Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.18 - Ivan na prázdniny


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
172 odpovědí na toto téma

#161 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 046 příspěvků(y)

Publikováno 29 říjen 2018 - 21:26

Když každé, tak každé. Já nemůžu aktualizovat prakticky nic, vždycky musím předem smazat alespoň dočasné soubory, divím se, že to Android nedělá automaticky. Vždycky napíše, že pro instalaci je třeba 15MB volného místa a že tam mám 450MB volna ho nezajímá. Ale je dobře, že to vím. Údajně by pomohlo ho rootnout a pak to nějak nastavit, aby instaloval na kartu, ale tam se bojím, že bych si vyrobil cihlu. Ovšem jak se povedlo udělat zřejmě dvě instalace, nebo alespoň neuklidit po první, nevím. Údajně po sobě aplikace uklízejí důkladně - takže třeba odinstalací Adraka bych odinstaloval i mapy, které používám i jinde (whereyougo). Zkoušet to nebudu, jsem rád, že to funguje.


  • 0

#162 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 611 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2018 - 8:02

Přišel jsem na zajímavou chybu - Když si začnu zvětšovat mapu, tak při zvetšení nad určitou úroveň (tj. když zkusím zvětšit mapu s měřítkem 1 dílek = 10 m - ovšem toto měřítko se mi zobrazuje na poslední dvě kliknutí se stejnou hodnotou, jen se na mapě roztáhne - minimální měřítko mám nastavené na 2) dojde k pádu aplikace (viz obrázek). Aplikace pak padá kdykoliv přepnu na mapu. Jediná možnost nápravy je přepnout v nastavení na google mapy, zobrazit mapu a následně přepnout zpět na zdroj MapsForge - pak přestane adrake padat až do dalšího popsaného zvětšení mapy. Pokud použiji nový systém map (beta), chyba se nevyskytuje.

Přiložený soubor (y)


  • 0

#163 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 136 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2018 - 8:21

Mikeant: A padá ti to s kterým mapovým enginem ? Tím klasickým nebo novým ? Jak už jsem několikrát psal, tak mi (a nejen mně) to podobně padá s klasickým, přepnu na chvíni na vový a pak zase zpátky a tím se to udobří.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#164 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 055 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2018 - 8:26

Na starě mapy pomalu zapomeňte, ty už opravovat nebudu a postupně odejde do věčných lovišť.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 02 listopad 2018 - 8:26

  • 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#165 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 694 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2018 - 9:15

LudekV: Toho jsem se obával, ale bylo mi jasné, že to jednou bude muset přijít. Nové mapy mi však padají mnohem častěji než ty staré, tak je zatím používám.

 

Poslední dobou většinou s a:Drakem funguji tak, že si dám navigovat na cíl a strčím telefon do kapsy (mám pouzdro typu „knížka“, takže displej je krytý před nechtěnými dotyky). Spoléhám se pak na zvukové signály při přiblížení, občas otevřu telefon a kouknu se na mapu. Mám nastaveno, že při zobrazení mapy displej neusíná. A při použití nové mapy mi v té kapse a:Drake skoro pokaždé zhavaroval na nějakou chybu. Při použití starých map se to taky občas stane, ale ne tak často a dá se to akceptovat.

 

Používám offlinové vektorové mapy ze souboru czech_republic_gccz.map. Mám nastaveno zvětšení mapy 1,5x, zvětšení ikon keší automaticky, nechávám si vykreslovat přesnost polohy a obsazenost, naopak nezobrazuju stopu v mapě a mám vypnuté ukládání záznamu stopy. Ale teď koukám, že jsem měl nastaveno „Vypnout GPS, pokud není nutná“, zkusím volbu zrušit.

Mám telefon Xiaomi Redmi Note 4, Android 7.0, nepoužívám paměťovou kartu, takže mám a:Drake i data ve vnitřním úložišti telefonu. Mám zapnutou automatickou rotaci displeje a permanentně zapnuté datové přenosy.

 

Přišel jsem na zajímavou chybu - Když si začnu zvětšovat mapu, tak při zvetšení nad určitou úroveň  dojde k pádu aplikace. Aplikace pak padá kdykoliv přepnu na mapu. Jediná možnost nápravy je přepnout v nastavení na google mapy, zobrazit mapu a následně přepnout zpět na zdroj MapsForge - pak přestane adrake padat až do dalšího popsaného zvětšení mapy. Pokud použiji nový systém map (beta), chyba se nevyskytuje.

 

Mikeant: Taky se mi to stávalo, změnil (zmenšil) jsem nastavení maximálního měřítka v definici mapy a mám to posichrované.


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#166 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 046 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2018 - 9:55

Jen dotaz, už jsem to sem psal. Funguje někomu překryvná vrstva v mapě? Nebo ji jen neumím nadefinovat? Používám nové mapy, u starých mi nějak nechce fungovat přepínání.

A omlouvám se, pokud to už někde bylo zodpovězeno nebo vysvětleno. Dá se hledat i bez toho, jen by se mi to někdy hodilo.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 02 listopad 2018 - 9:56

  • 0

#167 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 611 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2018 - 10:42

Mikeant: A padá ti to s kterým mapovým enginem ? Tím klasickým nebo novým ? Jak už jsem několikrát psal, tak mi (a nejen mně) to podobně padá s klasickým, přepnu na chvíni na vový a pak zase zpátky a tím se to udobří.

 

Padá to se starým, když si člověk ohlídá přiblížení, tak funguje dobře. S novým to na starém telefonu bylo ještě horší. Teď mám nový přístroj, tak zkusím přepnout na betu nového enginu a uvidíme , zda se bude chovat slušně.

 

Na starě mapy pomalu zapomeňte, ty už opravovat nebudu a postupně odejde do věčných lovišť.

 

Tak to už by se měla pomalu odstranit ta poznámka "beta" ne? :)


  • 0

#168 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 136 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2018 - 11:38

na těch nových zese pro změnu blbne vykreslování keší


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#169 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 950 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2018 - 11:43

Me ta nova naopak funguje o dost lepe. A navic, kdyz hnu s mapou, tak mi nezustavaji ikonky kesi na spatnych mistech, jako to delala stara mapa.


  • 0

#170 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 435 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2018 - 12:37

Nezustavaji, zase nekdy zmizi uplne. ;)

 

Myslim, ze je rozumne nedrzet vyvoj dvou verzi, jen to pridelava praci autorovi. Radeji poradne vyladit jednu verzi - lepe asi tu novou, ta pouziva standardni (?) mapovou knihovnu. Asi take neni bez chyb, ale je velka sance, ze budou opraveny v ramci knihovny. (Mozna si to idealizuju.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#171 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 950 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2018 - 13:12

Kdyz zmizi, tuknu na ikonku, a ony se zase objevi. Ale kdyz se mi po posunu mapy ikonky zastavily na spatnych mistech na mape, tak to bylo mnohonasobne horsi. kdyz uz jsi ikonku nekde videl, nemohl jsi se spolehnout, ze je pichnuta do mapy spravne.


  • 0

#172 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 046 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2018 - 14:22

Znám i PROFESIONÁLNÍ SW, kde se jednotlivé vrstvy překreslují postupně a se značným zpožděním, takže až po delší době se vše překreslí správně. Takové chování mě nepřekvapí.Tím nechci říkat, že je to správné, jen že se to vyskytuje i jinde a dost to mate, bude velmi dobře, když Adrake se takto chovat nebude.

Mám zato, že amatér, který dělá program i pro sebe, ho udělá lépe, než profesionál, který dělá na zakázku a nikdy s tím opravdu pracovat nebude.


  • 0

#173 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 055 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2018 - 11:03

Přechod na 5.20


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama