Přejít na obsah


Fotka

Nový začátek s GG


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
16 odpovědí na toto téma

#1 sobikovi

sobikovi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 952 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2018 - 17:29

Po pár letech jsem zase nainstaloval GG (díky za jeho vývoj) a teď nevím jak dál. Je fajn začínat na zelené louce, takže jsem si do databáze stáhl nálezy, keše v mém rajónu a pokusil se vygenerovat statistiky.  OK

 

Jenže mám svoji starou databázi, kde mám celou ČR a hlavně vyluštěné finálky, spousty poznámek u keší atd. A tady je můj dotaz. Je lepší použít tu starou databázi a tu aktualizovat nebo se dají do té čisté nějak rozumně importovat keše s finálkou, poznámkou atd. atd. 

 

Prostě jak znovu ideálně začít s GG, když mám zálohu.


  • 0

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 450 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2018 - 17:41

Já bych vesele pokračoval s tou starou databází. Proč ne?
  • 0

#3 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 954 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2018 - 17:56

Mám maličko jiný dotaz: mám nakopnutý .exe soubor, takže chci GG odinstalovat a znovu nainstalovat. Zajímá mě, jestli adresář, kde mám zálohy dtb, mám pro jistotu překopírovat ještě někam jinam - jestli při odinstalaci GG adresář nesmaže?

Momentálně píšu z tabletu, takže nemám u sebe hlášku celou, abych přesně uvedla chybu.
  • 0

#4 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2018 - 18:09

Program a data jsou dve ruzne veci. Podle me neni treba ani nic odinstalovavat, jen stahni instalaci a nainstaluj GG znovu jako kdyby slo o aktualizaci.

 

O odinstalovanim se na datovy adresar nesaha, takze klidne ho muzes i odinstalovat, ale pozor, odinstalovanim zmizi pripadny geogetboot.ini, takze pokud nepouzivas standardni DATADIR, budes si jej muset znovu vytvorit, nejlepe pred spustenim GG.

 

Protoze se pri odinstaovani nesaha na data, nemuze take nova instalace opravit jakoukoli chybu v datech. To je duvod, proc tu tak casto opakujeme, ze preinstalace GG nic nevyresi. Tedy zadny datovy problem nevyresi, s tim exe je to eco jineho.

 

Ale je otazka proc mas nakopnuty exe a jak jsi na to prisla. Toho bych se bal, muze to byt nejaky zacatek hlubsiho problemu v systemu nebo s HW.


  • 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#5 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 954 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2018 - 18:30

Díky za rychlou reakci, jen druhý odstavec mi není jasný a zřejmě proberu za pár dní se zkušenějším kolegou. Nic nestandardního bych mít neměla, jelikož jsem lama a tak se do jiných než doporučených základních postupů nepouštím.

Přišla jsem na to, protože se objevila hláška o chybě geoget.exe.
Mám se bát o Windows nebo spíš o železo?
  • 0

#6 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2018 - 19:08

To asi bude zalezet na tom, co se v te hlasce vlastne psalo (a kdy). Ja si nejak neumim predstavit, ze by poskozeny exe sam o sobe neco psal (jsou takove, ktere kontroluji svuj kontrolni soucet a varuji, pokud nesouhlasi s ocekavanym, ale to asi nebude tneto pripad). Je mozne, ze nepujde vubec spustit, ale tak jsem tvoji zpravu nepochopil.

 

Jeste si umim predtsavit, ze se nejake aplikaci (at uz je soucasti systemu - defender - nebo dodana - treba antivirus) program nelibi a ze jej vyhodnoti jako potencialne nebezpecny. Ale to neni nabourane exe.

 

Podle ceho tedy usuzujes, ze je exe nabourany? Jak vypada ta hlaska a co ji pise?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 450 příspěvků(y)

Publikováno 30 říjen 2018 - 20:34

Ono se občas stane, že program zhavaruje... Že všemožných příčin. Pak se vypíše chybová hláška spolu se spoustou nesrozumitelných informací. Ty když se mi dostanou do ruky, tak z nich dokážu vypátrat, kde přesně v programu k havárii došlo, a mohu se tam snažit o opravu. Proto je u té chybové hlášky i tlačítko, které by mi mělo ty informace poslat mailem.

Nebo to byla nejaka jiná chybová hláška?
  • 2

#8 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 423 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2018 - 8:45

Na druhou stranu, nová instalace, třeba portable na flešku, otestuje, jestli jsou problémy s HW, nebo jestli se opravdu něěco nakoplo.

EXE se snad už dnes nepřemaže nebo nenakopne, pokud je spuštěn. Spíš protestuje antivir, mě jednou protestoval na letitý program, který ale byl naprosto stejný, jako na instalačním CD.

Vzpomínám na čísi problém, když si z diskety kdosi spustil T602, napsal text a uložil si ho na tutéž disketu s názvem T602.exe. A pak se divil, že mu to přestalo fungovat.


  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 450 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2018 - 9:01

Jinak opravdu bych zduraznil, ze staci znovu spustit instalator, neni treba GG pred tim odinstalovavat. Tim se pripadne poskozene soubory nahradi originalnimi.

 

Pokud by se vztekal antivirak, tak je to posledni dobou nejcasteji tim, ze se nekteri producenti antiviraku uchyluji k technice "panikařím na všem, co neznám", aniž by nad tím jakkoliv přemýšleli. Vyhnout se tomu dá třeba elektronickým podepisováním aplikací a postupném vybudování důvěry v podpis vývojáře. To, kromě byrokratické buzerace přináší náklad 4000 až 11000 ročně! Tedy nic pro freeware...


  • 1

#10 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 423 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2018 - 9:52

Pochopitelně se to dá obejít nastavením výjimky v antiviru. Jenomže ta je nafurt a pokud by opravdu nějaký vejr ten program napadl, antivir bude mlčet. Nevím o tom, že by šla výjimka nastavit dočasně, třeba na týden, někdy a někde šla potvrdit jednorázově. Většnou stačilo nějakou dobu počkat a antivir se uklidnil. Případně jim nahlásit planý poplach, oni to (snad) prověří.


  • 0

#11 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2018 - 10:28

Ono se občas stane, že program zhavaruje... Že všemožných příčin. Pak se vypíše chybová hláška spolu se spoustou nesrozumitelných informací. Ty když se mi dostanou do ruky, tak z nich dokážu vypátrat, kde přesně v programu k havárii došlo, a mohu se tam snažit o opravu. Proto je u té chybové hlášky i tlačítko, které by mi mělo ty informace poslat mailem.

Nebo to byla nejaka jiná chybová hláška?

 

Ale z toho bych neusuzoval, ze mam naboreny exe.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#12 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 954 příspěvků(y)

Publikováno 31 říjen 2018 - 17:06

Konečně jsem pustila GG a nakoukla i sem. Asi bude pravda někde kolem antiviru, protože GG bez jakéhokoliv zásahu v pohodě stáhl nové keše z vybraného kraje, žádný problém nehlásí - pokud tedy nepočítám pluginy některých cizích zemí a tam doporučuje pustit správce pluginů. 

Omlouvám se za pravděpodobně zbytečný dotaz, ale pokud čtu varování kolem geoget. exe souboru, radši se zeptám než bych něco zkonila. Přesnou hlášku jsem vyblejskla honem tabletem, pokud by někoho zajímala, pošlu mailem - předpokládám, že chyba mohla být i mezi klávesnicí a židlí, ale nejsem si ničeho vědoma. Vždycky nejdřív hledám chybku u sebe a až následně někde jinde. 


  • -1

#13 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2018 - 7:31

Klidne mi tu hlasku posli - mailem nebo pres SZ. Treba z ni budu chytrejsi nez ty.

 

Co jsou "pluginy nekterych cizich zemi"? Myslis tim polygony pro prirazeni kesi do spravnych uzemnespravnich celku? To doporucuju aktualizovat vzdy, kdyz se objevi aktualizace - ostatne to doporucuju u vsech pluginu i vlastniho GG.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#14 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 634 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2018 - 9:00

Pochopitelně se to dá obejít nastavením výjimky v antiviru. Jenomže ta je nafurt a pokud by opravdu nějaký vejr ten program napadl, antivir bude mlčet. Nevím o tom, že by šla výjimka nastavit dočasně, třeba na týden, někdy a někde šla potvrdit jednorázově. Většnou stačilo nějakou dobu počkat a antivir se uklidnil. Případně jim nahlásit planý poplach, oni to (snad) prověří.

 

No já nevím, kdyby antivir měl nastavené výjimky na základě názvu souboru, pak by to bylo asi hodně zoufalé. Spíš ta výjimka bude kontrolována na základě CRC nebo alespoň velikosti souboru...


  • 0

#15 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 954 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2018 - 18:01

Gorde, odeslala jsem přes centrum zpráv, ale fotka je neskutečně rozmazaná. Během víkendu zkusím rozluštit text a přepsat.
  • -1

#16 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 01 listopad 2018 - 22:34

Příště zkus místo tabletu použít klávesy ALT+PrtScr a pak vložit obsah schránky třeba do Wordu (CTRL+V).


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 01 listopad 2018 - 22:34

  • 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#17 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 02 listopad 2018 - 8:30

Gorde, odeslala jsem přes centrum zpráv, ale fotka je neskutečně rozmazaná. Během víkendu zkusím rozluštit text a přepsat.

 

Vim, cetl jsem a odpovedel, tak jeste sem, kdyby mel nekdo podobny problem.

 

Neni treba, aby byla citelnejsi. Je to informace od GG - pokus o cteni z "nedostupne" adresy. To znamena, ze se jedna o problem GG a ten mail, ktery ti nabizi zobrazovana informace, klidne Halumovi posli. Kdyz mu k tomu pripises, jakym postupem jsi tu chybovou zpravu dokazala vyloudit, mel by byt v idealnim pripade schopen z toho zjistit pricinu a pripadne zjednat napravu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama