Přejít na obsah


Fotka

GgDrake - komunikace mezi a:Drake a Geogetem


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
168 odpovědí na toto téma

#1 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 8:21

Asi uz nazral cas zverejnit tento plugin pro GG. Stale bych to povazoval spis za beta verzi, ale uz to provozuji docela dlouho a nedari se mi najit nejake dalsi zasadni potize, tak cim vic lidi to bude mit, tim se toho vic odhali.

 

Plugin najdete zde a doporucuju tentokrat alespon prolitnout ten navod, protoze jsou tam nektera uskali vyplyvajici z ruznych typu pripojeni k telefonu a tak podobne. No, uvidite. (Obrazky v popisu nemuseji tak uplne odpovidat stavajici verzi, postupne se ty dialogy menily a mne uz nebavilo porad delat nove obrazky.)

 

Protoze plugin je prostrednikem mezi GG a AD, je treba take aktivovat odpovidajici cast aplikace v AD. Dohodli jsme se s Ludkem, ze nova verze AD uz bude mit funkci dostupnou v menu beznym zpusobem, ale ta verze bude az Ludek dokonci aktualizaci vazanou na Google. Do te doby je treba skrytou funkci napred zobrazit:

 

  • podrzte chvili v menu prst na I v zelenem kruhu, az se zobrazi informace o zapnute funkci GeoGet sync
  • aplikaci AD shodte - melo by stacit ji ukoncit v prehledu bezicich aplikaci (ctverecek na spodni liste, vybrat AD a kliknout na krizek), ale muze se stat, ze bude potreba pres Nastaveni - Aplikace vynutit jeji ukonceni
  • po novem spusteni AD by se mela na poslednim miste v menu objevit nova ikonka

Stejny postup vede i ke skryti teto funkce v menu.

 

Pak uz jen zapnout funkci, spustit plugin ...


  • 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#2 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 094 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 8:49

Určitě vyzkouším. Ovšem, protože nemám noťas, ale stolní PC připojené kabelem (do routeru, který umí i WIFI, brzy ho ale vypnu, protože už žádné wifi zařízení neprovozuju). Takže jen MTP a to se těším, jak si zase bude pamatovat to, co tam bylo předloni.

Ovšem co prozatím využívám, je přenos celé databáze z GG do AD a to jde jednoduše i bez pluginů. Přenášet jen část (okno) se mi nechce, abych v tom udržel pořádek. A nazpět z AD do GG jsem to zatím nepotřeboval.


  • 0

#3 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 8:57

Pri MTP jsou funkce omezene - v podstate jen prenosy souboru, jako napr ta cela databaze.

 

Ze mas PC pripojene kabelem, nevadi. Jde o to, aby obe zarizeni byla ve stejne siti, nemuseji byt na WiFi.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#4 MikiHamza

MikiHamza

    MikiHamza

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 9:12

Takže jestli tomu rozumím správně, tak "WiFi" je označení pro propojení zařízení v rámci lokální sítě. Ono je to uvedeno i v bublinové nápovědě, kde je řečeno "WiFi nebo ethernet". Takže to označení se spíše týká pouze připojení mobilního zařízení s a:Drake.


Tento příspěvek byl upraven od MikiHamza: 19 září 2018 - 9:13

  • 0

#5 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 9:19

Ano.

On telefon s AD tezko pripojis jinak nez pres WiFi.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#6 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 827 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 9:25

Hrabání se v nastavení aD na kompu a vytvářání třeba záloh nastavení map?? Správa ad-hoc wpts (i když já si je šudlám v GG). Mladej pane, maj u mě pivko....návod je sice dlouhej jak od Jiráska, ale přínos nám hračičkářům je pro mě v tuhle chvíli neocenitelný...teď jen mít čas si s tím pohrát


  • 1

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#7 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 827 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 9:32

Ano.

On telefon s AD tezko pripojis jinak nez pres WiFi.

Všechno jde, když se chce https://www.mader.cz...obilni-zarizeni - i když s dnešníma ac wifinama už 100MB lanka začíná být pasé....


Tento příspěvek byl upraven od tarmara: 19 září 2018 - 9:32

  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#8 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 924 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 9:47

Zatím jsem to jen zběžně prolétl, a zarazilo mne tohle

 

 

Keše z Geogetu do a:Drake

Do a:Drake je možné odeslat:

  • user:skript:ggdrake:wi-fi.png keše z okna GeoGetu
    • ...
    • omezení přenosu
      • zatím existuje limit na velikost přánášených dat, pokud bude limit překročen, nebude požadavek vůbec přijat
      • velikost přenášených dat neovlivňuje jen počet keší, ale také délky jejich listingů a počty adélky logů u přenášených keší
      • pokusy se ukazuje, že limit na počet keší je někde mezi 20 a 30, kdy import v a:Drake ještě proběhne
      • uvažujeme o několika principech, které by tento počet navýšily, ale v každém případě značně vzroste režie na obou stranách a u většího počtu keší už bych doporučil použít přenos celé databáze

* 20-30 je strašně málo

* celá databáze je strašně moc

 

Proč tak ukrutné omezení?

 

Takže momentálně mi tohle nemůže adrakesync plně nahradit  :(


  • 0

#9 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 9:48

Ja nepsal, ze to jinak prpojit nejde ... ;-)

 

Zrovna ty ad-hoc WPT jsou takove trochu zvlastni ... je treba si uvedomit, ze jsou v databazi a se zmenou databaze "zmizi". Navrhoval jsem, aby byly mimo databazi a pri jeji zmene se do ni nahravaly, ... ale ted ma Ludek jine starosti (Google, nove API), tak to bude na nekdy priste.

 

A ten navod, tak ten jsem psal vzdycky hned jak jsem neco udelal. A to proto, abych to pak nemusel vysitat ze zdrojaku a podobne. Kdyz to clovek prave dela, ma to vsechno v hlave. A kdyz budu psat navod za pul roku, na spoustu veci zapomenu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#10 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 9:52

Zatím jsem to jen zběžně prolétl, a zarazilo mne tohle

* 20-30 je strašně málo

* celá databáze je strašně moc

 

Proč tak ukrutné omezení?

 

Takže momentálně mi tohle nemůže adrakesync plně nahradit  :(

 

Omezeni je dano tim, co si umi nacist "modul", ktery Ludek pouziva v AD. (Nepresna formulace, on me kdyztak Ludek opravi.)

Myslim, ze ted uz tam tohle omezeni neni, protoze behem doby Ludek doplnil segmentovani posilanych dat, takze se posilaji po castech. Ale zadna cast nemuze byt vetsi nez X, to stale plati.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#11 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 924 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 9:56

Omezeni je dano tim, co si umi nacist "modul", ktery Ludek pouziva v AD. (Nepresna formulace, on me kdyztak Ludek opravi.)

Myslim, ze ted uz tam tohle omezeni neni, protoze behem doby Ludek doplnil segmentovani posilanych dat, takze se posilaji po castech. Ale zadna cast nemuze byt vetsi nez X, to stale plati.

Rozsvěcuje se mi rudá varovná kontrolka...že pokud se v tom vyskytne jedna keš s hooooodně dlouhým listingem (grafoman), nebo jedna keš s hoooodně logy (třeba vlastní), tak ten přenos na tom zkolabuje...hmm


  • 0

#12 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 827 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 9:57

... je treba si uvedomit, ze jsou v databazi a se zmenou databaze "zmizi"

 

 

Pokud vím, tak adhoc jsou v databázi uloženy pod "dummy keší" s kodem GC0. Já je takhle už leta spravuju v GG a funguje to - jen na to musím myslet při použití nových v aD - ty si pak musís přenést ručně do GG - bude umět tvůj udělátor dělat synchronizaci těchto wpts aD vs. GG???


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#13 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 10:11

Rozsvěcuje se mi rudá varovná kontrolka...že pokud se v tom vyskytne jedna keš s hooooodně dlouhým listingem (grafoman), nebo jedna keš s hoooodně logy (třeba vlastní), tak ten přenos na tom zkolabuje...hmm

 

Ano, kontrolka blika spravne. Ale ten limit je nekde na 60 MB, takze pro jednu kesku by to asi nemelo byt tragicke. Navic ta segmentace nemusi byt na hranici kese, ale i kdekoli uprostred listingu, logu, ...


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#14 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 461 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 10:14

Pokud vím, tak adhoc jsou v databázi uloženy pod "dummy keší" s kodem GC0. Já je takhle už leta spravuju v GG a funguje to - jen na to musím myslet při použití nových v aD - ty si pak musís přenést ručně do GG - bude umět tvůj udělátor dělat synchronizaci těchto wpts aD vs. GG???

 

Do spravy ad-hoc patri i ulozeni do souboru a vraceni zpet do AD a take je importovat do GG. No, vyzkousej, co jineho poradit. :)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#15 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 060 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 11:47

Technická - v GIP zřejmě chybí závislost na StringFuncLib. Instaloval jsem na nový GeoGet a padalo mi to s chybou. Chvíli mi trvalo, než jsem to našel.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#16 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 094 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 11:55

Práce s Ad-hoc by se hodila. Nahradilo by to práci s Trasovými body v Garminu, které sice málokdo používá, ale já jich udělal přes 1000.

No, dá se to nahradit něčím jiným i mimo Adrake, třeba Batůžkem (nebo jak se to teď jmenuje) od Seznamáckých map, nebo opsáním souřadnic na papír (nebo čímkoli jiným, co uloží aktuální souřadnice do nějaké tabulky).

Vím, že to v Adrake jde, ale právě že se to ztratí při přehrání databáze dost omezuje rozumné využití.


  • 0

#17 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 703 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 12:10

Zkusil jsem si spustit Geoget Sync na aktuálním aDrake 5.18.1, ale padá mi stále dokolečka. Nutné sestřelit přes Apps. Pár hlášení jsem odeslal, třeba z toho půjde vyčíst, proč to padá.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 013 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 12:48

technická k zapinani v Adrake:

na tabletu, kde se mi hlavni menu neukazuje na celou obrazovku, ale jen v panelu na boku, mi dlouhy stisk tlacitka 'i' nic neudela.


  • 0

#19 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 060 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 13:00

technická k zapinani v Adrake:

na tabletu, kde se mi hlavni menu neukazuje na celou obrazovku, ale jen v panelu na boku, mi dlouhy stisk tlacitka 'i' nic neudela.

 

Jo, funguje to jen na mobilu v tom gridu. Je to stejně dočasné řešení, v příští verzi to už bude udělané hezky.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#20 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 030 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 17:42

Moc pěkné. Zatím jsem vše z mobilu přenášel ručně, ale toto vypadá dost dobře.

 

Přesto mám problém:

LG G4S, Plugin se připojí (MTP cesta není správně, ale to je myslím zmíněno). Zatím jsem narazil jen na jeden problém: N záložce "Stopy" vede kliknutí na tlačítko "Získat seznam stop" k ukončení GeoGetu. Na mobilu zůstane kontrolka "GGDrake" zelená. Naštěstí je možné znovu spustit GeoGet a plugin, znovu navázat spojení a pokračovat něčím jiným, než "Získat seznam stop".

 

Zatím jsem nenašel, jestli lze např. zazálohovat nastavení map.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama