Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Navigování na jinou stage u multin telefonem


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
20 odpovědí na toto téma

#1 Tryvet Texas Ranger

Tryvet Texas Ranger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 17:51

Zdravím.

Nedávno mi odešla moje stará dobrá navigace Garmin Dakota 10. Syn si koupil nový telefon a ten starý dal mě. Tak to zkouším s ním. Moc mi to ale nevyhovuje. Když jsem dnes lovil multinu a chtěl jít na další stage, absolutně jsem nevěděl jak. V navigaci jsem jen zadal: zadat další úsek, naklikal souřadnice a šlo se. Zkoušel jsem i zadat navigování na souřadnice, ale to mi napsalo, že na daných souřadnicích se keš nenachází. Takže ani nevím, zda je možné na zadané souřadnice navigovat. Dále mi připadá, že telefon se hůře drží, rychle se vybíjí, není moc bytelný a bojím se, že mi upadne a rozbije se. Jediné, co mi vadí je, že bych musel investovat asi 5 tisíc do nové navigace a telefon mám zadara. Vím, že to tu už bylo diskutováno, ale co vyhovuje vám. A prosím hlavně napsat, jak navigovat na nové stage multiny, když jsem off line.

Díky moc.


  • 0

#2 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 679 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 18:17

Jako pekny poctenicko si napsal, ale nevim jaky telefon pouzivas. S Androidem, apple phone, windows,kafemlejnek :) ...?
Dale jakou aplikaci si se navigoval?
Kdybys mel tel. s androidem, tak ti doporucuji zkusit trio a:drake, Locus a c:geo. Locus je asi nepromakanejsi a neni jen na gc, c:geo asi nejsnaze pochopis.
  • 2
LG G6 (Android 8) + Huawei Mate 7 (Android 6) + Locus Pro

#3 PaTTrick

PaTTrick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 18:18

Bez toho, aby si rekl, co pouzivas za telefon, respektive program pro keskovani, tak je to jako hadani z kristalove koule...

Ja pouzivam android a c:geo a u multin si bud kliknu na dalsi stage, pokud jsou zadane autorem a nebo kliknu na novou stage a zadam (vypocitam) souradnice a vyrazim za sipkou...
  • 2
Na GC.COM jako PaTTTTrick

#4 Tryvet Texas Ranger

Tryvet Texas Ranger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 18:39

Tak mám Lenovo s anroidem a v telefonu mám staženo Locus Map a c:geo.


  • 0

#5 DanielKotmel

DanielKotmel

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 18:41

V c:geo stačí vybrat "přidat bod trasy".
Když otevřeš lisitng a posuneš do leva.
  • 0

#6 Bubo_CZ

Bubo_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 18:49

Pro Locus je dobré přečíst si manuál. Možností navigovat na další bod je víc.
  • 0

#7 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 315 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 18:52

Tak mám Lenovo s anroidem a v telefonu mám staženo Locus Map a c:geo.

V Locusu při zobrazeném listingu bílé plus na černém pozadí - Přidat waypoint. Nebo kdekoliv v mapě přidat bod, ten ale nebude svázán s keší. Na libovolný bod nebo waypoint dáš navigovat nebo navádět.
  • 0

#8 Tryvet Texas Ranger

Tryvet Texas Ranger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 19:10

Tak přidat bod trasy jsem našel a lze tím změnit souřadnice keše, bílé plus jsem nikde nenašel. Manuál si přečtu


  • 0

#9 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 315 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2018 - 21:05

Tak přidat bod trasy jsem našel a lze tím změnit souřadnice keše, bílé plus jsem nikde nenašel. Manuál si přečtu

Když máš zobrazené vlastnosti keše, pak je to úplně vlevo dole...
  • 0

#10 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 047 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2018 - 22:20

Tak přidat bod trasy jsem našel a lze tím změnit souřadnice keše, bílé plus jsem nikde nenašel. Manuál si přečtu

Změnit souřadnice keše ? To je nějaký nesmysl....
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#11 Tryvet Texas Ranger

Tryvet Texas Ranger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2018 - 10:03

Změnit souřadnice keše, tím je myšleno navigování na další stage u multin


  • -1

#12 PeSis

PeSis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 334 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2018 - 13:18

Změnit souřadnice keše, tím je myšleno navigování na další stage u multin

To je s prominutím blbost.

 

V locusu otevři multinu nebo mysterku, a vedle nadpisu je taková ikonka (jako roletka?)

Na tu ťapni a z vyskočeného menu vyber "Přidat waypont" a tam to zadáš (když klikneš na tu mřížku, zadáváš souřadnice a když na kolečko s tečkou tak máš více možností.

Potom vše uložíš modrobílým tlačítkem +

 

Více zde: http://docs.locusmap...ing:gc_in_locus

 

Je to nějak složité???


Tento příspěvek byl upraven od PeSis: 25 červen 2018 - 14:22

  • 2

SMART PRIME 7 ; HUAWEI G510, ;  c:geo, Locus, aDrake, Mapy.cz, GeoGet (+Stator)

http://www.panoramio.com/user/3711522
 

Profil na Poznej místo

 


#13 Tryvet Texas Ranger

Tryvet Texas Ranger

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2018 - 15:45

To je s prominutím blbost.

 

V locusu otevři multinu nebo mysterku, a vedle nadpisu je taková ikonka (jako roletka?)

Na tu ťapni a z vyskočeného menu vyber "Přidat waypont" a tam to zadáš (když klikneš na tu mřížku, zadáváš souřadnice a když na kolečko s tečkou tak máš více možností.

Potom vše uložíš modrobílým tlačítkem +

 

Více zde: http://docs.locusmap...ing:gc_in_locus

 

Je to nějak složité???

Jo. Díky


  • 0

#14 PaTTrick

PaTTrick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 345 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 0:45

Změnit souřadnice keše ? To je nějaký nesmysl....

 

V C:geo jdou ve waypointu přepsat souřadnice keše v listingu na gc.com... to jsem pochopil že autor myslí ... používám to pro uložení vyluštěných souřadnic, nebo když třeba skončím s multinou někde na cestě atd.....


  • 0
Na GC.COM jako PaTTTTrick

#15 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 047 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 8:31

Přepsat souřadnice na gc.com ? Brrrrr!
  • -1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#16 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 392 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 10:32

Přepsat souřadnice na gc.com ? Brrrrr!

 

Proč brrrr? Ano, už jsme tady o tom kdysi diskutovali a tvůj argument byl, že v PQ pak nejsou výchozí souřadnice. To beru, to je špatně. Ale já třeba funguji tak, že si na gc.com souřadnice přepíšu, na gc mapě se mi keš zobrazí na posunutých souřadnicích (z čehož krásně vidím, že ji mám vyluštěnou), pak si keše stáhnu do GeoGetu a export mi udělá jak výchozí bod, tak finální souřadnice. A jsem naprosto spokojený. Ano, potřebuji k tomu GeoGet, neudělám to prostředky gc.com, to je pravda, ale každý si najde cestičku, která mu nejvíc vyhovuje (jsou-li na to prostředky).


  • 2
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#17 PeSis

PeSis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 334 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 10:33

V C:geo jdou ve waypointu přepsat souřadnice keše v listingu na gc.com... to jsem pochopil že autor myslí ... používám to pro uložení vyluštěných souřadnic, nebo když třeba skončím s multinou někde na cestě atd.....

To umí i Locus.

Stačí zapsat v poznámce - final a souřadnice.

Když dáš jen samotné souřadnice, zak ti to vytvoří další waipoint.

 

Stačí jen poznámku odeslat na web. A aktualizovat keš. (v Locusu)


Tento příspěvek byl upraven od PeSis: 26 červen 2018 - 10:44

  • 0

SMART PRIME 7 ; HUAWEI G510, ;  c:geo, Locus, aDrake, Mapy.cz, GeoGet (+Stator)

http://www.panoramio.com/user/3711522
 

Profil na Poznej místo

 


#18 CerneSlunce

CerneSlunce

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2018 - 20:35

Ahoj všem ,mám uplně stejný problém. Vyluštil  jsem mysterku/multinu,  ale nevím  kam zadám finální souřadnice? Finální souřadnice mám a už chci jít pro finálku  ale už 2 dny se mě nedaří tam ty souřadnice zadat. Popíšu vám tady jak to dělám a budu rad když mě někdo napíše co dělám špatně ....Otevřu si vyluštěnou keš a přejdu gestem doprava na  stránku bodů trasy , dám přidat bod trasy , zadám souřadnice N48.51890 E 017 23275  ...no a tady už prostě nevim,když kliknu na tu fajfku tak se mě to neuloží ( jednou se mě to teda podařilo uložit ale už nevim jak ) ale když jsem chtěl kliknout pak na ten kompas v pravo tak  mě to píš "c:geo nezná polohu keše"  Poradí mě prosím někdo jak to mám udělat , GC začínám tak se omlouvám   za tak blbou otázko ale fakt jsme se na tomhle zaseknul a nevím si rady


  • 0

#19 PaJa-trb

PaJa-trb

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2018 - 21:06

Ahoj, pokud používáš C:geo tak zadání souřadnic je jednoduché. Něco mi říká, že se pokoušíš zadat souřadky v nesprávným formátu.

 

Když vlezeš do "Přidat bod trasy", rozklikneš to (jako když budeš zapisovat), vyskočí okno Kde je nahoře napsáno "Souřadnice" a pak je tam křížek a fajfka. Hned pod tím na druhém řádku je možnost změnit si typ formátu souřadnic (taková šipečka vpravo dole toho druhého řádku).

Já osobně používám DDD°MM.MMM'  Ale to není podstatný. Důležité je zadávat souřadky správně. Pro kontrolu si klikni na Souřadnice keše a vloží se sem úvodní souřadky v právě zvoleném formátu. Tak se můžeš podívat jak souřadnice zapisovat a pak nemá C:geo problém s uložením  následným navigováním


  • 0

#20 PaTTrick

PaTTrick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 345 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2018 - 21:58

tak talk, souhlasím s PaJa-trb... myslím že chyba je ve formatu souřadnic, jak je zadáváš....

 

Na stranku waypointů přecházíš gestem (asi doprava jak píšeš, ta stránka je vlevo, ale gesto dáš doprava), klikneš na "Nový waypoint" - většinou nahoře první šedivý řádek, vybereš si jaký to bude typ waypointu (final, parkoviště, reference atd) a bud rovnou vepíšeš do okének souřadnice nebo můžeš kliknout na políčko Současné souřadnice či Souřadnice keše a okénka pro souřadnice se Ti předvyplní ve správném formátu a pak už jen přepíšeš to okénko, které potřebuješ opravit...

 

Edit - jo, potom to musíš potvrdit tou fajkou vpravo nahoře, bez toho se to neuloží..... Později můžeš zase na tu stránku s waypointy přijít a uvidíš tam uložený ten waypoint se souřadnicemi, které sis uložil. Pokud tam nejsou ty čísla co si napsal, tak na to klikni a přepiš + uložit fajfkou.

 

Klidně mi napiš v soukromé zprávě, můžeme si poslat pár obrázků s návodem...


Tento příspěvek byl upraven od PaTTrick: 25 červenec 2018 - 22:06

  • 0
Na GC.COM jako PaTTTTrick




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka