Přejít na obsah


Fotka

GgDrake - komunikace mezi a:Drake a Geogetem


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
189 odpovědí na toto téma

#81 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 855 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 12:32

Nutnost stejne site je zminena tucne v dokumentaci.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#82 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 411 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2018 - 17:40

A nešlo by udělat variantu, kdy GeoGetu i a:Drake řeknu IP adresy a oni si pak vesele budou komunikovat přes ty pevně zadaný IP adresy, kdy by nevadilo, že jsou v různých subnetech?

Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 17 listopad 2018 - 17:40

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#83 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 128 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2018 - 17:58

Vždyť v GGDrake můžeš zadat IP telefonu. Pokud se na něj z PC dostaneš, bude to fungovat. A:Drake funguje jako server, ten žádnou IP adresu znát nepotřebuje.

Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 17 listopad 2018 - 17:59

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#84 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 489 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2018 - 18:10

Mě třeba na telefonu ten multicast nějak nefunguje, tak jedu přes jeho IP adresu. Jen je dobré si nastavit domácí router, aby tomu telefonu přiděloval pořád stejnou adresu.
  • 0

#85 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2018 - 18:41

Multicast je trochu zlo, tcp/ip implementace na různých systémech ho nepodporují správně (vývojáři přece nebudou číst RFC), takže u většiny "levných" routerů asi nebude fungovat, na profi routerech (cisco a tak) to sice nastavit lze, ale není to jednoduché. Ale multicast není vůbec nutné používat, stačí, když všechna zařízení s a:drakem mají známou (nejlépe pevnou) adresu, ta se napíše do GGDraku a vše je vyřešeno (jak píše HaLuMa). Rezervaci  pevné IP adresy na základě MAC adresy v DHCP umí skoro  každý router, takže to lze poměrně snadno zařídit.

 

Takže ještě jednou: pro různé subnety nebude fungovat automatické vyhledávání mobilu  kvůli neroutování multicastu, ale běžný TCP/IP provoz mezi navzájem směrovanými sítěmi (subnety)  bude fungovat normálně .

 

Složitějším problémem je propojení geogetu a a:draku přes internet, ale i to má několik řešení, to ale přesahuje tohle vlákno, příp. zájemce přes SZ.


  • 0
Všechno je možný.

#86 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 855 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2018 - 7:41

To, ze multicast nefunguje uplne spolehlive (spis funguje dost nespolehklive), je duvod, proc AD zobrazuje svoji IP adresu a proc je mozne nastavit IP adresu rucne a navic si to i zapamatovat. Puvodne to tak nebylo, ale pri testovani jsme zjistovali potize s multicast a tuto moznost doplnili.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#87 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 834 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2018 - 21:39

Mám nový telefon a tak jsem si řekl, že nebudu vracet starý aDrakeSync, ale vyzkouším si, jaké to je, když nováček zkouší Ggdrake. :)

 

Nejdřív že přenesu pár keší do aDrake čistého jak padlý sníh. Tak jsem si vybral posledních pět odlovených a ponechal je jediné v seznamu.

 

Spojení s telefonem se podařilo a zvolil jsem přenos z Geogetu do a:Drake - "Keše v okně Geogetu". Ponechal jsem výchozí volbu "Zobrazené".

 

U přenesených keší chybí waypointy a tagy. Předpokládám, že dělám něco špatně, něčeho takového byste si všimli. Netušíte co?


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#88 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 128 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2018 - 21:40

K těm waypointům - máš aktuální verzi GGDrake? Viz diskuze na minulé stránce.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#89 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 834 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2018 - 21:52

Aha, teď zpětně vidím (měl jsem se mrknout předtím), že už to pár lidí reklamovalo.

Gord 9. listopadu zveřejnil novou verzi pluginu. Já předpokládám tedy, že ji mám - nevybavuju si přesně, ale během uplynulých týdnů se mi nějaké pluginy v Geogetu nahlásily, že mají novou verzi a vše vždy aktualizuju. Myslím, že mezi nimi byl i GgDrake. Mám verzi 0.0.8.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#90 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 128 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2018 - 21:55

Tak nejprve aktualizuj, to co používáš je pravěk :-)

Jinak nemusíš hádat, lepší je podívat se do správce pluginů, případně na web.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 28 listopad 2018 - 21:56

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#91 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 834 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2018 - 22:00

Tu verzi mám ze Správce pluginů, přímo v GgDrake se nezobrazuje.

Zkusím tedy aktualizovat ručně - asi mi nějak selhala automatika...?


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#92 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 834 příspěvků(y)

Publikováno 28 listopad 2018 - 22:23

Tak poslušně hlásím, že mám verzi 0.2.1 a funguje přenos (do telefonu) jak waypointů, tak tagů. :) Další experimenty zítra.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 28 listopad 2018 - 22:24

  • 1

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#93 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 834 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2018 - 19:34

Vyzkoušel jsem přenos celé aktuální databáze (má 129 MB) a trvalo to skoro dvě minuty (1:51) přes wi-fi. V manuálu se k tomu píše následující:
 

 

Celou aktuálně používanou databázi

  •     funkce je dostupná jak při připojení přes WiFi, tak přes MTP. MTP protokol je výrazně rychlejší
  •     plugin si zjistí, jakou databázi a:Drake používá a aktuální databázi odešle tak, aby ji a:Drake použil - předá ji tedy do správného adresáře a pod příslušným jménem
  •     !!! POZOR !!! protože databáze v a:Drake obsahuje i tzv. ad-hoc waypointy, dojde překopírováním databáze k jejich ztátě. Ad-hoc waypointy je možné přenášet do databáze Geogetu samostatně nebo si soubor s nimi před kopírováním databáze načíst a po zkopírování zase vrátit.
  • ...
  • při kopírování celé databáze je zatím podstatný rozdíl v tom, zda kopírování probíhá přes WiFi nebo přes MTP. Přes MTP je vždy databázový soubor zkopírován do místa, kde jej a:Drake očekává. Při kopírování přes WiFi je databázový soubor uložen vždy do datového adresáře, což je vždy v telefonu. Pokud tedy je aplikace přesunuta na externí SD kartu, měla by být i databáze na SD kartě. Zatím tomu tak při přenosu přes WiFi není

 

Z těchto zmínek se zdá, že stále jde o kopii souboru z Geogetu do aDrake podobně, jako to dělal aDrakeSync. Nicméně ten to zvládl za 13 sekund. Co vlastně přenos oproti klasickému FTP o tolik prodlužuje?


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 29 listopad 2018 - 21:17

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#94 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 855 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2018 - 20:54

FTP a HTTP nejsou stejne protokoly. HTTP ma vyrazne vetsi rezii. V tomto pripade jde o prenos souboru skrz AD a z technickych duvodu je soubor posilany po nejakem kroku (tusim asi 60 MB, je to videt pri zapnutem podrobnem protokolu na strane AD) a tim ta rezie jeste roste. Soubor je ukladan jako pracovni a po uspesnem prenosu je jeste puvodni soubor smazan a novy zkopirovan na spravne misto. I to muze chvilku trvat. Podrobnejsi casovy rozbor jednotlivych akci asi bude muset rict Ludek, stranu AD nijak podrobne neznam.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#95 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 834 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2018 - 21:49

Ta režie HTTP bude možná několik desítek procent ve srovnání s FTP, to je fakt, nicméně i tak by to znamenalo jen zanedbatelných pár sekund navíc. Na to opravdu dá odpověď Luděk.

 

Jinak jsem vyzkoušel i přenos zpět, poznámka, waypointy, tagy, časová známka nálezu, vše se krásně přenáší, je to paráda! Díky moc, pánové, za tuto noblesní záležitost, zas bude geocaching o něco větší radost. :)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#96 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 128 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2018 - 22:40

Těm 13 s přes wi-fi moc nevěřím, byla to opravdu stejná wi-if? Zkoušel jsem to na cca 600MB databázi, přes GGDrake asi 6:45, přes FTP asi 3 minuty. Takže poměr zhruba 2:1. Větší režie u GGDrake je určitě, ale ani já nevidím do detailů obou protokolů. Každopádně pokud je po ruce USB kabel, je to nejrychlejší přes něj.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#97 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 834 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2018 - 23:06

Mám tu 5 GHz wi-fi a upload souboru přes FTP do telefonu se drží mezi 10 a 11 MB/s. I teď jsem si to pro jistotu několikrát za sebou ověřil pomocí Filezilla klientu. Nekecám. :) ...  aDrakeSync ukazovával při uploadu taktéž 10 MB/s.

 

Teď s GgDrake to je 1,16 MB/s... :mellow:

 

U tvé 600 MB db vychází FTP přenos na 3,3 MB/s a to tipuju na 2,4 GHz.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 29 listopad 2018 - 23:48

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#98 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 489 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2018 - 8:10

No, jelikoz do obou protokolu vidim (na oba jsem psal implementaci klienta i serveru), tak popravde nechapu, proc by melo mit HTTP vetsi rezii nez FTP? Opak je pravdou.

 

Vetsi rezie muze vzniknout tim posilanim po kouskach, kdy zalezi na technice rozsekavani souboru i na technice skladani, ale vzhledem k velikosti kousku 60MB to nebude nijak zasadni. Zasadni bude implementace toho zabudovaneho HTTP serveru, kde ale asi nebude mit moc moznosti na vyber, netusim, jake jsou na Androidu v tomto smeru moznosti.


  • 0

#99 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 128 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2018 - 8:19

Je tam použitý nanohttpd, ten primárně není stavěný na přenosy velkých objemů dat. Potíž může být v tom, že si data někam uloží a pak je musím překopírovávat do cílového souboru a to stojí čas. Každopádně to předělávat nebudu, je to spíš nouzovka, kdo spěchá, musí mít kabel :-)


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 30 listopad 2018 - 8:19

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#100 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 834 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2018 - 8:39

MTP jsem se v minulých letech dvakrát na mém systému pokoušel zprovoznit a nepovedlo se mi to. Z diskusí na tomto fóru jsem pochopil, že jsem nebyl zdaleka jediný. USB mi tedy těžko používat, protože mi nefunguje. :(

 

Jako přežiju to. Moje databáze je relativně malá a její kompletní přenos možná nebude ani často nutný...


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 30 listopad 2018 - 9:05

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama