Ale takový Alamogul kešuje stejně a je v Americe za celebritu. Prostě si už říkám, jestli mě jeho chování v této hře omezuje (nebo může někoho jiného) tak, že nemůžu kvůli němu na nějakou kešku nebo nemůžu kvuli němu najít nějaké zajimavé trasanty apod. nebo ne. Možná by můj přístup před x lety byl jiný, ale geocaching už dávno nežeru tak, jako když jsem s ním začínal.

 

 

Mě zase zaráží, že švindl toleruješ, dokonce ho hájíš, zatímco jiný druh neférového jednání zmiňuješ, jak ti vadí. Já jsem ti ve svém příspěvku pouze ukázal, jak by se mohla brát věta „každý si může hrát, jak chce“ dotažená do důsledku. Samozřejmě, že jsi to nenapsal, a samozřejmě, že je to míněno s nadsázkou. Ale když už tou větou hájíš jeden typ nepravosti, proč by se jí nedaly hájit i ty ostatní?

 

Zaprvé nikoho tu nehájím (stejně tak nikoho neodsuzuji) a za druhé opět srovnáváš podobě jako Modrák s tím Rathem. To mám jako do jednoho pytle brát lidi jako Kapsa, Roman, Tobias, sebe a další a ty, kteří kešky záměrně ničí, kradou coiny a dělají jiné prasárny? To jako vážně? Raději si k tomu odpustím další komentář.

 

 

Můžeš mi tedy napsat, proč jsi vytvořil nějakou chemickou D5 mysterku, když ti nevadí, jak ji lidi vyluští? Proč jsi tedy na místě finálky neudělal tradičku? Tohle já neumím pochopit. Přece když udělám nějaký jiný typ keše, než tradičku, tak chci, aby se k ní kačeři dobrali způsobem, který jsem vytvořil. Jinak je to přece zbytečná práce. Co je tohle za pokrytectví?

 

A víš kolik lidí mi dodatečně napsalo, jak to sice bylo obtížné, ale jak jsou rádi, že se jim to povedlo lousknout? I kdyby to byl 1 z 5, který to vyluštil a který má z toho radost, tak má ta keš smysl. I proto jsem se v jiném vláknu snažil některým "nešťastným" ownerům rozmluvit archivaci mysterky kvůli finálkářům.

 

 

Budiž, tobě to hru nekazí. Ale jseš ochotný akceptovat to, že někomu jinému to hru kazí a že mu to vadí? Zatím jsem z tvých komentářů pochopil jenom to, že nás de facto okřikuješ, že máme být zticha, protože tobě to nevadí. Nebo jsi to tak nemyslel a jenom jsi se neobratně vyjádřil?

 

Stejně jako musím akceptovat, že někde hraje alternativně, tak musím akceptovat, že někteří je budou kritizovat bez ohledu na formu alternativy. Že bych chtěl někoho umlčet, tak o tom nemůže být ani řeč. Jednak je mi jasné, že co kačer, to názor a jednak je mi jasné, že to není ani v mé moci. Jak jsem to myslel, je jasné ze všech mých příspěvků. Zastal jsem se tady některých RW, nad chováním jednoho nechápavě kroutil hlavou a alternativní odlovy jen ignoroval.

 

 

On je taky rozdíl, KDO ten „alternativní odlov“ provede.

 

Obecně nerozlišuji, jestli je ten někdo můj kamarád nebo není. Nevím přesně, co myslíš tím "KDO", jestli je to někdo konkrétní nebo ne. Co se mi jeví na alternativních odlovech jako odporné je to, když to dotyčný pak arogantně prezentuje veřejně jako nějaký úspěch či vítězství. 

 

 

Edit: Ano i karty mají svá pravidla. Ale podobně by mi bylo jedno, kdybys podváděl ve hře Pasiáns. To je totiž hra pro jednoho a stejně tak vidím i geocaching. Tam si každý hraje za sebe. A stejně tak, když si budu hrát Pasiáns (třeba s alternativními pravidly) a ty přijdeš a zničíš mi několik karet, tak mě pořádně naštveš, protože jsi mě omezil i ve hře pro jednoho. Chápeš už z toho, můj postoj?


Tento příspěvek byl upraven od k-lord: 04 květen 2018 - 16:34

  • 7

#123 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 16:43

To je zajímavé připomenutí základů bezpečnosti, no, řekl bych, že pokud má hlavní programátor heslo password, tak zaslouží ban on a né ti, kdo tohle využili. 

 

Programátor porušil interní předpisy, zaslouží maximálně vytýkací dopis.

Ten, kdo zneužil cizí přístup porušil zákon o ochraně informací (a možná další). V oblasti, kde působím, by za to dostal kriminál.


  • 0

#124 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 124 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 17:10

Již napsané opakovat nebudu, od toho mám palce, ale k těm RW se vyjádřím.
Jestli madbin tu keš kdysi fakt luštil (a já mu věřím, že jo), tak s tím, co udělal, zas tak moc problém nemám. To, o co v té keši šlo, přeci splnil. Byť ano, dalo by se třeba říct, že je to "zneužití úřední pravomoci".
Ale že někdo, kdo by měl bejt elita, takový řekněme "nadkačer", veřejně obhajuje finálkaření, resp. napíše, že si klidně dojde na finálku, jen ať má čistou mapu, tak to mi přijde hodně za hranou. Hodně. A jestli to měl bejt vtip, tak byl EXTRÉMNĚ blbej.
A Tobias totéž. Myslím, že není tak ohromně těžký si přečíst listing a odpovědět podle sebe. Já takle ani nevím, jestli tam byl...
A co proti tomu dělám, jak se tu někdo ptal? Už jsem kdysi psal (a přiznalo se tady k tomu hodně kačerů), že jsem pro přehled zaregistrovaný na jednom finálkovém serveru. Pokud mi někdo pošle odpovědi odtamtud, tak log automaticky mažu. A pokud nedodá fotku, tak prakticky nemá šanci zalogovat. Tento postup je geoawarem v podstatě schválený.
  • 7

#125 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 17:14

Tobě naopak vadí ti, kteří...

 

Omyl, chybný závěr. Mám na mysli slovo „naopak“. Vzbuzuješ tím dojem, že ti, kteří ničí keše apod., mi nevadí. To jsem nikde nikdy neřekl, ani nenapsal. Takoví lidé mi vadí, dokonce mě štvou. Správně tedy mělo být „Tobě kromě toho vadí i ti, kteří...“

 

 

takový Alamogul kešuje stejně a je v Americe za celebritu

 

Tak pozor, společnost, která za celebritu považuje někoho, kdo švindluje lépe, než ostatní, resp. je tomu švindlování ochoten věnovat nejvíc času a peněz, není hodna obdivu. Rozhodně ne mého.

 

I kdyby to byl 1 z 5, který to vyluštil a který má z toho radost, tak má ta keš smysl.

 

Trošku mi to připomíná argumentace typu „i kdyby to mělo zachránit jeden jediný život, tak to má smysl.“ Jestliže má pro tebe smysl keš, kterou poctivě vyluští 20% kačerů a 80% ji ošvindluje, prosím, je to tvoje věc. Já jsem toho názoru, že pokud má keš víc jak 50% ošvindlovaných nálezů, tak smysl nemá. Místo ní tam mohla být klidně tradička. A dokonce bych se nebál tu hranici klidně i o něco snížit.

 

Nevím přesně, co myslíš tím "KDO", jestli je to někdo konkrétní nebo ne.

 

Tak dobře, na plná ústa. Neměl jsem na mysli konkrétní osobu, ale konkrétní funkci. A to konkrétně reviewera. Pokud švindluje normální kačer, je to rozhodně méně problematické, než když švindluje někdo, kdo má na pravidla dohlížet. Nastavuje tím určitou laťku chování pro ostatní kačery. Omlouvat to tím, že dělá nezáviděníhodnou činnost a proto se mu může tolerovat nějaký ten švindlíček, je pro mě neakceptovatelné. Já mám takový žebříček, jak moc by měl kdo být poctivý:

Na prvním místě je rozhodně reviewer. Ten musí být bezpodmínečnou morální autoritou a být prost jakýchkoliv nepravostí i „v civilu“.

Na druhém místě je člen ČAGeo. Na toho kladu prakticky stejné nároky jako na reviewera. A to kvůli tomu, za co by se ČAGeo ráda považovala. Jestliže jsem se stal dobrovolně jejím členem, musím její hodnoty dodržovat.

Na třetím místě jsou owneři. Protože jsou to faktičtí tvůrci hry, vyrábějí keše a měli by fungovat minimálně podle hesla „nedělej druhým to, co nechceš, aby dělali oni tobě.“

Až na čtvrtém místě jsou „obyčejní“ kačeři, kteří jenom loví (tzn. berou) a ničím do systému nepřispívají.

 

 

To je totiž hra pro jednoho a stejně tak vidím i geocaching. Tam si každý hraje za sebe.

 

Opět omyl. Geocaching rozhodně není hra pro jednoho. To by byla v případě, kdy by sis ty keše sám ukládal a pak si je sám lovil. Ale ty keše ti vytvářejí druzí. Takže je to minimálně hra pro dva — pro jednoho ownera a pro jednoho lovce. A vlastně pro tři, protože tím třetím musí být reviewer, aby tomu ownerovi tu keš publikoval.

Až tedy budeš hrát hru, která je opravdu pro jednoho, hrej si ji, jak chceš. U těch ostatních musíš hrát tak, abys vyhověl nějakému konsensu ostatních hráčů. Protože jedině tak budou oni ochotní s tebou hrát i v budoucnu.

 

 

Chápeš už z toho, můj postoj?

 

Bez obav, tvůj postoj chápu od začátku. Jen s ním nesouhlasím a proto jsem psal tyto polemické příspěvky.


Tento příspěvek byl upraven od mh.mail: 04 květen 2018 - 17:15

  • 6
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#126 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 480 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 19:28

Opět menší OT: Kladu si otázku, proč vlastně reviewer vidí úplně všechno i mimo svoji oblast(i), resp. zemi? Chápu, že je to technicky úplně strašně složité, hlavně pro Groundspeak, ale kdyby skutečně viděl jen svůj rajón, tak by možná některé problémy nebyly. V dokonalém případě by schvaloval oblast, která je mimo jeho bydliště, působiště apod. a pak by mohl v klidu lovit FTFka, luštit mysterky, čistit mapu atd.


  • 3

#127 Sven Gumby

Sven Gumby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 323 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2018 - 21:48

Překvapuje mě, že někoho překvapuje Niximorův postoj k "blbým mysterkám", protože to je věc, se kterou se opravdu netají. Samozřejmě, blízkost domovských souřadnic a ještě k tomu moc čtu (logy u různých keší).

Jo, a nesouhlasím s tím.


  • 1

#128 Alke04

Alke04

    Alke04

  • Members
  • PipPipPip
  • 678 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2018 - 2:51

Kdysi před lety jsem byl na jedné noční mysterce v rajonu jednoho hodně známého kačera. Některé stage byly ukrutně těžké, takže jsme většinu času spíš stáli na místě, googlili, telefonovali atd. A tenhle kačer si všimnul světel v lese, a protože věděl, že je tam tahle keška, kterou ale sám ještě neulovil, rozhodl se, že se přijde seznámit. Našel nás tam sedící nad luštěním nepochopitelné šifry a jal se nám pomoct. Vzal telefon, přihlásil se na revírnický účet a řekl nám, kde je další stage. Podivili jsme se tomu a on nám řekl, že to má proto, když jeho revírník pro dovolenou nemá čas schvalovat jeho kešky. Nevím, na čí účet se přihlásil, ale koukali jsme jako blázni. 

 

Smrku, ty se vážně kus dřeva  :)
 
Takže, ta keška se jmenovala Pavouk Nephila (GC38W29) a jejími autory jsou Boston Pontefix a Kartagoo. Na toté cache jsme se skutečně potkali, když jsem jedné kamarádce ukazoval geocaching a noční cache - protože tahle byla z těch nočních v přírodě opravdu ta nejlepší. A ano - když jste tam kufrovali už dlouho nad morseovkou a mě byla zima - mrknul jsem se do mobilu a sdělil vám souřadnice další stage protože, už jsem tu cache měl dávno odlovenou... jelikož tam mám FTFko :-) https://coord.info/GL8A8ZDY. No a když ses mě zeptal, jak to vím - skutečně jsem si s tebe udělal legraci a řekl ti, že má reviewer dovolenou a že to za něj beru, ale kdybys poslouchal ještě dála - když jsme došli k finálce, tak tam jsem to říkal, že tam mám FTFko :) .
 
Přístup k reviewerskému účtu jsem nikdy neměl... což ti potvrdí všichni revieweři, jelikož mezi nimi není takový blázen, který by to svěřil do rukou mě :D .

  • 1

#129 Dan Škareda

Dan Škareda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 266 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2018 - 5:29

Trochu to tu čtu a fakt zírám. Jediný k-lord je doopravdy nad věcí a myslím, že vyjadřuje názor přinejmenším té hráčské většiny, která mne široce obklopuje a která tady samozřejmě nic neřeší...


Tento příspěvek byl upraven od Dan Škareda: 05 květen 2018 - 5:30

  • 0

#130 kulhal

kulhal

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 930 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2018 - 8:23

Pár osobních postřehů k tématu:

Každý hrajeme svou hru. Nastaveni dělící čáry je individuální. Já třeba nemám problém s náhodnými nálezy, BF nebo odlovem mysterky s někým, kdo má vyluštěno. Naopak tabu pro mě je využívání seznamů finálek a ještě víc přispívání do nich. Pro puristy jsem podvodník, protože odlovím i to, co jsem vlastnoručně nevyluštil. Pro jiné si zbytečně hraju na Mirka Dušína když se nechci podělit o souřadnice nebo nechci jít s nimi lovit protože vím, že jedou ve finálkách. Tak to prostě je.

Škodí podvodné získávání souřadnic hře? Ano. Odradí některé autory od tvorby náročnějších keší, například. Ale po pravdě, existuje celá řada jiných jevů, které hře škodí daleko víc a které tudíž pro mě mají vyšší prioritu. Bezohledný hledač poškozující keš nebo její okolí. Stejně bezohledný autor, který keš vrazí do sousedovy zídky nebo přišroubuje padesát roztomilých krabiček na padesát stromů v lese. Bordelář ztrácející TB. Záplava keší o ničem, které potěší sběrače bodů, ale odradí od hry dvakrát tolik dalších hráčů...

Platí jiná měřítka pro ty, co se staví do role morálních autorit? Ano. Hypotetický reviewer soustavně využívající svých nadstandardních možností k čištění mapy by byl víc za čarou než profláknutí finálkáři.

Co s tím? Nevím. Chápu úzkou skupinu lidí, kteří mají potřebu to řešit a pranýřovat, jen by si měli dát pozor na to, aby nevyvolali hon na čarodějnice postavený jen na domněnkách. Já osobně mávnu rukou nad sběrači, kteří mi k 40 km multině napíšou “vyrazili jsme do zdejšího kraje na pár povedených sérií a tahle byla při cestě, děkujeme všem autorům”. Budu se těšit na ty, kterým moje keš připravila hezký zážitek a nebudou líní o tom napsat do logu. Pro ty to dělám.
  • 18

#131 None

None

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 285 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2018 - 8:50

Včera jsem vyrazil na výlet na Fláje a když už jedu tím směrem, mám kousek nad Litvínovem neodlovenou jednu kešku. Minule tam pracovitý pán sekal trávu a včera tam pro změnu seděly tři dámy, součtově 200 let stáří a zevlovaly. To je deprese. Kam se na to hrabe nějaký revírník. (mezi námi, ten alespoň pro naší komunitu něco dělá) A finálkáři? Tak s nima hraju takovou malou společenskou hru. Čas od času o kousek postrčím krabičku a změním uložení a změním listing.


  • 4

#132 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2018 - 11:23

.... geocaching se pořád vyvíjí v závislosti na hráčích, HQ a RWs. Mě teda osobně dost šokovalo, co napsal Nixomor. Ale i tak mě ta hra bude dál bavit. Jakmile mi ale GC bude přinášet víc negativního, než pozitivního, bude čas, abych to zabalil. Ale do té doby se budu muset smířit s tím, že někteří lidi podváděj, serou na pravidla a já to budu muset jen o to víc vyvažovat pozitivy, které v té hře pořád ještě jsou.

 

V podstatě souhlas a i já se snažím soustředit pokud možno hlavně na to pozitivní a žádné iluze si už dávno nedělám, jen mě prostě občas trochu nadzvedne to, jak strašně se to celé zvrhává jako celek. Kdo pamatuje geocaching třeba před 10 lety, tak asi ví, o čem mluvím, kdo ne, přijde na to (možná) časem ....


  • 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#133 netvor

netvor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2018 - 12:03

"Jooo, kucí, tyhle podvodníci, to je hrůza."

"Jasně Pepo. Veliká hrůza."

"Jo, jo, Lojzo. Já sice taky vobčas zahraju levou, ale ne tak jako ty nejhorší podvodníci. Jinak jsem tůůůůze převelikej poctivec."

"Ale to je jasný, Fando. Dyt´ přece všichni to vobčas vodrbeme. Ale nad tim přece přimhouříme voko. No né?"

"To jo, Míšo. Nikdo neni Mirek Dušín."

"No moje řeč! Tyhle Mirkové Dušínové sou hotový neštěstí geokešinku."

"Svatá pravda! Já bych vám moh vyprávět, jaká to byla skvělá hra, když mě to ještě bavilo..."

 

Pročítám si tuhle učenou dišputaci pokaždé, když přijdu z práce, abych se trochu zasmál.

O čem se tady vlastně bavíte? A proč?


  • 5

#134 von Bronin

von Bronin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2018 - 12:10

Perfektní :D :D :D Kdyby šlo dát 50 palců nahoru, máš je všechny.

Proč? Jedna paní povídala a já si vydedukoval ve své palici, slyšel jsem....Ono je třeba někoho označit, ukázat prstem a dehonestovat, jasně a zřetelně odsoudit, je naprosto jedno koho a zda se vůbec něčeho dopustil. Včera Valen, dneska Tobias, kdo to bude zítra? Drzost, drzost, drzost....

Tento příspěvek byl upraven od von Bronin: 05 květen 2018 - 13:15

  • -1

#135 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2018 - 12:17

Pročítám si tuhle učenou dišputaci pokaždé, když přijdu z práce, abych se trochu zasmál.

O čem se tady vlastně bavíte? A proč?

 

Proč? Třeba proto, že nám není všechno jedno a nechceme se smířit s tím, že to spěje k tomu, že ještě pár let a geocaching budou jen tradičky D1/T1 někde ve škarpě, protože všichni owneři se postupně nas .... štvou tak, že prostě ztratí chuť a motivaci dělat cokoli náročnějšího.

 

.... a nemluvím o nějaké černé budoucnosti, ono už se to dávno děje, jen to někteří nevidí, nebo vidět nechtějí.


  • 4
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#136 DanielKotmel

DanielKotmel

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 106 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2018 - 12:17

:D
  • -2

#137 von Bronin

von Bronin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2018 - 12:44

Wherigo jsem poctivě odehrál. Multinu jsem poctivě prošel. Nic jsem nenašel...loguji tedy se souhlasem ownera a souhlasem svým. Já to můžu dobře posoudit, hraju levou opravdu, ale opravdu zcela výjimečně, nad tím to oko společně přivřeme. Hra teď bude hezčí a krásnější, no jako před lety... hlavně když to vy nebudete dělat jako já....

Tento příspěvek byl upraven od von Bronin: 05 květen 2018 - 13:01

  • 2

#138 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2018 - 13:32

:D


Výstižný komentář od člověka, který má za své krátké působení v GC na svém triku podvodů víc než dost. 


  • 10

#139 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 508 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2018 - 8:41

Klasika, reviewer se chova na socialnich sitich jak pubertalní ťuňťa, ale nakonec se maji stydet ti, kteri na to upozornili?  A jeste mame byt vlastne vdecni?

 

Tady fakt nejde o nejaky hon na carodejnice, ani o hledani Dusinu, a uz vubec nejde o kresleni car mnezi dobrem a zlem. Tady jde porad jen a jen o to, jestli se reviewer ma takto na verejnosti chovat.

 

Inu, jak pravi jedno praseci prislovi: "Kdyz uz jsi u koryta, tak hlasite nechrochtej!"


  • 17

#140 Kapsa

Kapsa

    Kapsa

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2018 - 10:19

Klasika, reviewer se chova na socialnich sitich jak pubertalní ťuňťa, ale nakonec se maji stydet ti, kteri na to upozornili?  A jeste mame byt vlastne vdecni?

Tady fakt nejde o nejaky hon na carodejnice, ani o hledani Dusinu, a uz vubec nejde o kresleni car mnezi dobrem a zlem. Tady jde porad jen a jen o to, jestli se reviewer ma takto na verejnosti chovat.

Inu, jak pravi jedno praseci prislovi: "Kdyz uz jsi u koryta, tak hlasite nechrochtej!"

 

No, už jsem chtěl napsat něco o tom, jak je to tady na fóru už roky stejný, či spíš horší, protože "nejchytřejší" jsou ti, kteří ještě včera ani nevěděli, co to geocaching je a zítra už o nich zase neuslyšíme, protože zmizí stejně rychle, jako se objevili. Naštěstí je tu ale ještě pořád pár zkušených a rozumných lidí, kteří ví a chápou i širší a složitější kontexty. Díky HaLuMa, tomy22, Roman_Jaromer, Modrak a další za ujištění, že ještě není zase tak zle.


  • 1
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.




1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama