Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.20 - Martin


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
207 odpovědí na toto téma

#161 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2019 - 20:57

Da se s tim delat to, ze v AD nemas preferovat presun kesky na finalni souradnice. Uz jsem psal mnohokrat, ze mi to pripada jako nejvetsi zverstvo a tohle je jeden z dusledku. Ono se to pak promitne do GPX a pokud se nepletu, z GPX nikdo nema sanci poznat, ze to bylo presunuto.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 30 leden 2019 - 20:57

  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#162 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 30 leden 2019 - 23:34

Jojo, taky jsem s Original Location zápasil a nakonec zrušil přesunování ikony keše na finálové souřadnice a je klid.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#163 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2019 - 7:13

Já přesouvání naopak považuju za hodně užitečnou věc. Z praktického hlediska - nechci se nechat navigovat na otazníček, ale na finálku. Ten otazníček nic neříká. Pokud už mám vyluštěno, chci aby při zadání keše mě to táhlo přímo tam. Ne se ještě rozhodovat, že místo na keš se musím navigovat na waypoint.

Co se týče programátorského a databázového hlediska, může být názor jiný, ale v tomto případě je opravdu uživatelské hledisko důležitější.

Jo, vím o problémech s několika FW, apod. Ale spíš TO je nesystémové,. Mít několik Final waypointů, ten může být jen jeden, maximálně. Ostatní jsou jen nějaké návrhy, odhady...takže jen obecné waypointy, mohly by mít i svůj typ, např. Odhad, ale jde to i bez toho.

Problémy nemám, nazpět nepřenáším a kdybych to potřeboval, beru to jako riziko při nestandardním používání. A třeba se budu pamatovat, že před exportem do GPX musím přesouvání vypnout. Jako větší riziko vidím, že půjdu na otazníček místo na finálku, zvl. když jsem luštil někdy dříve a nemám v hlavě, že jsem to dělal.

V AD je to ještě o dost jednodušší, že lze v rámci jedné keše navigovat na její waypointy. To u Garmina nejde, tam jsou WP zcela samostatné a většinou je ani nehledám přes menu, ale naklikávám z mapy, pokud je potřebuju. Takže Garmin by mě zela jistě z menu Poklady táhnul na otazník. A při hledání z POI musím místo ze sekce Unknown hledat v sekci Final waypoint. Nebo ve Všem a pak se motá všechno dohromady. U Garminu považuju přesun na finálku prostě za mnohem výhodnější, než jakékoli jiné řešení.


  • 0

#164 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2019 - 7:29

Mně to, že musím do waypointů a tam na finálním wp dát "Navigovat", nevadí. Někdy si do poznámky k FWP píšu nápovědu, kterou owner dal do ověřovače, popř. do listingu, a tedy ji nepřeskočím. Co se mapy týče, mám nastaveno zobrazovat waypointy všech nenalezených keší, takže mi neutečou.

 

Dělejme to každý tak, jak mu to vyhovuje. :)


  • 2

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#165 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2019 - 7:31

Chápu programátorský pohled. Ale uživatelský je taky důležitý a zajímá víc lidí. Z programátorského hlediska je třeba zbytečné a škodlivé používat diakritiku a opravdu se to tak dělalo. Dnes už si nikdo nedovolí napsat program bez diakritiky, tedy program, co by měl jít mezi lidi. Nebo je zbytečné dělat se s vizualizací, když stačí konzolovka spuštěná s parametry.

Takže v tomto případě chci jít na keš BlaBlaBla tam, kde vím, že je. Ne na nějaké virtuální místo, to mě v okamžiku vyluštění přestává zajímat.

Jo, kdyby to nešlo, nic bych neříkal. Ale ono to jde. Proto to používám. A ten postup, že v GG si to označím jako speciální WP a pak až v exportu do Garmina, nebo v nastavení AD si zvolím, že chci táhnout na finálku, je dobrý! Nic se nepřepisuje natvrdo, jen se přidává informace.


  • 0

#166 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 638 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2019 - 7:34

Já také přesunuji, ze stejného důvodu, jaký uvedl mpik. Když koukám na konkrétní místo, kam pojedu, chci vidět, co tu mám vyluštěno. Ale pokud bych si dal zobrazit všechny waypointy, tak tam pro samý wp neuvidím nic. Ale jestli se nepletu, tak v GeoGetu při aktualizaci takto importované keše přes gclive nebo pq se vrátí původní výchozí souřadnice...


  • 0

#167 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2019 - 7:37

Dotaz: Jak v Garminu poznáš, jestli se naviguješ na posunutý poklad a hledáš kešku nebo na neposunutý a hledáš třeba indicii? To na mobilu krásně vidíš. V ovládání a přístupu k informacím i k mapám Garmin kulhá daleko vzadu.
  • 0

#168 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2019 - 7:37

Já si zapínám WP jen u aktuální keše. Nevím jak jinde, ale na mém telefonu jsou ikonky dost velké a zabírají místo. Navíc se v hustějších oblatech motají do sebe. Např. v Šibeniku jsem hledal WP do třech keší současně (a nedodělal ani jednu). Možná by to mělo člověka trknout, že nenaviguje na FW, i když ho tam má. Někdy to nemusí být vidět, pokud je dál a pokud jsem luštil třeba před rokem a nepamatuju si to.


  • 0

#169 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2019 - 7:38

Dotaz: Jak v Garminu poznáš, jestli se naviguješ na posunutý poklad a hledáš kešku nebo na neposunutý a hledáš třeba indicii? To na mobilu krásně vidíš. V ovládání a přístupu k informacím i k mapám Garmin kulhá daleko vzadu.

Jednoduše. Typ FW Garmin nezná a ukazuje ikonku velké tuhly, která je nepřehlédnutelná.


  • 0

#170 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2019 - 8:36

Já přesouvání naopak považuju za hodně užitečnou věc. Z praktického hlediska - nechci se nechat navigovat na otazníček, ale na finálku. Ten otazníček nic neříká.

 

Vubec nic ti na tvem prohlaseni neni divne?

"Nechceš se navigovat na otazníček, ale na finálku." To jsi sám řekl! Ale tak to přesně děláme! Ty ses ale z nepochopitelného důvodu rozhodl, že vyřešíš už vyřešené pomocí neuvěřitelné okliky: finálku si schováš a otazníček kamsi přesuneš.

 

Proč? Ty neumíš navigovat na waypointy? Jak to děláš třeba u multin? Tam si také výchozí souřadnice postupně přesouváš na jednotlivé stage?


  • 3

#171 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2019 - 9:25

Neumím navigovat na waypointy. Kdo to na Garminu umí, ať mi to předvede. Tedy abych navigoval multinu od jednoho WP na druhý a nepletly se mi do toho WP jiné multiny a všechno ostatní. Jak to dělám? Pokud nemám vyluštěno předem, přijdu na výchozí, který bývá totožný s 1 stagí, pak kouknu do mapy a naklikávám si jeden WP po druhém. Z mapy. Často ani ne, protože předem vím (z domácí přípravy) kde jsou a jen si kontroluju podle mapy, že k němu jdu. Zapnutou mívám navigaci na multinu v GPX, abych pořád mohl do listingu a zpět. Pokud je to křížek, osamělý strom, dům s čp., nemusím se na něj navigovat. Pokud musím další postup dopočítávat, používám Enter next stage, tak zůstávám pořád v multině a mohu do listingu. Když naviguju na WP, do listingu se nedostanu. Proto taky POI používám jako nouzovku, když nemám GPX, což někdo považuje taky za chybu, jedině POI.

U vyluštěné multiny je to jinak. V okamžiku vyluštění se z ní stává tradička a já chci jít přímo na ní. Nechci aby mě Garmin při volbě Hledat poklad táhnul na ten otazník. Ani AD. Ono to může být tak, že k otazníčku to mám 100m, což bych třeba do odjezdu vlaku stihl, ale k finálce 2 km. Ta vzdálenost  100 m je mi v té chvíli úplně na nic.

Pochopitelně jak jsem napsal. AD má práci s WP mnohem lépe řešenou, než Garmin. Tam by mi nutnost přepínání na WP ani tak nevadila, kdyby nešlo přesouvat. A v GG je to řešeno správně, přidá se jen WP a další zpracování je na exportním pluginu nebo na AD, který tu databázi použije. Blbost je přesouvat to na webu, tam se opravdu nedá rozlišit přesunutá od nepřesunuté.

 

A nevím, co je nesystémového na tom, že mi to ukazuje přímo tam, kam chci jít. A ne na nějaký fiktivní bod, ze kterého musím někam přepínat. Nebo že u tradiček naviguju přímo na keš, ale u mysterek na WP. Když pominu, že v GPX na Garminu ani nejde přepnout z otazníčku na související WP.

Každý ať si to dělá jak chce. Každý může mít důvod dělat to po svém.


  • 1

#172 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2019 - 9:50

Já si tedy na Garminu naviguji na naprosto libovolný bod, který si kdekoliv najdu, ale to je ted zcela vedlejsi. Tady resime Adrake, ne? Tam zcela urcite muzes navigovat na libovolny waypoint, vcetne toho finalniho.


  • 0

#173 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2019 - 11:52

Jasně, to umím taky. Jen neumím při navigaci na nějaký WP přejít do listingu (kde bývá vzoreček) a pak zpátky. Jedině přes menu nebo mapu vybrat znovu danou keš (tj. řešení existuje).

V AD je to jednoduché. Takže vím, že když budu mít v AD nastaveno přepínání na FW a budu chtít exportovat nazpátek do GG, že musím před tím to přesouvání vypnout. Není to problém, nedělám to často (tj. zatím nikdy). Ale dobře že o tom vím, asi by mě to překvapilo a hledal bych problém možná jinde.


  • 0

#174 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 31 leden 2019 - 16:06

mpiku, definuj "uzivatelsky" pohled. Myslim si, ze ten muj pohled je jednoznacne uzivatelsky a proto mi pripada velmi rozumne zachovavat informaci o kazde kesi a WP - prinejmensim typ, souradnice, poznamky. Vse ostatni mi pripada velmi matouci. Chces se navigovat na final, ale pritom se nechavas navigovat na ikonu kese. To ti nepripada matouci?

 

No nic. Kazdemu podle jeho prani. Nastesti mi tento podivny a casto nejednoznacny pritup zadna palikace nevnucuje. Pokud ti to vyhovuje, je to tvoje vec. Ale neprohlasuj ten zmatek za uzivatelsky pohled.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 31 leden 2019 - 16:06

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#175 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2019 - 8:26

No jo, já se ale v Oregonu naviguju na finál, který má jinou ikonu (velká truhla) a v Adraku na waypoint,taky s viditelně odlišenou ikonou, jen mě to na něj naviguje rovnou a ne oklikou přes navigaci na nějaké virtuální místo, kde musím nejdřív překliknout, že chci jinam. A čistá mysterka (ne multina s prvky mysterky) je právě založena na tom, že ji předem vyluštím a pak jdu rovnou na místo, ne na otazník, který může být v rybníku nebo uprostřed křižovatky. Trvám na tom, že u čisté  mysterky jsou výchozí souřadnice k ničemu. A bohužel jsem si důsledně nedoplňoval FW do geogetu. Když jsem spočítal v terénu a našel, už jsem si je tam pokaždé nepřidal. Díky tomu třeba už nezjistím, kde jsem něco před lety našel.

Pochopitelně, je to úplně jedno. Souřadnice tam mám oboje, můžu navigovat na které chci. A chápal bych, že to třeba při určité činnosti dělá velké potíže a není vhodné to používat. Ovšem když mi to potíže nedělá a zdá se mi to logické, tak proč to nepoužít? Když to navíc není nic nevratného a dá se to jedním klikem přepnout nazpátek?


  • 1

#176 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2019 - 10:00

No, už si nevzpomenu konkrétně, ale určitě už jsem se setkal s mysterkou, kde výchozí souřadnice měly svůj smysl, cosi se tam mělo zjistit / udělat (možná tam byl číselný klíč k zámečku?). Samotná krabička byla pak na finálních souřadnicích.

 

Ale pro mě mají i smysl v přehlednosti, že když namátkově brouzdám v aDrake po mapě po neodlovených keších, tak otazník v určité vesničce se mi vizuálně připomene rychleji (bude tam, kde ho znám z mapy na gc.com), než otazník nečekaně svítící někde v lese (já vím, že u toho je jméno keše). No a pokud je otazník podsvícený zeleně, tak vím, že někde nedaleko bude mít finální waypoint. :)


  • 1

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#177 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2019 - 10:44

Jsou multimysterky, tj. multiny, kde díky nutnosti něco luštit to musela být mysterka, takovou mám taky. Jsou i mysterky typu tradička s klíčem (dnes už to může být tradička), nebo s kódovým zámkem, kód zjistit na výchozích souřadnicích. Ale v př. posunutí na to stačí Start waypoint, který se vytvoří při exportu. Ty souřadnice se neztratí.

Celé to tu připomíná hádku mezi esperantem a ido, spolkem kaktusářů a kaktusářským spolkem, Spartou nebo Slávií, windowsisty a linuxisty, GPX a POI, apod.

Oběma způsoby se dá docílit téhož, oba způsoby mají svou logiku, i své nevýhody. A kdyby jeden z nich nefungoval, všichni by používali ten druhý a nebylo by to divné.


  • 0

#178 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 051 příspěvků(y)

Publikováno 01 únor 2019 - 10:52

Pořád nevím, kde je problém.

Do garminu to z geogetu exportuju s posunem na finálku (nastavit v pluginu pro nové garminy) a naviguju přímo na ten posunutý otazník/multitruhlu...z původních výchozích si pro jistotu vygeneruju start WP

Do a:drake to přenáším tak, jak to je, a naviguju na final WP...

Zpátky do geogetu to přenáším jen z a:drake a tam se mi v pohodě přenese nový přidaný final WP i inidicie. Z garminu nepřenáším do geogetu nic. Navigovat na WP z garminu jde taky.

 

Fakt nevidím problém, stávající řešení je plně vyhovující.


  • 3

#179 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 469 příspěvků(y)

Publikováno 11 únor 2019 - 12:36

Takové malinka piha na kráse: Otevřu "Čekajici logy" a popojedu prstem po obrazovce dolů (posunu seznam dolů). Když jsem na dorazu, to jest už žadný starší log není, tak se nahoře roztočí kolečko a točí a točí.

 

Může být seznam prázdný či plný, mohu byt připojen k netu i byt off-line a vždy se to stane. Trochu mne to znervozňuje, neb netuším co se děje, ale něco se děje (minimálně se točí to kolečko) a já netuším co.

 

Stačí vyskočit do základní obrazovky a znovu otevřit "Čekajíci logy" a kolečko tam není.

 

No zatím jsem nepozoroval, že by se dělo něco jiného, než že se točí to kolečko.

 

Tak tož tak, kdyby to šlo v příští aktualizaci odstranit, budu rád a trochu klidnější.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#180 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2019 - 21:36

To nové API, které se poslední dobou implementuje do aDrake či Geogetu - neumožňuje náhodou stahovat logy přátel? To je taková jediná výrazná výhoda, kterou c:geo disponuje oproti a:Drake.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat





1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama