Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.18 - Ivan na prázdniny


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
172 odpovědí na toto téma

#21 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2018 - 21:00

Opravená verze je na cestě.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#22 Falconey

Falconey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2018 - 21:43

Tak nevím co se včera změnilo, ale od včerejška se mi nedaří s A drake připojit přes GC.live. Nejdou mi odeslat logy, při načítání keší to vyhodí chybovou hlášku s kódem 99 a při pokusu o načtení stavu GC.live to opět vyhodí chybovou hlášku s kódem 999. Při pokusu spustit Geocaching Live login se zobrazí obrazovka Spouštím proces přihlášení Geocaching Live, prosím čekejte a tím vše končí a nic už to dál nedělá. Zkoušel jsme si hrát s nastavením všeho možného skoro půl dne, ale na nic jsem nepřišel. Vím , že se mi tohle dříve občas stalo, ale bylo to jen na chvíli. Teď se tam nemůžu dobouchat už více jak 30 hodin. Dříve jsem si myslel, že za ty občasné výpadky může GC.live, tenhle dlouhý už je nějaký divný. Neporadí mi tu někdo, kdo se s něčím podobným už potkal?


  • 0

#23 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 336 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2018 - 22:18

Groundspeak usoudil, že je třeba mít servery pro gc.live superbezpečné, a proto na nich vypnul podporu starších TLS protokolů a vyžaduje TLS 1.1 nebo TLS 1.2. S;ibovali to od 16.6., ale nekoukal jsem, kdy to přesně vypli...

 

Problém je ten, že tyhle protokoly umí prý až Android 4.4 (ale asi ne všude, protože na mém A4.4.4 to nefunguje uplně stejně jako tobě! Zatímco na A6.0.1 i na A7 mi to chodí normálně.)

 

Takže nebude problém ve staré verzi Androidu?


  • 1

#24 Falconey

Falconey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2018 - 22:32

No mám starý S4 s androidem 4.4.2 takže jsem asi v háji. 


  • 0

#25 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 336 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2018 - 6:09

Je to možné, ale počkal bych na Luďka. Na některých verzích prý ta podpora je, ale musí se prý nějak zapnout...
  • 0

#26 Falconey

Falconey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2018 - 11:02

Groundspeak usoudil, že je třeba mít servery pro gc.live superbezpečné, a proto na nich vypnul podporu starších TLS protokolů a vyžaduje TLS 1.1 nebo TLS 1.2. S;ibovali to od 16.6., ale nekoukal jsem, kdy to přesně vypli...

 

Problém je ten, že tyhle protokoly umí prý až Android 4.4 (ale asi ne všude, protože na mém A4.4.4 to nefunguje uplně stejně jako tobě! Zatímco na A6.0.1 i na A7 mi to chodí normálně.)

 

Takže nebude problém ve staré verzi Androidu?

Tak jsi měl pravdu. Podařilo se mi narvat novější Android 5.0.1 do mého stařičkého S4 a už opět přihlášení na GC.live funguje. Musím si sice trochu zvykat na lehce odlišný styl novějšího Androidu, ale zase tak velká změna to naštěstí není. Díky za pomoc.


  • 1

#27 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 287 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2018 - 15:15

Měl bych prosbu, jestli když si píšu do poznámek proměnné třeba k nějaké multině, jestli by nešlo brát jen číslo k první mezeře, já si třeba u nuly dopisuji poznámku OK, že to je opravdu nula a né nějaký omyl, případně si tam píšu letopočet, jehož ciferace mám použít a podobné poznámky.

Přiložený soubor (y)


Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 12 červenec 2018 - 15:16

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#28 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 681 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2018 - 15:22

Sice to nepouzivam, ale nepripada mi to jako marny pozadavek. A doplnil bych to - brat jen cislo po prvni neciselny znak.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#29 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 700 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2018 - 16:48

Nápad to není špatný, taky by se mi to párkrát hodilo, ale jak to píše Gord, to nepůjde, neb to umožňuje i výrazy, např.
A=2
B=3*A
C=B-5
vám správně dosadí za B 6 a za C 1.

Já bych navrhoval středník - co je za ním, je komentář, např.
A=2 ; opravdu to tak je
B=3*A ; musíme násobit
C=B-5
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#30 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 681 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2018 - 17:02

No jo, davat tam vzorce me nikdy nenapadlo ;)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#31 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 989 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2018 - 19:51

Jo, zdá se, že se s touto funkcí zapnutou to je OK.

 

Protože to mění db, je samozřejmě nesmysl ji kopírovat zpátky a používat v Geogetu. Nicméně synchronizace pomocí aDrakeSync nadále není problém, že?

dotaz asi zapadl, jak to je?


  • 0

#32 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 681 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2018 - 20:40

Uz se to tu rozebiralo. ADS nedela synchronizaci, ale exportuje z databaze kese do GPX a toto GPX pak importuje do geogeti databaze. Takze nekontroluje co je kde novejsi, ale prepise vzdy vsechno tim, co je v AD. Pokud ti to takto vyhovuje, klidne to muzes pouzivat.

 

(Na trochu sofistikovanejsi spolupraci mezi AD a GG se pracuje, ale jeste to bude chvili trvat.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#33 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 989 příspěvků(y)

Publikováno 12 červenec 2018 - 20:55

Uz se to tu rozebiralo. ADS nedela synchronizaci, ale exportuje z databaze kese do GPX a toto GPX pak importuje do geogeti databaze. Takze nekontroluje co je kde novejsi, ale prepise vzdy vsechno tim, co je v AD. Pokud ti to takto vyhovuje, klidne to muzes pouzivat.

 

(Na trochu sofistikovanejsi spolupraci mezi AD a GG se pracuje, ale jeste to bude chvili trvat.)

To já vím.

Ale jde mi o to, jestli se správná data v GG přepíšou těmi upravenými, čili špatně. A tím by to bylo nepoužitelné. Nebo jestli ten "upravený" název je v jiném poli a data nezničí.


  • 0

#34 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2018 - 6:34

ADS už léta nepoužívám, netestoval jsem to. Pokud GeoGet upravenou databázi otevře, bude to fungovat a nic se špatnými daty nepřepíše. Co si takhle místo povídání udělat malou testovací databázi a na ní to zkusit ;)


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#35 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 681 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2018 - 7:56

To já vím.

Ale jde mi o to, jestli se správná data v GG přepíšou těmi upravenými, čili špatně. A tím by to bylo nepoužitelné. Nebo jestli ten "upravený" název je v jiném poli a data nezničí.

 

Trochu jsem se ztratil. Co povazujes za spatna data?

 

Format a v opdstate i obsah GPX je dany (pouziva se GPX rozsireny pro potreby GG, oznacovany jako GPX v2). Pokud spatnymi daty myslis data, ktera si do databaze doplnuje aDrake navic, tak o nich "zadna" aplikace nevi a v GPX na ne neni misto. Napr. tabulka pro vyhledavani bez diakritiky je zcela ignorovana, tak neni zadna moznost, jak by se data z ni mohla dostat do GPX. Pokud jde o prostrotovy (RTREE) index, tak ten v GPX vubec byt nemuze, ten si udela GG pri importu souradnic kesi nebo waypointu. Takze z tohoto ophjledu data pomoci ADS do GG dostanes spravna.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#36 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 989 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2018 - 9:58

Trochu jsem se ztratil. Co povazujes za spatna data?

 

Format a v opdstate i obsah GPX je dany (pouziva se GPX rozsireny pro potreby GG, oznacovany jako GPX v2). Pokud spatnymi daty myslis data, ktera si do databaze doplnuje aDrake navic, tak o nich "zadna" aplikace nevi a v GPX na ne neni misto. Napr. tabulka pro vyhledavani bez diakritiky je zcela ignorovana, tak neni zadna moznost, jak by se data z ni mohla dostat do GPX. Pokud jde o prostrotovy (RTREE) index, tak ten v GPX vubec byt nemuze, ten si udela GG pri importu souradnic kesi nebo waypointu. Takze z tohoto ophjledu data pomoci ADS do GG dostanes spravna.

Špatná data jsou například odháčkované názvy keší, přepisující ty původní v GG.

Ale takhle nějak jsem to chtěl vědět, a ne si na základě jednoho náhodného testu myslet, že to funguje, a používat potenciálně nebezpečnou věc. Nerad bych si svoji databázi zničil, na to ji mám moc rád.

Z popisu nebylo úplně jasné, jak to programátoři udělali (přepis dat v poli názvu, přidané další pole, přidaná další tabulka...atd.), tak se raději ptám jich, kdo jiný by to měl vědět, že.

Díky.


  • 0

#37 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2018 - 10:05

Vžyť na začátku píšu, že se přidá sloupec, tj. normální název se nemění, to by přece byl nesmysl.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#38 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2018 - 11:58

O dovolené se mi minulý týden párkrát stalo, že:

- aD vypsal hlášku "Could not open database" (nebo tak nějak) a bylo nutné vlézt do nastavení a zadat znovu přístup k souboru (i když v tom nastavení bylo všechno v pořádku)

- aD po přepnutí na mapu začal načítat keše - roztočilo se load kolečko - to se však točilo dostatečně dlouho aby mi došla trpělivost (víc jak minutu při relativně blízkém přiblížení mapy) - bylo nutné vyhodit aD z paměti, případně restartovat telefon

- aD odmítl načíst mapu (offline, mapa z PAWS). Pomohlo buď znovunastavení mapy, případně smazání nastavení mapy a vytvoření nového. 

Vždy nebyl problém na straně souborů na úložišti, jak db3, tak map soubor se používal vždy stejný. Tuším že jsem párkrát i posílal log po pádu aplikace.

Původně jsem si to chtěl nechat pro sebe. Podařilo se mi najít workaroundy, LudekV je taky jen člověk a mohl udělat někde chybku, chtěl jsem počkat do další verze. Ale včera se mě Mr. Seaman ptal jestli mi nezlobí aD a popsal mi úplně stejné problémy a i to, že to začalo dělat až po posledním upgrade aD. Já běžím na Motorola Moto G5s Plus A7.1.1 a Mr.Seaman tuším na nějakou šestkovém androidu. Klidně posloužím jako testovací veverka, ale bohužel nejsem schopen chyby on demand nasimulovat....


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#39 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 681 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2018 - 17:08

Pouzivam AD na A7.0.1 a zatim jsem podobnou situaci nepozoroval. Verze AD pouzivam vetsinou jeste pred tim nez jsou zverejneny (Ludek mi je posila), takze asi dele nez ostatni.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#40 Falconey

Falconey

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 10 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2018 - 17:22

Bohužel musím také potvrdit to co píše tarmara. Už několikrát AD během normální obsluhy kdy načítal normálně keše najednou nemohl najít databázi. (hláška Nelze otevřít databázi). pomohlo jen vypnutí AD, vyčištění RAM a opětovné spuštění. Nikdy dříve před poslední aktualizací jsem tuhle hlášku nezaznamenal. Stejně tak jsem zaznamenal několikrát jakési zacyklení, kdy AD horečně něco načítá a nelze s ním nic dělat než ho shodit. Původně jsem si myslel, že je to nějaká reakce na můj nedávný přechod z Androidu 4.4.2 na 5.0.1 u mého stařičkého S4, ale jak teď vidím, tak bude opravdu nějaký problémek s AD a jeho prací z daty.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama