Přejít na obsah


Fotka

Stator špatně generuge puntíkaté mapky

gc.cz statistika

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
26 odpovědí na toto téma

#21 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 063 příspěvků(y)

Publikováno 07 říjen 2018 - 21:53

Poupravim Erika: zmena se tyka jen statickych googlovskych map. Myslim, ze pouzivas jen mapy z generatoru na gc.cz, takze pro tebe se zatim nic nemeni. (Ale az klekne cachovani na gc.cz, bude asi potreba podabna uprava i na generatoru puntikatych map. To se ovsem pro uzivatele nebude menit nic.)

Máš pravdu, asis ses už někdy koukl na mé statistiky. O použití mapek pro ty účely jak je používáte například pro limitní keše státu jsem opravdu dosud neuvažoval.

Podle mne je ta úprava zapotřebí. Chtěl jsem u sebe použít Afriku, ale pro mne je celá zbytečná - stačí mi severní pobřeží. Takže jsem vzal URL které používám jinde a chtěl tu mapu trochu oříznout. Ale jakmile šáhnu na parametry výřezu mapy (tj chgeo=<lat>,<lon>,<width>,<height>,<zoom>) tak dostanu chybu - z toho soudím, že chci něco co není v cache (výřez z mapy v cache předpokládám neumíte :-) ) a tím pádem se ohlásí pouze chyba Google.

 

EDIT 8.10. 01:05

Teď jsem to znovu zkoušel - a chodí to ! Tys tam udělal změnu nebo je to uvolněné u Googlu ?


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 08 říjen 2018 - 0:06

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#22 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 196 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2018 - 10:28

Tvůj dotaz na statickou mapu Googlu se pochopitelně nemá šanci nikde cachovat. Zřejmě si nyní použil jiný dotaz, než minule. Nebo nezapracovalo googlovské omezení na mapu bez API klíče...


  • 0

#23 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 063 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2018 - 10:51

Tvůj dotaz na statickou mapu Googlu se pochopitelně nemá šanci nikde cachovat. Zřejmě si nyní použil jiný dotaz, než minule. Nebo nezapracovalo googlovské omezení na mapu bez API klíče...

Eriku, nějak ti nerozumím.

Sami přece píšete, že na gc.cz cachujete mapky které z Googlu dostanete - takže je neobnovujete novým načítáním. Já přece píšu, že mi jde o klasické puntíkaté mapky (ty se zpracovávají prostřednictvím mapgenu na gc.com), ne o ty specialitky vzniklé přímým voláním Googlu.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#24 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 158 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2018 - 11:24

je tu trochu zmateni pojmu, ktere se pokusim uvest na pravou miru.

 

Na gc.cz (ne na gc.com!) jsou 2 generatory, zaklad vytvoril kdysi PetrX a ja to pak prevzal. Protoze jsem zpocatku jen rozsiroval jeho aplikaci, zustalo tomu stejne jmeno - mapgen. V prubehu casu se sice menila funkcnost, ale jmeno ne, jen verze. Na gc.com jsou stale vsechny predchozi verze k dispozici a funkcni (pokud neni zmena na jine urovni, napr mapy google)!

 

Dalsim mapovym produktem na gc.cz jsou puvodni puntikate mapy. (Nevim, kdo je jejich autorem.) Ty pouzivaji pevne podkladove obrazky a do nich generuji puntiky ze seznamu kesi, ktere si uzivatel na gc.com nahrava.

 

Ty dle meho pouzivas prave ty stare puntikate mapy, ty nejdou pres zadnou verzi mapgenu.

 

mapgen generuje puntkate mapy tak, ze napred vygeneruje pres googlovske mapy podklad a pak jej prekryje pruhlednou vrstvou, do ktere vygeneruje puntiky. Pro polohu puntiku je opet pouzit seznam kesi, ktery si uzivatel nahral na gc.com (stejny jako pro puvodni puntikate mapy, ale jelikoz se jedna o jinou mapovou projekci, generovani puntiku je zcela jine). Podkladove mapky z googlu jsou na gc.cz cachovany. Takze pokud se pouzije stejny vyrez, stejne zobrazeni, ... jako jiz drive, pak generator nesaha na googl, ale pouzije drive ulozeny obrazek s mapou a k nemu vygeneruje jen novou pruhlednou vrstvu s puntiky.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#25 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 063 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2018 - 12:48

 

 

Ty dle meho pouzivas prave ty stare puntikate mapy, ty nejdou pres zadnou verzi mapgenu.

 

mapgen generuje puntkate mapy tak, ze napred vygeneruje pres googlovske mapy podklad a pak jej prekryje pruhlednou vrstvou, do ktere vygeneruje puntiky. Pro polohu puntiku je opet pouzit seznam kesi, ktery si uzivatel nahral na gc.com (stejny jako pro puvodni puntikate mapy, ale jelikoz se jedna o jinou mapovou projekci, generovani puntiku je zcela jine). Podkladove mapky z googlu jsou na gc.cz cachovany. Takze pokud se pouzije stejny vyrez, stejne zobrazeni, ... jako jiz drive, pak generator nesaha na googl, ale pouzije drive ulozeny obrazek s mapou a k nemu vygeneruje jen novou pruhlednou vrstvu s puntiky.

 

já myslel, že ses koukal co tam mám...

Například:

http://geocaching.cz/mapgen/4.4/mapgen.php?cht=t,DotsMap&chtm=Custom&chgeo=49.220,16.60,640,440,10&chs=wx650&chm=%26maptype=readmap&chdot=23770,1,ff0000,-1,-1,Yes

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#26 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 196 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2018 - 19:13

Eriku, nějak ti nerozumím.

Sami přece píšete, že na gc.cz cachujete mapky které z Googlu dostanete - takže je neobnovujete novým načítáním. Já přece píšu, že mi jde o klasické puntíkaté mapky (ty se zpracovávají prostřednictvím mapgenu na gc.com), ne o ty specialitky vzniklé přímým voláním Googlu.

 

Promiň, nekouknul jsem k tobě do profilu, co přesně používáš. Ono je to tak, že mapgen generuje puntíky dvěma způsoby. Ten první je zcela na straně mapgenu, který si od Google vezme podklad a přímo do něj puntíkuje. Druhý, který se používá ve Statořím modulu MapPinboard, je puntíkování mapgenu do průhledné vrstvy.

 

Pouze obrázky, vznikající na straně mapgenu, mají šanci se cachovat. V případě modulu MapPinboard si sám modul volá Google pro získání podkladové mapky a její cachování tak možné není. Na druhou stranu je pomocí podkladu a překryvů řešeno přepínání puntíků po letech. Tedy pak je tam jeden podklad od Goggle a několik překryvných průhledných PNG obrázků s puntíky z mapgenu. Teoreticky i ten druhý způsob můžeš použít mimo Stator, ale bylo by to nejméně o řád pracnější.


  • 0

#27 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 063 příspěvků(y)

Publikováno 08 říjen 2018 - 19:43

Promiň, nekouknul jsem k tobě do profilu, co přesně používáš. Ono je to tak, že mapgen generuje puntíky dvěma způsoby. Ten první je zcela na straně mapgenu, který si od Google vezme podklad a přímo do něj puntíkuje. Druhý, který se používá ve Statořím modulu MapPinboard, je puntíkování mapgenu do průhledné vrstvy.

 

Pouze obrázky, vznikající na straně mapgenu, mají šanci se cachovat. V případě modulu MapPinboard si sám modul volá Google pro získání podkladové mapky a její cachování tak možné není. Na druhou stranu je pomocí podkladu a překryvů řešeno přepínání puntíků po letech. Tedy pak je tam jeden podklad od Goggle a několik překryvných průhledných PNG obrázků s puntíky z mapgenu. Teoreticky i ten druhý způsob můžeš použít mimo Stator, ale bylo by to nejméně o řád pracnější.

Já se pro změnu díval na vaše profily, takže vím o té druhé verzi kterou jsem dosud neznal. A zatím to neplánuju.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:gc.cz, statistika

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama