Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.18 - Ivan na prázdniny


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
172 odpovědí na toto téma

#41 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2018 - 18:24

To se Ludkovi libit nebude....nejhorsi jsou chyby, co nejdou nasimulovat, kdyz je treba neco zachytit....


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#42 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 633 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2018 - 22:02

Dnes mi a drake začal padat pravidelně. Vždy po výběru keše (do listingu, hlavního panelu prostě cokoliv) - spadne a odesílá hlášení o pádu. Nepomohl restart, vyčištění paměti, znovunastaveni db souboru, prostě nic. Ach jo, a to zítra odjíždím na dovolenou...
  • 0

#43 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 760 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2018 - 15:00

Zkus smazat databazi a nahrat ji znovu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#44 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 633 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2018 - 22:44

Nakonec jsem vyřešil změnou cesty k datové složce (cestu k databázi i k mapám mám úplně jinou, nejsou ani v podadresáři). Drake normálně běhal, jen se ztratilo nastavení. Když jsem vrátil cestu k datové složce na původní, vše již fungovalo bez problémů. A teď mi někdo vysvětlete, co vlastně drakovi vadilo a proč mu to pak už nevadilo? Jsou věci mezi nebem a zemí. :(


  • 0

#45 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 122 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2018 - 8:04

Tak to jsi kouzelnik. Nastavení se ukládá standardně prostředky systému a volba datové zložky na to nemá vůbec žádný vliv. Při její měně ti zmizí jen uložené filtry a prošlé stopy, nikoli nastavení.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#46 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 422 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2018 - 8:21

Jsem ted po prvni dovolene s novym telefonem, a musim rict, ze jsem spokojen. Za cely tyden jsem zaznamenal jen jeden problem, kdy mi jednou pri otevreni listingu AD spadl. Jinak to slapalo jako hodinky.

 

Ano, trva problem, kdy se nekdy nenactou vsechny kese do mapy. Vypozoroval jsem, ze je to mozna tehdy, kdyz s mapou zacnu posouvat/zoomovaty driv, nez se vsechny kese nactou. Tim posunutim se nacitani prerusi. Vynucene nacteni kesi to ale vzdy rychle vyresilo.


  • 0

#47 HubdaTeam

HubdaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2018 - 10:57

Bohužel musím také potvrdit to co píše tarmara. Už několikrát AD během normální obsluhy kdy načítal normálně keše najednou nemohl najít databázi. (hláška Nelze otevřít databázi). pomohlo jen vypnutí AD, vyčištění RAM a opětovné spuštění.

 

Mam podobny problem s "Nelze otevrit dtb", ale pouze pri aktualizaci dat v ADrake pres GC.live (predchozi verze byla bez techto problemu).

 

Staci mi pres Adrake a GC.live provest aktualizaci otevrene kesky - stahnout "Cely listing" a pak se snazit prepnout napr. do listingu, logu.

Vetsinou to prezije jeden update timto zpusobem, ale pokud se ihned prepnu do jine kesky (napr. pres mapu), a tam provedu to same, tak jiz 100procentne koncim a musim to ustrelit jak pise Falconey.

Pomaha tez metoda - jeden update a vyskocit z ADrake, pote dalsi update a vyskocit, atd.

 

Mam Android 7.0 a ADrake na externi SD karte.

 

Ludku, please HELP!!!  :)


Tento příspěvek byl upraven od HubdaTeam: 20 červenec 2018 - 11:00

  • 0

#48 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 760 příspěvků(y)

Publikováno 20 červenec 2018 - 11:04

Zkus presunout AD do telefonu (mapy klidne nech na karte). Mne to s jinym problemem v minulosti pomohlo.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#49 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 798 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2018 - 13:42

Tak teď už stejný problém hlásím i já - "Nelze otevřít databázi". Verze 5.18.1.  Android 7.

 

V nastaveních jsem znovu vybral cachedb.db3 (je na Internal storage) - pár sekund to čekalo a při návratu do úvodní obrazovky znovu "Nelze otevřít databázi". Opustil jsem a:Drake, znovu ho spustil, zas ta hláška, šel jsem do nastavení podruhé a znovu nastavil databázi.

 

Po vlezení do historie keší jsem viděl prázdný seznam, očekávaně, a pak to spadlo. Dal jsem odeslat feedback, jako text jsem vložil text "Nelze otevřít databázi" (pro případ, že by jsi to, Luďku, hledal, ale nejspíš tam takových hlášení budeš mít spoustu) a pozor - teď to přijde. Ještě hláška o úspěšném odeslání hlášení nestihla zmizet a už jsem pod ní viděl historii posledních otevřených keší. Najednou je přístup k db obnovený! :o

 

Já jsem z toho jelen - co to najednou dělá?

 

EDIT: znovu jsem ztratil spojení s db a uvědomil jsem si, že k tomu došlo po stejné akci: po aktualizaci keše (plného listingu) z GC.live...


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 24 červenec 2018 - 13:46

  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#50 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 422 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2018 - 14:58

Nebude problem jen v tom, ze je databaze trochu dele zamcena transakci v nejakem jinem paralelnim vlakne?


  • 0

#51 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 633 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2018 - 9:39

Tak to jsi kouzelnik. Nastavení se ukládá standardně prostředky systému a volba datové zložky na to nemá vůbec žádný vliv. Při její měně ti zmizí jen uložené filtry a prošlé stopy, nikoli nastavení.

 

No nevím, když jsem změnil umístění datové složky, a:drake mi po spuštění hlásil, že není zadán soubor s mapou.

 

Jinak teď během dovolené minulý týden mi to udělal asi třikrát. Vždy pomohlo změnit umístění datové složky, spustit drake, otevřít nějakou keš, ukončit, dát původní umístění datové složky a opět spustit. Jinak vždy drake po otevření jakékoliv keše spadnul...


Tento příspěvek byl upraven od mikeant: 25 červenec 2018 - 9:49

  • 0

#52 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 122 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2018 - 9:43

Aha, takže ne nastavení programu, ale definice map, to jo, ta je taky v datové složce.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#53 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 633 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2018 - 9:54

Aha, takže ne nastavení programu, ale definice map, to jo, ta je taky v datové složce.

 

Nojo, detail. Já beru mapy také jako nastavení. Spíš mi řekni, čím tohle může být. Není možné, že nějaká instance draka drží konfigurační soubor a drake se pak k němu nemůže dostat?


  • 0

#54 sparrow

sparrow

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2018 - 10:46

Groundspeak usoudil, že je třeba mít servery pro gc.live superbezpečné, a proto na nich vypnul podporu starších TLS protokolů a vyžaduje TLS 1.1 nebo TLS 1.2. S;ibovali to od 16.6., ale nekoukal jsem, kdy to přesně vypli...

 

Problém je ten, že tyhle protokoly umí prý až Android 4.4 (ale asi ne všude, protože na mém A4.4.4 to nefunguje uplně stejně jako tobě! Zatímco na A6.0.1 i na A7 mi to chodí normálně.)

 

Takže nebude problém ve staré verzi Androidu?

 

 

Je to možné, ale počkal bych na Luďka. Na některých verzích prý ta podpora je, ale musí se prý nějak zapnout...

 

Luďku, je šance, že by se povedlo, to co píše HaLuMa nebo jsme se starými telefony odsouzeni k trvalému offline provozu?


  • 0

#55 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 369 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2018 - 21:52

Další keš, kde by se hodilo dělení tisícem při výpočtu souřadnic https://www.geocachi...-brno-jako-brno
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#56 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 369 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2018 - 9:45

no a teď jsem narazil na keš, která má souřadnce ve vteřinách, takže by se hodilo i dělení 60, aby se to převedlo na minuty


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#57 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 760 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2018 - 10:01

Resitel asi nema byt naprosto univerzalni nastroj na cokoli. To by z toho byl pekny moloch. Mel by obslouzit drtivou vetsinu veci, coz podle meho uspesne dela. Ty ostatni celkem snadno svladame treba rucne ne?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#58 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 369 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2018 - 11:17

no ono když to má 9 stagí, tak to dělat ručně je dost opruz viz https://www.geocachi...24-428d79216494
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#59 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 760 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2018 - 11:32

Ale udelat univerzalni vypocet na cokoli fakt neni jednoduche. Pak budes chcti vypocty v UTM a zase ti nebude stacit to, co tam Ludek dodela. Pokud ti to pripda jako opruz, napis autorovi, at se drzi formatu souradnic, ktery je obvykly v teto hre. Jine formaty patri do mysterek. (A mimochodem, ja bych pouzil GPS a tam mohu zadavat souradnice i v tomto formatu. Vubec to nebude opruz.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#60 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 633 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2018 - 7:06

Nakonec jsem vyřešil změnou cesty k datové složce (cestu k databázi i k mapám mám úplně jinou, nejsou ani v podadresáři). Drake normálně běhal, jen se ztratilo nastavení. Když jsem vrátil cestu k datové složce na původní, vše již fungovalo bez problémů. A teď mi někdo vysvětlete, co vlastně drakovi vadilo a proč mu to pak už nevadilo? Jsou věci mezi nebem a zemí. :(

 

 

Tak jsem vysledoval jistou souvislost. a:drake začne padat, pokud rychle zvětším mapu na nějaké velké přiblížení. Typicky 6x klik na tlačítko Plus. Nemůžu mít špatně nastavené maximální měřítko? A jak zjistím, jaká hodnota tam má být? (Používám téma Paws4).


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama