Přejít na obsah


Fotka

GEOGET - ztráta databáze

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
22 odpovědí na toto téma

#1 jezevcik

jezevcik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2018 - 17:09

Dobrý den všem, prosím o radu.

Lze někde najít či obnovit ztracenou databázi  Geogetu ?

 

POPIS UDÁLOSTÍ:

Geoget používám již několik let, vždy jsem měl několik databází (např. dle zemí, dle cíle dovolené).

Po poslední dobu asi 1 roku jsem hlavně pracoval na databázi "Mysterky".

Ale poslední asi měsíc jsem si založil novou databázi "Dovolena" a do ní vkládal kešky v cílech chystané dovolené.

 

Někdy v té době jsem si také jako už mhohokrát předtím stáhl aktualizaci Geogetu, nyní mám verzi 2.9.15.786 Unicode.

 

Když jsem se teď vrátil z dovolené, zjistil jsem, že Geoiget mi nabízí jen dvě databáze "Dovolena" a "Dovolena 20180720"

 

OTÁZKY

A ) Opravdu mi aktualizace databázového programu vymazala předchozí databáze z téhož programu ?

B ) Je nějaká šance, nějaký záložní adresář či podobný způsob, jak získat databázi "Mysterky" zpět?

 

Velmi děkuji za jakoukoli radu.

 

Jezevčík


Tento příspěvek byl upraven od jezevcik: 21 červenec 2018 - 17:09

  • 0
Dík Jezevčík
Vložený obrázek

#2 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 931 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2018 - 21:12

A když se podíváš do datadiru, opravdu tem nemáš soubor Mysterky.db3 ?

Protože já po mnoha aktualizacích jsem se jednou divil, jaké vykopávky pokusných databází tam mám.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 21 červenec 2018 - 21:13

  • 0

#3 jezevcik

jezevcik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2018 - 21:52

na adrese C:\Users\admin\AppData\Roaming\GeoGet jsou jen tři soubory *.db3, všechny Dovolena_xyz.db3.


  • 0
Dík Jezevčík
Vložený obrázek

#4 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 231 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2018 - 22:10

A) aktualizace GeoGetu rozhodně žádné databáze nemaže.
B) s největší pravděpodobností jsi nějak dosáhl instalace do jiného místa a tvé původní databáze se povalují v původním umístění

Zkus pohledat soubory db3...

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 21 červenec 2018 - 22:10

  • 0

#5 jezevcik

jezevcik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2018 - 22:48

Dal jsem vyhledat v PC všechny soubory *.db3 a našlo mi to jen ty tři zmíněné...


  • 0
Dík Jezevčík
Vložený obrázek

#6 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 878 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2018 - 8:05

tak už zbývá jen obnovit ze zálohy


  • 1

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 860 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2018 - 8:18

Kdyz pominu zalozni kopie databazi (takove ty, ktere maji za nazvem pridana cisla, a pri jejiz otevreni pise Geoget varovani!), tak Geoget nikdy svévolně zadne databaze nemaze. Ani pri instalaci.


  • 0

#8 martinracek26

martinracek26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 077 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2018 - 17:24

Bohužel se mi před asi rokem stalo to samé. Po aktualizaci mi prostě hlavní databáze, kterou jsem používal a měl naplněnou zmizela a prostě nebyla. Taky jsem ji nikde v počítači nenašel. Mám Geoget  instalovanej jako pocket verzi, takže to že by se mi někam jinam nebylo.


  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 860 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2018 - 17:55

Jako ze ti zmizela, i se vsema automaticky generovanyma zalohama? Ale no tak!


  • 1

#10 martinracek26

martinracek26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 077 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2018 - 18:19

Já vím zní to podivně ale fakt je to tak. Ta databáze ani záložní prostě nebyly. Jsem ITák takže věř, že mi to vrtá hlavou do teď a vím že jsem je určitě nijak nemazal, ale ty databáze prostě nebyly.


  • 0

#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 860 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2018 - 18:22

Tak to mne uz napada snad jen to, ze to nejaka cizi zaskodnicka aplikace schvalne smazala. Treba nejaky konkurent, ktery nemuze Geoget rozdejchat. :ph34r:


  • 0

#12 martinracek26

martinracek26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 077 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2018 - 18:23

GSAK nemám a jinou neznám :D 


  • 0

#13 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2018 - 19:38

Co antivir? Mě se párkrát stalo, že mi Eset hodil SQLite db do karantény. (Ne GG db, ale jinou, z vlastní aplikace).


  • 0

#14 jezevcik

jezevcik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2018 - 21:57

Podíval jse se do karantéru jediného antiviru co mám (AVG)  - a kromě jiných 3 souborů tam nic není.


  • 0
Dík Jezevčík
Vložený obrázek

#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 860 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2018 - 22:24

A synchronizaci toho adresáře, treba do nějakého Dropboxu, tam náhodou nemáš?
  • 1

#16 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 298 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2018 - 6:35

Ztrata databaze urcite nesouvisi a aktualizaci GG. Kdyby ano, byl bych, vzhledem ke sve praci s GG, asi jeden z prvnich, kdo by o neco pravidelne prichazel. Nikdy jsem ale o zadna data aktualizaci neprisel a neumim si predstavit, jak by k te ztrate mohlo dojit. Jedine ta instalace (ne aktualizace) s novym DATADIRem. K te dojde, pokud neni nalezena skutecna instalace GG. To byval zasadni problem se Satanovym balickem, ktery si hral na neco, co nebyl. Ale tomu uz doufam definitivne odzvonilo.

 

Pak jsem videl PC, kde byly 2 "instalace GG" a vzdycky zalezelo na tom, ktera se spustila. Pak se majitelka divila, jak ji mizi a objevuji se data ... To ji jeden chytolin zkopiroval adresar s GG a datama "na plochu" a kdyz uz se ji to stalo po nekolikate, volala mne. Nez jsem pricinu odhalil, chvili mi to trvalo, zejmena proto, ze popisovala co dela (delala), ale ve skutecnosti, jak byva zvykem, popisovala, co si mysli, ze delala.

 

Pak mam docela spatne zkusenosti s ruznymi aplikacemi, ktere se snazi uvolnovat misto na disku. Rozhodnou se, ze nejaka data nepouzivas, navrhuji je ke smazani a chvastaji se, kolik mista ti usetrily. Kdybych si nedaval pozor, pisel jsem treba o mnoho map, GIMP, ... Neni vubec vylouceno, ze do toho mazaneho zahrnuji i databazove soubory. (Navrhy podobnych aplikaci z principu ignoruji. A to i za cenu, ze budu mit zaplneny disk necim, co je podle nich zbytecne.) Posledni dobou se s tim hodne vnucuje Avast, ale treba i takovy CCleaner umi leccos sikovneho odstranit, zejmena pokud je to velike.

 

No a posledni body: zalohovat, zalohovat, zalohovat. Automaticke zalohy databazi v GG nejsou samospasitelne, spis bych dokonce rekl, ze pro mnoho lidi matouci. Maji totiz pocit, ze kdyz se delaji automaticky, oni uz nic zalohovat nemuseji. Neni to pravda.


  • 3

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#17 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2018 - 7:19

Ještě mě napadlo: mrknout se do koše a zkusit nějaký program na obnovu dat (používám Altap Salamander a ten to umí).


  • 0

#18 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 6 931 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2018 - 8:12

Právě ten balíček GASP jsem do včerejška používal (prakticky portable instalaci) a automatické aktualizace probíhaly naprosto v pohodě, nikdy mi nic nesmazaly, datadir byl pořád tam, kde byl.

Včera jsem nainstaloval čistou instalaci na nové PC, podíval se kam to dalo datadir (do Dokumentů), celý jsem ho smazal a přehrál obsahem datadiru z GASPu. A zdá se že všechno funguje, jen na Live jsem se musel znovu přihlásit. Ještě jsem nezkoušel všechno (statistiky, atd), ale očima se mi to jeví stejné.

CCleaner je sv..ě, pokud přesně nevíš, co děláš, smaže i dost potřebných věcí. Třeba odinstalační soubory a pak něco nejde odinstalovat. Nedivil bych se, kdyby smazal i nějakou nepoužívanou databázi. Ale párkrát jsem ho spustil, problémy si udělal, ale nikdy ne s geogetem.

Ztráta databáze je nepříjemná, pro statistiky se ale dá celkem rychle udělat znova. (Aktualizovat nálezy). Nenalezené si PM stáhne taky poměrně rychle. Takže nejhorší je ztráta vlastních úprav, doplněných waypointů atd. Což právě v databázi Mysterky bude zásadní.

Jinak nevidím vážný důvod, proč mít víc databází na běžné keše. Používal jsem to, když jsem si stahoval něco úplně mimo (dovolená), co jsem nechtěl mít zbytečně v hlavní databázi. Po návratu jsem zalogoval a v hlavní databázi jsem dal Aktualizovat nálezy. Přesto si myslím, že zbytečné záznamy v databázi nevadí a vizualizace (aby to nestrašilo) se dá udělat filtry.


  • 1

#19 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 298 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2018 - 8:31

Jestlize ti to s GASPem chodilo spravne, znamenato, ze nekdy po pouziti GASPu jsi provedl skutecnou instalaci GG. Jina moznost neni. GASP byl jen zazipovany adresar, takze jeho rozzipovanim jsi nemohl do registru dostat zadne informace o instalovane aplikaci.

 

Kratkodobe pouziti jine databaze muze mit smysl, treba v pripade, ktery popisuje mpik. Ale to je jen docasne a kratkodobe. Opravdu bezny uzivatel by nemel mit potrebu vytvareni vice databazi s kesemi. Jestli je v databazi 10000 nebo 50000 kesi je z databazoveho pohledu naprosto mizivy pocet. Databaze jsou delane na miliony zaznamu.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#20 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 094 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2018 - 8:57

Vyhledávání (alespoň v W10) není na obsluhu nejtriviálnější.

 

Právě jsem si to zkusil - a našlo mi to nějaké .*db3 které jsou v záloze dat z mobilu. Že je na discích C:, D:, E: několik adresářů s pracovním nebo archivním GeoGetem, to vůbec nezaregistrovalo - to tedy implicitní nastavení hledání. Obecně se to hledání zuřivě brání koukat jinam mimo profil --> to bude asi problém dotyčného, GASP jako přenosná instalace není v profilu.

Asi by se dalo přes filtry proklikat ke kořeni, tj tak aby se hledalo skutečně v celém počítači, ale to ať zkusí jiný masochista. Já na tyto věci použávám souborový manager (něco jako Total Comander), kde místo hledání nastavím velmi jednoduše a navíc za chodu vidím, kde hledá.

 

Myslím, že nejjednodušší by bylo, kdyby se dotyčný s někým znalejším domluvil a pomocí TeamVieweru mu na chvíli dal přístup k počítači. Byl bych ochoten se vsadit, že "ztracená" data se během pár desítek sekund najdou !


  • 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama