Přejít na obsah


Fotka

GgDrake - komunikace mezi a:Drake a Geogetem


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
189 odpovědí na toto téma

#101 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 855 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2018 - 9:07

Mne prenos databaze pres HTTP trva cca 12 minut. Zjevne nezalezi jen na siti, ale take na telefonu - na stejne siti na manzelcin telefon trva prenos cca 6 minut.

 

Rozumim tomu, proc by prenos vseho po HTTP byl uzivatelsky prijemny - neni treba kabel, staci mit sit a ta je ted prakticky vsude. Bylo by to velmi prijemne, uzivatel by se nemusel starat o to, jaky typ pripojeni je treba pro kterou funkci. To by ovsem znamenalo, ze AD by musel umet prenaset soubory (tedy i zapisovat) z/do adresaru podle potreby. A to zatim neumi ani v ramci adresaru, kam nyni ma pristup! Na to zatim Ludek nechce slyset - a ze do nej hucim skoro od te chvile, kdy jsem za GgDrake zacal pracovat. To je zasadni duvod, proc nemohu pouzivat prenos po HTTP (i kdybych si pockal) - AD neumi prijmout databazi do adresare, odkud ji pouziva, ale vzdy ji dava do sveho implicitniho datoveho adresare (= do telefonu). A na to je v telefonu potreba docela velka rezerva (2x velikost databaze), coz pri nejlepsi vuli nemam. Nerad bych se smiroval i jen s tou pracovni mezikopii, radeji bych ji take videl na SD karte, kde mam mista spoustu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#102 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 543 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2018 - 9:47

S MTP je problém. Není třeba vidět v commanderu. Nemá písmeno jednotky. Občas si pamatuje i to, co tam bylo předloni a tvrdí, že to nemůže přepsat. Na WinXP jsem příkaz pro Combine nezprovoznil, musel jsem kopírovat ručně - přetažením do okna.

Ale na desítkách mi to jde. Bez problémů. A kabel mám po ruce vždy, protože přes něj nabíjím, i originál nabíječku mám s odpojovacím kabelem. Není problém píchnout ho do PC. A nejčastější synchronizace je pro mě celá DB z GG do AD.

Navíc po problémech s poskytovatelem jsem odpojil router a už jsem to tak prozatím nechal, doma jsem tedy bez WIFI.

Chápu, že každý to má jinak, kdo má málo dat, snaží se jet pořád na wifi, mě zapnutá wifi jen vybíjí baterii a data stejně nevyčerpám. Pro mě je kabel vyhovující.


  • 0

#103 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 411 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2018 - 9:57

Jak to že MPT není vidět v commanderu? Pokud myslíš Total Commander, tak já ho tam normálně vidím, jen je potřeba se podívat do složky "Počítač" a tam je, jediný problém může být, že nemá to písmeno jednotky, ale kopírovat se na něj normálně dá i v tom TC.


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#104 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 543 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2018 - 10:20

Jo, když si dám v TC zobrazení stromu, tak tam tu jednotku vidím. Ale kopírovat do ní se mi občas povedlo a občas ne, to bylo na WinXP. Teď na desítkách používám Freecommander a tam to nevidím. Ale nevadí mi to. Prostě do telefonu kopíruju přetažením do otevřené složky, tak jak to dělají ti, kdo nezažili DOS. A z GG databázi kopíruju pluginem v Combine.


  • 0

#105 lusk665

lusk665

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2018 - 22:00

S telefonem se  pres USB spojim, Zobrazene kese v GG do mobilu prenesu. Ale cela databaze se nedari prenest. Koncim na  vyberu zarízeni viz prilozene snimky.

Přiložené miniatury

  • GG1.JPG
  • GG0.JPG

  • 0

62st - Sony Xperia X- a.Drake - GeoGet


#106 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 489 příspěvků(y)

Publikováno 01 prosinec 2018 - 13:01

Tohle mi delalo, kdyz jsem mel v AD nastaveny adresar primo do cz.adrake.plus. (jak to kdysi byvavalo...). Predelal jsem to vsechno do podadresare 'files', a zacalo mi to chodit.


  • 0

#107 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 855 příspěvků(y)

Publikováno 02 prosinec 2018 - 16:12

Mam obcas k dispozici telefon, na kterem to dela taky (a databaze tam myslim je v cz.adrake). Ale jeste jsem jej nemel na tak dlouhou dobu, abych to mohl prozkoumat. Slibuji, ze jak nastane prilezitost, podivam se na to.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#108 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 855 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2018 - 18:50

Ted jsem se k tomu telefonu dostal ... a funguje to :(

 

 

S telefonem se  pres USB spojim, Zobrazene kese v GG do mobilu prenesu. Ale cela databaze se nedari prenest. Koncim na  vyberu zarízeni viz prilozene snimky.

 

Takze bych asi k odhaleni potizi potreboval nejakou soucinnost. Pokud jsi ochotny spolupracovat, aprosim ozviu se mi mailem nebo pres SZ. Dohodneme dalsi postup. V opacnem pripade zatim nejsem schopny pomoct.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#109 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 489 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2018 - 20:01

Me to blblo stejne, kdyz jsem mel cely souborovy adresar nasmerovany primo do adrake adresare. Tedy nejen databazi, ale vsechno, vytvarelo se tam i adrake.ini. Zacalo se mi to v tom okenku ukazovat, az kdyz jsem to predelal do podadresare files.


  • 0

#110 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 834 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2018 - 21:48

Bylo by možné přidat možnost přepisovat keše v a:Drake při přenosu do a:Drake? Vysvětlím proč.

 

Jsou keše, na kterých pracuju víc dní (mysterky), přidávám do poznámky kroky řešení, které někam vedly (nebo nevedly), abych příště věděl. Přidávám/odebírám waypointy a/nebo tagy.

 

No a rád mívám u sebe v a:Drake aktuální databázi. Abych ji nemusel kopírovat celou (to stačí jednou za čas, přes wi-fi je to pomalejší a MTP mi nefunguje), tak přenesu do a:Drake jen keš/keše, na kterých jsem pracoval. Potud by to nebyl problém. Nicméně v současnosti a:Drake poznámku zduplikuje, pokud na vstupu detekuje poznámku odlišnou. Stejně tak ponechá waypointy, které jsem v GG smazal. Dost možná to stejně dělá s tagama, to jsem teď netestoval.

 

Mně by vyhovovalo si odpovědnost za případné zničení informací z terénu převzít na sebe (jsem beztak navyklý při příchodu z terénu vždy relevantní keše přenést zpět do Geogetu) a zkrátka keš z Geogetu do aDrake přenést absolutně, tak jak je v Geogetu. Vlastně přenesení celé databáze v malém.

 

Šlo by to?


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 04 prosinec 2018 - 21:49

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#111 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 180 příspěvků(y)

Publikováno 04 prosinec 2018 - 22:21

Jo klasické zrcadlení, taková funkce by nebyla na škodu a taky bych to uvítal.
  • 0

#112 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 855 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2018 - 7:19

Predpokladam, ze tim prepisem myslis to, aby zmizely WP, ktere neprenasis, a prepisovaly se WP, ktere mas s priznakem "nepepisovat". Ostatni informace se aktualizuji snad normalne ne? (Vlastne mozna jeste poznamka u kese, ta se, pokud neni shodna, tusim pridava ke stavajici.)

 

Ono je to trochu proti stavajici logice GG a tedy i AD. Jde o to, ze zdroju dat je vice a ne vsechny zdroje obsahuji a mohou obsahovat tytez polozky. Takze pokud neco chybi, predpoklada se, ze jsou z jineho datoveho zdroje a nesaha se na ne. Uzivatel tak o nic neprijde.

 

Rozumnym resenim by v tomto pripade bylo vymazat celou kesku a importovat ji znovu. To by se dalo, ale neni to jen zasah na strane GgDrake. Ludek by musel doplnit prikaz, neco jako RemoveCaches(LisOfGC). Pak by GgDrake mohl napred smazat prenasene kese v AD a pote je prenest, vlastne importem do AD vytvorit znovu. Nejsem proti, pro me to moc prace neni. Zalezi na Ludkovi.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 05 prosinec 2018 - 7:26

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#113 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 543 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2018 - 7:36

Je to tak častý případ, že se to nedá dělat ručně? Nejdřív keš úplně smazat (odstranit z databáze, nejen z okna) a pak ji naimportovat z AD? Předpokládám, že standardně by takové chování vhodné nebylo.

Možná by bylo vhodné toto dělat v nějaké jiné databázi a teprve výsledek přenést do hlavní. Tím myslím založit si nějakou pracovní DB, aby se mi rozdělané věci nepletly do hotových. Ale vím, že AD není přizpůsoben na rychlé změny DB, jako GG. Ale mimochodem, malá pracovní DB by se přenášela mnohem rychleji, než velká. Bylo by možné přenášet ji celou a tím by se problém vyřešil.


  • 0

#114 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 855 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2018 - 8:03

Nejedna se o prenos z AD, ale do AD. Jiste by bylo mozne napred kese rucne z D vymazat a pak je teprve prenest z GG. Pokud to ale dela casteji, je to otravne, tomu rozumim. Zejmena, kdyz se zapomene keska napred smazat.

 

Implementaci v GgDrake predpokladam takovou, ze by tato volba rozhodne nebyla implicitni a bylo by ji nutne vzdy zapnout. Ale to predbihame, Ludek se nevyjadril.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#115 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 834 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2018 - 8:06

Predpokladam, ze tim prepisem myslis to, aby zmizely WP, ktere neprenasis, a prepisovaly se WP, ktere mas s priznakem "nepepisovat". Ostatni informace se aktualizuji snad normalne ne? (Vlastne mozna jeste poznamka u kese, ta se, pokud neni shodna, tusim pridava ke stavajici.)

 

 

Ano, tak to myslím. V podstatě je to to, co říkáš - smazání keše v a:Drake a pak vlastně standardní synchronizace. Ideální by byl checkbox v GGDrake nazvaný "Před přenosem smaž přenášené keše v a:Drake", které by bylo defaultně vždy vypnuto, a a:Drake by při tomto přenosu keše před importem nejdřív smáznul. V podstatě jako přenos celé databáze, tam dojde ke smazání všech keší, že. Jistě není problém počkat dvě minuty, než se celá db do telefonu přenese. To mám proti jiným ještě dosti malou databázi (140  MB), ale proč čekat a ubírat MLC buňkám zbytečně ze zápisových cyklů...


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#116 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 855 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2018 - 8:14

Prenos cele databaze - prenasi se cely databazovy soubor, takze se zadna kes nemaze, nepracuje se databazove, ale souborove! To je podstatny rozdil v mnoha ohledech. Treba s zurnalem - pokud nebude "prazdny" zurnalovy soubor a prenese se nova databaze, nastava velky problem. GgDrake tise predpoklada, ze pri pripojeni k PC nedochazi paralelne k zadne uprave kesi pred AD, takze zurnalovy soubor je prazdny, tedy neni zadna rozpracovana transakce. (Moje davka pro Combine toto resi tak, ze zaroven s prenosem databazoveho souboru vymaze i prislusny zurnalovy soubor. Zde jsem to nepovazoval za nutne.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#117 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 834 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2018 - 8:33

Prenos cele databaze - prenasi se cely databazovy soubor, takze se zadna kes nemaze, nepracuje se databazove, ale souborove!

 

Ano, to je jasné. :) Nicméně předchozí databázový soubor je přepsán, tím pádem zaniknou všechny keše v něm, že. :)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#118 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 128 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2018 - 9:33

Vzhledem k tomu, že a:Drake keše mazat umí, není problém umožnit výmaz před importem. Jediná potíž z mé strany je čas.


  • 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#119 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 543 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2018 - 9:35

Ano, chápu. Ovšem pokud zapomenu keš smazat před importem a zdvojí se mi poznámka, přibydou WP a já to tak nechci, je možné ji smazat a importovat znovu, nedochází k žádné nevratné změně. Pochopitelně, kdyby to šlo a nedalo to moc práce, bylo by dobré to tam mít. Ovšem to co se skrývá za jedním zatržítkem může být ve skutečnosti hora kódu. Pokud by to složité nebylo, ať to tam je a mohlo by se to někdy hodit.


  • 0

#120 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 855 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2018 - 10:46

Vzhledem k tomu, že a:Drake keše mazat umí, není problém umožnit výmaz před importem. Jediná potíž z mé strany je čas.

 

Jasne, to vim, proto jsem chtel tve vyjadreni. Prislib zatim staci :)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama