Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.18 - Ivan na prázdniny


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
172 odpovědí na toto téma

#1 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 106 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2018 - 21:02

Na prázdniny přichází několik oprav a novinek:

  •     Nové načtení keší podržením tlačítka keše v mapě
  •     Tlačítka pro výběr vrstvy lze nastavit výběr stylu pro vektorové mapy Mapsforge
  •     Galerie – zpracování tagů, třídění, kompaktní zobrazení
  •     Tlačítka pro akce pro čekající logy
  •     Přidání fotky z příloh k logu
  •     Přímá podpora navigace ve Waze
  •     Vyhledávání bez ohledu na diakritiku (beta)
  •     Oprava chyby při stahování (obrázků) z webu
  •     Oprava skrývání navštívených wpt v nové map

K vyhledávání bez ohledu na diakritiku - pokud ho zapnete, v žádném případě nekopírujte databázi zpět do GeoGetu, a to ani v případě, že funkci zase vypnete.

 

Vysvětlení - SQLite v androidu na rozdíl od desktopové verze nepodporuje hledání bez ohledu na diakritiku. Jsou v zásadě dvě cesty - použít jinou knihovnu SQLite (nutno najít, nastudovat a přepsat databázové rozhraní) nebo upravit databázi tak, že se přidá sloupec s normalizovaným názvem a ten se pak použije pro hledání (relatvině snadné, ale za cenu úpravy databáze). Z pragmatických důvodů jsem se vydal druhou cestou, takže vyhledávání v názvech bez ohledu na diakritiku lze zapnout, ale je třeba počítat s tím, že se sahá do struktury databáze. Pochopitelně ta akce chvíli trvá, takže po nahrání nové databáze bude otravovat okénko s postupem úpravy.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 623 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 8:00

Dekuji za novou verzi a zvlast za to Waze :)

 

Nejak nerozumim tomu vyberu stylu. Kde to je?


Tento příspěvek byl upraven od gord: 26 červen 2018 - 8:03

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 106 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 8:13

V nastavení mapy si můžeš na tlačítko vrstvy přiřadit jednu ze čtyř akcí:

  • nic
  • přepnutí vrstvy
  • rychlé přepnutí mapy
  • styl mapy pro Mapsforge

A pak v mapě použiješ tlačítko vrstvy


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#4 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 623 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 8:19

Diky. A jeste jaky je rozdil mezi "TZT vedle" a "TZT podel"? Pripada mi, ze vysledkem je totez.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#5 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 106 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 8:25

Tak to se musíš ptát jinde, nejlépa u autora mapy.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#6 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 416 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 9:19

Dík za Waze, to použivám velmi často :rolleyes: .

 

Ten výběru stylu mne způsobil, že jsem šel po ránu snídat o 20 minut později, ale nakonec jsem našel  :) .

 

Jen bych se rád zeptal jde se likviduje nastavení vyběru "Vždy" - "Jen jednou". Jednou jsem v nabídce "Sdílet souřadnice" zmačkl "Vždy" pro navigovaní ve Waze a od té doby mi ostaní nabídky zmizely. Vím, že to je otázka Androidu, ale nějak netuším kde to hledat, tak pokud má někdo nápad, tak sem s tím.


  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#7 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 106 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 9:23

Nastavení (systémové) -> Aplikace -> Waze -> Otevírat jako výchozí aplikaci -> Vymazat výchozí nastavení


  • 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#8 HubdaTeam

HubdaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 11:11

Jééé, a kdyz jsme u toho sdileni...

C:Geo nejspis pred casem udelalo zmenu (nebo ADrake), a prestalo mi fungovat sdileni GC kodu s ADrakem. Drive jsem to pouzival pro import vybranych kesi  do ADrake.

Ted kdyz v detailu kesky v C:Geo podrzim prst na „GC kod“, pak vpravo nahore zvolim ikonu sdilet, a vyberu Adrake, nedojde jako drive v ADrake ke stazeni kesky pres GC API - ADrake se pouze otevre na uvodni strane.

 

Prisel jsem na to, ze C:Geo preda pouze kod kesky, napr. GC5DXX. Neocekavana ADrake celou cestu (URL)?

 

Kdyz ten samy kod vlozim primo v ADrake do horniho hledaciho radku, tak k importu dojde.


Tento příspěvek byl upraven od HubdaTeam: 26 červen 2018 - 11:13

  • 0

#9 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 416 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 12:39

Nastavení (systémové) -> Aplikace -> Waze -> Otevírat jako výchozí aplikaci -> Vymazat výchozí nastavení

Dík zabralo to. Teď se uz těch tlačítek "Vždy" - "Jen jednou" nebudu bát.


  • 1

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#10 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 374 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 15:56

Tak stále nefunguje v Android 8.1. aktualizace GPS na pozadí. Škoda, takhle to vypadá na prázdniny s Locusem....
  • 0

:ph34r:  Huawei P20 PRO + Android 9.0 - GeoGet - Locus Pro   :ph34r:


#11 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 106 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 20:04

Nevzpomínám si, že bych psal, že v tomhle směru něco upravuju ;-)

Bohužel, dokud mi Huawei neuvolní aktualizaci, tak s tím nic moc neudělám, nemaje to na čem vyzkoušet.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#12 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 197 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 21:02

Řekl bych že u logů máš teď problém s počátečním nastavením. Když jsem logy otevřel, tak bylo všechno vybrané - jenže tlačítko koše bylo jiného mínění, smazalo jen jeden log. Musel jsem dát znovu vybrat vše a až pak se vše smazalo
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#13 Falconey

Falconey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 21:21

Tak nevím co je špatně, ale po poslední aktualizaci se mi neukládají keše. Dám si vyhledat keše v oblasti jako dříve. Rozklepnu si keš, stáhnu listing i obrázky, případně přidám finální waypoint a stačí se přepnout na jinou keš a ta předchozí komplet zmizí včetně finál waypointu. Starší keše v databázi se ukazují normálně, takže problém vidím v tom že se ty nové jaksi nikam neukládají. Možná jsem někde přehlédnul nějaké nové zatržítko v nastavení, jenže netuším kde. Při všech předchozích aktualizacích tento problém nebyl. Už jsem chtěl při této aktualizaci jásat, že se konečně opravil problém s načítáním obrázků a on se objeví zase jiný. Doufám, že to opravdu bude jen v nastavení. 


  • 0

#14 PabloM64

PabloM64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2018 - 21:54

Tak nevím co je špatně, ale po poslední aktualizaci se mi neukládají keše.  ...

Hmm, potvrzuji. Chová se mi to stejně,


Tento příspěvek byl upraven od PabloM64: 26 červen 2018 - 22:01

  • 0

#15 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 416 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2018 - 7:53

Tak stále nefunguje v Android 8.1. aktualizace GPS na pozadí. Škoda, takhle to vypadá na prázdniny s Locusem....

Ano taky jsem cekatel. Jak zhasnu displej tak se odpoji GPSka :( , ale kupodivu to ma dva docela priznive efekty.

1. telefon vydrzi delsi dobu v chodu :) (precejenou modul GPs neco zere)

2. lip se orientuji v terenu, neb se podivam na mape kde asi je cache a pak se tam doorietuji okometricky a kupodivu se vzdy zastavim tak +-20m od cache :rolleyes: .

 

Kdyz jedu na kole, tak se pripojim na 0,5kWh baterku a nic nemusim resit, neb a:Drake jede furt :P .


  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#16 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 745 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2018 - 8:57

Tak nevím co je špatně, ale po poslední aktualizaci se mi neukládají keše. Dám si vyhledat keše v oblasti jako dříve. Rozklepnu si keš, stáhnu listing i obrázky, případně přidám finální waypoint a stačí se přepnout na jinou keš a ta předchozí komplet zmizí včetně finál waypointu. Starší keše v databázi se ukazují normálně, takže problém vidím v tom že se ty nové jaksi nikam neukládají. Možná jsem někde přehlédnul nějaké nové zatržítko v nastavení, jenže netuším kde. Při všech předchozích aktualizacích tento problém nebyl. Už jsem chtěl při této aktualizaci jásat, že se konečně opravil problém s načítáním obrázků a on se objeví zase jiný. Doufám, že to opravdu bude jen v nastavení. 

 

Také potvrzuju. Po restartu aDrake (musel jsem ho shodit pomocí Aplikací, jinak stále jaksi visel v paměti) předtím stažená keš už v db není. Neukládá.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#17 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 106 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2018 - 9:15

Evidentně jsem něco přehlédl v souvislosti s tím hledáním bez ohledu na diakritiku. Kouknu na to večer, zatím pomůže zapnutí té nové funkce.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#18 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 374 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2018 - 10:45

Ano taky jsem cekatel. Jak zhasnu displej tak se odpoji GPSka :( , ale kupodivu to ma dva docela priznive efekty.

1. telefon vydrzi delsi dobu v chodu :) (precejenou modul GPs neco zere)

2. lip se orientuji v terenu, neb se podivam na mape kde asi je cache a pak se tam doorietuji okometricky a kupodivu se vzdy zastavim tak +-20m od cache :rolleyes: .

 

Kdyz jedu na kole, tak se pripojim na 0,5kWh baterku a nic nemusim resit, neb a:Drake jede furt :P .

Pro me je a:Drake a Locus priblizne nastejno. Kazdy ma pro me sve plusy. Takze v rozhodnuti, ktery sw pouzit pro hledani, hraji dulezitou roli malickosti. A to je duvod, proc mam a:Drake (zatim) v zaloze :-)


  • 0

:ph34r:  Huawei P20 PRO + Android 9.0 - GeoGet - Locus Pro   :ph34r:


#19 Falconey

Falconey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2018 - 10:56

Evidentně jsem něco přehlédl v souvislosti s tím hledáním bez ohledu na diakritiku. Kouknu na to večer, zatím pomůže zapnutí té nové funkce.

Potvrzuji, že zapnutí vyhledávání bez ohledu na diakritiku pomohlo. Dokonce se v znovu načtené keši objevil finální waypoint, který jsem tam včera ručně dával. Z toho mi vychází, že se načtené keše někam ukládají, jen je pak aplikace nevidí.


  • 1

#20 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 745 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2018 - 12:21

Jo, zdá se, že se s touto funkcí zapnutou to je OK.

 

Protože to mění db, je samozřejmě nesmysl ji kopírovat zpátky a používat v Geogetu. Nicméně synchronizace pomocí aDrakeSync nadále není problém, že?


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama