Přejít na obsah


Fotka

OSM TOPO mapa pro Garmin

garmin linux mapa návod

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
354 odpovědí na toto téma

#341 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2022 - 22:19

Musím se přiznat, že skript jsem přepsal do pythonu mimo jiné proto, že jsem se chtěl vyvarovat řešení závislostí a podobné problémy. Navíc se ukazuje, že nestačí najít jen vhodnou kombinaci verzí, protože staré verze časem mizí z repozitářů. Ale to byl jen takový postesk úvodem.

 

Zpět ke skriptu, potřeboval jsem ho rozběhnout na novém PC a tak jsem se pustil do řešení výše zmíněných problémů. Zdá se, že vše funguje s nejnovějšími verzemi knihoven bez potřeby cokoli složitě instalovat (na Windows). Potřebné úpravy najdete na GitHubu v develop větvi. Nezapomeňte se podívat na readme.md, kde je adresa upravené verze phyghtmap, která mi funguje s aktuálními verzemi zbylých knihoven.

 

Až úpravy otestuji, přesune je do master větve, takže budu rád, když to otestujete.


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#342 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2022 - 8:37

python3 prepare.py
Traceback (most recent call last):
  File "/home/jaro/Stiahnuté/OSM/prepare.py", line 1, in <module>
    import os, update as u
  File "/home/jaro/Stiahnuté/OSM/update.py", line 2, in <module>
    from makerfuncs import download as d
  File "/home/jaro/Stiahnuté/OSM/makerfuncs/download.py", line 7, in <module>
    from makerfuncs import parser
  File "/home/jaro/Stiahnuté/OSM/makerfuncs/parser.py", line 10, in <module>
    from userAreas.myAreas import USER_AREAS
ModuleNotFoundError: No module named 'userAreas'


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#343 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2022 - 9:17

Debian 11. python 3.9.2, pyosmium 3.1.3-1, java: openjdk 11.0.14 2022-01-18,

 

podarilo sa editaciou prepare.py spustiť script

všetko sa stiahlo ale niekde je chyba

prikladám výpis z terminálu

 

Přiložený soubor (y)

  • Přiložený soubor  osm.txt   96,32K   88 Počet stažení

  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#344 dolphine

dolphine

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2022 - 14:58

Debian 11. python 3.9.2, pyosmium 3.1.3-1, java: openjdk 11.0.14 2022-01-18,

 

podarilo sa editaciou prepare.py spustiť script

všetko sa stiahlo ale niekde je chyba

prikladám výpis z terminálu

 

Je možné, že se stalo to, co mě, tj. sice se zdá, že je všechno stažené, ale není. Zkus ověřit, jestli jsou prázdné adresáře zejména sea a bounds. Pokud ano, smaž je a zkus znovu prepare.py ... Mělo by to stahovat vetší stovky MB těchto dat, která pak mohou v dalších krocích chybět.


  • 0

#345 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2022 - 15:09

nie, prepare.py vyhodí chybu
python3 prepare.py
Traceback (most recent call last):
File "/home/jaro/OSM/prepare.py", line 1, in <module>
import os, update as u
File "/home/jaro/OSM/update.py", line 2, in <module>
from makerfuncs import download as d
File "/home/jaro/OSM/makerfuncs/download.py", line 7, in <module>
from makerfuncs import parser
File "/home/jaro/OSM/makerfuncs/parser.py", line 10, in <module>
from userAreas.myAreas import USER_AREAS
ModuleNotFoundError: No module named 'userAreas'

nie je problém použiť sea a bounds ktoré už mám. Samozrejme aj spliter a mkgmap.
Dá sa použiť aj prepare.py z predchádzajúcej verzie, to síce stiahne potrebné veci ale to je tak všetko. Vygenerovať mapu sa nedá.
IMHO problém bude v inicializačnom scripte ktorý podľa všetkého aj nastaví celý script.

Reagoval som na výzvu otestovať dev verziu

Tento příspěvek byl upraven od Balin50: 25 březen 2022 - 15:22

  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#346 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2022 - 16:00

Hloupá chybka, opraveno. Zároveň si teda píšu poznámku o doplnění nějaké kontroly na sea a bounds.


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#347 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2022 - 16:22

Hloupá chybka, opraveno. Zároveň si teda píšu poznámku o doplnění nějaké kontroly na sea a bounds.

prepare.py funkčné

všetko sa stiahlo

 

generovanie mapy SK

mapu stiahlo a potom niečo robilo a chyba

treba preštudovať priložený výpis

Přiložený soubor (y)


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#348 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2022 - 17:38

[ERROR] stderr: /home/jaro/OSM/pbf/SK.osm.pbf: 1: osmconvert/./osmconvert64: Permission denied

Můžeš zkontrolovat, zda existuje daný soubor a zda má správně nastavená práva ke spuštění? A přilož prosím obsah souboru gmapmaker.config.


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#349 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2022 - 18:20

[ERROR] stderr: /home/jaro/OSM/pbf/SK.osm.pbf: 1: osmconvert/./osmconvert64: Permission denied

Můžeš zkontrolovat, zda existuje daný soubor a zda má správně nastavená práva ke spuštění? A přilož prosím obsah souboru gmapmaker.config.

 

jaro@doma:~/OSM$ cd pbf
jaro@doma:~/OSM/pbf$ ls
SK.osm.pbf
jaro@doma:~/OSM/pbf$

 

osmconvert64 nebol nastavený ako spustitelný tak som nastavil a spustil generovanie mapy

 

[INFO] Dekoduji oblast SK
[INFO]     url: http://download.geof...-latest.osm.pbf
    nameCs: Slovensko
    nameEn: Slovakia
    number: 7215
    pois: []
    id: SK
    crop: False
    mapDataName: /home/jaro/OSM/pbf/SK.osm.pbf
    parent: None
    continent: europe
    
[INFO] ID oblasti: SK
[INFO] Ctu hlavicku souboru
[RUN] osmconvert/./osmconvert64 /home/jaro/OSM/pbf/SK.osm.pbf --out-statistics


tam to ostalo , využitie CPU kleslo na 2%

Přiložený soubor (y)


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#350 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2022 - 10:01

Heureka! 

 

Přemýšlel jsem, proč openfiets netuhne a VasaM resp. i původní v174 ano a když jsem koukal na openfiets tak mě napadlo, jestli to není nějakými direktivami mkgmap. 

 

Zkusil jsem tedy čistou instalaci VasaM a po několika úpravách (viz níže) změnil konfigurační soubor [inspirace z openfiets a dokumentace mgkmap], vygeneroval mapy a ... dnes vše úplně ok.

 

Pokud by chtěl někdo ověřit, tak nahradit garmin-style\mkgmap-settings.conf tímto https://drive.google...YvdYgWtptlsUxv9

 

Měnil jsem toho víc, nevím, co přesně zafungovalo, ještě budu experimentovat, ale takto to funguje.

 

Pár komentářů pokud by někdo instaloval from scratch.

 

- Změnit aktuální verze ve versions na {"splitter": 647,"mkgmap": 4897}

- Při první inicializaci ne nestáhly bounds a sea, ale update viděl adresáře a nefungoval - takže vymazat bounds a sea a znovu update.py

- check-roundabouts je zřejmě úplně depreciated tj. i v původním mkgmap-settings.conf je potřeba zakomentovat # tyto direktivy (bacha jsou tam dvakrát) - jinak zůstane mkgmap viset uprostřed generování. Error jsem zjistil, až když jsem odstřelil task javy a vyhodilo to error kód do výstupu. V upraveném souboru už je zakomentováno.

- code-page resp. -c už nově chce pouze číslo (ascii / unicode nefunguje), zatím jsem vygeneroval 1252, která na Edge 1030+ funguje, ale na Fenixy je myslím potřeba unicode

 

Poznámka: W11, Python 3.8.10 (kdysi jsem měl problém s pyosmium, ale nějak jsem ho zřejmě vyřešil - teď jsem jen resetoval instalaci VasaM skriptu), routování na Edge 1030+ v "mixed surface cycling", auto-pause, a nějaké další.

 

Ani si nedal vedieť, že po úprave sa dá v mapách vyhľadávať


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#351 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2022 - 10:45

jaro@doma:~/OSM$ cd pbf
jaro@doma:~/OSM/pbf$ ls
SK.osm.pbf
jaro@doma:~/OSM/pbf$

 

osmconvert64 nebol nastavený ako spustitelný tak som nastavil a spustil generovanie mapy

 

[INFO] Dekoduji oblast SK
[INFO]     url: http://download.geof...-latest.osm.pbf
    nameCs: Slovensko
    nameEn: Slovakia
    number: 7215
    pois: []
    id: SK
    crop: False
    mapDataName: /home/jaro/OSM/pbf/SK.osm.pbf
    parent: None
    continent: europe
    
[INFO] ID oblasti: SK
[INFO] Ctu hlavicku souboru
[RUN] osmconvert/./osmconvert64 /home/jaro/OSM/pbf/SK.osm.pbf --out-statistics


tam to ostalo , využitie CPU kleslo na 2%

našiel som chybovú hlášku

Traceback (most recent call last):
  File "/home/jaro/OSM/./gmapmaker.py", line 43, in main
    parser.fileHeader(o)
  File "/home/jaro/OSM/makerfuncs/parser.py", line 37, in fileHeader
    timestamp = datetime.strptime(timestamp, "%Y-%m-%dT%H:%M:%SZ")
UnboundLocalError: local variable 'timestamp' referenced before assignment

[ERROR] local variable 'timestamp' referenced before assignment

 


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#352 dolphine

dolphine

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2022 - 12:30

Ani si nedal vedieť, že po úprave sa dá v mapách vyhľadávať

 

Nejsem si jistý, jestli mi to předtím nešlo ;-)


  • 0

#353 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2022 - 12:36

Nejsem si jistý, jestli mi to předtím nešlo ;-)


Myslím, že nie. Mam tu staršiu mapu a keď dám vyhľadať tak to padne.
A ešte jeden postreh:
Keď aktivujem dve mapy tak sa zobrazí jedna ale vyhľadanie v druhom štáte funguje a naviguje. Mapu síce nevidím len vykreslenú trasu. Dnes som skúšal a zobrazuje ju pomerne presne.
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#354 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 568 příspěvků(y)

Publikováno 19 červen 2022 - 15:28

poprosil by som mapu talianska

tá čo je na stiahnutie nefunguje

BC ju náčítava (červená čiara) ale v zozname nie je

Garmin ju nevidí vôbec

Ďakujem


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#355 tomddd

tomddd

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 22 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2022 - 16:06

Chtěl bych poprosit o mapu Reunionu.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:garmin, linux, mapa, návod

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka