Přejít na obsah


Fotka

GgDrake - komunikace mezi a:Drake a Geogetem


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
168 odpovědí na toto téma

#21 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 164 příspěvků(y)

Publikováno 19 září 2018 - 20:52

Prozatím jeden problém. Telefon mi usíná (mám nastaveno večer po 15 vteřinách) a pak (pochopitelně) to nic nenačte a odpojí se to. Musím tedy jezdit prstem po displeji a pak to funguje. To nějak vyřeším. Prozatím jsem zjistil, že se neuspává při přepnutí Adraku do mapy.

A nějak jsem nepochopil mapy. Ale to už v Adraku. Používám vlastně jen OSM, fungují mi ale i Google mimo satelitní, tu mám nějak blbě a místo ní jen křížky. Ale v GGsyncu vidím map mnohem víc, vč. Seznamáckých, které ale v Adraku vůbec nemám v nabídce. Ale to je spíš mým bordelem v nastavení map, musím to nějak pochopit. Jinak, přenos databáze proběhl a víc prozatím nepotřebuju.


  • 0

#22 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2018 - 6:17

Technická - v GIP zřejmě chybí závislost na StringFuncLib. Instaloval jsem na nový GeoGet a padalo mi to s chybou. Chvíli mi trvalo, než jsem to našel.

 

Dekuji. U sebe to mam opraveno, nikomu to zrejme nevadilo, takze aktualizaci gipu necham na jine opravy.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#23 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2018 - 6:26

Moc pěkné. Zatím jsem vše z mobilu přenášel ručně, ale toto vypadá dost dobře.

 

Přesto mám problém:

LG G4S, Plugin se připojí (MTP cesta není správně, ale to je myslím zmíněno). Zatím jsem narazil jen na jeden problém: N záložce "Stopy" vede kliknutí na tlačítko "Získat seznam stop" k ukončení GeoGetu. Na mobilu zůstane kontrolka "GGDrake" zelená. Naštěstí je možné znovu spustit GeoGet a plugin, znovu navázat spojení a pokračovat něčím jiným, než "Získat seznam stop".

 

Zatím jsem nenašel, jestli lze např. zazálohovat nastavení map.

 

Ohledne MTP a zobrazene cesty, prosim o soukrome sz - co mas kde, co ti to kde ukazuje, ... MTP je silne zavisle na mobilu a co chodi na LG nemusi chodit na Aceru, ...

 

Na ten seznam stop se podivam, ale je dost mozne, ze to souvisi prave s tim nastavenim cesty pro MTP. Seznam stop se ziskava jednak z AD, ale protoze tam je jen par zakladnich informaci, plugin pri MTP pripojeni jeste dotahuje databazi se vsemi udaji o stopach a to dela pres MTP. Takze skus stahnout seznam stop pri nezapnutem MTP. (Az soukrome odladime to MTP, kouknu i na ty stopy, pokud nebudou dal chodit.)

 

Zaloha map? Myslis tim nastaveni map? Jakmile se ti zobrazi moznost konfigurace map v pluginu, je na PC v podadresari pojmenovanem po telefonu (script\GgDrake\jmeno_telefonu\) soubor mapConfig.xml. To je aktualni konfigurace a muze si jej ulozik kam libo.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#24 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2018 - 6:31

Prozatím jeden problém. Telefon mi usíná (mám nastaveno večer po 15 vteřinách) a pak (pochopitelně) to nic nenačte a odpojí se to. Musím tedy jezdit prstem po displeji a pak to funguje. To nějak vyřeším. Prozatím jsem zjistil, že se neuspává při přepnutí Adraku do mapy.

A nějak jsem nepochopil mapy. Ale to už v Adraku. Používám vlastně jen OSM, fungují mi ale i Google mimo satelitní, tu mám nějak blbě a místo ní jen křížky. Ale v GGsyncu vidím map mnohem víc, vč. Seznamáckých, které ale v Adraku vůbec nemám v nabídce. Ale to je spíš mým bordelem v nastavení map, musím to nějak pochopit. Jinak, přenos databáze proběhl a víc prozatím nepotřebuju.

 

Usina? Myslis tim, ze zhasne dislej? Po navazani spojeni mezi GgDrake a AD uz nezalezi na tom, zda sviti nebo ne. Vse krome navazani spojeni (=zjisteni IP adresy telefonu) funguje i se zhasnutym displejem. Ono se to da vyresit i u toho navazani spojeni - nastavis si pevnou IP adresu a na DHCP serveru zajistis, ze telefon ji vzdy dostane. Pak uz se neposila Multicast pacet, ale rovnou jede komunikace na prislusnou IP adresu. A prave a jedine Multicast pakety jsou prijimany jen pri rozsvicenem displeji.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#25 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 164 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2018 - 6:48

Vyřešeno. Mám tam battery saver, který při nabíjení zastavuje aplikace. To chci, ale u c tomto případě to vadí. Stačilo dát Adrake do výjimek, aby ho to nechalo běžet.


  • 0

#26 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2018 - 6:55

Jo, tak v tom pripade tomu odpojovani rozumim. :)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#27 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 164 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2018 - 11:00

Definice map: Config se načte. Mohu něco přepsat, nebo založit novou, ale nemohu to uložit. Tlačítko Použít je neaktivní.

Dále - znaky & se nahrazují při importu configu entitami & Nevím jestli to vadí. V každém případě mi ta googlovská satelitní nejde, když ji upravím v geogetu, nebo i přímo v telefonu. Adresy dlaždic opisuju z GME.

 

Ad-hoc waypointy se mi nezobrazí v mapě, otevře se jen googlemapa (jako záložka ve FF, ne jako okénko geogetu) vycentrovaná na místo waypointů.

Dají se Ad-hoc WP v GG upravit a upravené nahrát zpátky? Hodilo by se to, např. na popisky, nebo na domácí přípravu. Zatím mi to nejde a nevím, jestli nezkouším něco, co nemůže jít z principu.


  • 0

#28 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2018 - 11:37

Definice map: ted se nemuzu podivat za jakych okolnosti bude tlacitko zpristupneno.

Mne treba satelitni googlovska mapa z konfigurace, kde mam entity, funguje. Nevim, zda tam maji byt nebo ne, ale funguje mi to i s nimi.

 

Ad-hoc: pokud mluvime o stajne funkci, mela by se zobrazit GeoGeti mapa! Tedy ovladani je stejne - body se zobrazi az po kliknuti na Refresh.

Jejich vraceni do AD jsem se nezabyval (mam vyhrady k tomu, jak se s nimi v AD pracuje a kdyz bych delal jejich vraceni, tak v nejake jine funkcni podobe). Nicmene upravit to muzes, ulozis a pak jde ulozeny gpx soubor poslat do AD a bude importovan jako GC0, takze se body do AD dostanou. Pochopitelne tlacitko bude dostupne jen pokud je mobil pripojen. Takze vlastne vraceni udelane je :)


Tento příspěvek byl upraven od gord: 20 září 2018 - 11:41

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#29 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 164 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2018 - 12:12

Jo, je to tak. Geogetí mapu moc nepoužívám, po refreshi to funguje.

Satelitní mapa na Googlu mi nejde, na Seznamu už jo. Asi to mám nějak blbě nadefinované. Terénní a základní od Googlu jdou. On je problém zjistit adresu dlaždic, je to někde zdokumentováno? Opisoval jsem to z konfigurátoru Geocaching map enhancement, který funguje. Vím, že se adresy občas mění, ale tohle je z aktuálně fungujícího pluginu. Jen bych to radši dělal na PC, na telefonu dělám překlepy, nevšimnu si nějakých rozdílů (tečka, čárka) a blbě se tam píšou speciální znaky. A taky už na to pořádně nevidím.

To uložení konfigurace mi nejde nikdy, ať změním co chci. Nahrát zpět to jde, telefon se ozve jako když přijme SMS nebo nějaké oznámení, ale zřejmě tam nahrávám zpět ten samý, co jsem stáhnul. A co se týče kontroly podle datumu, dnes založená databáze (pro mapy) má datum 18.6.2018, dokonce jsem ji viděl jen jednou a teď už zase ne. MTP ukazuje, co chce.

 

Ale je mi to vlastně jedno. Jen bych si chtěl pročistit ten konfigurák. Používám OSM, OBČAS se hodí ortofoto (ale jedno stačí, to od Seznamu), Seznamáckou mapu mám vedle offline, kdybych potřeboval. Jo, občas by se něco dalšího hodilo. Třeba katastrálky, ty jsem si kdysi stahoval přes Mobac do Oregona jako jnx, do Draka by to šlo určitě taky. ALE. Katastr má vlastní aplikaci, kde katastrálky vidím a umí taky použít polohu z navigace. A při hledání keší katastrálky nepotřebuju.

 

Uložení Ad-hoc waypointů do GPX - tlačítko tam je, ale v mém případě jen dokud nemám WP načtené. Po jejich načtení mi zmizí. Telefon je připojený.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 20 září 2018 - 12:51

  • 0

#30 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2018 - 15:34

Moje konfigurace satelitnich googlovych map:

   <MapType mode="basic">
    <name>Satelitní</name>
    <name language="cs">Satelitní</name>
      <file>google/sat</file>
      <url>http://mt{s}.google.com/vt/lyrs=s&amp;x={x}&amp;y={y}&amp;z={z}</url>
      <subdomain>0123</subdomain>
      <defaultZoom>14</defaultZoom>
      <minZoom>1</minZoom>
      <maxAvailZoom>18</maxAvailZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>

Ulozeni konfigurace neznamena prekopirovat xml soubor. To se opravdu chova jako pri prejiti konfigurace pres SMS. Ale pouzit tlacitko "Odeslat map-config". Pak se predava AD a AD si to prebere a ulozi do sveho konfiguracniho souboru. (Asi bys jej take mohl pres MTP prekopirovat s vypnutym AD do adresare  v telefonu nebo na karte (podle toho, kde mas instalaci AD) /Android/data/cz.drake/files/.

 

Na to tlacitko pro odeslani Adhoc kouknu jak bude cas, snad dneska vecer.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#31 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 164 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2018 - 20:00

S tímto nastavením google satelitní jdou. Ale určitě jsem i toto zkoušel. Kde se to dá najít? V GME je http://mt.google.com/vt?lyrs=s&x={x}&y={y}&z={z} a funguje to.

 

Uložením konfigurace jsem opravdu myslel to tlačítko Odeslat map-config. Ale protože mi to nešlo uložit, odeslalo se zřejmě to, co jsem před tím stáhnul.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 20 září 2018 - 20:33

  • 0

#32 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 164 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2018 - 20:10

Zašedlé - nefunkční tlačítko.

Stav po spuštění pluginu - před načtením Ad-hoc WP.

Stav po načtení Ad-hoc WP.

A importovat z AD do GG keš GC0 lze, takže tím je vyřešen import Ad-hoc WP a jejich případná oprava nebo ruční přidělání, zobrazení na mapě v PC, atd.

Ale jinak - zdaleka ne vše funguje při zhasnuté obrazovce. Importy zůstávají viset a po zapnutí displeje telefonu bleskově doběhnou. Připojení pluginu k telefonu ale zůstává aktivní i při zhasnuté obrazovce, není třeba připojovat znovu. Zkoušeno ale jen přes wifi, bez kabelu. Problém to asi není, ale je o tom třeba vědět.

Přiložené miniatury

  • Untitled.jpg
  • Untitled1.jpg
  • Untitled2.jpg

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 20 září 2018 - 20:30

  • 0

#33 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 7:04

Ale jinak - zdaleka ne vše funguje při zhasnuté obrazovce. Importy zůstávají viset a po zapnutí displeje telefonu bleskově doběhnou. Připojení pluginu k telefonu ale zůstává aktivní i při zhasnuté obrazovce, není třeba připojovat znovu. Zkoušeno ale jen přes wifi, bez kabelu. Problém to asi není, ale je o tom třeba vědět.

 

Nevim, asi to bude zavisle na telefonu a verzi Androidu. Spis to vypada (kdyz to dobehne bleskove), ze si to system pamatuje a az se rozsviti displej, tak postupne promitne vsechny zmeny, ke kterym na nem doslo v dobe, kdy byl zhasnuty. Mezne to pouzivam se zhasnutym displejem a na problem jsem nenarazil.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#34 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 7:19

Zašedlé - nefunkční tlačítko.

 

Problem jsem nasel a nez zverejnim opravu, muzes si pomoci takto:

 

Kdyz vyrolujes tim pravym "oknem" s nastavenim nahoru, je tam prepinani mezi bitmapou a vektorem (mapsforge). Preklikni na mapsforge a pak zpet. Tlacitko se zpristupni.

 

GgOprava.jpg


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#35 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 7:33

Dále - znaky & se nahrazují při importu configu entitami &amp; Nevím jestli to vadí. V každém případě mi ta googlovská satelitní nejde, když ji upravím v geogetu, nebo i přímo v telefonu. Adresy dlaždic opisuju z GME.

 

Takhle to ma v xml suouboru ulozene AD, takze je to urcite spravne. Neni to po nejakem mem zasahu nebo me transformaci. AD v nastaveni ukazuje & a kdyz nastaveni ulozis a kouknes do toho souboru, je tam &amp;


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#36 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 164 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 8:06

Nevim, asi to bude zavisle na telefonu a verzi Androidu. Spis to vypada (kdyz to dobehne bleskove), ze si to system pamatuje a az se rozsviti displej, tak postupne promitne vsechny zmeny, ke kterym na nem doslo v dobe, kdy byl zhasnuty. Mezne to pouzivam se zhasnutym displejem a na problem jsem nenarazil.

Spíš to bylo tím, že jsem žádné velké věci netahal, jen Ad-hoc, stopu s nulovou délkou, konfigurák map...Databázi 300 mega jsem přes wifi nezkoušel. Ale ono je logické ten kabel používat, už proto, že se to přitom i nabíjí.


  • 0

#37 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 089 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 8:27

Spíš to bylo tím, že jsem žádné velké věci netahal, jen Ad-hoc, stopu s nulovou délkou, konfigurák map...Databázi 300 mega jsem přes wifi nezkoušel. Ale ono je logické ten kabel používat, už proto, že se to přitom i nabíjí.

Testoval jsem i téměř 600 MB datavázi přes wifi, chvíli si počkáš, ale jde to, jen je nutný dostatek prostoru v telefonu, dočasně tam budou dvě a něco, takže pro nakopírování 600 MB je dobré mít tak 1 GB volného místa (s rezervou). Je to proto, abys v případě, že přenos spadne, neztratil tu stávající. Přepíše se až úplně nakonec.

 

S tím nabíjením je to asi závislé na telefonu a počítači, mě přijde, že se to přes PC spíš vybíjí :-)


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#38 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 164 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 8:46

Od začátku co ten telefon mám, ho nabíjím převážně z PC. Prostě ho v práci připojím k USB, kabel mám na stole, po nabití odpojím.

Paměť, to bude problém, ale snad ne, Adrake mám na SD kartě.

Mimochodem, při přihlašování mi to píše, že mám dvě MTP složky, v telefonu a na SD kartě. Tu v telefonu nepoužívám, nevím, kde se tam vzala (asi si ji vytvořil při instalaci, než jsem ho přesunul na SD), docela by stálo za to tohle nějak ošetřit, aby se připojil bez ptaní (potvrdit a zapamatovat, nebo nějak podobně).


  • 0

#39 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 9:43

Velikost prenasenych dat nema vliv na funkci, jen na dobu potrebnou pro ten prenos. Ale pri prenosu pres WiFi je problem v tom, ze AD vzdy urci jako cilovy adresar datovy adresar aplikace. Tedy bez ohledu na to, odkud skutecne nacita databazi. Treba ja ji mam prave z kapacitnich duvodu mimo datovy adresar. Ludkem zminovana potrebna kapacita je dalsi vec, kterou je treba si uvedomit. Nejsem si jist, zda tato kapacita nemusi byt vzdy v telefonu, zda muze byt na karte, pokud je na ni datovy adresar aplikace. Resili jsme to s Ludkem nekolikrat, ale nepamatuji se vysledek (krome toho, ze zatim neni pouzivane to nastaveni pro prenos databaze).

 

Nabijeni-vybijeni muze byt zavisle na kabelu. Kolega tu vedle me ma jeden super kabel, ktery po pripojeni k jeho telefonu baterii spolehlive vybiji. Ale kdyz ho pripojim do sveho, tak se telefon nabiji, i kdyz pomaleji nez jindy.

 

Pokud jsou v telefonu zjisteny 2 instalace, bude nabizen vyber a zatim nemam duvod to nejak menit. Neni podle ceho rozhodnout, s kterou instalaci chce uzivatel pracovat. V pripade, ze bych pouzil drive pouzitou hodnotu, znemoznim uzivateli pracovat s tou druhou instalaci.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 21 září 2018 - 9:43

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#40 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 164 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 10:53

No jo, opravdu jsem tam měl dvě instalace, v telefonu databázi z 1. srpna, což je nesmysl, byl jsem v té době zcela mimo signál. Po delším uvažování, jak se toho zbavit, jsem ji jednoduše přejmenoval v tom telefonu (jistější, než ji rovnou smazat). Adrake funguje a GGsync se připojí bez dotazu. Jen by mě opravdu zajímalo, jak se to mohlo stát.

 

Tlačítko Použít u konfigurace map se sice dá popsaným způsobem zprovoznit, ale mám pocit, že stejně nic nedělá. Zkouším jen třeba změnit název mapy a nic.

A v tom sloupci ikonek má ta spodní s obrázkem diskety popis Odebrat map z definic. Tak co dělá? Ukládá, nebo odebírá?


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 21 září 2018 - 11:04

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama