Přejít na obsah


Fotka

GgDrake - komunikace mezi a:Drake a Geogetem


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
85 odpovědí na toto téma

#81 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 251 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 12:32

Nutnost stejne site je zminena tucne v dokumentaci.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#82 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 105 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2018 - 17:40

A nešlo by udělat variantu, kdy GeoGetu i a:Drake řeknu IP adresy a oni si pak vesele budou komunikovat přes ty pevně zadaný IP adresy, kdy by nevadilo, že jsou v různých subnetech?

Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 17 listopad 2018 - 17:40

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc

#83 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 024 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2018 - 17:58

Vždyť v GGDrake můžeš zadat IP telefonu. Pokud se na něj z PC dostaneš, bude to fungovat. A:Drake funguje jako server, ten žádnou IP adresu znát nepotřebuje.

Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 17 listopad 2018 - 17:59

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#84 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 841 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2018 - 18:10

Mě třeba na telefonu ten multicast nějak nefunguje, tak jedu přes jeho IP adresu. Jen je dobré si nastavit domácí router, aby tomu telefonu přiděloval pořád stejnou adresu.
  • 0

#85 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2018 - 18:41

Multicast je trochu zlo, tcp/ip implementace na různých systémech ho nepodporují správně (vývojáři přece nebudou číst RFC), takže u většiny "levných" routerů asi nebude fungovat, na profi routerech (cisco a tak) to sice nastavit lze, ale není to jednoduché. Ale multicast není vůbec nutné používat, stačí, když všechna zařízení s a:drakem mají známou (nejlépe pevnou) adresu, ta se napíše do GGDraku a vše je vyřešeno (jak píše HaLuMa). Rezervaci  pevné IP adresy na základě MAC adresy v DHCP umí skoro  každý router, takže to lze poměrně snadno zařídit.

 

Takže ještě jednou: pro různé subnety nebude fungovat automatické vyhledávání mobilu  kvůli neroutování multicastu, ale běžný TCP/IP provoz mezi navzájem směrovanými sítěmi (subnety)  bude fungovat normálně .

 

Složitějším problémem je propojení geogetu a a:draku přes internet, ale i to má několik řešení, to ale přesahuje tohle vlákno, příp. zájemce přes SZ.


  • 0
Všechno je možný.

#86 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 251 příspěvků(y)

Publikováno Včera, 7:41

To, ze multicast nefunguje uplne spolehlive (spis funguje dost nespolehklive), je duvod, proc AD zobrazuje svoji IP adresu a proc je mozne nastavit IP adresu rucne a navic si to i zapamatovat. Puvodne to tak nebylo, ale pri testovani jsme zjistovali potize s multicast a tuto moznost doplnili.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





1 uživatel(ů) prochází toto téma

1 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů


    panMuf

Reklama