Přejít na obsah


Fotka

GgDrake - komunikace mezi a:Drake a Geogetem


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
182 odpovědí na toto téma

#161 PabloM64

PabloM64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 7:22

Po instalaci GeoGetu jsem přenesl nastavení původní složky Data.
Poté, když jsem zjistil, že GgDrake nefunguje, provedl jsem, u tohoto pluginu, přeinstalaci.
Nepomohlo to. Plugin jsem tedy odinstaloval a nainstaloval znovu. Nepomohlo.
Přeinstaloval jsem GeoGet - nepomohlo.


  • 0

#162 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 7:27

To je divne. Uz jen pokud preneses cely datovy adresar, melo by byt vse jako na puvodnim pocitaci.

 

Tohle je problem pri volani obsluzne procedury a jelikoz stejny zdrojak chodi na jinych pocitacich bez problemu, tak mi to pripada jako datove zavisle. Chova se to stejne i kdyz nastavis (spravne) rucni pripojeni?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#163 PabloM64

PabloM64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 7:30

Ruční připojení jsem nezkoušel. A nyní to nevyzkouším. Nejdříve až budu odpoledne doma.


  • 0

#164 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 7:43

Dobre. Pak dej vedet uz pres SZ, budem to spolu resit mimo vlakno a sem pak dam az vysledek.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#165 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 20:59

Problem nalezen, opraveno. Na cerstve novem PC chybely nejake knihovny, tak jsem to doplnil do dokumentace pluginu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#166 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 749 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2019 - 20:10

Zjistil jsem empiricky, že GgDrake nepřenáší keše s kódem, který nezačíná GC****.

 

Připravuju nové keše a napadlo mě (prvně :) ), proč pro rozdělanou keš nepoužít taky Geoget.

 

Protože nemám zatím založený listing, tak jsem si vytvořil "bod" s vymyšleným ID, např. ABCDEF. Geoget to vezme, tam není problém. Ale GgDrake to nepřenese do aDrake. Nevím, kde je problém, možná je až v aDrake.

 

u7wz.png

 

Keš jsem v aDrake nenašel.

 

 

Když jsem ID změnil, aby začínal na GC, už to proběhlo v pořádku a keš šla najít v aDrake.

 

ozXF.png


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#167 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2019 - 20:14

Zjevne bylo GPX odeslano. Takze bude spis otazkou toho, zda AD to importuje a zda to hledas spravne, pripadne to AD umi.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#168 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 109 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2019 - 21:18

Vždyť to tam je napsané ;) .

ABCDEF není keš, ale waypoint s prefixem AB ke keši GCCDEF. Pokud chceš fiktivní keš, musí začínat GC.

Mimochodem, pokud začne WM, je to waymark, pokud GS, je to GeoSpy (žije to vůbec ještě?)


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#169 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 749 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2019 - 22:12

OK, když musí začínat GC, nemám s tím problém. Testovací keši jsem změnil ID na GC_ABCDEF a již se přenesla. Jen její waypoint ne, tam je nějaká zrada.

 

GgDrake píše:

SendGpxFile: start
      odpověď: Počet importovaných keší: 1
Počet aktualizovaných keší: 0
Počet importovaných waypointů: 0
22:05:45 | GC_ABCDEF - test prenosu [inserted]
22:05:45 | TE_ABCDEF - testovací waypoint
   SendGpxFile: ok

A aDrake také hlásí, že údajně waypoint naimportoval:

 

GX8F.png

 

 

Nicméně sekce s waypointy v detailu keše v aDrake je prázdná.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 13 březen 2019 - 14:35

  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#170 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 749 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 18:11

Myslím, že už jsem to zmiňoval - co dělat s problémem navázání spojení při připojení přes wi-fi? Nevím, jestli tím trpím jenom já, ale třeba mi to někdo potvrdí...

 

Na a:Drake spustím GeoGet Sync. To vypadá takto:

 

geoget_sync.png

 

V GeoGetu spustím GgDrake - ten vypadá následovně:

 

GgDrake_start.png

 

Jak vidno, mám ho v ručním režimu. Kliknu na tlačítko "Připojit" a pak se 15 sekund dívám na následující informaci:

 

GgDrake_connecting.png

 

a poté se to vrátí do dialogu GgDrake s chybovou hláškou:

 

GgDrake_after.png

 

Z prvního screenshotu je zjevné, že aDrake běží. Mimochodem, GgDrake zobrazí i irelevantní informaci "MTP - a:Drake nenalezeno" - přitom ale přísahám, že jsem klikal na "Připojit" se symbolem wi-fi, MTP nepoužívám.

 

Navázání spojení z GgDrake se takto mnohdy podaří až na po-xté, pokud vůbec. Dřív pomáhalo z mobilu pingnout PC, ale posledních pár dní ani to ne.

 

Zkusil jsem i režim "Automaticky" - chvíli to hledalo a pak vyplivlo: ERR: IP adresa nenalezena, k síti není připojeno žádné zařízení s a:Drake

 


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#171 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 634 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 18:24

Michas 2 veci dohromady. Pokud das "Pripojit", zkousi se oba typy pripojeni, protoze pro nektere funkce je lepsi to a pro jine ono. Protoze nemas telefon pripojeny USB kabelem, hlasi, ze pres MTP a:Drake nenasel.

 

Pripojeni pres WiFi se sklada ze 2 kroku:

  1. vyhledani telefonu, ke kteremu se pripojit, tento krok ziska IP adresu telefonu
  2. pres IP adresu se do AD posle prikaz a ceka se na jeho odpoved

Rucni pripojeni preskakuje 1. krok a pouzije se rucne nastavena IP adresa. Pak se na tuto adresu posila prikaz a pokud do timeoutu neprijde odpoved, plugin ohlasi chybu.

 

Tohle vypada, ze pripojeni nefunguje tak jak je ocekavano. Pingnes si z PC na tu IP adresu?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#172 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 749 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 18:29

Zkouším ten ping, ale vrací to "cílový hostitel není dostupný". Ale samozřejmě nevím, jestli Android 8 standardně echo vrací.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#173 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 109 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 18:36

Jsi si jistý, že telefon i PC jsou ve stejné síti? Jakou IP adresu má PC? Co se stane, když adresu telefonu i s portem 8080 zadáš do web browseru?
  • 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#174 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 749 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 18:46

Mám tu jediný router s jediným subnetem 10.9.8.x. Moje PC má konkrétně 10.9.8.7.

 

Když do Firefoxu dám do adresního řádku "10.9.8.13:8080", tak chvíli zkouší a po chvíli time-outuje.

 

Ale zvláštní věc: pustil jsem v CMD pingání na mobil a samozřejmě to psalo "není dostupný". Pak jsem z mobilu z jedné síťové utilitky zkusil port scan na mém PC, nějaké otevřené porty to našlo a vzápětí se ping začal vracet. Už se ozývá i prohlížeč (unknown operation) a už jde i konexe v GgDrake.

 

Straší mi tu? :huh: 


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#175 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 109 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 19:05

Takže to vypadá, že ti cosi blokuje síťovou komunikaci. Ale to je bohužel mimo moje znalosti.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#176 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 260 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 19:23

No já bez problémů provozuji tablet na wifi síti, která je jiná od sítě PC, na kterém mám pevně nastavenou IP adresu tabletu, se kterým má GeoGet komunikovat. Takže zde bych viděl problém v arp tabulce některého zařízení po cestě. Máš switch? router? oboje? Jaká je tedy cesta od PC k mobilu?
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#177 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 20:26

Tak tak, problém je opravdu asi v arp tabulkách na switchích (to je hrozný slovo), ale  je to na obsáhlejší troubleshooting, na který tady asi není prostor, je potřeba znát strukturu sítě, adresní plány, co se na ní děje, atd. Obecně je lépe používat rezervované IP adresy na MAC oproti automatickému multicastu (rezervace umí snad DHCP server na každém routeru), pak je celkem jedno, jestli je vše na 1 subnetu. Dál zkontrolovat napadení routeru nějakým malwarem (není úplně neobvyklé), udělat reset routeru a novou konfigurací (obvyklé je přeplnění nějakých tabulek), dělat pingy z obou stran spojení (každý TCPIP stack musí umět odpovědi na ping, není-li to firewallem blokované) a mnoho dalšího.

Taky všelijaké obskurní firewally dokáží provádět hrozné věci.

Taky používám WiFi připojení (FTP, WEB, GGdrake, ….) pro všechny přenosy mezi PC a různými androidy doma, bez toho bych se vůbec neobešel.

No moc jsem teda nepomohl.


  • 0
Všechno je možný.

#178 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 749 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 20:27

Jo, zjevně to bude něco zvláštního u mě.

Cesta: PC -> UTP -> switch Netgear -> UTP -> router ASUS -> wi-fi 5 GHz -> mobil

 

Směruješ to zřejmě dobře k ARP... Když si ve Windows v CMD zobrazím pomocí arp -a ARP tabulku, tak tam mobil není. Ani ping na něj to nenapraví. Až když na mobilu v síťové utilitce, o kterém jsem mluvil výše, nechám prozkoumat otevřené porty na PC, tak arp -a už vrací i položku s adresou mobilu. A jde taky pingnout.

 

Ale pozor: po minutě už ping zase nešel a v ARP tabulce už záznam s adresou mobilu zase nebyl. Je možné, že by expiroval tak brzo?


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#179 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 20:31

Je to takto:

 

Older versions of Windows used to have a timeout of 2 minutes for ARP entries. This has changed in Vista and Server 2008 onwards to comply with RFC4861. The new implementation has lowered this time to a random value between 15 seconds and 45 seconds


  • 0
Všechno je možný.

#180 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 53 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 20:36

Můžeš ten arp záznam ve windows nastavit natvrdo, ale podmínkou je ta statická IP adresa.  Ale trvalé řešení to není.

Např.

arp -s 157.55.85.212   00-aa-00-62-c6-09  


  • 0
Všechno je možný.




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama