Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Navigování na jinou stage u multin telefonem


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
16 odpovědí na toto téma

#1 Tryvet Texas Ranger

Tryvet Texas Ranger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 17:51

Zdravím.

Nedávno mi odešla moje stará dobrá navigace Garmin Dakota 10. Syn si koupil nový telefon a ten starý dal mě. Tak to zkouším s ním. Moc mi to ale nevyhovuje. Když jsem dnes lovil multinu a chtěl jít na další stage, absolutně jsem nevěděl jak. V navigaci jsem jen zadal: zadat další úsek, naklikal souřadnice a šlo se. Zkoušel jsem i zadat navigování na souřadnice, ale to mi napsalo, že na daných souřadnicích se keš nenachází. Takže ani nevím, zda je možné na zadané souřadnice navigovat. Dále mi připadá, že telefon se hůře drží, rychle se vybíjí, není moc bytelný a bojím se, že mi upadne a rozbije se. Jediné, co mi vadí je, že bych musel investovat asi 5 tisíc do nové navigace a telefon mám zadara. Vím, že to tu už bylo diskutováno, ale co vyhovuje vám. A prosím hlavně napsat, jak navigovat na nové stage multiny, když jsem off line.

Díky moc.


  • 0

#2 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 664 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 18:17

Jako pekny poctenicko si napsal, ale nevim jaky telefon pouzivas. S Androidem, apple phone, windows,kafemlejnek :) ...?
Dale jakou aplikaci si se navigoval?
Kdybys mel tel. s androidem, tak ti doporucuji zkusit trio a:drake, Locus a c:geo. Locus je asi nepromakanejsi a neni jen na gc, c:geo asi nejsnaze pochopis.
  • 1
LG G6 (Android 8) + Huawei Mate 7 (Android 6) + Locus Pro

#3 PaTTrick

PaTTrick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 342 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 18:18

Bez toho, aby si rekl, co pouzivas za telefon, respektive program pro keskovani, tak je to jako hadani z kristalove koule...

Ja pouzivam android a c:geo a u multin si bud kliknu na dalsi stage, pokud jsou zadane autorem a nebo kliknu na novou stage a zadam (vypocitam) souradnice a vyrazim za sipkou...
  • 1
Na GC.COM jako PaTTTTrick

#4 Tryvet Texas Ranger

Tryvet Texas Ranger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 18:39

Tak mám Lenovo s anroidem a v telefonu mám staženo Locus Map a c:geo.


  • 0

#5 DanielKotmel

DanielKotmel

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 18:41

V c:geo stačí vybrat "přidat bod trasy".
Když otevřeš lisitng a posuneš do leva.
  • 0

#6 Bubo_CZ

Bubo_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 478 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 18:49

Pro Locus je dobré přečíst si manuál. Možností navigovat na další bod je víc.
  • 0

#7 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 18:52

Tak mám Lenovo s anroidem a v telefonu mám staženo Locus Map a c:geo.

V Locusu při zobrazeném listingu bílé plus na černém pozadí - Přidat waypoint. Nebo kdekoliv v mapě přidat bod, ten ale nebude svázán s keší. Na libovolný bod nebo waypoint dáš navigovat nebo navádět.
  • 0

#8 Tryvet Texas Ranger

Tryvet Texas Ranger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 19:10

Tak přidat bod trasy jsem našel a lze tím změnit souřadnice keše, bílé plus jsem nikde nenašel. Manuál si přečtu


  • 0

#9 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 21:05

Tak přidat bod trasy jsem našel a lze tím změnit souřadnice keše, bílé plus jsem nikde nenašel. Manuál si přečtu

Když máš zobrazené vlastnosti keše, pak je to úplně vlevo dole...
  • 0

#10 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 996 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2018 - 22:20

Tak přidat bod trasy jsem našel a lze tím změnit souřadnice keše, bílé plus jsem nikde nenašel. Manuál si přečtu

Změnit souřadnice keše ? To je nějaký nesmysl....
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#11 Tryvet Texas Ranger

Tryvet Texas Ranger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2018 - 10:03

Změnit souřadnice keše, tím je myšleno navigování na další stage u multin


  • -1

#12 PeSis

PeSis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 333 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2018 - 13:18

Změnit souřadnice keše, tím je myšleno navigování na další stage u multin

To je s prominutím blbost.

 

V locusu otevři multinu nebo mysterku, a vedle nadpisu je taková ikonka (jako roletka?)

Na tu ťapni a z vyskočeného menu vyber "Přidat waypont" a tam to zadáš (když klikneš na tu mřížku, zadáváš souřadnice a když na kolečko s tečkou tak máš více možností.

Potom vše uložíš modrobílým tlačítkem +

 

Více zde: http://docs.locusmap...ing:gc_in_locus

 

Je to nějak složité???


Tento příspěvek byl upraven od PeSis: 25 červen 2018 - 14:22

  • 2

SMART PRIME 7 ; HUAWEI G510, ;  c:geo, Locus, aDrake, Mapy.cz, GeoGet (+Stator)

http://www.panoramio.com/user/3711522
 

Profil na Poznej místo

 


#13 Tryvet Texas Ranger

Tryvet Texas Ranger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 69 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2018 - 15:45

To je s prominutím blbost.

 

V locusu otevři multinu nebo mysterku, a vedle nadpisu je taková ikonka (jako roletka?)

Na tu ťapni a z vyskočeného menu vyber "Přidat waypont" a tam to zadáš (když klikneš na tu mřížku, zadáváš souřadnice a když na kolečko s tečkou tak máš více možností.

Potom vše uložíš modrobílým tlačítkem +

 

Více zde: http://docs.locusmap...ing:gc_in_locus

 

Je to nějak složité???

Jo. Díky


  • 0

#14 PaTTrick

PaTTrick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 342 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 0:45

Změnit souřadnice keše ? To je nějaký nesmysl....

 

V C:geo jdou ve waypointu přepsat souřadnice keše v listingu na gc.com... to jsem pochopil že autor myslí ... používám to pro uložení vyluštěných souřadnic, nebo když třeba skončím s multinou někde na cestě atd.....


  • 0
Na GC.COM jako PaTTTTrick

#15 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 996 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 8:31

Přepsat souřadnice na gc.com ? Brrrrr!
  • -1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#16 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 390 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 10:32

Přepsat souřadnice na gc.com ? Brrrrr!

 

Proč brrrr? Ano, už jsme tady o tom kdysi diskutovali a tvůj argument byl, že v PQ pak nejsou výchozí souřadnice. To beru, to je špatně. Ale já třeba funguji tak, že si na gc.com souřadnice přepíšu, na gc mapě se mi keš zobrazí na posunutých souřadnicích (z čehož krásně vidím, že ji mám vyluštěnou), pak si keše stáhnu do GeoGetu a export mi udělá jak výchozí bod, tak finální souřadnice. A jsem naprosto spokojený. Ano, potřebuji k tomu GeoGet, neudělám to prostředky gc.com, to je pravda, ale každý si najde cestičku, která mu nejvíc vyhovuje (jsou-li na to prostředky).


  • 2
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#17 PeSis

PeSis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 333 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 10:33

V C:geo jdou ve waypointu přepsat souřadnice keše v listingu na gc.com... to jsem pochopil že autor myslí ... používám to pro uložení vyluštěných souřadnic, nebo když třeba skončím s multinou někde na cestě atd.....

To umí i Locus.

Stačí zapsat v poznámce - final a souřadnice.

Když dáš jen samotné souřadnice, zak ti to vytvoří další waipoint.

 

Stačí jen poznámku odeslat na web. A aktualizovat keš. (v Locusu)


Tento příspěvek byl upraven od PeSis: 26 červen 2018 - 10:44

  • 0

SMART PRIME 7 ; HUAWEI G510, ;  c:geo, Locus, aDrake, Mapy.cz, GeoGet (+Stator)

http://www.panoramio.com/user/3711522
 

Profil na Poznej místo

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama