Přejít na obsah


Fotka

Nová mapa

mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
67 odpovědí na toto téma

#1 Evca.N

Evca.N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 686 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2018 - 17:02

Ahoj,

zapnu doma počítač, že se kouknu na kešky a najednou nová geocachingová mapa. (snad se mi povede vložit obrázek) Mám nějaký náskok nebo to je "u všech v baráku"? Taky bych byla ráda, kdyby mi pak někdo poradil, jak v tom novém prostředí rozchodit GME skript na turistický mapy. Zdá se, že to toálně překopali a nikde lištu pro GME nevidím. Přitom v práci to dopoledne vypadalo ještě normálně.

Přiložené miniatury

  • mapaGCnew.jpg

  • 0

#2 KaMo_cz

KaMo_cz

    starej member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 103 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2018 - 17:18

Budu li včas puštěn...

Máš přepnuto do nového kabátu. pokud pojedeš web ve starém, tak i mapa bude stará

 

(používej GSAK / GG a web s jeho mapou nebudeš prakticky potřebovat)


  • 1

#3 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 075 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2018 - 17:28

U mě zaplaťbůh zatím beze změny :)


  • 0

#4 Loo36

Loo36

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2018 - 17:37

U mě zatím dobrý.... jen nevím na jak dlouho


  • 0

#5 Jerry 68

Jerry 68

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 391 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2018 - 17:43

To je zajímavý, mapa normální, ale pokud dám vyhledat nové kešky, koukám na tuto hrůzu. Nejvíc mi vadí, že u těch vyfiltrovaných keší na první pohled nevidím, jak jsou daleko .
To je zajímavý, mapa normální, ale pokud dám vyhledat nové kešky, koukám na tuto hrůzu. Nejvíc mi vadí, že u těch vyfiltrovaných keší na první pohled nevidím, jak jsou daleko .
A dokonce mi to vadí dvakrát .
  • 0
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#6 Evca.N

Evca.N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 686 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2018 - 18:02

Aha, tak to je asi jen když se jde z hlavní stránky. Když jsem šla z kešky nebo z profilu tak zatím taky dobrý. Uff. No sice tam je zajímavý filtrování (podle velikosti se mi líbí), ale jinak to je zase další krok, aby se tahle mapa přiblížila té v aplikaci (asi). Zatím ne moc user friendly, a to nemluvím o totálním překopání pro GME.


  • 0

#7 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 075 příspěvků(y)

Publikováno 06 listopad 2018 - 23:19

No, když teď dám hledání z hlavní stránky, tak to spadne někam do díry a objeví se čistě bílé okno.

 

Z dashboardu (starého) mapa jede.


Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 06 listopad 2018 - 23:21

  • 0

#8 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 452 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 6:43

Z hlavní stránky http://www.geocaching.com se mi to automaticky přesměruje na https://www.geocaching.com/play/search a odtud zavolaná mapa je stejná, jako dřív. Novou jsem zatím ještě neviděl. Ale co není, časem bude. Doufám, že stejně jako funguje staré hledání (na které chodím ze záložek), bude ještě fungovat i stará mapa. Nebo se další věci přizpůsobí té nové. Pamatuju ještě minulou mapu, kde se keše nezobrazovaly jako vrstva, ale jako napozicované obrázky, opičími skripty se s tím dalo dělat dost věcí, to pak už nešlo.


  • 0

#9 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 6:55

A mě se to líbí. Ty možnosti filtrování jsou super, stejně tak možnost seřadit keše od nejstarší, nebo nejnovější. Za mě zatím super. Je fakt, že jsem alergickej na "Loading", ale jinak to nepůjde.

 

Můžete zkusit tuhle cestu k nové mapě: https://www.geocaching.com/play/map

 

Jinak, z pohledu programátora, mi přijde jako pokrok, že se mapa renderuje na straně klienta, ne serveru. Současná verze mapy vám posílá vyrenderované png soubory se smajlíky a to pro každého uživatele v reálném čase. Osobně mi to přijde jako zhůvěřilost, protože ta zátěž serveru musí být v počtu hráčů obrovská. V tehle nové verzi chodí jen json s daty a na straně klienta se smajlíci zobrazí, resp. přebarví. Ještě to budu trochu pitvat.

 

Doplním:

Ten odkaz funguje pouze v případě, že jste si tu novou mapu zapnuly. Musíte nejdřív na stránce vyhledávání dát něco vyhledat a následně nahoře, v modrém pruhu dát "Go to new map", případně český ekvivalent. Otestováno jak na BM, tak PM.


Tento příspěvek byl upraven od Y&MD: 07 listopad 2018 - 7:27

  • 3

#10 Jerry 68

Jerry 68

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 391 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 7:20

Já jsem stará konzerva, a hodně těžko si na novoty zvykám, ale hlavně mi fakt vadí, že na první pohled nevidím vzdálenost od HC,


  • 0
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#11 Evca.N

Evca.N

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 686 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 7:38

A mě se to líbí. Ty možnosti filtrování jsou super, stejně tak možnost seřadit keše od nejstarší, nebo nejnovější. Za mě zatím super. Je fakt, že jsem alergickej na "Loading", ale jinak to nepůjde.

 

Můžete zkusit tuhle cestu k nové mapě: https://www.geocaching.com/play/map

 

Jinak, z pohledu programátora, mi přijde jako pokrok, že se mapa renderuje na straně klienta, ne serveru. Současná verze mapy vám posílá vyrenderované png soubory se smajlíky a to pro každého uživatele v reálném čase. Osobně mi to přijde jako zhůvěřilost, protože ta zátěž serveru musí být v počtu hráčů obrovská. V tehle nové verzi chodí jen json s daty a na straně klienta se smajlíci zobrazí, resp. přebarví. Ještě to budu trochu pitvat.

 

Doplním:

Ten odkaz funguje pouze v případě, že jste si tu novou mapu zapnuly. Musíte nejdřív na stránce vyhledávání dát něco vyhledat a následně nahoře, v modrém pruhu dát "Go to new map", případně český ekvivalent. Otestováno jak na BM, tak PM.

Jo to filtrování se mi taky líbí. Ale přesně Loading mě překvapil. Taky mi přišlo, že to je pomalejší. Jestli tomu půjdou přizpůsobit skripty na normální mapy, tak by to takový průšvih snad být nemusel.

PS: Nikde jsem nic nezaškrtávala. Profil jedu přes starou verzi, jen jsem použila search na hlavní stránce a hned mě to přesměrovalo na tuhle mapu.


  • 0

#12 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 7:55

Nějakou dobu sleduju vlákno na anglickém fóru ohledně nové Map/Search experience a vida, noc se překlopí a je to u nás. :) Nutno říct, že tam zatím byli poměrně kritičtí.

 

Jinak mě natvrdo nepřepli, ale slušně se ptají alespoň...

 

rtte.png

 

EDIT: nevypadá to špatně. Jen by to chtělo přidat OSM Mapnik vrstvu.

 

Kdo chce zpět do starého stylu, na nové mapě vpravo nahoře "What's this?" -> "Learn more" a na help stránce, která se otevře, je v dolní části "To opt out, select this link".


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 07 listopad 2018 - 8:27

  • 1

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#13 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 815 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 8:13

Tak použití mapy je zcela jiné, ale na druhou stranu je tam spoustu vylepšení, jak píše Y&M, lépe bych to asi nenapsal.
Řadu z nich si myslím spousta z nás uvítá a řekl bych, že spousta z nás je i navrhovala. Hlavně to zobrazování názvu keší hned po najetí je úžasné, oproti původní mapě, kdy často rozkliknutí nefungovalo.
Nevím, která jsou dostupná pro BM, ale vyfiltrovat si keše podle vyřešení, velikosti, obtížnosti, BM/PM a dalších keší se mi moc líbí. Stejně tak jako hledání dle jakékoliv části názvu keše.
 
Bohužel toto funguje pouze pro zobrazené kešky, takže pro hledání ve větší mapě je to stejně na prd. A samozřejmě si to neporadí s diakritikou, jako to dokáže geokuk nebo geoget.
EDIT: Tak odvolávám, zjistil jsem zajímavou a docela užitečnou věc. Filtr podle jména funguje automaticky při změně mapy. Pokud se zvětší mapa a vleze tam ten název, hned se ty kešky zobrazí, takže docela dobře vyřešeno. Prostě to vyhledává jen nad zobrazenou mapovou částí. Překvapilo mne ale, jak rychle.
 
Ale myslím si, že je to krok správným směrem. Trochu mě jen zarazila redukce počtu map. Ty OSM mapy byly docela dobré.
 
PS.: Taky jsem měl ten dotaz. Ovšem co je zajímavé odkaz https://www.geocaching.com/map/ mi stále jede na staré mapě.


Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 07 listopad 2018 - 8:22

  • 0

#14 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 342 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 8:50

Chvíli jsem se divil, o čem to mluvíte, potom jsem zjistil, že se na novou mapu dá dostat jenom přes vyhledávání. Abych se přiznal, zatím bych s tím byl spokojený, jediné, co mi chybí, je více mapových podkladů (Open street map například). A vypadá to, že po spoustě let konečně reagují na kliknutí všechny cache v mapě, ne jenom všechny kromě té, co mne nejvíc zajímá.

Jenom je to, jako skoro všechno dneska, optimalizované na šmudlání na 5" displeji smartphonu, takže na počítačovém monitoru to vypadá jako pro slabozraké, tedy veliké fonty a mraky volného místa.


  • 2
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#15 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 342 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 8:54

Trochu jsem to přechválil - když s mapou odroluju na nějaké méně podrobné zobrazení, tak to zobrazuje jenom některé cache podle jakéhosi klíče, kterému zatím nerozumím.


  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#16 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 452 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 8:59

Tak nevím. Pro BM jen třídění podle typů (dosud nebylo ani to). Vyhledávání funguje stejně blbě jako to nové z hlavní stránky, tj. nedá se hledat keš podle názvu, hledá to místo (tj. fort - pevnosti v Olomouci, najde nějaké město v Itálii). Možná s tím jen neumím dělat, ale vrátím se ke staré, dokud to půjde.


  • 0

#17 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 9:08

mpik: tu Olomouc jsem si teď zkusil. Otevřel jsem nový Search, zadal jsem "Olomouc" (tam se dává pouze jméno lokace, popř. GC kód, ale to už dlouho, ještě před touto úpravou). Otevřela se mi nová mapa s oblastí Olomouce, trochu jsem přiblížil a přidal jsem vyhledávání podle názvu - tedy "fort". Zdá se, že to korektně zobrazuje jen keše v Olomouci, které obsahují "fort"...

 

Fkhy.png


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#18 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 9:21

Ono to totiz neni vyhledavani, ale filtr. V tom jsonu co chodi ze serveru jsou vsechny infa ke kesi a tohle jen prohledava nazvy. Tzn. pokud mate zobrazenou Olomouc, tak se stahly data k X kesim a v tech to vyhledava. Aspon tak jsem to zatim vypozoroval.

 

Edit:

To co jsem napsal je nesmysl, je to normalni vyhledavani. Hledani podle nazvu tak jak jsem psal je dole ve filtrech. Vyhledavani alespon me funguje normalne.


Tento příspěvek byl upraven od Y&MD: 07 listopad 2018 - 10:51

  • 0

#19 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 075 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 9:29

Takže se zdá, že FF na ikspéčkách už to nepodporuje, tam se prostě zobrazí čisté okno.

U desítek mi to chodí docela obstojně a co víc, základní mapa je vylepšená a zobrazuje m.j. i vrstevnice!

 

Ale vlastní keše nejsou odlišené ikonkou, to mi celkem vadí.


Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 07 listopad 2018 - 9:30

  • 0

#20 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 452 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 9:30

Aha, to je ale až PM fíčura, já si PM ještě neobnovil. Ale když zadám Olomouc, najde mi to něco u Klobuků u Brna, musím pak dát ještě Olomouc, Olomoucký kraj. Ale už to funguje, dřív to prostě našlo tu první a tak najít Katovice, nebo Mnichov (vesničky u Strakonic) bylo nemožné, pořád to táhlo do Německa a Polska.

Vyhledávání podle klíčového slova funguje ve starém vyhledávání, zase se tam ale nedá kombinovat několik kritérií. No a nebo na Project-GC.

Jinak - pokud se renderuje až u klienta, je to určitě lepší, ikonky jsou určitě menší než celé dlaždice a navíc se (snad) stahují jen jednou, ale může to trpět Ajaxovou nemocí - prostě se to všechno nestáhne a nezobrazí, nebo se zpožděním. A dá se to ovlivnit opičími skripty, což s dlaždicovanou vrstvou nejde.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama