Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.20 - Martin


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
207 odpovědí na toto téma

#41 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 18:29

Jen maličkost, nápisy ihned odeslat jako log a jenjako koncept jsou příliš velké, nevejdou se na displej.
  • 0

#42 PabloM64

PabloM64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 189 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 20:26

Tento problém mám s novou verzí i ve verzi ne Plus. Datový adresář mám na SD kartě. Dříve to fungovalo bez problému.

Ano, potvrzuji.
Mám stejný problém.


  • 0

#43 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 22:12

Já mám nastavené umístění úložiště na "jiné", databázi mám v rootu ve vnitřní paměti ve složce Geoget a vše funguje. Cestu nastavuji "/storage/emulated/0/Geoget". Výhodou takového umístění je pohodlí při nahrávání souborů, map, atd. Člověk se po připojení nemusí proklikávat přes množství složek a hlavně pak nemusí hledat tu správnou mezi stovkami com.xxx.xxx a cz.xxx.xxx

 

 

Nevyhodou tohoto nastaveni je, ze standardne nema AD do tohoto adresare prava zapisu, takze vlastne ani nenacte data z databaze (protoze pri otevreni neco kontroluje a pri prvnim otevreni do ni bude i psat). Takze toto nastaveni rozhodne nelze doporucit (jak ostatne Ludek psal o neco vyse).

No tady si nejsem Gorde uplne jisty obecne jak v cistem Androidu

Ale minimalne Samsung dovoluje zapisovat na vnitrni pamet kamkoliv. takze /storage/emulated/0/Geoget nebo v mem pripade /storage/emulated/0/adrake je naprosto v poradku a prava zapisu tam jsou.

Tady musim souhlasit s mpik. Taky jedu na jine umisteni a slozku v rootu vnitrni pameti. Naopak kdyz jsem zvolil nejakou standardni, tak mi ji potvora nedal ani do /android/data ale nekam do skryte pameti, kde jsem se pres USB MTP vubec nedostal.

Mapy mam samozrejme na /ext/sdcard/mapsforge sdilene pro ostatni aplikace (adrake, whereyougo)


  • 0

#44 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2018 - 15:11

Na tabletu (android 7.0) mi adrake nešel aktualizovat (kód chyby 963 google play, co to znamená netuším). Pomohla odinstalace a nová instalace.

Teď mi tam ovšem nefunguje geoget sync. Povolil jsem ho v nastavení, ale okamžitě jak v menu kliknu na geoget sync, celý adrake ihned spadne. Odeslal jsem crashreport který to nabízelo, třeba z toho něco vykoukáš.


  • 0

#45 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 15 listopad 2018 - 22:24

Vítej do klubu. Resp. pozdravuj tam, protože já už jsem venku. Tohle se mi stávalo s předchozí verzí aDrake- Geoget Sync padal (navíc cyklicky, po odeslání chyby znovu). Teď ve verzi 5.21 už to drží.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#46 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2018 - 9:34

Mám stejný problém, databáze mám na interním úložišti v adresáři \Android\data\cz.adrake.plus\files. Co funguje, tak je napsat název konkrétní DB (geoget.db3, spain.db3...). Díky

mám ten istý problém

AD DB na karte nevidí ale je zaujímavé, že z nej číta tak nemením. Snáď bude oprava


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#47 majkaz

majkaz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2018 - 14:45

No tady si nejsem Gorde uplne jisty obecne jak v cistem Androidu

Ale minimalne Samsung dovoluje zapisovat na vnitrni pamet kamkoliv. takze /storage/emulated/0/Geoget nebo v mem pripade /storage/emulated/0/adrake je naprosto v poradku a prava zapisu tam jsou.

Tady musim souhlasit s mpik. Taky jedu na jine umisteni a slozku v rootu vnitrni pameti. Naopak kdyz jsem zvolil nejakou standardni, tak mi ji potvora nedal ani do /android/data ale nekam do skryte pameti, kde jsem se pres USB MTP vubec nedostal.

Mapy mam samozrejme na /ext/sdcard/mapsforge sdilene pro ostatni aplikace (adrake, whereyougo)

 

Ty problémy s úložištěm jsou dva: 

 

1. U několika mých androidích zařízení má ta vnitřní paměť alias, které občas z mě neznámých důvodů vystrčí růžky a zlobí. Takže cesta zadaná jako /storage/emulated/0/neco nefunguje, ale /mnt/sdcard/neco funguje, přitom je to jeden a ten samý cíl. Na tohle mi pomáhá ES File Explorer a zkopírování cesty a vložení na odpovídající místo, nebo ručně vepsat (a zkoušet co z toho je dobře). Pro externí SD kartu je to obdobné - občas se ukazuje pod jinou cestou, než jak potom správně funguje... Podle mě bude problém v tom, jak se na tu cestu dotazuje příslušná apka, protože u některých funguje obojí, u některých jen jedna z těch možností.

 

2. To připojení MTP, které nefunguje tak, jak si to většina uživatelů představuje. Protože to, co je vidět v PC je jen a pouze to, co Android jako systém uznal za vhodné propojit, resp. nacpat do databáze ze které si to PC čte. Se skutečným stavem v telefonu to má společného pramálo. Na tohle funguje program media.Re.Scan, který umí v rozšířeném režimu přidat i libovolnou cestu nezávisle na tom, zda je na ní někde i označení, že se o media nejedná (tj. nezávisle na tom, že kdesi ve struktuře má .nomedia soubor). A bohužel většinou zrovna tohle je důvod, proč se nejsou místa jako \Android\data\cz.adrake.plus\files v PC vidět - protože ten protokol na tohle nikdy neměl být určený. Bohužel i při použití té apky media.Re.Scan je třeba jí spouštět pokaždé před připojením do PC, jinak to nebude fungovat.


  • 0

#48 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2018 - 15:03

Rozhodne nemohu tvrdit, ze by mi vzdy media.Re.Scan pomohla. I kdyz ted si nejsem jisty, ze jsem to spoustel vzdy bezprostredne pred pripojenim a ne az pri pripojeni, kdyz jsem zjistil, ze neco videt neni. Nicmene pokud adresar vidim pres MTP, ani po pouzit podobnych aplikaci nevidim vzdy aktualni stav adresare tak, jak jej vidim treba pres ES File Explorer v telefonu. A obcas se mi stane, ze adresar se tvari na MTP jako soubor, ale nejde s nim nic delat (celkem pochopitelne, protoze souborove operace na nej fungovat nemohou).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#49 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2018 - 15:42

Kdysi jsem použil databázi geoget.db3 a po několika aktualizacích databáze už to nešlo přepsat. Smazat ano, ale stejně to nešlo nahrát, že soubor je používán. Od té doby jedu na cachedb.db3, i s problémy s přejmenováním. Teď jsem si mimo synch. plugin zprovoznil i plugin pro přímé kopírování a měnit to nebudu. Proč ale viděl neexistující soubor, nevím.
  • 0

#50 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2018 - 15:49

Tak uznavam, mam zkusenosti jen se samsungy a tam se mi nikdy nestalo, ze .nomedia mi ovlivnil co vidim v pc a co ne. vzdy jsem videl to co jsem potreboval i v /android/data. ale je to taky mozna tim, ze mam driver, ktery podporuje adb a dalsi veci pro vyvoj.

.nomedia a vliv co je videt bych ocekaval spis u PTP protokolu,

/storage/emulated/0 vs /mnt/sdcard to je tim, ze holt je na pozadi linux a neco jsou proste symlinky ci hardlinky navzajem. stejne jako ve winech c:\users a c:\documents and settings

 

co me tak napadlo, zda bych si takto nemohl "hacknout" permisions pres adb shell a jeho prikaz pm. kdyz to funguje pro GSAM Monitor, mozna by to slo i pro write to external sd card (samozrejme to neni cesta pro BFU)

 

ale to uz jsme hodne off topic od adrake.


  • 0

#51 majkaz

majkaz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2018 - 16:02

Rozhodne nemohu tvrdit, ze by mi vzdy media.Re.Scan pomohla. I kdyz ted si nejsem jisty, ze jsem to spoustel vzdy bezprostredne pred pripojenim a ne az pri pripojeni, kdyz jsem zjistil, ze neco videt neni. Nicmene pokud adresar vidim pres MTP, ani po pouzit podobnych aplikaci nevidim vzdy aktualni stav adresare tak, jak jej vidim treba pres ES File Explorer v telefonu. A obcas se mi stane, ze adresar se tvari na MTP jako soubor, ale nejde s nim nic delat (celkem pochopitelne, protoze souborove operace na nej fungovat nemohou).

Vtip programu media.Re.Scan je jen a pouze při rozšířeném nastavení. Je třeba konkrétní adresář přidat do skenování, s typem souboru "vše" nebo jak to tam je. A spustit pokaždé předtím, než se budu chtít na tenhle adresář podívat. V "standardním" nastavení té apky to nepomáhá, je to pak nastavené jen na "obvyklé podezřelé", tedy na cestu k médiím (fotky + hudba).

Ta apka nedělá nic jiného, než že to tu vnitřní databázi v androidu, ze které MTP protokol čte, naplní aktuálními daty a tedy po připojení do PC je tam vidět to, co ve skutečnosti je v zařízení.

 

Fakt je, že jsem se na to už před nějakým časem vybodla - buď jsem používala adb pull (a push) případně nějaké jiné oblezičky. Tu výše uvedenou apku jsem používala jen jako poslední možnost, pokud to jinak nešlo. 

 

Se slzou v oku vzpomínám na možnost připojit mobil jako USB flash disk. Bohužel, už nikde mi to systém nepodporuje, ačkoli u některých výrobců to údajně stále ještě existuje, jen je ta možnost vypnutá.


  • 0

#52 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 395 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2018 - 17:24

Teď jsem nedávno projektoval bod pomocí a:Drake a zarazilo mě, že azimut jde zadat jen v celých stupních, že nejde zadat žádné desetinné místo. Nešlo by s tím něco udělat? Přeci pak se s tím musí pracovat jako s reálnými čísly, tak když na vstupu bude to reálné číslo taky, tak by to mělo být jedno.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#53 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2018 - 18:39

Připojit jako flash to nejde, protože to se ti ta paměť musela pro změnu odpojit od mobilu. Nemůže být připojena na dvě místa najednou. Je to blokové zařízení a dva kohouti by se tam poprali.
  • 0

#54 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2018 - 19:13

Ludku,

jakto dopadlo s geocaching live api na starsich verzich? Adrake U manzelky s Adrake plus 5.21 na S4 Mini (A4.4.2) zamrzne na

"Spousti se proces prihlaseni Geocaching Live, prosim cekej.." a dal nic neotevre ani prohlizec

Nemuze byt problem, ze je nastaveny jako prohlizec Firefox a ne systemovy internet? Jak ve firefoxu, tak i v Samsung internetu se normalne prihlasit da. Stejne jako origo aplikace groundspeeku funguje.

 

kliknuti na Stav Geocaching Live pak [999] Nepodarilo se nacist data z Geocahcing Live.

 

Ve stejnou chvili na mem S8 s A8.0.0 no problemos, takze groundspeakem to nebude.


Tento příspěvek byl upraven od lnavrat: 17 listopad 2018 - 19:18

  • 0

#55 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 469 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2018 - 10:33

Po tydnu pouzivani nove verze ani jeden vypadek, odloveno cca 40 cache a vse bez problemu. Tak za mne zatím spokojenost.

I to rychle vyhledavani jsem se naucil pouzivat k me plne spokojenosti.


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 18 listopad 2018 - 10:35

  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#56 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 638 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2018 - 12:51

Adrake verze 5.21 Plus mi opakovaně padá při pokusu o výběr obrázku do logu. Pád nastane vždy po stisku tlačítka "Vybrat obrázek". Zpětnou vazbu jsem odeslal (google účet mikerant62@gmail.com).


  • 0

#57 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 878 příspěvků(y)

Publikováno 24 listopad 2018 - 21:27

Po 3,5 letech přechod od WP / W10M na android.

Vyzkoušen a:drake, kdysi jsem ho s nějakým HTC používal.

Dnes android 9.0.

Nastaveno na live + mapy.cz online a po pár posunech a čekání na dotočení kolečka se to celé zasekne a vytuhne celý telefon. Někdy se podaří jej restartovat či shodit a:drake appku, ale většinou ne. Tak s tím do terénu asi nevyrazím :-(


Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 24 listopad 2018 - 21:28

  • 0

#58 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 05 prosinec 2018 - 21:10

Na Google Play je nová verze, má jen drobné úpravy pro GGDrake, viz sousední vlákno.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#59 PabloM64

PabloM64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 189 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2018 - 6:57

Velké díky za aktualizaci.

Můžu mít ještě jednu prosbu na doladění? Třeba až bude chvilenka.
;)

V Nastavení - Databáze - mám vybranou databázi "geoget.db3",
ale pokud se chci přes tento výběr proklikat k výběru jiné databáze (např. archiv), tak ji tam nevidím, přestože tam je.
V minulosti, u některých verzí ADrake, se tento problém již také vyskytoval, pak byl odstraněn, ale od poslední velké změny je opět zpět.
Děkuji.

 


  • 0

#60 mlatxx

mlatxx

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 příspěvků(y)

Publikováno 06 prosinec 2018 - 17:37

Cekal jsem na aktualizaci, kdy jsem se tesil, ze bude vyresen problem s neviditelnosti a tim padem navoleni jine databaze   xxxx .db3 . Mam databazi vicero a musim takto porad jen naslepo prepisovat tu volbu tzn. musim si dobre pamatovat nazvy databazi.  Problem pretrvava a jak jsem cetl nejsem v tom sam.  Diky za budouci uspesny pokus o opravu.


  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama