Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.9.15

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
417 odpovědí na toto téma

#41 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 463 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2018 - 7:05

Používám export pro nové Garminy, ale upravil jsem si ho. Ignorování diakritiky je předpokládám jedna funkce, kterou musím najít a použít.

A proč hledám podle názvu? Protože jsem byl minule jinde a doma v místnosti jsem byl pořád tam jinde. Chtěl jsem si jen ověřit, že se keš stáhla a je na aktuálním místě. Stejně jsem nakonec radši vylezl na balkon a chytil satelity.


  • 0

#42 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2018 - 7:23

Ted jsem koukal do sve GPS a GC7QXQV jsem nasel podle jmena bez diakritiky. Pouzivam jen POI a je pravda, ze ten exoport mam trochu upraveny, ale podle me urcite ne v te cestine. Tu konverzi jsme tam s Medwynem davali hned na zacatku.

 

Mam tam radek

function ProcessGeo(geo: TGeo) : String;
  ...
  wName := UtfToAscii(status + geo.Name);

Jelikoz export do GPX (ten od Medwyna) je delany stejne, rekl bych, ze by tam mel byt uplne stejny prikaz ve stejne funkci.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#43 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 463 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2018 - 8:33

Taky jsem si to myslel, ale Zavraty to nenašlo a Závraty jo.


  • 0

#44 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2018 - 8:36

Tak si zkontroluj to prevedeni jmena do ASCII. Mozna jsi to pri upravach vyhodil jako zbytecne. Ted to (pro GPS) zbytecne urcite neni.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#45 zirafka183

zirafka183

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 249 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2018 - 17:19

Čistě ze zvědavosti, abych poznal chování uživatelů... proč vlastně v gps hledáš kese podle názvu? Ja si je totiž vybírám z mapy.

Já osobně také hledám v GPS keše podle názvu. Proč? Mám napsanou trasu, kterou jsem si připravila doma nad mapou v PC a podle které v terénu jdu. V poznámkách mám tedy napsané také keše, které chci cestou odlovit,

Něco jako "od nádraží po zelené - keš Pohádka - dále po zelené - keš Sluníčko ...."


  • 0

#46 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 477 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2018 - 17:27

Tohle presne delam na mape... proste vidim, kudy chci jit, a vidim ikonky kolem ni. Tam mne zajimaji kese v mem okoli, ktere tak ci tak vidim kolem sebe na mape. Je pro mne rychlejsi i jich nekolik oklikat kurzorem, nez vytukavat jeji jmeno. A to rikam i s vedomim, ze jsem zpovykany Prazak, ktery ma kes na kazdem rohu. ;)

Vlastne jsem nikdy podle nazvu v GPSce kese nehledal. Kdyz uz potrebuju najit nejakou treba vzdalenou kes podle nazvu, tak to spise hledam v mobilu nad kompletni Geogeti databazi.

 

Ale to jsme trochu odbocili.


  • 0

#47 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 463 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2018 - 21:23

Aby se to nehrotilo: Většinou všechno vybírám ze seznamu nejbližších, nebo naklikávám z mapy. I stage multin naklikávám, hledat je v seznamu lze, ale zdlouhavě (WP mám jako POI). Ale když jde vyhledávat i textově, občas to použiju. I v Adraku, který používám většinou jako poznámky na logování a zdroj lepších map - GPS většinou nezapínám, mám Oregon. Tak tam hledám podle názvu a mapa mi skočí kam chci. Nebo i Oregon, můžu dát navigovat na keš ještě dříve, než chytí satelity a když jsem byl někde jinde, na jeho topomapách ve větším měřítku se nedá vyznat.

Ten exportní skript jsem si asi kdysi zkonil sám, vyhazoval jsem všechno, co mi přišlo zbytečné (vidět na displeji) a tohle tehdy zbytečné bylo, keše s diakritikou prakticky nebyly.


  • 0

#48 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 463 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2018 - 15:02

Tak hledám a nenacházím. Zkouším si jen pokusně generovat GPX ze dvou keší, kde diakritika v názvu je. Export přes POI simple je bez diakritiky, export přes nové Garminy je s diakritikou. A mám i zálohu před svou změnou, taky je s diakritikou. Koukám jen očima, do navigace to nedávám.

Chvilku jsem si s tím hrál a někam to domastil, stejně se v tom nevyznám. Programátor nejsem a vidím, že nebudu, i když nějaký čas jsem se tím zabýval. Uvidím, co na to řekne navigace. Povedlo se mi, že v <groundspeak:name> to mám bez diakritiky.

Jen podotýkám, že poigarmin a gpxgarmin je psaný úplně jinak.


  • 0

#49 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 06 červenec 2018 - 20:07

Stahnul jsem si gpxgarmin - vytvari export pres sablonu VarSubst. Takze bych posledni vykonny radek souboru gge.pas upravil na

Result := UtfToAscii(Result + ExportWaypoints(GC));

...aniz bych to nejak vic zkoumal, predpokladam, ze vysledek je v UTF. Pokud ne, bude potreba pred prevodem do ASCII prevest vystup do UTF.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#50 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2018 - 17:23

Nezobrazuji se mi oblasti (district) v nekterych francouzskych kesich (a to i pres nekolikanasobne spusteni Plugins->Tools->Divider). Zrejme jde o nespravne nazvy districtu, ale nevim, kde je to nespravne.

 

Tak treba kes GC40CCH ma v listingu, ze je z Grand-Est, ale ani project-gc ani GeoGet/data/countryid.txt takovy district neznaji. GG zadny district nezobrazi.

Nebo kes GC41N0P ma v listingu, ze je z Normandie, ale jak project-gc tak soubor countryids.txt GeoGetu obsahuje jmeno Haute-Normandie. GG nezobrazi zadny district.

Zajimava je treba kes GC7KZJV, ktera v listingu ma Normandie, ale GG zobrazuje district Haute-Normandie.

 

Diky za pomoc.


  • 0

#51 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 477 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2018 - 20:31

Francie byla z hlediska regionu zcela preorganizovana, proto nejsou nove regiony rozeznany.


  • 0

#52 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2018 - 11:50

Nahradte si prilozenym souborem ten, ktery mate v GG, aktualizujte si francouzske kese (staci LITE) a budete mit "kraje" spravne po novu.

Přiložený soubor (y)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#53 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2018 - 13:02

Nahradte si prilozenym souborem ten, ktery mate v GG, aktualizujte si francouzske kese (staci LITE) a budete mit "kraje" spravne po novu.

Naprosto skvele, uz to funguje! Opet obdivuji, jak rychle a dobre resite vsechny nase problemy. Fakt diky!


  • 0

#54 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2018 - 13:08

Prave jsem se vratil s Jersey a Guernsey. A mam ted naprostou drobnost: Ve Statoru se mi vlajky techto zemicek zobrazuji dobre, ale v GG mam ve sloupecku "Country" jen jejich zkratky (GG a JE) bez vlajecek (jak tomu je u jinych zemi). Je nejaka odpomoc nebo se mam na to vykaslat? Diky!


  • 0

#55 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2018 - 16:39

To je divne, v techto statech zadna zmena nebyla. To asi bude na Halumu, mne nic nenapada.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#56 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2018 - 16:50

Naprosto skvele, uz to funguje! Opet obdivuji, jak rychle a dobre resite vsechny nase problemy. Fakt diky!

Tak jsem byl trochu rychly: v GG je ted vse v poradku, ale Stator zacal hlasit chybu, ze takove francouzske kraje nezna (viz priloha). Divider jsem spustil, ale nepomohlo to.

Přiložené miniatury

  • Stator error.png

  • 0

#57 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 810 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2018 - 17:28

Zmena jedne casti retezce zpracovatelskych aplikaci nutne musi znamenat, ze je treba upravit i ostatni navazujici casti. Je doba dovolenych, takze nebudou ty upravy tak hned. Budete muset mit strpeni.

 

EDIT: Kdyz upravim Stator (coz uz mam asi 14 dni pripravene), tak se chyba posune a vygenerovane mapky budou hlasit chybu. Takze je treba jeste upravit mapgen (take mam pripraveno), polygony a vlastni mapu. A kdyz uz se dela Francie, tak by to chtelo spojit to se Svycarskem, at se zbytecne nedelaji 2 aktualizacni kroky misto jednoho.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 11 červenec 2018 - 18:02

  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#58 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 301 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2018 - 14:19

Prave jsem se vratil s Jersey a Guernsey. A mam ted naprostou drobnost: Ve Statoru se mi vlajky techto zemicek zobrazuji dobre, ale v GG mam ve sloupecku "Country" jen jejich zkratky (GG a JE) bez vlajecek (jak tomu je u jinych zemi). Je nejaka odpomoc nebo se mam na to vykaslat? Diky!

Opravy vlaječek jsem před nějakou dobou HaLuMovi posílal, asi to ve spěchu s novou verzí zapomněl zařadit.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#59 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 395 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2018 - 15:05

Nešlo by udělat něco s tím, že každý řádek je jinou barvou - mě to dost irituje, když si takhle připravím proměnné u multiny

Přiložené miniatury

  • zmena_barvy_v_poznamce.jpg

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#60 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 477 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2018 - 19:40

Opravy vlaječek jsem před nějakou dobou HaLuMovi posílal, asi to ve spěchu s novou verzí zapomněl zařadit.

 

Ja uz ani nevim, jestli jsem to tam dal nevo nedal. Ani kde to mam.

Ale kazdopadne se musi zkontrolovat generator i zkratek.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama