Přejít na obsah


Fotka

Odstranění Javascriptu z profilů


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
121 odpovědí na toto téma

#41 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 209 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 17:28

Nechcete zkusit v profilu neco jako tohle:
https://codepen.io/renatorib/pen/rlpfj

Edit:
Sorry, zase pisu rychleji nez myslim, tam vlastne nejde dat block css...

Tento příspěvek byl upraven od Y&MD: 13 listopad 2018 - 17:29

  • 0

#42 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 835 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 17:46

A nestačilo by jen k tomu umístění statistik na vlastním serveru udělat polopatický návod?
Ono povídaní o vlastním serveru určitě leckoho vyděsí. Ale pokud se to podá tak, že se mají zaregistrovat například na seznamu, svoje přihlašovací údaje nakopírovat na určené místo a pak jen spustit předem připravenou dávku, tak to snad většina uživatelů zvládne.
Ale možná jsem jen zbytečný optimista.


Povídání o vlastním serveru mě nijak nevyděsilo. :-)
Pokud by byl nějaký jednoduchý tahák jak popisuješ, bylo by to fajn. I když já jsem zvláštní případ, bez statistik bych se obešla - mrknu na ně jen občas a nejsou pro mě podstatné. Geocachingem se především bavím - možná je to i tím, že jsem ženská a my nejsme od přírody až tak soutěživé jako pánové, z nichž NĚKTEŘÍ si stále potřebují něco dokazovat a neustále se poměřují s ostatními.;-)
  • 0

#43 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 17:47

Jeste k tem variantam: Kdyz budu mit vlastni server, tak bych ale stejne uvital mit v profilu neco navic nez jen odkaz na muj server. Takze bych nejvice uvital, kdybych mohl Statorem vygenerovat vzdy jen jednu zalozku (tedy zadnou zalozku) vzdy s tim, co je pro koho dulezitejsi; ja bych tam nechal zalozku s odznacky, nekdo jiny treba s mapami apod. Vedle toho bych vygeneroval plnou (zalozkovou) statitiku pro stazeni na muj server. A kdyby tyhle dve cinnosti udelal Stator najednou - to by bylo :-)

 

Tohle muzes udelat i ted. Vytvor si "profil" Bio a profil MujWeb, do kazdeho si dej co uznas za vhodne, jeden zkopirujes tam a druhy onam.

 

 

Ke gordovym variantam: Varianty 2 a 3 tedy znamenaji, ze lide s vlastnim serverem budou mit uz naporad mene hezkou statistiku, bez zalozek? Nevim totiz, jak rozumet, jakou aktivitu bych mel vyvinout ve variante 3. Ja sice HTML a javascript umim (nebo aspon umel), ale jsem asi v mensine. Najit si vlastni server (a pouzit uz existujici dokumentaci) se mi pro vetsinu lidi zda mensi "aktivita" nez delat si sam zalozky. Jsem tedy pro variantu 1 s tim, ze by pri generovani statistiky bylo jasne, ktere moduly nema cenu pouzivat, kdyz nemam vlastni server s javascriptem.

Cim mene zmen, tim lepe.

 

Tomu nerozumim. Psal jsem, mozna tedy ne uplne jasne, ze na vlastnim serveru budou stavajici moznosti. Proc tedy mene hezka statistika?

 

Varianta 3 znamena, ze my pripravime zakladni statistku, ktera nebude obsahovat zadne zalozky, zadne prepinani a pokud ji budes chtit pouzit, budes si ji muset dat do sveho stavajiciho profilu Statoru nebo si ve Statoru vytvorit profil novy a pouzivat jej misto toho predchoziho.

 

 

Ja se jen bojim, ze tu je riziko omezeni maximalni velikosti toho policka v profilu, coz by pak realne znemoznilo tam nejakou rozumnou statistiku vubec mit.

 

Ano, to jsem mel na mysli tim dalsim omezovanim.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#44 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 17:56

Tomu nerozumim. Psal jsem, mozna tedy ne uplne jasne, ze na vlastnim serveru budou stavajici moznosti. Proc tedy mene hezka statistika?

 

Tak jsem to pochopil spatne. Pokud budou (v jakekoliv variante) zachovany stavajici moznosti, nemam uz co rici. Snad jen opetovnou hlukobou poklonu pred tim, jak pro nas vsechny veci delate. Diky.


  • 0

#45 Shashlick

Shashlick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 18:03

Mě osobně tohle vše donutilo si statistiky hodit na vlastní server a taky ke Combine (jsem stará konzerva a klikání mi nevadilo :) ). Takže v podstatě se mi vše krásně zjednodušilo, přes ftp se mi to tam nahraje samo a mám teď ještě větší prostor si pohrát s uspořádáním statistik, které právě ladím :) 

 

 

Povídání o vlastním serveru mě nijak nevyděsilo. :-)
Pokud by byl nějaký jednoduchý tahák jak popisuješ, bylo by to fajn. I když já jsem zvláštní případ, bez statistik bych se obešla - mrknu na ně jen občas a nejsou pro mě podstatné. Geocachingem se především bavím - možná je to i tím, že jsem ženská a my nejsme od přírody až tak soutěživé jako pánové, z nichž NĚKTEŘÍ si stále potřebují něco dokazovat a neustále se poměřují s ostatními.;-)

 

Statistiky nemám kvůli poměřování, ale protože mě baví. A také díky nim kolikrát objevím, nebo si připomenu, souvislosti, které bych jinak nedal. Například si až pak z mapy nej  keší uvědomím  vzájemnou polohu dvou míst :)


  • 1
Jde se lovit!

#46 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 297 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 18:06

Tohle muzes udelat i ted. Vytvor si "profil" Bio a profil MujWeb, do kazdeho si dej co uznas za vhodne, jeden zkopirujes tam a druhy onam.

Dokonce ti z každého profilu vznikne jeden statorovský generátor (šedá ikonka). Takže není problém volání obou generátorů nacpat do dávky Combine a na jedno kliknutí aktualizovat obojí.

P. S.
V tomto případě doporučuji pořadí generátor MujWeb -> nahrání přes FTP na vlastní web -> generátor Bio -> vložení do políčka přes Ctrl-V
  • 0

#47 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 159 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 18:32

Já jsem si do bio pole dal obrázek svých nálezů po rocích, že ho jednou za čas aktualizuju. Nikdy jsem to neudělal, mám ho tak 2 roky starý. S tou záložkou by to nebylo marný, ale asi by málokdo pochopil, že má něco rozkliknout, aby se dostal dál. Za mě bych to nechal takto.


  • 0

#48 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 159 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2018 - 22:19

A nestačilo by jen k tomu umístění statistik na vlastním serveru udělat polopatický návod?

Ono povídaní o vlastním serveru určitě leckoho vyděsí. Ale pokud se to podá tak, že se mají zaregistrovat například na seznamu, svoje přihlašovací údaje nakopírovat na určené místo a pak jen spustit předem připravenou dávku, tak to snad většina uživatelů zvládne.

Ale možná jsem jen zbytečný optimista.

Klidně ten návod sepíšu, ale nejdřív o víkendu. Pokud to nesepíše dřív někdo jiný.


  • 0

#49 PeSis

PeSis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 338 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 6:51

Klidně ten návod sepíšu, ale nejdřív o víkendu. Pokud to nesepíše dřív někdo jiný.

To bych ti byl vděčnej, nějak mi to nahrávání na sweb vyhazuje error


  • 0

SMART PRIME 7 ; HUAWEI G510, ;  c:geo, Locus, aDrake, Mapy.cz, GeoGet (+Stator)

http://www.panoramio.com/user/3711522
 

Profil na Poznej místo

 


#50 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 617 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 9:42

Klonil bych se také k variantě č. 3 s tím, že by bylo dobré do profilu na gc.com udělat nějakou jednoduchou jednostránkovou základní statistiku s odkazem např. "Podrobné statistiky", který by vedl na vlastní server.

 

Ještě existuje varianta č. 4 - počkat jak se s tím popasuje project-gc :), zdá se že budou řešit stejný problém


  • 0

#51 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 10:13

Myslim, ze project zadny problem nema. Ma tam jen klikaci obrazek, ktery odkazuje na jejich server s podrobnymi statistikami.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#52 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 10:18

Nevím jestli můj dotaz patří do tohoto vlákna, ale zkusím to:

Statistiky pomocí dávky v Combine nahrávám na svůj server. Vyzkoušel jsem že mi to funguje a pak jsem si na serveru vytvořil nového uživatele, který má přístup jen do určeného adresáře se souborem statistiky. 

A to je to, co nejde. Na konci se mi objeví hláška s chybou (tabulka s výpisem celého přihlášení). Nové uživatelské jméno se od původního liší jen tím, že má přidané podtržítko a stator. Vypadá tedy takto: user_stator

Heslo je v obou případech stejné, takže tam chyba být nemůže.

 

Zkoušel jsem na server vlézt přes WebFTP i dva různé Commandery, ve všech případech se dostanu správně do určeného adresáře, jak potřebuju. Ale když naprosto stejné údaje použiju v dávce Combine, nedostanu se tam.

 

Máte někdo zkušenější nějaký nápad?


  • 0

#53 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 10:22

Nevim ted z hlavy, jak bude zachazet Combine s tim heslem/uzivatelem. Nezda se mi to pravdepodobne, ale zkus zmenit uzivatele tak, aby tam nebylo to podtrzitko, treba userStator.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#54 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 10:25

To právě nezměním. To podtržítko je dané hostingem a je tam tedy pevně dané 

 

Edit: hlavní user je bez podtržítka, další s podtržítkem


Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 14 listopad 2018 - 10:26

  • 0

#55 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 10:46

Hmm, tak ja si to nevyzkousim, u meho hostingu podrtzitko neni povoleny znak ve jmene ;)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#56 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 10:49

Na WEDOSu je naopak povinné jako oddělovač od jména pro admina. No nic, zatím pojedu na administrátorské přihlášení a budu doufat, že to nebude průšvih


  • 0

#57 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 11:06

Koukam do zdrojaku Combine a nic tam nevidim, co by to mohlo zpusobovat. Opravdu jsi nic jineho nemenil? Je cesta uvedena vcetne ftp:// ?

 

Muzes zkusit si do Combine.lib.pas dat kontrolni vypis. Treba za radek 655 pridat

ShowMessage('Server='+sServer+', Port='+sPort+', Soubor='+sFile+', Path='+s+', User='+sUser+', PWD='+sPwd);

a zkontrolovat, co ti to vypise.

 

EDIT: no ono je to vlastne v tom chybovem vypisu, ze? A tam je vse spravne? Pak me nic nenapada. Jen chybne zadane uzivatel/heslo/adresar/...


Tento příspěvek byl upraven od gord: 14 listopad 2018 - 11:10

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#58 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 11:29

Právě že mám v obou případech vše naprosto stejné, jen se mění user

Ano, v adrese serveru mám ftp:// ale funguje to i bez ftp://

Jediná změna je v tom, že v prvním případě (funkční) je user a ve druhém (nefunkčním) je user_stator

 

Všechny přihlašovací údaje jsem pro jistotu zkusil ještě před napsáním dotazu sem, nakopírovat do přihlášení v FTP  Commanderů i do WebFTP abych vyloučil případný překlep a v něm (v nich) je to v pořádku. Fakt jediné co mě napadlo je to podtržítko.

 

No nic, mám ještě jednu spící doménu, objednám si k ní free hosting a radši to budu ukládat tam, nerad bych používal administrátorský přístup k živému webu


  • 0

#59 Y&MD

Y&MD

    Advanced Rejpal

  • Members
  • PipPipPip
  • 209 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 11:37

Jedna myšlenka:

(sám GeoGet nepoužívám a se statistikami se spokojím s project-gc, tak se předem omlouvám, že vám do toho kecám)

 

Co udělat server, třeba na doméně stats.geoget.cz, kam by si mohl každá nahrát svoje statistiky přímo z aplikace (ne přes ftpko, ale přes nějakou API).

 

V profilu byste pak mohli mít základní statistiku a odkaz na stats.geoget.cz/ymd/

 

Věřím tomu, že by se našel nějaký hráč, který provozuje hostingy a poskytl nějaký sociální hosting na statické html, js a css, třeba za reklamu na společnost dole na konci statistik.


  • 0

#60 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 617 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2018 - 11:39

Myslim, ze project zadny problem nema. Ma tam jen klikaci obrazek, ktery odkazuje na jejich server s podrobnymi statistikami.

 

Ted jsem to zkoušel a je tam i volba na vygenerování HTML pro zkopírování do profilu....


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka