Přejít na obsah


Fotka

GgDrake - komunikace mezi a:Drake a Geogetem


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
164 odpovědí na toto téma

#41 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 037 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2018 - 18:29

Další zkouška. Drafty. Dnes jsem měl 6 nálezů, do telefonu dám vždy jen Nový log a Uložit. Tím tam mám aktuální čas a dopisuju je později, v telefonu nebo na PC. Dnes jsem drafty stáhnul do pluginu a měl jsem všecny časy o 2 hodiny jinak, na telefonu to bylo správně. Jo, vím, že je tam psáno UTC. Ale já je přepsal v pluginu o ty dvě hodiny, dopsal texty, vrátil do telefonu a odtud odeslal přímo jako logy a ČASY JSOU SPRÁVNĚ. Tj. něco je někde špatně. To, že to načítá časy v UTC by se dalo uznat, ale vrací je to zřejmě zpátky tak jak jsou napsané. Jako velkého příznivce letního času mě štve snaha ho zrušit, ale vidím, že celosvětový UTC by měl taky něco do sebe. Zůstal by problém s datovou hranicí, ale to by NÁS netrápilo.


  • 0

#42 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 289 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2018 - 11:31

Mam pocit, ze zrovna ty casy jsem s Ludkem resila - on to totiz neni ani tak problem GgD, jako spis aD. Ale tohohle chovani jsem si tehdy teda nevsimla.


  • 0

#43 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 037 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2018 - 12:39

Abych to upřesnil. V pluginu jsem všechny časy přepsal o ty dvě hodiny. NEZKOUŠEL JSEM, co by to udělalo, kdybych je nepřepsal.


  • 0

#44 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 289 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2018 - 20:03

Ja te chapu :) Tak je zkus neprepisovat. On totiz aD to ma s tema casama trochu divoky, ale je divny, ze to enreaguje na tu tvoji zmenu.


  • 0

#45 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 037 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2018 - 5:52

Zkusím, až zase něco najdu. Teď většinou loguju přímo z terénu, nebo po dni hledání, třeba když čekám na vlak. Ale taky jsem si všiml, že jsem měl jednou časy špatně, a to ještě tento plugin nebyl zveřejněn.


  • 0

#46 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 908 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2018 - 20:09

Chtěl jsem si aktuální databázi v a:draku doplnit o další keše z geogetu, přes wifi, seznam z okna geogetu

Keše se přenesly, ale waypointy k nim vůbec žádné.


  • 0

#47 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 417 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2018 - 6:11

K prenosu se pouziva standardni export do GPX, takze jedine, co me napada, ze by v okne byly kese bez WP. Pak by to GPX waypointy opravdu neobsahovalo. Jinak me zadna moznost (snad krome chyby v AD) nenapada. Zkousel jsem to mnohokrat a nikdy jsem podobny problem nepozoroval.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#48 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 417 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2018 - 6:14

Zkusím, až zase něco najdu. Teď většinou loguju přímo z terénu, nebo po dni hledání, třeba když čekám na vlak. Ale taky jsem si všiml, že jsem měl jednou časy špatně, a to ještě tento plugin nebyl zveřejněn.

 

Rad bych to vyzkousel, ale od vcerejska se mi nedari AD prihlasit k GC.Live  :( (Android 6). Kdyz zadam nick a heslo, kliknu na Sign in, tak se nedeje vubec nic.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 26 září 2018 - 6:16

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#49 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2018 - 12:41

Chtěl jsem si aktuální databázi v a:draku doplnit o další keše z geogetu, přes wifi, seznam z okna geogetu

Keše se přenesly, ale waypointy k nim vůbec žádné.

 

1. Potvrzuji Zdenkovu zkušenost, přes WiFi při přenosu z okna GG (i jediné keše) se do AD nepřenesou žádné WP. Přes API je pak lze regulérně doplnit, ale samozřejmě jenom ty "veřejné".

 

2. Při přenosu přes WiFi celé aktuální databáze sice na závěr AD napíše hlášku "Rename of working file to destination ok", ale v adresáři AD zůstane původní soubor cachedb.db3, aktuální data jsou v (zřejmě nepřejmenovaném) souboru geoget.db3. Může to být androidím zmatkem v adresářích a chaotickým pojmenováním různých úložišť, ale SD kartu můj telefon nemá,  jenom jméno SDCARD odkazuje dovnitř struktury na /storage/emulated/0. Takže kdož ví, co s tím ta obskurní oprávnění udělají.

V konfiguraci AD mám Storage location: Other, Database: cachedb.db3, Data folder: /storage/emulated/0/Android/data/cz.adrake.plus/files.

 

3. Protože už léta používám pro přenosy čehokoliv pouze WiFi (většinou FTP i v a:AdrakeSync, sem tam SMB), nikoliv obskurní  MTP, moc by se mi líbilo, kdybych neměl pro WiFi ona další omezení, zejména co se týče přenosů map, či dalších konfigurací. Rychlost mi nepřipadá prioritní, navíc u 802.3ac s teoretickým přenosem až 300mb/s už to asi ani neplatí. Ale chápu, že to v androidím bezpečnostním chaosu není vůbec jednoduché. Pak už by bylo naprosto dokonalé.

 

Ostatně samozřejmě díky za vaši práci.

 

Geoget 2.9.15.786 Unicode

GgDrake 0.1

A:Drake Plus 5.18.1

Telefon OnePlusOne, Android 6.0.1


  • 0
Všechno je možný.

#50 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 054 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2018 - 13:00

Databáze z Geogetu se přenáší pod stejným názvem, jaký má v Geogetu, pokud v aDrake pracuješ s jinou, tak se nediv, tu ti pochopitelně nepřepíše. Chce to mít v obou programech stejně pojmenovanou databázi.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#51 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 417 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2018 - 13:09

Databáze z Geogetu se přenáší pod stejným názvem, jaký má v Geogetu, pokud v aDrake pracuješ s jinou, tak se nediv, tu ti pochopitelně nepřepíše. Chce to mít v obou programech stejně pojmenovanou databázi.

 

To ovsem plati jen o prenosu pres WiFi, pri prenosu pres MTP dostava databaze jmeno podle toho, jak si uzivatel zvoli (bud se prejmenuje podle databaze pouzivane v AD nebo se necha jmeno z GG).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#52 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 054 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2018 - 13:29

Však pjly píše o wifi.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#53 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 037 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2018 - 14:07

Aha. Používám také cachedb.db3, v geogetu geoget.db3. Podle mě se přenesla dobře, ale přenášel jsem kabelem. Raději bych měl stejný název, ale s tím jsem pracoval jen chvíli, pak mi to napsalo, že databáze geoget už tam je a že ji nemůže přepsat. Přitom tam fyzicky už nebyla, ale MTP si myslelo, že tam je. To bylo ale ještě dávno před pluginem. A protože při přenosu přes MTP asi nelze soubor přejmenovat, dělal jsem si kopii na disku, tu přejmenoval a pak kopíroval do okna MTP. A protože pracuju téměř výhradně s Commanderem, tohle přes něj pochopitelně nešlo a musel jsem kopírovat přetažením do okna. Postup mi vůbec nepřipadal zdlouhavý, ale přes plugin je to lepší, i když to pro mě znamená zapínat wifi pro start synchronizace. Osobně by se mi líbilo kdyby se dalo pracovat i bez WIFI (třeba jen ten přenos celé databáze), vím, že to snad jde, zatím jsem to ale pořádně nezkoušel.

Jo, vím, že Total commander má plugin, kterým lze ve stromové struktuře najít a pracovat s MTP zařízením. Ale jednak stromovou strukturu běžně nepoužívám, druhak to ani tam nešlo spolehlivě.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 26 září 2018 - 14:10

  • 0

#54 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 417 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2018 - 16:00

Pro prenos databaze pres MTP nemusi byt pripojeno WiFi, staci MTP (ale i to se musi pripojit).

 

Pak mam jeste davku do Combine, ktera nedela nic jineho nez ze zkopiruje databazi na spravne misto a smaze zurnalovy soubor. Protoze jsem to delal jen pro sebe, predpoklada to pripojeny kabel a zapnute MTP na telefonu. Nic moc to nekontroluje.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#55 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2018 - 19:52

Databáze z Geogetu se přenáší pod stejným názvem, jaký má v Geogetu, pokud v aDrake pracuješ s jinou, tak se nediv, tu ti pochopitelně nepřepíše. Chce to mít v obou programech stejně pojmenovanou databázi.

 

Jasně, to není problém, jenom jsem na to přejmenování byl zvyklý z a:DrakeSync a pak jsem v dokumentaci ggsync našel toto: "plugin si zjistí, jakou databázi a:Drake používá a aktuální databázi odešle tak, aby ji a:Drake použil - předá ji tedy do správného adresáře a pod příslušným jménem" a není tam uvedeno, že pro WiFi neplatí. A v dalším bodu pro jinou Geogetí databázi má umět i přejmenování, to tedy platí asi taky jen pro MTP. Aha, ta volba je při WiFi připojení šedivá, takže to asi nejde.


  • 0
Všechno je možný.

#56 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 908 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2018 - 20:11

Databáze z Geogetu se přenáší pod stejným názvem, jaký má v Geogetu, pokud v aDrake pracuješ s jinou, tak se nediv, tu ti pochopitelně nepřepíše. Chce to mít v obou programech stejně pojmenovanou databázi.

 

 

To ovsem plati jen o prenosu pres WiFi, pri prenosu pres MTP dostava databaze jmeno podle toho, jak si uzivatel zvoli (bud se prejmenuje podle databaze pouzivane v AD nebo se necha jmeno z GG).

 

To je poněkud nekonzistentní chování.

A adrakesync si s tím dokázal poradit, automaticky po přenosu provedl příslušné přejmenování/kopírování.

 

Rychlost přenosu přes wifi je naprosto dostatečná, kdežto s MTP jsou spíš potíže...


  • 0

#57 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 908 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2018 - 20:46

 

 

Keše z a:Drake do Geogetu

 

Volba keší pro přenos z a:Drake do GeoGetu je poměrně variabilní:

  • user:skript:ggdrake:wi-fi.png keše, které byly v databázi a:Drake nějak upraveny
    • uživatel může zvolit datum počátku a konce období, kdy ke změně u keše došlo
      • čas počátku je vždy 00:00 uvedeného dne
      • čas konce je vždy 23:59 uvedeného dne

 

Tady bych uvítal možnost zadat aspoň hodinu, den je příliš hrubý na výběr.


  • 0

#58 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 037 příspěvků(y)

Publikováno 26 září 2018 - 21:00

Já to chápu tak, že není možno prostě překopírovat databázi nazpět do GG, takže se nějakým rozumným způsobem omezí množství, které se nahrává zpět (předpokládám, že přes GPX, nebo nějak podobně). A smysl má, co bylo změněno, max. co bylo přidáno načtením přes Live (ale pokud je to bez úprav, lze to stejně dobře přes live načíst i do GG, jen je např. problém s omezením BM na 3 denně). Omezení na dny se MĚ zdá dostatečné, asi bych načítal všechno, co se změnilo. Protože stejně budu vždy začínat s čerstvě nahranou databází z GG. Klidně bych přenášel všechno změněné bez datového omezení. Ale někdo třeba pracuje jinak.


  • 0

#59 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 417 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2018 - 6:13

Jasně, to není problém, jenom jsem na to přejmenování byl zvyklý z a:DrakeSync a pak jsem v dokumentaci ggsync našel toto: "plugin si zjistí, jakou databázi a:Drake používá a aktuální databázi odešle tak, aby ji a:Drake použil - předá ji tedy do správného adresáře a pod příslušným jménem" a není tam uvedeno, že pro WiFi neplatí. A v dalším bodu pro jinou Geogetí databázi má umět i přejmenování, to tedy platí asi taky jen pro MTP. Aha, ta volba je při WiFi připojení šedivá, takže to asi nejde.

 

To je poněkud nekonzistentní chování.

A adrakesync si s tím dokázal poradit, automaticky po přenosu provedl příslušné přejmenování/kopírování.

 

Rychlost přenosu přes wifi je naprosto dostatečná, kdežto s MTP jsou spíš potíže...

 

Pri pripojeni pres WiFi neni k dispozici soubor, z ktereho mohu ziskat jmeno databaze, ketre AD pouziva. Tak take nemohu ten soubor pod spravnym jmenem predat. (aDrakeSync ma jen "souborove pripojeni", takze jmeno databazoveho souboru zna, ale zase nemuze delat jine operace, ktere nejde delat souborove.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#60 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 417 příspěvků(y)

Publikováno 27 září 2018 - 6:26

3. Protože už léta používám pro přenosy čehokoliv pouze WiFi (většinou FTP i v a:AdrakeSync, sem tam SMB), nikoliv obskurní  MTP, moc by se mi líbilo, kdybych neměl pro WiFi ona další omezení, zejména co se týče přenosů map, či dalších konfigurací. Rychlost mi nepřipadá prioritní, navíc u 802.3ac s teoretickým přenosem až 300mb/s už to asi ani neplatí. Ale chápu, že to v androidím bezpečnostním chaosu není vůbec jednoduché. Pak už by bylo naprosto dokonalé.

 

Zasadni omezeni je v tom, ze pro prenos souboru je potreba mit prava k zapisu. Pokud se neco prenasi pres WiFi, je na strane telefeno za zapis zodpovedny AD a ten nemuze zapisovat jinam nez do svych adresaru. Napriklad mapy mohou byt kdekoli (a jsou dostupne vice aplikacim). To funguje, protoze AD ty soubory jen cte, ale prepsat je nedokaze, na to nema prava. Nerikam, ze to udelat nejde, ale je to na Ludka.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama