Přejít na obsah


Fotka

OSM TOPO mapa pro Garmin

garmin linux mapa návod

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
236 odpovědí na toto téma

#221 JanC

JanC

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2020 - 17:26

V OSM ty turisticke znacky prave jsou! OSM obsahuje mnoho dat, a ne vsechny odvozene mapy vykresluji vsechno. Kazda mapa si vybira, co a jak vykresli. Tahle mapa si tim padem turistickych znacek vsima a vykresluje je zpusoem, na ktery je nasinec zvykly.

 

ok to jsem nevedel. Diky

 

 

 

Pokud-li naistaluju .img do GPSsky (Garmin Edge Explore), nezobrazuje se sparvne (viz obrazky v priloze kde jsou videt otazniky na mape a v menu)

 

 

 

Tohe vypada jako problem s encoding. Koukám ze ostatni maji ten samy problem a zda se ze na to neni reseni ?


Tento příspěvek byl upraven od JanC: 19 srpen 2020 - 17:35

  • 0

#222 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 832 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2020 - 17:37

Zkousim novy skript, a v navodu se na nekolika mistech jeste odkazujes na skript makeMap.py, ktery tam uz neni. Asi pozustatek puvodni dokumentace.

Opraveno

 

Tohe vypada jako problem s encoding. Koukám ze ostatni maji ten samy problem ale nevim jaky je reseni.

Budu muset vygenerovat jinou verzi mapy s jiným kódováním.


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#223 JanC

JanC

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 19 srpen 2020 - 17:45

Opraveno

 

Budu muset vygenerovat jinou verzi mapy s jiným kódováním.

 

to by bylo super :)

 

Mimochodem, byla uz snaha generovat mapy pravidelne (traba kazdy mesic) s Github Actions abyste to nemuseli delate rucne?


Tento příspěvek byl upraven od JanC: 19 srpen 2020 - 17:46

  • 0

#224 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 554 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2020 - 10:41

Mnohokrat jsem se pokusi stahnout aktualizovanou mapu CR (1250), ale vzdy mi to nahlasi, ze soubor neni uplny. Navic se vzdy po par mega vzdy zacne stahovat od zacatku. Nejaky problem se serverem?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#225 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 832 příspěvků(y)

Publikováno 28 září 2020 - 20:20

Serverem to není, je to mojí blbostí a nedostatečným testováním. Každopádně už by to mělo fungovat.


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#226 jeenik

jeenik

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2020 - 20:20

Stahování funguje. Mapa v gpsmap66 funguje. Jen v porovnánil Topo Czech Pro v4 pár rozdílů - řeka je v originálkách topo zobrazena jak má být s celou vodní plochou, v cz_vasam vidím víceméně jen lajnu průběhu řeky. Oproti topo tady nejsou vidět dráty vysokého napětí. Víc jsem neměl čas zkoumat. Dá se to vylepčit? Jinak díky moc za skvělou práci!
  • 0

#227 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 832 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2020 - 21:38

... řeka je v originálkách topo zobrazena jak má být s celou vodní plochou, v cz_vasam vidím víceméně jen lajnu průběhu řeky.

Záleží na kterou řeku se díváš. Například Vltava v Praze se vykresluje přesně tak, jak popisuješ. Problémem jsou data, která když nemám, tak je nemůžu ani vykreslit...

Ostatnmě to stejné je vysoké napětí. Pokud je zaneseno v OSM datech, je vykresleno i v mapě.


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#228 h0--

h0--

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 139 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2020 - 9:48

Zajímalo by mě konkrétně kde to s tou řekou je?

Jestli to je fakt jenom o tom, že tam chybí polygon s natural=water + water=river...


  • 0

Lovím zážitky a zakládám body. | https://openstreetmap.cz/

 

#229 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 832 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2020 - 9:53

Hezky je to vidět např. tady: https://openstreetma....28818&layers=d.


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#230 MrMysakovich

MrMysakovich

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2020 - 17:04

Zdravím, mapa je luxusní. Bohužel mi na mých Fenix 6X Sapphire vybíjí strašně rychle baterii. Je to možné, že to dělají tyto mapy? Zaznamenal jsem to až po nahrání těchto map.
  • 0

#231 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 624 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2020 - 17:38

Chtěl bych poprosit o nové generování mapy ČR, neboť se prodloužila karlovarská dálnice a navigace byla celá splašená z toho kudy jedu.


  • 0

#232 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 832 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2020 - 18:10

Zdravím, mapa je luxusní. Bohužel mi na mých Fenix 6X Sapphire vybíjí strašně rychle baterii. Je to možné, že to dělají tyto mapy? Zaznamenal jsem to až po nahrání těchto map.

 

S jakými mapami to srovnáváš? Ty moje obsahují poměrně hodně vrstev a složitější grafiky, takže je to možné. Stejně tak mohou být originál mapy od Garminu více optimalizované pro běh na hodinkách, s tím bohužel nic neudělám...

 

Chtěl bych poprosit o nové generování mapy ČR, neboť se prodloužila karlovarská dálnice a navigace byla celá splašená z toho kudy jedu.

Máš ji tam.


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#233 MrMysakovich

MrMysakovich

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 23 prosinec 2020 - 18:41

S jakými mapami to srovnáváš? Ty moje obsahují poměrně hodně vrstev a složitější grafiky, takže je to možné. Stejně tak mohou být originál mapy od Garminu více optimalizované pro běh na hodinkách, s tím bohužel nic neudělám...

 

Máš ji tam.

Chyba byla v hodinkách. Reklamoval jsem je, dostal druhé a teď je tam mám ty tvé mapy a baterie se drží takže to vůbec není tvoje chyba. Díky moc za skvělé mapy. Na Edge 530 používám Topo mapy protože tam byly zdarma, nicméně jsem zkoušel tvé a ty tam moc nešly, ukazovaly všude otazníky a to jsem zkoušel i verzi latin2 a tam zase bylo docela dost černých míst. Nemáš zkušenosti s Topo Czech v4 na hodinkách? Myslíš, že budou lepší jak tvé? Předpokládám, že ty je máš pravidelně aktualizované kdežto Garmin dělá na ty své aktualizaci nepravidelně, protože na Edge 530 mi Topo mapy píšou hospodu u nás v obci ještě pod starým názvem a ta hospoda měnila svůj název někdy před 2 lety. 


  • 0

#234 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 624 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2020 - 14:56

Máš ji tam.

Děkuji
  • 0

#235 dolphine

dolphine

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2021 - 12:00

Predem velke diky za super pocin (PayPal donate na ceste)...

 

Mam dva drobne problemy, nevim jestli je to ale exportnim scriptem nebo jinde, tak pisu sem...

 

1. Nektere cesty se jevi jako uzavrene (a neroutuje to po nich), prestoze ve skutecnosti jsou pro kolo/pesi v pohode.

(napr. cesta v obci Dolni Brezany viz screenshoty). Na OSM je uvedena jako access:no asi protoze je za zavorou a nemely by na ni routovat auta, ale myslim, ze by mela normalne fungovat.

BaseCamp screenshot https://1drv.ms/u/s!...4qc_hw?e=8QZs9X

OSM screenshot https://1drv.ms/u/s!...9LtoGA?e=e9H7ds

(nechtel jsem zaplavelit forum obrazky tak posilam linky, snad budou citelne)

 

2. Obcas se zasekne routing na Garmin pri pouziti teto mapy (resp. ruznych map zalozenych na tomto export scriptu) - nevim, jestli to nesouvisi s c.1

Na Garmin Edge 1030 Plus to pri opusteni trasy zacne prepocitavat a device se "zasekne" na "Calculating 80%" - nefunguje nic, pouze studeny reset (podrzeni Power) - nicmene i v zaseklem stavu jede nahravani, takze tracklog obsahuje celou cestu a paradoxne vypadne az po tom resetu, protoze ze studena to dlouho hleda satelity. Pak zase chvili funguje ale casem zase vypadne. 

Bohuzel se deje i na Fenix 6x a empiricky vypozorovano, ze se nedeje na "tovarnich" mapach (Garmin Cyclo, Topo, ...), ty jsou ale zase obsahove nepouzitelne.

 

Zkusim to nahlasit i Garminu - mam z toho nejake debug dumpy, ale rikal jsem si, ze to napisu sem, pokud by mel nekdo stejny problem nebo uz dokonce reseni.


  • 0

#236 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 832 příspěvků(y)

Publikováno 06 leden 2021 - 23:56

1. Nektere cesty se jevi jako uzavrene (a neroutuje to po nich), prestoze ve skutecnosti jsou pro kolo/pesi v pohode.

 

Když to je těžký. Mapa se snaží býti univerzální (to je vždy cesta do pekel :-D), byť primárně ji mám na turistiku/kolo. Ale OSM wiki jasně říká: 

Bez přístupu veřejnosti. Zvažte použití dalších značek (jako třeba foot=yes nebo bicycle=permissive, atd.), kterými popíšete, kdo tedy má právo přístupu.
Pokud jsou zakázány pouze určité způsoby dopravy, pak spíše namísto obecné značky access=no použijte konkrétnější značení, jako např. vehicle=no, nebo motor_vehicle=no.

A jak z toho ven. Kdy povolit routování? Stačí, že tam projde pěší? V tomto konkrétním případě je to už vyřešené a někdo to opravil na access=yes a motor_vehicle=no což mi osobně dává i větší smysl. Takže s další verzí mapy tento problémový úsek zmizí.

 

 

2. Obcas se zasekne routing na Garmin pri pouziti teto mapy...

 Těžko říct, čím to je. Několikrát se mi to stalo i na mém postarším Etrex 30. Jestli to bylo mapou nevím, zas tak často ho nepoužívám a jinou mapu v něm aktuálně asi ani nemám. Můj skript pro generování map používá mkgmap, možná by pomohlo jeho autorovy, pokud bys mu dané dumpy poslal. Klidně je pošli i mě, ale netuším, jestli z toho něco vyčtu.


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#237 dolphine

dolphine

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2021 - 9:33

Chápu, dík - tu OSM jsem takto opravil já, protože mi právě přišlo, že to dává větší smysl a je to řešení :-) ... akorát jsem byl chvíli zmatenej, protože některý SW jedou logický součin a některý logický součet těch oprávnění, což je o to pikantnější, že ten ACCESS není binární... 

 

Ad routing - zkusil jsem factory reset, tak až/jestli to zase zhavaruje, zkusím ty dumpy nasdílet.

 

Kařdopádně ještě jednou moc dík za script!


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, linux, mapa, návod

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama