Přejít na obsah


Fotka

Jak jsem našel keš, kterou jsem nehledal.


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
45 odpovědí na toto téma

#1 von Bronin

von Bronin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 17:14

Mám velmi rád kačerské skazky všeho druhu. Zvláště ty o náhodných nálezech keší a zážitcích s tím spojených. Takové keše budou patřit k těm, které si vždy budu pamatovat :). Přidejte sem i vy ty své příběhy :).

Protože trpím jistým typem kačerské deformace, podezřívám každý předmět okolo sebe, což k některým nálezům tohoto typu vedlo :D . Dvakrát jsem našel pěšmo keš, když jsem tam chtěl založit vlastní :( .Jednou jsem našel keš při čekání na křižovatce na Černém mostě, dnes již archivní "Why you no find?" , pokud si název správně pamatuji - podezřelá "elektrická" krabička to byla ("tady přece nemá žádnou funkci", říkal jsem si) :) . Dvě keše jsem našel při jízdě autem, dokonce :D .Ta první visela na stožáru, okolo kterého vysekali křoví, takže pytlík krásně svítil do dálky. Druhou jsem našel v Praze, když jsem z auta mezi stromy uviděl budku, tak jsem tam příště pro jistotu zastavil :D Asi největší radost mi udělal nález na kole při cestě brandýskými lesy v době Matrixu - náhodný pohled mimo cestu, neskutečná klika, poněvadž to byla D5 mystery a já měl první FTF na takovéto krabce :) No, a také se mi samozřejmě stalo, že jsem suverénně šel pro keš do "podezřelé" budky, kterou jsem spatřil, otevřel jsem budku a čuměl tam na mě pták :D - to vícekrát. Doufám, že se zase někdy zadaří....:)
  • 11

#2 Sykype

Sykype

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 17:52

Je pravda, že už jsme párkrát také našli kešku, od které jsme neměli souřadnice. Co si teď rychle vzpomínám jednou to bylo na Vysočině, kde nás zaujala podezřelá ptačí budka, a jednou kousek od Jablonce, kde jsme v rámci cesty za jinými keškami zavítali k takovému pěknému lomu. Fakt pěkné místo, až jsme si říkali "že by na takovém hezkém místě nebyla keška?". A co si myslíte? Byla tam. Pravdou ale je, že je to trošku způsobené tím, jak je člověk geokešingem deformovaný, protože je k určitým věcem, které normálnímu smrtelníkovi přijdou normální, hrozně podezřívavý.

 

Na druhou stranu se nám už také stalo, že naší kešku v budce nalezli náhodní houbaři a zanechali nám v ní docela hezký log. Vrcholem pak bylo u naší další kešky, když ji čirou náhodou (asi byla po posledním nálezci špatně zamaskovaná) našel chlapík ze správy polesí. A opět tam po sobě zanechal docela hezký log a nezapomněl ji ani pořádně zakrýt, aby ji zase někdo nepovolaný nenašel. To jsou takové ty okamžiky, kdy má owner z geokešingu nefalšovanou radost ...


  • 8

#3 martinracek26

martinracek26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 086 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 18:01

Jo taky mám zkušenost :) jednou se mi povedlo najít keš když jsem hledal místo pro svoji. Byla to mysterka, kde se sbíraly čísla po jednotlivých keších, ale bohužel keše byly už v takovém stavu, že nebylo možné ty čísla dát dohromady a owner taky zrovna moc nekomunikoval, takž e z té jsem měl poměrně velkou radost. A pak jsem jednu takhle našel v Praze, kolikrát jsem jel kolem tramvají a viděl z tramvaje podezřelý objekt na stromě. No jednou mi to nedalo a došel jsem si tam pěšky a hele byla tam :)


  • 4

#4 panzerstepan

panzerstepan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 18:36

Se mate, jeste se mi zadnou kes nepovedlo najit nahodou :( ale uz se tesim az to prijde
  • 2

#5 kalubr

kalubr

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 18:51

Cestou na event jsme s kolegou viděli, jak kousek opodál někdo předstírá, že našel lesní plody. Nic extra zvláštního. Možná bych si mohl vzpomenout na něco lepšího. Každopádně zajímavé téma, díky.
  • 0

#6 RADMI1411

RADMI1411

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 80 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 18:59

My teda taky ještě žádnou keš mimo ty, které jsme fakt hledali, nemáme... Tak třeba to přijde. Možná se ještě neumíme tak dívat. Nicméně vím o několika keších, které nemáme, protože je kolem tak silný provoz, že je mi prostě blbé je natvrdo odlovit. Kdykoliv jdeme kolem, tak číháme, ale zatím se nezadařilo.


  • 0

#7 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 19:15

Tak me napadly dve historky jeste z mych geocachingovych zacatku:

 

1. Mysterka nedaleko HC. Nic tezkyho, snad jen D2-3 nebo tak neco. Nejaky indicie jsem mel, ale ne vsechny. Neco v terenu jsem nemohl najit, nedarilo se dokompletovat souradnice. Byl jsem tam s geodcerou, tenkrat jeste malou, a nakonec jsem zavelel ze se to neda, ze to musime zkusit brutnout a at hleda. Ze tam nekde musi bejt. Ta jsme to zacli oblejzat v nejblizsim parku, ze tam tu mikrovku snad najdeme. Jedna z prvnich veci byly samozrejme lavicky. Prohmatavali jsme dutiny, pak jsem ukazal na jedno misto kde jsme jeste nesahli, dcera zalovila a drzi v ruce filmovku. Parada, co jsem rikal, musela tu bejt, mame to. Vytahl jsem logbook, ten byl radne oznacenej, ale koukam do listingu v telefonu ze nesedi GC kod s tim co hledame  :o  Tak sup s kodem do vyhledavani - a ejhle, drzime v ruce mnohem obtiznejsi mysterku, snad asi D4, se kterou jsem bojoval uz hodne dlouho a i kdyz jsem toho pulku mel, uz jsem davno ztratil viru ze ji nekdy dodelam. :P

 

2. To byl naopak luxusni fail. Publikace mysterky, asi tak D4, resitelna, ale ne snadno. FTF hunt, slo o rychlost, takze jsem neco nedolustil a jen odhadnul, a pak jsem v jedny souradnici nevedel nejaky cislo, takze jsem mel lajnu z asi sedmi moznejch bodu. Teren byl nejakej vysokej snad T4, nejaka vetsi pixla, ve meste, to mi musi stacit abych to nasel. Rychle do auta a valim na misto. Sel jsem po lajne, bylo to dobry, nikde nikdo, jeste to nemohli stihnout, byl jsem tam fakt rychle. Naprosto presne na jednech z pipravenejch souradnic je strom a na nem budka. Je to jasny, mam to, dokonce to maj presne zamereny. Zkousim se tam vysapat, jenze zadny vetve, je to vysoko, mam polobotky z prace, nedam to. To se snad ten owner zblaznil, tohle je spis T4.5, ve vhodnym obleceni a s nejakou tou smyci to dam, ale takhle ne. Rozhlizim se kolem, nikde zadnej material k pouziti. Az za rohem koukam chlap tam neco kuti a ma tam i zebrik. Dokazal jsem ten zebrik vysomrovat, uz ani nevim co jsem mu nakecal, ale pujcil mi ho. S zebrikem to bylo v pohode. Jenze budka se ukazala bejt prava a bez kese. Mezitim si me vsimly deti z okna skoly vedle a zavolali jeste pani ucitelku at se taky podiva co tam ten pan dela. Ty jsem samozrejme vysvetlil ze jsem kontrolor ptacich budek, tahle ze je zcela v poradku a ze bezim na dalsi. Vratil jsem zebrik a vykaslal se na to. Doresil jsem to asi po roce, pak se ukazalo ze jsem mel vsechno spravne, na ty lajne to bylo, ale o jednu uhlovou minutu vedle kterou jsem si vycucal z prstu, normalne v lese na strome.


  • 12

#8 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 508 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 19:24

My jsme ve Štramberku takhle okoukli podezrelou ptaci budku. Byla v ni krabicka i logbooku, oznaceni geocachingu... Ale dodnes nevime, co jsme to nasli.

Bylo to v tezke kolizi s jinou tradickou, a okolni multiny nam vysly nekam uplne jinam. Ani v mem archivu archivalii jsem nenasel nic podezreleho. I jsme zkouseli podle ofoceneho logbooku hledat podle zalogovanych lidi, ale ani ti v ty dny nic podezreleho nelogovali.

 

Tak si zatim myslime, ze slo o nikdy nepublikovanou kes, kterou obcas nekdo takhle nahodou najde.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 08 leden 2019 - 19:26

  • 3

#9 Angetenar

Angetenar

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 19:26

Taky se nám párkrát zadařilo  :)

Namátkou vzpomínám, jak jsme před lety jeli s dětmi do Děčína do ZOO, po prohlídce se procházíme ještě po nábřeží, koukáme na lodě a užíváme si krásného jarního dne a protože tou kačerskou deformací už jsme tenkrát byli postiženi také, říkáme si, támhle je takové podezřelé místo, tam by třeba mohla být keš. Neodolali jsme, pro jistotu tam šáhli a co myslíte? Byla tam. Finálka mysterky jednoho z děčínských mostů  :D


  • 2

#10 obludak

obludak

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 19:40

Také přispěji svými příběhy ...

 

První se stal tak trochu očekávaně, ale neočekával jsem zrovna tu keš, kterou jsem našel. Vše to začalo tím, že jsem se vydal na jednu kešku, kde jsem v listingu přeskočil jednu stage. Měl jsem spočítat nějaká písmenka na ceduli a já hledal filmovku jako stage se souřadnicemi finále. Chvíli to trvalo a pak jsem našel propracovanou PETku s logbookem. Podle logů jsem se dopátral, k čemu to nakonec patří. Pak jsem zjistil, že se jedná o složitější kešku a že jsem si to hodně zkrátil. Naopak tu keš, kterou jsem řešil, doteď ještě nemám nalezenou.

 

Druhý příběh se udál jednoho jarního dne, kdy jsem vyrazil s mudlo mámou na jednu nejmenovanou EC a říkám, že je tu Earthka a že tu musím něco vyřešit. Šel jsem měřit úhel, zjišťovat zrnitost, atd. a než jsem stačil říct, že nemá smysl hledat fyzickou kešku, měla máma v ruce finálku jiné kešky. Další ušetřený čas luštěním a obcházením. Musím jí brát častěji, lepší než cvičený pejsek. :D

 

No a konečně poslední příběh. Takhle jsem šel city tour s mou mudlo kamarádkou a mezi mé úchylky prostě patří vše ošmatat a když začínalo zábradlí dutým koncem, nenapadlo mě nic lepšího, než sáhnout. Byla tam. A teď se jen rozhodnout, zda jí tam nechat na jindy, což jsem nechtěl riskovat kvůli možné archivaci nebo deaktivaci během příští návštěvy toho vzdálenějšího města nebo jí zalogovat dnes s tím, že mě čeká pěkný výslech. Během chvilky zvítězila druhá možnost a GC osvěta nebyla potřeba až v takovém rozsahu. :)


  • 6

#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 508 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 19:51

Takhle jsem šel city tour s mou mudlo kamarádkou a mezi mé úchylky prostě patří vše ošmatat...

 

Tenhle příběh začal velmi nadějně... :D


  • 21

#12 Paha Ahma

Paha Ahma

    Zlej rosomák

  • Members
  • PipPipPip
  • 254 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 19:58

Jee, konečně pozitivní a nekonfliktní téma, díky...

 

Mně se v tomhle smyslu zadařilo třikrát. Nejsou to sice žádné vtipné a vypointované historky, ale spojuje je nečekaná a tudíž efektivní dávka radosti tak nějak nad plán.

 

První zářez do pažby přišel v Praze. Vydal jsem se tehdy na Folimanku; cílem byly tři multiny. Hrubě se mi tam nedařilo. Na Bastionu jsem se zamotal do nějaké snobské kavárny, hosti tam na mě koukali jak zjara, div že chudákovi někdo z nich nekoupil kafe. Další multi, počítá se něco na Nuseláku, ale jsou tam dělníci, už jsem tak v háji, že bych neodečet správně ani indicii z rychlost omezující značky. Něco k té multině mám, něco ne, tak vyprojektuju tři místa, kam by to mohlo vyjít. První nic, doprostřed loučky, druhé nic, křoví. Třetí vychází mimo park dolů, přesně pod most. To bude vono... Sedí hint, finálka by vyšla pěkně cestou na tramvaj. Zašátrám v úložišti a nojo, mikroška v ruce! Pocit zadostiučení vydržel do chvíle, kdy jsem odšrouboval víčko. Trajda věnovaná Nuseláku :-) Nejdřív jsem chtěl brblat, ale pak jsem se rozesmál a vrátil se zpět na ten Bastion. A dal ho.

 

Druhý úspěch představovala jedna mysterka na Jenštejnsku. D2 myslím, ale mně asi čtvrt roku nenapadá, co to je za šifru. No co, keší je kolem jak máku a je to tam pěkný v tom von Broninovském kraji. Kosím to jak smrt, už mám vybráno a než to na Myši kopnu do Zelenče na vlak, najdu takové pěkné místo na odpočinek a sváču. Opřu kolo o strom, šátrám v batohu pro chleba a najednou mi přijde, že ten kámen u paty stromu je tam tak nějak navíc. Tak ho zvednu... Do země je vydlabaná díra a v pouzdře plném vody plave locklockovka. Znáte to, v tu chvíli si představujete, že to je nějaká neluštitelná D5, kterou už tři roky nikdo nedal. Otevřu krabici a v ní krásný vyšívaný logbuk...a už mi to je jasný. Jde přesně o tu kešku, kterou nemůžu vyluštit... Tak tam udělám vysušovací oudržbu, loguju a z domova píšu ounerce, jako že by mě zajímalo to luštění. Červenám se ještě teď. Byla to ta nejtriviálnější šifra na světě :)

 

Poslední příběh se odehrává v divokých, původním pralesem porostlých svazích Jelení Hory. Paha je čtvrtým dnem na Krušnohorském kvérunku a trošku mu onen den hrabe. Samota, holotropní vhledy a vize, těžká misantroipie, vyhýbám se lidem. Na vrchol hory vede stezka, po které sem tam projde nějakej turista, takže tohle ne, půjde se pěkně offroudem za šipkou. Chladivé stíny prastarých buků, odpočinutí od toho palčivého předmětu na nebi, dokonce ve zdejším prameni je dost vody. Plahočím se výš a výš, hvozd houstne a hlasy lidí už neslyším. Tu stojím u nějaké mohyly s křížkem, památník nějakýmu Němčourovi, kterej byl asi něčím slavnej. Rozhlídnu se, kde bych mohl shodit batoh a místo prozkoumat, a v tu chvíli mě napadne, že bych přesně na takový vystrkov já dal keš. Třeba bude zezadu té mohylky... Odložím batoh u stromu, brutím kolem mohylky a...nic. Jasný. Tohle místo je asi zcela zapomenuto. Pěkný by to tu bylo, pokochám se, naberu sil, no a když zvednu bágl a nahodím ho na záda, spatřím, že trůnil přesně na podezřelé hromádce šutrů. A co myslíte? Byla tam!

 

Tak vám přeju, ať něco takovýho zažijete taky. Pokud teda máte rádi chvíle dávno ztracený dětský radosti.


  • 12

Hyvä ahma - huono ahma. Ainoa hyvä ahma on pahaa.


#13 Bubo_CZ

Bubo_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 19:59

Mně se to povedlo jen jednou. Šli jsme někam na zříceninu a kus od ní byla v mapě multina. My jsme šli z opačné strany, tak jsem ji prostě neřešila a vypustila ji z hlavy. Před hradem jsme přišli k plácku s informační tabulí a zavětřila jsem možnost rozhlédnout se kolem. První pokus nevyšel, ale u druhého pařezu byl úspěch.

Pak si myslím, že jsem našla jednu stromovku, ale jelikož T5 nelovím, je to jen domněnka, že to byla keš. Tradička to nebyla.

Po vyluštění jedné těžší mysterky jsem zjistila, že kolem ní chodím.
Teď jsem si vzpomněla, že mám ještě jednu vyluštěno mysterku, u které jsem geo objekt zkoumala (z jiného důvodu) při noci kostelů. Tu bych měla jít tedy taky vyzvednout.

Spíš se často přistihnu, že se v lese vrhám na prošlapané geo dálnice... a ony to jsou stezky od zvěře.
Nebo ve městě nakukuji za okapy.
  • 3

#14 von Bronin

von Bronin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 20:46

Se mate, jeste se mi zadnou kes nepovedlo najit nahodou :( ale uz se tesim az to prijde

Štěpáne, tak to se mnou jezdi do práce :D Jak vidíš, keše nacházejí mě :)
  • 0

#15 krky

krky

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 132 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 21:04

Sem bych mohl přispět svou troškou do mlýna, neboť jsem podobně naprosto neplánovaně zaskóroval hned dvakrát v rámci jednoho výletu. A tuším že naposledy.

 

Už před pěti lety jsem vyrazil s tehdejší přítelkyní a příležitostnou kačerkou na výlet na Hostýn a blízké okolí. Předem proběhla poctivá domácí příprava, tak dva dny jsem ladil trasu a luštil všechno v dosahu se střídavým úspěchem. Auto jsme nechali dole v Bystřici pod Hostýnem, vyšlápli nahoru a po občerstvení a prohlídce všech zajímavostí jsem se pustil do moc hezké multimysterky. Souřadnice finále jsme dali společnými silami do kupy a ke keši si to namířili napříč lesem mimo poutníky zamořený vrcholek. Zatímco já hypnotizoval šipku v navigaci, přítelkyně šla mírně napřed a přesně v ten pravý okamžik se na mě otočila, něco mi řekla a pak dodala "Podívej se tam na ten kámen." Chtěl jsem dělat chytrého, že ke keši je to ještě aspoň 100m, jenže když se podívám metr za sebe, tak dutinu v patě stromu zakrývá asi dvoukilový nepřehlédnutelný balvan, na první pohled úplně jasný. Odvalím ho a vytáhnu pixlu s lockovkou uvnitř, včetně logbooku, v perfektním stavu. Jenže chyběl GC kód a název keše se tak úplně neshodoval s realitou, jak se později ukázalo. Takže jsem si doma vyluštil zapeklitou mysterku, ze které se vyklubala rok archivovaná tradička z roku 2005.

 

O pár hodin a kilometrů dále se kocháme krajinou, když tu oko mé spočine na podezřelém geoobjektu. Kontroluji situaci v navigaci, ale kolem pusto prázdno. Ovšem po předešlém BF zážitku nenechávám nic náhodě a s jistým úsilím odvážně zanořím ruku ostře do problému a voilá, vytahuju lockovku. Tentokráte bylo jasné, o co jde a k mému překvapení jsem našel zapeklitou mysterku, kterou jsem se několikrát marně pokoušel vyluštit a nakonec raději na její existenci zapomněl v rámci zachování duševního zdraví a pohody z výletu. Reverzním inženýringem jsem pak odhalil alespoň částečně postup řešení a tím mé nadšení z neplánovaného odlovu ještě narostlo.

 

Ještě párkrát jsem takhle zkoumal na první pohled naprosto jasný úkryt, ale z paměti už nevydoluji, že bych kdy něco našel. Ano, pár BF odlovů na základě "vnuknutí z hůry" se mi povedlo, ale to jsem vždycky věděl, co hledám.


  • 2

Čím víc hvězdiček, tím víc geocaching! * Kdo nebyl na Brázdě, kešuje zbytečně.


#16 Joe Tramp

Joe Tramp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 187 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 21:38

Výlety si zpravidla dobře připravuji, takže vím, co hledám. Náhodných odlovů mám tudíž jen pár, např. z pražského Děvína. Zajímavé místo mimo kolize v hlavním městě totiž působí dost podezřele; o to těžší bylo bez jména či GC kódu zjistit, k jaké keši se bedna váže. Můj asi nejzajímavější neplánovaný odlov tudíž nastal jindy a jinde.

 

Už dlouho jsem měl připravenou keš GC4RHBT. Nejdříve mi plány zkřížila rekonstrukce parku, poté se během betatestování objevila v kolizi nová tradička. A jelikož na místě vydržela dva roky, šel jsem po jejím archivování pro jistotu obhlédnout terén. Přesně v místě jedné z plánovaných stagí již byla připravena krabička s logbookem. "Holt jsem zase druhý, kašlu na multi-mysterku." Nicméně ze zvědavosti jsem šel dál - a hned na dalších připravených souřadnicích, světe div se, další krabice! Kromě logbooku obsahovala i nějaké to CWG a další drobnosti. Bohužel šlo o krabici od bot, na místě byla podle všeho půl roku (a stav tomu odpovídal), a tak jsem ji radši vzal domů s tím, že zkusím kontaktovat ownera. Procházka pokračovala, začalo mne to bavit a těšil jsem se na další úlovek. Bohužel nepřišel, ale dvě předpublikační FTF během 10 minut, kdo to má, že? Bod však z toho nakonec nebyl ani jeden. Ani se Sopdetovou pomocí se mi nepodařilo najít původce oněch keší. Tretky jsem vložil do jiných keší a místo tedy zabral sám.

 

Opačným případem byl odlov keše na Travné hoře GC1KTEW. Je půlnoc, lije jako z konve a fouká ledový vítr. Tmu prořezává jen mihotavé světlo mé baterky. Roztroušené smrky se krčí na podmáčené louce. Přímo hororová scéna. Šátrám po keši - a z úkrytu vytahuji urnu! Ale to je off-topic o tom, jak jsem "nenašel" keš, kterou jsem hledal.


Tento příspěvek byl upraven od Joe Tramp: 08 leden 2019 - 21:39

  • 4

#17 vsa

vsa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 566 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 21:55

Chtěl jsem v lese zasadit připravenou keš a na místě jsem potkal jiného kačera, který tam byl se svoji připravenou krabičkou :-)

V listingu
https://coord.info/GC12K29
  • 4
VSA

#18 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 21:57

V Litomyšli jsem šel pro tradičku, mikrošku. Přišel jsem ke stromku u řeky a pod ním jasný geohrobeček. Tak jsem ho rozhrnul a tam byl chcíplý křeček. Keška byla nad ním v duté falešné větvi.


  • 5

#19 zmijovkar

zmijovkar

    zmijovkar

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 216 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 22:03

Nálezy čirou náhodou si vybavuji dva (ale možná jich je víc):

 

1. V okrajové části Prahy jsem měl pracovní schůzku, ale přijel asi o 20 min dříve. Tak jsem se šel projít do místního kousku přírody a napadlo mě, že by jeden objekt mohl být využit jako skrýš. Byla tam krabice od mysterky, která není klasifikována obtížně, ale teď koukám, že za 10 let existence nemá ani 600 nálezů, což mi přijde na Prahu malá návštěvnost.

 

2. S kamarády jsme prozkoumávali také v Praze určité prostory a když jsem se dostal dovnitř, koukám na krabici. Uvnitř čistý logbook. Kamarád v lokalitě bydlí a o žádné keši v těchto místech nevěděl, mobil jsem měl vybitý, zkoumat, co by to tak mohlo být. nebylo možné. Tak jsme pro jistotu napsali FTF s otazníkem. Vyklubala se z toho mysterka po obnově (a bylo z toho navíc extempore se zásahem reviewera, protože keš je PMO a majitel neznal pravidla).

 

Manželka taky našla kešku náhodou, v Pyrenejích v r. 2010. Na nemapové GPS jsem během chůze občas koukal, jak daleko to máme k uložené keši. Najednou žena za mnou hlásí: "Hele, já ji mám, přešel jsi ji". Říkám: "Vždyť je to ještě 900m". Ukázalo se, že je to krabička z francouzského systému cistes.net, který tam tenkrát byl o hodně rozšířenější, než gc.com, tuším snad 3x víc keší. Ženě byly podezřelé kameny, vyskládané mezi kořeny stromu.

 

A dcerka v osmi letech už taky byla řádně postižená, protože na procházce v Praze se svojí tetou viděla v parku pár metrů od cesty strom s dutinou, tak to šla zkoumat a našla mysterku.


  • 0

#20 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 22:09

Tak já jsem kačerskej greenhorn, ale už se mi povedlo náhodně skórovat též. Na dovolené v malinké vesničce Kopec na kraji NP České Švýcarsko jsem si naplánoval cestu k Černé bráně (GC1CCJV). Při domácí přípravě jsem do fronty zařadil keše Vaccinium myrtillus, Zadní Doubice a Panenská jedle. Je to cesta kterou dobře znám, takže postup rychlý, žádné velké zdržování. Na trase je zajímavost zvaná Vlčí deska. U té jsem zastavil, abych pořídil pár dokumentačních snímků, když mě zaujalo místo ve skále, které se zdálo být ideální pro keš. Vůbec jsem si nemyslel, že tam něco bude, ale přesto mě něco pudilo to zkusit. No, co vám budu říkat, nahmatal jsem krabičku. Opravdu se mi při přípravě nějak podařilo přeskočit tuhle keš, která byla při cestě.


  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama