Přejít na obsah


Fotka

Stator špatně generuge puntíkaté mapky

gc.cz statistika

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
26 odpovědí na toto téma

#1 Jericho_a_Aky

Jericho_a_Aky

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 20 září 2018 - 22:04

Zdravím všechny kačery,

prohlížím si své statistiky a s hrůzou zjišťuji, že se mi nezobrazují mapové podklady pro puntíkaté mapy.

Klasické vybarvovací mapky států, krajů i okresů mi fungují, jen ty puntíkaté nějak nejdou.

Zkoušel jsem aktualizovat pluginy i Geoget - vše mám na nejnovější verzi a opětovné generování statistik nepomohlo.

Lze to vidět na mém profilu Jericho_a_Aky pod záložkou Mapy, nahraju sem i screenshot.

Prosím tedy o radu co s tím, protože mám puntíkaté mapky velice rád! :(

Přiložené miniatury

  • chybamap.jpg

  • 0

#2 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 5:28

Stejný problém i u GCLH, problém v klíči. Nevím proč se nevyprdnou všeci na google mapy a nehodí tam třeba OSM. Tam je jistota, že to šlapat bude. U Google se vyplatí jen streetview a satelitní, protože toto je dost nákladné a nemají konkurenci.
  • 0

#3 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 5:28

O tom jsem psal před časem, Google prostě už neposkytuje své podklady tak ochotně. Když si zobrazíš přímo od sebe ten soubor Statistics.html, který máš ve Statoru ve svém profilu, tak je tam mít asi budeš. Při volání téže adresy z prostředí Geocaching.com tam nejsou.

Už jsem si udělal statické mapičky, uložením obrázku odtud, kde to jde, ale nějak je nemůžu použít, jedině překopáním zdrojáku. Nabízená varianta přes replace.ini mi nefunguje. Asi bude řešením přejít na jiné mapové podklady, to ale je na autory toho pluginu. Nakonec, Groundspeak taky pro BM odstranil Google mapu. Prostě od určitého provozu z jedné domény už Google neposkytuje podklady zadarmo. A podobná hláška o neplatnosti Google map se v poslední době objevuje na spoustě jiných webů. Google se asi konkurence bát nemusí.


  • 0

#4 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 6:12

Stejný problém i u GCLH, problém v klíči. Nevím proč se nevyprdnou všeci na google mapy a nehodí tam třeba OSM. Tam je jistota, že to šlapat bude. U Google se vyplatí jen streetview a satelitní, protože toto je dost nákladné a nemají konkurenci.

 

Ty jsi hne se vsim hotovy, vsechno je jednoduche, nikde zadne zavislosti, zadny vyvoj... Proste se to ma udelat tak a tak a bude vyreseno.

 

Je tu nejake historicke pozadi a moznosti, ktere toto reseni poskytovalo a pro ktere bylo zvoleno. V dobe, kdy jsme toto delali, existovalo sice omezeni, ale to jsme celkem snadno obesli cachovanim map. Google zmenil pristup a prakticky zakazal volne pouziti map nez klice. OSM jsou krasna vec, ale rozhodne plnohodnotne google nenahrazuji a znamena to znacne omezeni pruznosti, s jakou Stator umoznuje uvivatelum vytvoreni map. A take to znamena cele generovani map prekopat. Zatim jsme se nedostali k tomu, abychom alespon prodiskutovali moznosti, jak a cim nefungujici cast Statoru nahradit, natoz abychom to udelali.

 

Mozna cist souvisejici vlakna a nemusel byt zbytecny dotaz vubec polozen. http://www.geocachin...tor-141/page-35


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#5 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 6:51

Možná blbost. Ale mapy.cz už dlouho povolují své API (veřejné, dokumentované) i pro komerční účely. Jak to chápu, jde ale o něco jiného. Ve vlastních stránkách vytvořit okno, použít podklady a naplnit to vlastním obsahem - body, grafikou, atd. Dokonce pro publikování povolují obrázky s nutností jen správně citovat. Nejde ale asi o poskytnutí podkladových map do cizích stránek, i když opticky je to totéž.

Google mapy mají jednu velkou výhodu. Jsou nevýrazné, takže se hodí jako podklad pro puntíky. OSM by to barevností přeřvala, tedy alespoň ta, co se běžně používá, asi existuje i jiné renderování, nevím jak dostupné.

Ono by možná nakonec někomu vyhovoval i hrubý náčrt (tuším, že to tak kdysi bylo A DOSUD JE), jen obrysy krajů, okresů a některých měst. Otázkou je, kde tyto obrázky hostovat a kolik by jich bylo. Nebo jen jeden, třeba ten z vybarvovacích map a uživatelsky si určit výřez. Jen nejde udělat vlastní výřez z té načrtnuté mapy. Kdysi jsem dělal v HTML a CSS takovou ptákovinu, zobrazoval jsem si velký obrázek a pomocí CLIP si z něj vyřezával kousek, který se zobrazil. Nevím, jestli je to dnes ještě korektní, ale řešilo by to tu možnost mít uložený jen jeden obrázek a zobrazit si z něj, kterou část chci. Že by se stahoval velký dnes už nevadí, v případě náčrtu to stejně budou kilobyty.

Vím o jednom profesionálním řešení, kde je mapa jen na úrovni základního členění - kraje, okresy, katastrální území, při přiblížení katastrálky. Pro práci vyhovující, pro prezentaci na veřejnost strašné.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 21 září 2018 - 9:44

  • 0

#6 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 6:56

O moznosti, ze by si vytvoril uzivatel vlastni podklad mapy a zadal URL obrazku uvazuji jako o jedne z moznosti pro nastaveni. ZAtim to ale neni uplne na poradu dne. Puntikate mapy budou muset chvili pockat. 


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#7 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 342 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 8:06

Koukám na tvůj profil a všechno vidím OK. Zato mne se už nějakou dobu nezobrazuje mapa s kraji ČR, jenom s okresy.


  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#8 zmijovkar

zmijovkar

    zmijovkar

  • Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 8:53

Přiživím se dotazem: v profilu mám puntíkovanou slepou mapku ČR s kraji z tohoto webu gc.cz. V předchozím počítači jsem si kvůli ládování puntíků instaloval GeoGet a nějaký plugin k tomu. Ještě to takhle jde do této mapy doplňovat?


  • 0

#9 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 294 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 9:12

Já mám v profilu puntíkatých map plno z celé Evropy a kousek vedle a stále se zobrazují bez problémů. Ale negenuruju je Statorem, nýbrž podle návodu na Mapgen 4.3  to mám jako HTML řádek ve skriptu GGstatu. Většinou používám tu verzi která vypadá jako automapa.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#10 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 9:29

Koukám na tvůj profil a všechno vidím OK. Zato mne se už nějakou dobu nezobrazuje mapa s kraji ČR, jenom s okresy.

 

Mapy jsou cachovany na gc.cz a pokud neni treba je nahravat znovu (tj. nezmeni se jejich parametry), budou fungovat i nadale.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#11 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 9:34

Dotaz znel, zda je mozne pouzivat tu puvodni puntikatou mapu, ne jestli je mozne generovat mapu, kterou pouziva Stator i bez Statoru. Nicmene na oboji je kladna odpoved spravna.

 

Jen upresneni - posledni verze generatoru ma verzi 4.4, ne 4.3. http://www.geocachin...n/4.4/index.php


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#12 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 294 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 9:41

 

Jen upresneni - posledni verze generatoru ma verzi 4.4, ne 4.3. http://www.geocachin...n/4.4/index.php

Nojo, máš pravdu, paměť neslouží - a do externí jsem se zrovna nepodíval. 


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#13 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 11:32

Tak jsem zkusil přepnout na ty jen obrysové mapičky a radoval jsem se, že to funguje. Chvilku. Pak už ne. A vidím, že i ty jsou od Googlu.

Zdá se mi, že je to vlastně Mapgen, ale když chci použít Vše v Jednom (DotMaps, puntíky přímo v obrázku), píše mi to, že chybí chtm, což je název území, přitom jako komponovaná mapa (mapa a puntíky ve zvl. vrstvách) to funguje, i když mapa se nakonec neukáže.


  • 0

#14 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 11:53

Tyhle mapicky nejsou z generatoru map, tak jak jej chapu ja (podklad z googlu a puntikaty prekryv z gc.cz), ale jsou vytvareny primo na gc.cz s pouzitim obrazku. Proto take na rozdil od Statoru neni mozne udelat jiny vyrez nez je pro mapu preddefinovany. Statorem si muzete vygenerovat libovolnou mapu (tedy mohli jste, pred tim, nez to googl omezil).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#15 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2018 - 13:39

Tyhle mapičky jsou použitelné, ale jen pro lidi z určitých krajů a měst a nedají se tam přidávat další podklady. Vím, že jsem se o to už kdysi dávno zajímal a odezva tehdy nebyla žádná.

Kdyby byl jeden velký obrázek a z něj se dalo vystříhnout, co má být vidět (nadefinováním rozměru divu a obrázek position a overflow:hidden), byly by uživatelské výřezy jednoduché a obrázek by se stahoval (snad) jen jednou, pokud prohlížeče dosud kešují. Kdysi jsem to někde použil, jenomže už asi 10 let to nedělám.


  • 0

#16 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 329 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2018 - 19:11

Už je o tom zmínka ve vedlejším vlakně. Opravím to, až se vrátím z dovolené (tedy příští týden). Zatím jsem prozkoumal, co k tomu praví Google. Zakázali vytváření statických map bez autorizačního klíče, tedy anonymně. Nově musí být každé volání služby pro konkrétního vývojáře. Je tam celkem vysoký limit bezplatného generování, takže náprava snad bude jednoduchá a rychlá.

P.S.
Prosím některé rozumbrady, kteří přesně vědí, jak se to správně mělo dělat z OSM map, aby to tedy buď udělali, nebo si podobné rady broukali pod fousy jen doma v obýváku. Děkuji.
  • 4

#17 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 329 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2018 - 19:53

Podkladové mapky v puntíkatých mapách (i jinde ve Statoru) opraveny. S příští publikovanou verzí Statoru (to je na Gorda) by mělo být vše OK.


  • 0

#18 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 294 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2018 - 14:53

Podkladové mapky v puntíkatých mapách (i jinde ve Statoru) opraveny. S příští publikovanou verzí Statoru (to je na Gorda) by mělo být vše OK.

A v čem je změna - pro nás neStatorové ?


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#19 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 329 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2018 - 21:03

Změny v podkladových mapách se týkají pouze Statoru. Pokud chceš mapky používat, přejdi na Stator.
  • 0

#20 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2018 - 6:17

Poupravim Erika: zmena se tyka jen statickych googlovskych map. Myslim, ze pouzivas jen mapy z generatoru na gc.cz, takze pro tebe se zatim nic nemeni. (Ale az klekne cachovani na gc.cz, bude asi potreba podabna uprava i na generatoru puntikatych map. To se ovsem pro uzivatele nebude menit nic.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:gc.cz, statistika

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama