Přejít na obsah


Fotka

Označení nalezených keší

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
26 odpovědí na toto téma

#21 Blue Elf

Blue Elf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 18:57

Vysvetlim vice:

Ano, mam vic databazi. Proc - inu proto, ze nejcasteji lovim ve svem domovskem kraji a nevidim duvod, proc bych mel mit ve stejne databazi jine kraje nebo jine staty. Podle me se s tim pak i lip pracuje - zaloha netrva zbytecne dlouho, odezva je rychlejsi.

Na druhou stranu to pusobi trochu potize, pokud jedu treba do Rakouska - musim planovat kese z vice databazi, ale to bych celkem prezil, protoze je to max 1x rocne.

Databazi mam asi 6 - domovsky kraj + 3 dalsi, kam obcas zajedu + cele Cesko (kdyz jedu pres vic kraju dal, aby se snadneji planovalo) + cele Rakousko.

 

@dejwy - v bode 2 delam to, co radis - vlezu do databaze nalezu a zde si vyfiltruju nalezy z kraje, ktery me zajima. Seznam vyexprortuju ve formatu Geoget GXP v2, vysledek naimportuju do databaze prislusneho kraje. Protoze v nalezech jsou jen logy a ne listing, v cilove databazi mi listing zmizi.

@gord - ne, v databazi nalezu (i jinde) maji samozrejme kes spravne nastaveny stat i kraj. Jde o to, ze nechci ve Zlinskem kraji videt, ze jsem nasel cosi v Rakousku.

 

V podstate bych asi potreboval z nalezu vytahnout jen logy a ty naimportovat (at se neposkodi listing), ale netusim, jestli na to je nejaky plugin nebo ne.

To je opravdu takovy nesmysl mit vic databazi? Proc? Kdyz si otevru cele Cesko, takze nez probehne zaloha, tak to trva bloody ages (nemluve import GPXka celeho Ceska). S mensimi daty velikosti kraje se prece pracuje snadneji a rychleji. Nebo mi neco uniklo? K cemu by pak bylo dobre prepinani databazi?


  • 0

#22 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 023 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 19:32

Takhle si v datech naděláš akorát bordel. A pak řešíš problémy, které sis sám nadělal.


  • 1

#23 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 19:45

Sam sis přidělal problémy tam, kde žádné nejsou. Vše má být v jedné DB a dělení na kraje je opravdu nesmysl.
  • 2

#24 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 418 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 20:14

uz jen tvuj dotaz dokazuje, ze to pusobi hromady potizi. A proc?

Protoze mas pocit, ze to zdrzuje?

 

Opravdu si myslis, ze vyjet kese za jeden kraj ze samostatne databaze je nejak vyznamne rychlejsi, nez si ten kraj vyfiltrovat z vetsi databaze? Ne, fakt to nestoji za ty problemy, tim prehazovanim ztratis mnohem vic casu, nez timhle usetris.

 

Takze neblbnout, nedelit, nahazet to na jednu hromadu a filtrovat, a filtrovat. Na to je to delane!


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 22 říjen 2018 - 10:47

  • 5

#25 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 20:33

Ono opticky stačí nenechat si při startu GG vypisovat všechno (filtr ALL), ale buď nic, nebo nějaký omezenější filtr, třeba Found. Pak je start opticky rychlý. Já přiznávám, že vypisuji vše, seřazené podle data nálezu, když potřebuju jen něco málo udělat a načítání by mě zdržovalo, tak ho ručně přeruším. Nic se neděje, můžu okno i celé smazat a s obsahem databáze to nehne. Vím, že někdo to považuje za chybu, že začínat se má s prázdným oknem, ale tohle ničemu nevadí.

Databází mám také spoustu, ale používám prakticky jen dvě, Geoget a waymarking. Tak trošku vidím smysl v jiné databázi, když jedu na dovolenou někam, kam už asi nikdy nepojedu. Pak má smysl si tohle stáhnout do jiné databáze a po návratu dát v hlavní databázi Aktualizovat nálezy. Tím se stáhnou do hlavní a tu pomocnou můžu smazat. Problém asi bude mít BM, protože ten nemůže stáhnout najednou víc než 3 listingy a musel by asi přes GPX přetahovat z jedné databáze do druhé, aby to měl všechno. Opravdu, i v tomto případě je vhodnější pracovat jen s jednou databází. A nakonec, pokud by nějak vadilo, že mi tam straší něco, co nikdy už potřebovat nebudu, lze to i vyfiltrovat a trvale smazat. Ale většinoiu to tam nijak nevadí.


  • 2

#26 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 256 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 20:38

@Ble Elf: Ano, je to opravdu zvláštní jak to děláš. Tuším, že nějak takto to dělají uživatelé GSAKu.

U GeoGetu je jediné zpomalenípouze při záloze (taky můžeš tu zálohu dělat méně často, třebas vůbec ne), probíhající záloha ti ale nebrání s tím pracovat. 

Další zpomalení v prohledávání databáze skutečně existuje, pociťuji to poslední dobou docela značně - ale já mám databázi skoro 5 Giga velkou (tj. asi 650 tisíc keší). U databází běžné velikosti to vůbec nehraje roli.

 

Protože uznávám, že pro práci v terénu je opravdu velká (a přenosový čas a kapacita mobilu jsou docela malé) tak do mobilu si z ní dělám výřez (má to tak 100 - 300 MB), někdy podle krajů a států (tj například celé Maďarsko a Slovensko když jedu někam na východ), mnohem častěji okruh kolem nějakého místa (běžně mám v mobilu 88 km kolem Brna, ale častěji 88 km kolem Břeclavi - to mi pokryje, Brno, Bratislavu a Vídeň. Mohl bych to sice skládat z různých krajů, ale byla by to mnohem větší práce. Pokud bych to měl separátně - co s tím v mobilu ? Přepínat vždy kolem hranice o které v terénu ani nevím ? Slučovat do jedné databáze a tu pak do mobilu? Velmi pracný postup který se špatně automatizuje. I pro aktualizace je jednodušší aktualizovat okolí kolem nějakého bodu.

 

Jiné databáze mám pouze pro nějaké jiné body (například wroclavské trpajzlíky) a pro nějaké testovací účely. A pak ještě archivuji část keší se starším listingem, tak asi dvakrát za rok.

 

Pokud chci vidět keše v nějaké oblasti - například tvůj Zlínský kraj - tak co mi brání si udělat filtr který bude zobrazovat jen Zlínský kraj ! Stwjně tak nálezy a archivované keše - pokud je nechci vidět tak mi je filtr nezobrazí. Do terénu si taky neberu archivované keše (i když by to zase nebyl problém je tam mít), nalezené zásadně ano - často lovím ve skupině a pak je dobré abych i já viděl ty keše které oni ještě odlovené nemají ale já už je mám.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#27 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2018 - 5:58

Do Adraka si beru celou databázi. Někdy se hodí vidět, co mám odloveného, třeba proto, že se na místo chci znovu podívat. Nebo abych viděl, že tam opravdu nic není a ne že se mi jen nenačetly keše. Pak je ale problém, že vždy zapomenu, kde se to vypíná a mám pak mapu plnou smajlíků. Ale to už si snad pamatuju. S asi 25000 kešemi má databáze kolem 300mega, to nemá cenu řešit ani v telefonu. Dělat výřez pochopitelně jde, ale ztrácí se ta výhoda jen překopírovat databázi, ručně nebo přes gordův plugin, a rovnou jít.

A ze stejných důvodů si do Oregona láduju nejen keše jako GPX, ale ještě jednou CELOU databázi v POI. Už mnohokrát se mi to vyplatilo, když jsem vylezl z generované oblasti, zapoměl jsem si generovat oblast (byl jsem doma a měl jsem vygenerované okolí chaty), nebo když jsem překročil hranice do Rakous a měl jen Čechy.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 22 říjen 2018 - 8:56

  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama