Přejít na obsah


Fotka

Výmaz neplatných WP z Geogetu


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
32 odpovědí na toto téma

#1 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 585 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 8:53

Prosím nějaké nápady, jak smazat staré WP z Geogetu. O použití databázových nástrojů vím, ale potřeboval bych nějaké sofistikovanější řešení s možností podrobnějšího výběru. Například bych chtěl mít možnost nemazat WP u archivovaných či ručně přidané WP vlastních keší (které logicky nejsou aktualizovány), smazat jen některé typy WP apod. Existuje nějaký plugin, nebo si musím takový SQL script napsat sám?


  • 0

#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 159 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 9:06

Potreboval bys sofistikovanejsi reseni nez ti nabizeji databazove nastroje, ktere ti umoznuji spustit vlastni SQL? Tak nic sofistikovanejsiho urcite uz neni. Vse, co jsi popsal jako sve potreby, v nich jde v pohode udelat - a mnohem, mnohem vic.

 

Pokud chces nutne pouzit nastroje GG, tak muzes pouzit filtrovani a pak zobrazene WP trvale z databaze odstranit. Tech filtru muzes mit kolik budes potrebovat. Filtr umoznuje nejen zobrazit kese s nebo bez WP, ale take zobrazit WP, aniz by byla zobrazena kes, ke ktere WP patri (a to se malo vi a jeste mene pouziva :-)). Tedy ona ta kes zobrazena je, ale je sediva a nejde s ni pracovat.

 

Rozhodne si nemyslim, ze by na to byl potreba plugin, pokud od toho nebudes chtit nejakou interaktivitu. Ale jak filtry, tak pripadne SQL si budes muset vytvorit sam, protoze nikdo jiny nevi, co vlastne chces mazat a proc.

 

To posledni je podle me dulezite. Proc? Proc to vubec delat? Databazi to nijak nevadi, mista to zabira minimalne a s kazdou aktualizaci kesi se ti tam ty WP zase vrati a budes to delat znovu. Neni to trochu zbytecna prace?

 

EDIT: umim si predstavit, ze potrebujes vymazat stare WP, ktere uz autor z listingu smazal. To smysl dava, protoze automaticky se z DB neodstranuji - neni jak poznat, ze uz u kese byt nemaji. Takove se daji najit pomoci aktualizace kese a data aktualizace WP.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 01 červen 2018 - 9:34

  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 581 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 9:10

Ou, waypointy můžou existovat bez keše? To se opravdu málo ví, kdo by to čekal. Jak k tomu dojde?


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 7), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#4 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 159 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 9:33

Tak muzou existovat bez kese, v tom pripade je to chyba :-)

 

Ja ale psal, ze muzes zobrazit waypointy bez kese v tom smyslu, ze zobrazis waypoint, aniz bys mel v seznamu zobrazenou kes, ke ktere waypoint patri. A s tim  WP pak muzes pracovat.

 

(Text ve svem prispevku jsem upravil, aby nemohlo dojit k mylce. Snad nedojde zas k nejake jine. ;) )


Tento příspěvek byl upraven od gord: 01 červen 2018 - 9:35

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 797 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 10:19

Tak waypoijty bez kese nejsou nic divneho. Podivej se na originalni Pocketquery... jsou to dva soubory. Jeden s kesemi, a jeden s waypointy. Takze i pri pouhem importu se ti muze stat, ze importujes nejdriv waypointy a az pak kese.

A co teprve, kdyz naimportujes rucne jen waypointy a na kese uz zapomenes? Proste stat se to klidne muze, a databaze s timto stavem musi pocitat, i kdyz to neni zadouci stav.


  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 797 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 10:21

Jinak na mazani waypointu, ktere autor z kesi smazal, se da pouzit nastroj na archivaci waypointu. Jen to chce mit kompletne aktualizovanou neujakou oblast, aby podle data aktualizace bylo poznat, co se uz dlouho nestahlo.


  • 0

#7 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 159 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 10:50

Jinak na mazani waypointu, ktere autor z kesi smazal, se da pouzit nastroj na archivaci waypointu. Jen to chce mit kompletne aktualizovanou neujakou oblast, aby podle data aktualizace bylo poznat, co se uz dlouho nestahlo.

 

... a pouzivat to jen na onu oblast a nearchivovane kese - tedy vlastne na cerstve aktualizovane kese.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#8 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 585 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 11:45

Rozhodne si nemyslim, ze by na to byl potreba plugin, pokud od toho nebudes chtit nejakou interaktivitu. Ale jak filtry, tak pripadne SQL si budes muset vytvorit sam, protoze nikdo jiny nevi, co vlastne chces mazat a proc.

 

To posledni je podle me dulezite. Proc? Proc to vubec delat? Databazi to nijak nevadi, mista to zabira minimalne a s kazdou aktualizaci kesi se ti tam ty WP zase vrati a budes to delat znovu. Neni to trochu zbytecna prace?

 

EDIT: umim si predstavit, ze potrebujes vymazat stare WP, ktere uz autor z listingu smazal. To smysl dava, protoze automaticky se z DB neodstranuji - neni jak poznat, ze uz u kese byt nemaji. Takove se daji najit pomoci aktualizace kese a data aktualizace WP.

 

Sám jsi si odpověděl. Tuhle jsem v terénu vyluštil finálku, která byla ale přesunutá na jiné místo. Vydal jsem se na WP "Odobočka ke keši", který jsem měl v a:drake, ale on ho autor mezitím smazal a tak jsem šel úplně jinam. Průšvih navíc je v tom, že se mi datum toho WP ještě ke všemu opravilo na aktuální při přenosu (synchronizaci) zpět do GG.


  • 0

#9 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 585 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 11:51

Jinak na mazani waypointu, ktere autor z kesi smazal, se da pouzit nastroj na archivaci waypointu. Jen to chce mit kompletne aktualizovanou neujakou oblast, aby podle data aktualizace bylo poznat, co se uz dlouho nestahlo.

 

Ten jsem právě původně myslel že použiji, ale nenašel jsem k němu žádnou dokumentaci. Maže WP z celé DB nebo jen aktuálního seznamu? Či jen z aktuálního výběru? Jak nastavím, že nechci mazat WP z archivovaných keší? Pokud maže z aktuálně zobrazeného seznamu, tak to není problém, ale pokud z celé DB? A co ručně přidané WP? Bere ohled na "nepřepisovat při importu"? Navíc je značně nepřívětivý - vypíše mi pouze počet WP, které smaže. Čekal bych nějaký seznam, ze kterého si budu moci předem odškrtnout WP, které smazat nechci...


Tento příspěvek byl upraven od mikeant: 01 červen 2018 - 11:54

  • 0

#10 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 631 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 12:10

Já bych se k tomu zeptal možná neodborně- Maže si někdo archivované kešky z databáze?

Protože při puštění Statoru mi to čím dál delší čas načítá celou databázi- promazáním by se to zrychlilo ne?


  • 0

#11 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 585 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 12:11

Mimochodem námět na "vylepšení" - docela by se hodila možnost označit WP jako "archivovaný", aniž by se označila jako archivovaná celá keš.. Tj. aby v DB zůstal, ale byl nějak označený, že již není platný...


Tento příspěvek byl upraven od mikeant: 01 červen 2018 - 12:32

  • 0

#12 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 585 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 12:12

Já bych se k tomu zeptal možná neodborně- Maže si někdo archivované kešky z databáze?

Protože při puštění Statoru mi to čím dál delší čas načítá celou databázi- promazáním by se to zrychlilo ne?

 

Naopak, někteří si archivované keše do databáze doplňují :)


  • 0

#13 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 631 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 12:36

Naopak, někteří si archivované keše do databáze doplňují :)

To chápu, já je nepotřebuji a jen mi zabírají čas (o místo asi tak moc nejde).

Třeba teď jsem si vymazal celou jižní Anglii co jsem měl staženou, protože než tam pojedu, tak si stejně musím kešky aktualizovat.


  • 0

#14 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 797 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 12:49

Ten jsem právě původně myslel že použiji, ale nenašel jsem k němu žádnou dokumentaci. Maže WP z celé DB nebo jen aktuálního seznamu? Či jen z aktuálního výběru? Jak nastavím, že nechci mazat WP z archivovaných keší? Pokud maže z aktuálně zobrazeného seznamu, tak to není problém, ale pokud z celé DB? A co ručně přidané WP? Bere ohled na "nepřepisovat při importu"? Navíc je značně nepřívětivý - vypíše mi pouze počet WP, které smaže. Čekal bych nějaký seznam, ze kterého si budu moci předem odškrtnout WP, které smazat nechci...

 

To vis, je to jednoduche udelatko.

Maze to z cele DB, ale jen u kesi, ktere jsou ve zvolenem statu ci uzemi. Na archivovane nesaha, a nesaha na rucne pridane WP. Takze promazava jen importovane WP, ktere nebyly aktualizovany v poslednich X dnech.


  • 0

#15 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 159 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 19:52

Já bych se k tomu zeptal možná neodborně- Maže si někdo archivované kešky z databáze?

Protože při puštění Statoru mi to čím dál delší čas načítá celou databázi- promazáním by se to zrychlilo ne?

 

Rychlost spusteni Statoru neni nijak ovlivneno poctem kesi v databazi, ale jen poctem nalezenych kesi. Z nich se vytvari pracovni tabulka a to je ten cas, kdy se zda, ze se nic nedeje. Smazani archivovanych nenalezenych kesi z databaze by to tedy nijak neurychlilo.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#16 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 159 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 19:57

Sám jsi si odpověděl. Tuhle jsem v terénu vyluštil finálku, která byla ale přesunutá na jiné místo. Vydal jsem se na WP "Odobočka ke keši", který jsem měl v a:drake, ale on ho autor mezitím smazal a tak jsem šel úplně jinam. Průšvih navíc je v tom, že se mi datum toho WP ještě ke všemu opravilo na aktuální při přenosu (synchronizaci) zpět do GG.

 

Ja si sice sam odpovedel, ale na jinou ulohu nez jsi v uvodnim prispevku popisoval. Takze pokud chces smazat stare neplatne WP, tak na to staci, jak psal Haluma, Databaze - Databazove nastroje - Smazat stare waypointy (pisu to sem proto, kdyby nekdo pozdeji hledal postup).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#17 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 159 příspěvků(y)

Publikováno 01 červen 2018 - 20:56

Napsal jsem na toto tema neco do dokumentace jako zaklad, klidne muzete doplnovat.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#18 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 631 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2018 - 12:54

Rychlost spusteni Statoru neni nijak ovlivneno poctem kesi v databazi, ale jen poctem nalezenych kesi. Z nich se vytvari pracovni tabulka a to je ten cas, kdy se zda, ze se nic nedeje. Smazani archivovanych nenalezenych kesi z databaze by to tedy nijak neurychlilo.

A proč mi to při práci Statoru- Rozděluji do zón, Elevation prochází celou databázi?


  • 0

#19 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 797 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2018 - 14:54

Tohle Stator opravdu nedela. To si to jen ty (z nejakeho duvodu) sam schvalne poustis pres nejaky skript, ktery pres statorem tohle vsechno dela...

 

Tyhle operace se standarne delaji po importu, a to jeste jen pro kesky, ktere se prave naimportovaly. Jindy to ma smysl pustit jen kdyz je treba dat databazi do poradku. Stator to fakt nedela.


  • 2

#20 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 159 příspěvků(y)

Publikováno 03 červen 2018 - 7:20

A proč mi to při práci Statoru- Rozděluji do zón, Elevation prochází celou databázi?

 

Kdysi byly kymsi vytvoreny nejake scripty a take davky pro Combine, ktere pri spousteni statistik delaly i mnoho ruznych veci, treba stahovani nalezu. Od zacatku toto kritizuji a jiz leta rikam, ze pri generovani statistik se nemaji zadna data upravovat. To je vec, ktera patri do spravy dat a ne do statistik.

 

Takze zkontroluj, co vlastne pri spousteni Statoru opravdu delas a nedelej to, co nechces.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama