Přejít na obsah


Fotka

Nová mapa

mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
62 odpovědí na toto téma

#41 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2018 - 22:08

Mimochodem, už tam opravili odlišení vlastních keší a stejně tak disablovaných.


  • 0

#42 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2018 - 22:11

Ono se to celé nějak blíží mobilu, což na velkém monitoru dobré není. Mohli by to udělat opravdu responzivně, jako se dnes dělá skoro všechno, ale pomalu a postupně. Tj. na velkém monitoru podrobněji, ve sloupcích, na malém velké texty a pod sebou. Ne listing jsko nudli uprostřed displeje. Třeba Idos, toto fórum, teď i banka, tam jsou speciální aplikace už zbytečné, je to použitelné i z webu.

Co konkrétně ukazovat na rozkliknutí odkazu, je na zvyku. Bublina se základními informacemi je klasika, ale už GCLh do ní dodělává další informace, třeba ikonky posledních logů.


  • 0

#43 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 798 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2018 - 22:20

To zobrazení základních informací + posledních logů v levém panelu mi přijde OK, resp. docela příjemné. Chybějící owner je lapsus, to jsem jim už hlásil a nebyl jsem první (ale čím víc lidí se ozve, tím líp, že...).


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#44 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2018 - 22:27

Logika uživatelského rozhrání by měla být taková, že pokud se ti na jednom místě zobrazují výsledky vyhledávání, ať už míst, keší nebo čehokoliv jiného, tak by se na stejném místě neměl zobrazovat nějaký obsah. Jako jsou třeba logy, detaily keše nebo listing.

 

Sám tady napíšu, že je to blbost (jako to co jsem napsal). Projel jsem teď několik mapových webů a je fakt, že všechny jdou tímto směrem, po kliku na bod se v panelu vyhledávání zobrazí detail. Holt přemýšlím jinak a budu si muset zvyknout.


  • 0

#45 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 734 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2018 - 23:04

Za mě má nová mapa nespornou výhodu - je použitelná na mobilu, původní je na něm k ničemu.

Většinou jedu přes cgeo, ale když už jsem mapu na webu přes mobil otevřel, fachala mi v pohodě.


  • 0

#46 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 08 listopad 2018 - 23:23

První věc: umí to "vyfiltrovat" jen ty kešky, kde mám změněné souřadnice, tzn vyluštěné mysterky apod? Mně se tohle rozhraní stále nezobrazuje.

 

Druhá věc: je mi to vlastně jedno, pokud to pujde upravit pomocí opičích skriptů, nemám důvod používat novou mapu, stejně jako jsem už jak dlouho nepoužíval tu starou 


  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#47 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2018 - 6:52

Opičí skripty bude muset někdo napsat. A jak vidím, upravit staré bude docela fuška, celé je to úplně jiné, prakticky se to asi bude muset napsat znovu. Pokud se chcete podívat, jak to dopadne, když se používá stále stará mapa, podívejte se na waymarky, tam se mapa nezměnila už ninimálně 10 let, co o těchto hrách vůbec vím. A používat se to nedá.

Pochopitelně se dá používat třeba Keškomapa, kde mám všechny mapové podklady včetně streetview (i když momentálně funguje problematicky a Panorama vůbec). Nebo jiné mapové aplikace. Ale s výjimkou Projectu-GC, který pracuje s vlastní kopií keší, to musím nejdřív něčím nakrmit, tj. vidím jen to, co jsem si stáhnul.


  • 0

#48 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 734 příspěvků(y)

Publikováno 27 červen 2019 - 23:49

Začíná mi lézt na nervy. Skoro ji nepoužívám, ale často si chci vyfiltrovat na geocaching.com/play largky (občas i jiné věci, ale to jen málokdy) a pak si je nechat zobrazit na mapě. Automaticky se zobrazují na té nové. Ta mapa má dvě zásadní nevýhody:

1) Má naprosto nepoužitelný podklady. Ta jejich defaultní mapa je dost hrozná a produkt googlu už delší dobou nejsem schopen vůbec mapou nazvat. Takže... Dá se to řešit nějakým skriptem a narvat si tam zase optimálně mapy.cz nebo aspoň OSM?

2) Funguje strašně pomalu. Ohromně dlouho reaguje na cokoliv. Posun, přiblížení... Často slepá místa, kde se nezobrazí vůbec. Než se člověk dostane vůbec do oblasti a zoomu, jaký by chtěl, trvá to věčnost. Máte taky tento problém nebo je jen někde u mě? (mám pocit, že jsem ho zpočátku neměl)

Co z toho plyne za dotazy: dá se to nějak přehodit na starou mapu? Mám třeba uložený odkaz pro mapu regularek v Praze ještě na staré mapě a funguje, opravdu se na staré mapě otevírá. Ale jak na to s čímkoliv jiným jsem nepřišel. Za předpokladu, že to nejde, existuje (mimo vlastnictví PM na projectu) nějaký jiný způsob, jak si tyhle filtry hodit na nějakou použitelnou mapu?

Díky


  • 0

#49 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2019 - 5:51

Já mám mapu svého okolí v záložkách prohlížeče. Starou. A když se mi odněkud otevře nová, tak mi to buď stačí, nebo z ní přepnu na starou. GME zatím na novou mapu nepřepsali a nevím, jestli se na to chystají.


  • 0

#50 DanielKotmel

DanielKotmel

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2019 - 13:58

V pravém horním rohu je okénko "Browse geocaches, neboli" Procházet kešky ". Po kliknutí na něj se otevře stránka se starou verzí mapy.
  • 0

#51 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 734 příspěvků(y)

Publikováno 28 červen 2019 - 19:14

V pravém horním rohu je okénko "Browse geocaches, neboli" Procházet kešky ". Po kliknutí na něj se otevře stránka se starou verzí mapy.

Jenže bez aktuálního filtru.


  • 0

#52 burg

burg

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 254 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2019 - 22:00

Poradí mi někdo, jak si na té nové mapě zobrazit PQueries? Zatím jsem na to nepřišel a paradoxně tohle na mapě používám nejčastěji... :(


  • 0
Lovte tak, aby vás to bavilo a zakládejte tak, aby to bavilo ty ostatní.

#53 Ruvit

Ruvit

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 466 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2019 - 9:39

Poradí mi někdo, jak si na té nové mapě zobrazit PQueries? Zatím jsem na to nepřišel a paradoxně tohle na mapě používám nejčastěji... :(

 

Až když si zatržítkem označíš keše, které chceš stáhnout, tak se ti tato nabídka objeví.


  • 0

#54 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 501 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2019 - 6:22

Já tedy používám starou mapu, jejíž odkaz mám uložený. A to proto, že na ní jdou rozšíření. Ale hodně mi vadí, že když si v listingu keše kliknu na Zobrazit na mapě, otevře se mi nová mapa a na ní nejsou waypointy. A nenašel jsem v nastavení té hnusné mapy, jak je tam zobrazit. Na staré mapě se zobrazovaly.

Nebo to jen neumím?


  • 0

#55 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2019 - 8:09

Tuším, že waypointy na mapě zobrazuje GCLh, takže logicky na nové nebudou. Dokud se s tím nepoperou autoři toho opičího skriptu. Pokud to chtějí udělat a pokud to vůbec jde. Zkus na chvíli opici vypnout a uvidíš, jestli tam WP budou.

Zkusil jsem to a nedostanu je tam nijak, z listingu se zobrazí nová mapa a po přepnutí na starou v ní WP nejsou. Nepoužíval jsem to, ale občas se to hodilo. Přes Geoget pochopitelně na Keškomapě nebo na vnitřní nové mapě keší waypointy jsou.

Pokud je ovšem pravda, že WP zobrazovalo GCLh, je jakákoli intrvence na GS zbytečná, jejich funkce to nebyla. Už to neověřím, když to nejde. Jedině autoři GCLh by mohli přesměrovat ten odkaz na starou mapu, nebo tuto funkčnost dodělat do nové, obávám se ale, že se jim do toho nechce, nová mapa je tu už dost dlouho.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 01 červenec 2019 - 8:19

  • 0

#56 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 501 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2019 - 8:20

Áha, máš pravdu. Díkjy


  • 0

#57 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2019 - 9:33

Tak jsem WP na mapu dostal. Stačí si zkopírovat ten odkaz na mapu (ne na něj kliknout, GS ho změní), dát ho do adresního řádku a smazat z něho to play/ na začátku. Není to ale z počátku vidět, protože ten odkaz končí strašlivým hausnumerem přes celý adresní řádek. Takže postupem Drbání nohou za uchem to jde. A určitě by to šlo i opičím skriptem.


  • 1

#58 Radekb

Radekb

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2019 - 10:37

Poraďte mi, prosím, jak se rychle na nové mapě "zbavit" nalezených keší, ideálně jedním kliknutím, jako to šlo na staré.


  • 0

#59 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 365 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2019 - 10:51

v levém horním rohu jsou čtyři přepínátka a to třetí se smajlíkem je k přepínání zobrazení nalezených kešek


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#60 Radekb

Radekb

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2019 - 20:40

Díky moc za reakci. Přepínátka bych na mapě nějaká čekal, ale myslím, že od počátku jsem tam žádná neměl. Nenašel jsem je ani na žádném screenshotu na netu. Chyba bude tedy na mém přijímači? Ve všech prohlížečích se mi to chová stejně (s i bez Tampermonkey).

Přiložené miniatury

  • mapa1.png
  • mapa2.png

  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama