Přejít na obsah


Fotka

Jak jsem našel keš, kterou jsem nehledal.


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
45 odpovědí na toto téma

#21 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2019 - 22:55

Také se mi už párkrát poštěstilo...

 

Před dávnými časy jsem při procházce po lesích náhodou zahlédl zajímavou výzdobu na stromech a ona to finálka Motyli tajemstvi. Zkoušel jsem jí předtím luštit, ale doteď netuším jak na ní (noty mi nešly ani na základce), takže mě to hodně potěšilo...

 

Loni před vánocema jsem měl pracovní výlet k Mnichovu Hradišti a jak jsem se tak (pracovně) procházel po jedné silnici mezi vesnicemi a oblejzal při tom všechny stromy (také pracovně), tak v jednom najednou tic-tacovka s papírkem a tam souřadnice. A ona to byla mysterka s finálkou kousek vedle v lese...

 

A loni na jaře jsem byl na výletě v Germánii. Jezdili jsme tam na lodi po kanálech. Občas měly nějaký ten přítok a jedním byla docela široká trubka. U téhle jsem se náhodou díval tím správným směrem a ono tam vzadu viselo něco podezřelého. Ukázalo se, že to je druhá stage od 5/4.5 mysterky 4000x Sennerbaer, přičemž zbytek byla naprostá pohoda (D i T), takže radost veliká...


  • 1

#22 Bubo_CZ

Bubo_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2019 - 0:17

V Litomyšli jsem šel pro tradičku, mikrošku. Přišel jsem ke stromku u řeky a pod ním jasný geohrobeček. Tak jsem ho rozhrnul a tam byl chcíplý křeček. Keška byla nad ním v duté falešné větvi.

To mi připomnělo...hledáme jednu multinu, ale stage po cestě s čísly prostě nevidíme. Přijdeme téměř k cíli, bez výpočtu, tak zkusím na místě BF. Obcházím dokola a hle, pod jedním kaštanem je podivně nahrnutá hromada listí. Rozhrnuji ji lehce nohou a vykutálí se zazimovaný ježek. Tak jsem jej zase opatrně vrátila a multinu nenašla.


  • 6

#23 d-n

d-n

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2019 - 8:32

Při hraní munzee člověk překvapivě náhodně najde i docela dost kešek, hlavně těch umístěných na dopravních značkách. Občas jsem u takových nálezů až zpětně zjistil, že už danou keš mám zalogovanou. Buď u ní došlo k přesunu nebo jsem její umístění po letech vypustil z hlavy. Jednou jsem dokonce v Plzni za billboardem u ZOO našel krabičku ze hry terracaching. Docela dlouho mi trvalo, než jsem přišel na to, jak ji vlastně zalogovat, a dodnes je to můj jediný nález z této hry. Ale nejlepší byl náhodný nález GC5V6M3. Kdo ví, jak vypadá finálka, tak asi tuší. :D


  • 0

#24 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2019 - 9:01

Tak bohužel já jsem žádnou složitou mysterku, kterou bych neměl vyluštěnou nenašel. Možná je to i tím, že si vše pečlivě připravuji (doma luštím, snažím si připravit i multiny atp., takže těch nečekaných nálezů nemůže být tolik).

 

Přesto jsem našel pár "nehledaných" schránek, ovšem bez bodu. Většinou to byly trochu jiné hry. Našli jsme takto kešku Déčka (České televize), pár metrů od normální kešky, nebo kešku nějakého náboženského spolku (už nevím, jak přesně se to jmenovalo, musel bych najít log, bylo to u jednoho z kostelů). Měla tu samou nápovědu, jako keška věnovaná kostelu, jen byla v rohu živého plotu asi 10 m vedle té pravé kešky.

 

Jednou jsem takhle našel postupovou stage jedné dlouhé multiny, u které jsem nevěděl souřadnice. Jel jsem okolo a zdálo se mi podezřelé jedno místo. Ale nebyla to finálka (byli jsme tam tenkrát na táboře).

 

Ale asi nejlepší zážitek je s Romčou. Chodíme často do našeho ZOO (máme permanentky). Je zde umístěná i keš, kterou jsme společně odlovili. Potom, co jsme odlovili tuto keš, tak byli spolu s Danou opět na návštěvě v ZOO a Románek najednou Daně ukazuje kešku a volá - Hele mamí, keš! A ona opravdu - pod lavičkou byla keška. Ovšem tato pro změnu patřila nějaké geolokační hře uvnitř ZOO. Mimochodem, Romčovi je 3,5.


  • 0

#25 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 478 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2019 - 9:50

1. V jednom parku v Pekingu jsem hledal jednoduchou tradičku. Šmátrám na místě podle hintu a opravdu tam něco je. Sice to mělo být mikro a tohle je poctivá regulárka, ale přece někdy velikosti nesedí, že. Otevírám s radostí krabici - a v ní jsou takové ty karnevalové nosy. Posléze jsem v parku potkal i prodavače těchto nosů. kterému jsem objevil jeho skrýš. Tak jsem dal krabici zase zpátky a ta správná filmovka byla asi 2 metry vedle.

 

2. Při zakládání jedné kešky jsem objevil hezkou skalku. Říkám si, že tady by mohla být stage. U skalky ale nacházím docela velkou krabici s nápisem geocaching a uvnitř dokonce notýsek. Ale žádné další označení to nemělo a ani se mi nepodařilo vypátrat, zda to patří k nějaké oficiální kešce. Tak je z toho nyní bonus bez bodu u jedné mé tradičky.


  • 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#26 Shashlick

Shashlick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2019 - 10:38

První je klasika, která tu byla napsána již několikrát. Hledal jsem nějakou multinu, ale pro finálku se mi moc nechtělo. Bylo léto, já měl jen kraťasy a navigace mě tahala kamsi do hustého křoví. Nechal jsem to být s tím, že se pro ni stavím někdy v zimě, až vegetace nebude tak bujet. 

Cestou zpět jsem šel kolem rybníčku. Na jeho břehu stála boží muka a u nich lavička - ideální místo pro odpočinek. Pod muky jsem zahlédl podezřele navršené kamínky a pod nimi finálku multiny začínající ve vedlejší vesnici :)

 

Druhý takový nález je možná zajímavější, ale nevím, zda se počítá. Chodím pravidelně hrát volejbal a jednou u vstupu do tělocvičny přibyla dřevěná schránka se známým logem a kódovým zámkem. Večer jsem pak koukal na mapu - žádná tradička, prolétl nové mysterky, ale nic neodpovídalo. Nakonec jsem došel k názoru, že to bude PMO keš (jsem BM). Zkoušel jsem nenásilně zámek otevřít, ale nedařilo se.

Nakonec jsem vypátral, že je to multina požádal ownera o listing, abych mohl vyluštit kód.Moje žádost byla vyslyšena i s tím, že se můžeme potkat přímo v tělocvičně. Bohužel tam chodil jiný den, než já.


  • 0

Jde se lovit!

Moje statistiky ZDE


#27 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2019 - 10:52

Jo, ještě jsem zapomněl na jednu kešku bez bodu - při hledání multiny (myslím v Havlíčkově Brodě), jsem objevil nikdy nepublikovanou keš asi s 2 dalšími zápisy. Taky nikdy nebyla publikovaná...

 

A nebo dobrý nález, loni na podzim jsme šli v Malé Skále. Dana si všimla podezřelého chování páru u jedné cedule. A říká, není tam keš? Vrátili jsme se asi 20 metrů a hele - keš tam byla... Ale taky bez bodu. Ona se z toho vyklubala tradička, kterou jsme měli asi 5 let nalezenou :-). Jen jsme si to už nepamatovali. I když při nálezu jsem něco tušil, že tu byla jedna série díkyzabodovek.


  • 1

#28 milan.k

milan.k

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2019 - 12:18

Podobných zážitků spojených s nečekaným nálezem mám taky povícero. Občas třeba člověk zahlédne neopatrného logujícího. Dvakrát se mi podařilo najít nepublikovanou krabičku - poprvé vísící na lanku na skále nad Chuchlí, podruhá při sbírání čísel multiny, kdy byla na souřadnicích jedné stage umístěna zbrusu nová krabička s logbookem. Bohužel předpublikační FTF se nekonalo, owner ji nikdy nepublikoval.
 
Samozřejmě už je člověk z geocachingu trochu vycvičený, tak na podezřelá místa občas nakoukne a něco zajímavého najde. Asi nejpikantnější nález se mi podařil nedávno. Šel jsem s dětmi na houby v Brdech, ale bylo sucho, houby žádné, tak jsme si povídali a já dělal chytrýho a la Svěrák Na samotě u lesa. Támhle je mraveniště, tady se podívejte na tu smolu tekoucí ze smrku, koukejte, jak to tady rozvrtali divočáci, takhle krásný buk jsem už dlouho neviděl. "A tati, proč má ten buk na větvích reflexní náramky ?" Jednalo se finále nočního T5 letterboxu, já bych si krabice visící vysoko nevšiml, kochal jsem se bukem, zato děti buk až tak nezajímal a všímali si jinejch věcí :-). Příští týden už jsem tam byl s výbavou :-).

  • 1

#29 jelen118

jelen118

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 26 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2019 - 12:25

Tohle je hezké téma, tak Vás zdravím a taky trošku něco přidám  :)

 

V našich úplných začátcích rokem a půl po odlovení pár krabiček jsme vyrazili s menší partou na čundřík k Tišnovu. Před ním jsem vůbec na internet nekoukal a nic ohledně kešek neplánoval. Večer u ohně nějako přišla řeč i na ty kešky, to jsme spali na zřícenině Vickov. Tam jsem si říkal, že by keška mohla být, ale to jsem ještě neměl mobil, kterej by uměl internet nebo GPS  :) Našel jsem tam ale ve zdi krabičku, ve které byli hezký básničky, poukazující na nafoukanost obyvatele přilehlého domku, i my s ním měli ráno menší konflikt :)

 

Druhý den ráno šlapeme po polňačce a ostatní se mě ptají jak teda ty kešky třeba vypadaj. Já říkám no třeba jako támhleta budka, otevřu jí a tam ........opravdu keška :D  Byla to nějaká tradička, ale smáli jsme se tomu ještě dlouho.

 

No a další spaní bylo na nějaké další zřícenině, opět s krabičkou. Ale tam už mi přítelkyně poslala přes sms hint, takže to už nebylo tak náhodně. Ale ta na tý cestě se hodně povedla . :)


  • 3

jelen118


#30 Aviatik

Aviatik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2019 - 13:07

Pár takových nálezů také mám.

Vracím se od Klokočí do Turnova na vlak, u toho velikého pseudogotického kostela v Turnově vidím dva cachery logovat, takže jsem neodolal a přidal se.

Jsem na výletě do Středohoří, v GPS mám souřadnice cachí, které podle mne stojí za to a během výstupu na Milešovku mne zaujme "hrobeček" asi 2m od turistické značky. Pod ním byla jedna z cachí série Praotec Čech.

U Lysé nad Labem jsem si v lese všimnul reflexních nálepek, dokázal jsem to sledovat i za dne skoro kilometr, než jsem ztratil stopu. Škoda, mohl jsem mít BF na noční multině.

 

A samozřejmě jsem měl řadu nálezů na keškách, které jsem tak nějak hledal. V Německu v městečku Crimmitschau se mi málem podařilo najít cache tím stylem, že jsem v městském parku u Bismarckova památníku objevil místo, které mi připadalo jako vhodné. Nenašel jsem, ale byla tam, takže při další návštěvě městečka jsem ji našel, čistě jenom podle fotohintu.

Také jsem i bez PM našel pár cachí ze série PMO cachí, podle názvu a tématu série jsem odhadnul, kde budou. Ownerovi se to ovšem moc nelíbilo.


  • 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#31 ALLiK team

ALLiK team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2019 - 16:34

Asi si moc nevšímám hromádek kamenů nebo větví, ptačích budek, dutých pařezů a jiných tutových skrýší (i když i z této standardní kategorie jeden nečekaný nález mám), zato se docela hodně pohybuji lesem mimo cesty, často i dost neprostupným terénem.

Když jsem takto jednou hledal, kudy se nejlépe prodrat hustým pichlavým podrostem, objevil jsem mezi křovím ukrytý ostrůvek, kde na větvi velkého stromu visela nádherná lucerna, mnohonásobně zvětšená kopie lucerniček z Karafiátových Broučků.

Jestli předchozí nález byl vyloženě pohádkový, ten další byl spíš ze sci-fi. Zase jsem jednou prolézal hustším lesem, tentokrát po tmě, a když jsem zvedl hlavu, ve světle čelovky se mi zablesklo světélko, po něm další a další ... Stál jsem uvnitř kruhu odrazek, a jak jsem se otáčel s čelovkou na hlavě, odrazky na mě blikaly ze všech stran.


  • 0

#32 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2019 - 17:02

Hezké téma. :) 

Osobně jsem momentálně zvědavá, co za keš se vyklube v okrese Tábor na místě, které jsem objevila na podzim náhodně při hledání jiné keše.

Mohl by to téměř být vtip na blondýny - prostě jsem měla tablet nastavený tak, že správně vypočtenou keš mi ukazoval na silnici, ne asi 200 metrů vedle v lese.....a tak jsem hledala důkladně u silnice, která se kříží s dálnicí....až jsem objevila o cca 8 metrů od "vypočteného místa" opravdu nenápadný objekt, který ovšem při prozkoumání neměl žádnou funkci. Jenže keš nikde. Moc jsem se tím netrápila, prostě jsem nenašla a vydala se o oár km jinam na tradičku.  Jenže při návratu jsem si uvědomila, že jedu kolem jednoho z míst výskytu ownera nenalezené keše, znám ho z eventů a že je  podle logů ochotný kačerům při odlovu svých keší pomáhat. I zaparkovala jsem, vytáhla papír se svými výpočty a šla konzultovat. Owner se zrovna chystal ven, vytáhl mobil, oba jsme zadali mé vypočtené souřadnice.....a bylo jasno, viděla jsem, kde je chyba. Ovšem owner je fakt pohodář, prý chtěl keš stejně zkontrolovat a pojedeme se na ni mrknout společně. Po přesunu  cestou od zaparkovaných aut ke keši  jsem se přiznala, kde všude jsem hledala a co jsem našla - tak trochu jsem si myslela, že jde o jeho další připravovanou keš. :D Jenže omyl, prý by mohla být kolegy kačera, který sídlí kousek od něj. Netušila jsem, že další kačer je soused nebo skoro soused!

Čili příběh má dobrý konec - ochotný owner díky potrhlé blondýně zná za odměnu místo, kde by mohl odlovit FTF svého kolegy bez luštění nebo počítání ( předpokládá se mysterka nebo multina ). 

 

PS: Právě jsem možná vytvořila lehkou mysterku pro zmijovkáře a pár dalších kačerů, kteří budou luštit, o kterého ownera a místo jde.


  • 1

#33 zmijovkar

zmijovkar

    zmijovkar

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 216 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2019 - 17:23

Zní to lákavě, ale já už tomu tolik nedávám...

 

Ale abych nebyl jen OT: vzpomněl jsem si, že jsem vlastně také našel čirou náhodou keš typu event.

Jdeme vandrem na Prachaticku s kamarádem (můj geoguru, ne mudla), je ošklivo, prší. Vidíme v dálce na louce pod lesem, dost daleko od silnice zaparkovanou řádku aut. Říkáme si, co je to za blázny - na myslivecká auta to nevypadá, na houbaře také ne. Tak jsem říkal, to můžou bejt leda kačeři. A taky že jo, brumlík tam dělal stromolezecký event.


Tento příspěvek byl upraven od zmijovkar: 09 leden 2019 - 17:26

  • 0

#34 Shashlick

Shashlick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 513 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2019 - 19:37

No jo, vlastně, také jsem nedávno náhodou odlovil jeden event. Byli jsme si s kolegy zahrát únikovku (elektroinstalace naštěstí byla v pořádku) a po ní jsme zašli do blízké hospody. Jak tak sedíme, zpozoroval jsem, že do salónku míří jeden povědomý kačer za druhým. Kouknu na net a hele, ono je tu právě další vydání Tour de Pub :)


  • 2

Jde se lovit!

Moje statistiky ZDE


#35 MiroslavRouta

MiroslavRouta

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 124 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2019 - 20:05

Já mám asi štěstí nebo nevím co, ale náhodných nálezů mám docela dost. Dobrá náhoda je, že svou první nalezenou mysterku jsem našel náhodou. Tady jsem o keši tak nějak věděl, ale zase to bylo úplně nečekaně FTFko, což je také poměrně netypické. Stejně tak najít několik let fungující tradičku neplánovaně a náhodou. To jsou asi ty nejzajímavější. Asi tři jsem našel při hledání místa pro svou keš (finálka 18 km dlouhého wiga na Slovensku potěšila!), pak ta klasika, podezřelé hromádky, objekty (jeden byl jako Paha - D2 mysterka, milionkrát otevřený listing a nic. Když jsem ji našel a doma to zase otevřel, najednou jsem to viděl)...


  • 0

#36 Loo36

Loo36

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 329 příspěvků(y)

Publikováno 09 leden 2019 - 21:35

Pár náhodných nálezů taky mám, ale nejvíc asi vzpomínám na jedno BF-ko v rámci Cihlo-beton-cachingu v zahraničí. Název Cihlo-beton-caching vznikl jako můj soukromý název akcí, při kterých jsem  v rámci zájezdů na starší (cihlo-) a moderní (beton) opevnění lovil i nějaké keše. Většinou to probíhalo tak, že celý zájezd zavítal do podzemí a po té bylo volno na prohlídku po povrchu.

Tehdy nastával čas na odlov keší, to jest tradiček ve velmi blízkém okolí. Tehdy jsem na místě odlovil velmi rychle místní tradičku a tak v klidu prohlížel okolní pevnostní objekty. Dorazil jsem k jedné protitankové stěně a koukám, že její střílna je nějaká podivná. Hmátnul jsem na to a kus střílny jsem držel ruce.  Z toho se následně vyklubala keš a k tomu ještě mysterka jedna z prvních mysterek odlovených v zahraničí.


  • 0

#37 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 851 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2019 - 0:58

Behem vyletu jsem si vsimnul jasne vyslapane, asi 3 metry dlouhe, odbocky v trave ke stromu. Deformace mi nedala. Byla tam keska v dutine. Nastesti i s nazvem, tak jsem tu mysterku mohl dohledat.
  • 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#38 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 260 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2019 - 6:08

Přespávali jsme v jednom městě v hotelu u jednoho parku. Samozřejmě jsem prolustroval a posbíral pár keší okolo, jen v parku nebyla vidět žádná.
Ale na procházku jsme si tam zašli, došli až na kopec a vylezli na balvan s nádherným výhledem na ...., pod náma už jen strž a žádná cesta dál. A jak tam stojím, říkám si, tohle je parádní místo, jak to, že tady není keš?
Pak sklopím pohled k nohám a koukám na cestičku vyšlapanou kolem balvanu na maličkou plošinku těsně nad strží. Sejdu pod šutr a co myslíte? Byla tam :D
Nejvíc mě ale potěšilo, když jsem si otevřel listing té keše. Listing snad na padesát stran, udělané a avizované tak, aby se tím musel člověk prokousat a přečíst to pozorně celé, ztratil jsem se hned na první stránce a nebýt té náhody, asi bych se do ní nikdy nepustil.
Ke způsobu odlovu jsem se v logu přiznal a dlouho čekal, jestli s tím nebude mít owner problém, ale prošlo mi to :D
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#39 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2019 - 13:20

Tak to ja našel, čistě náhodou, cache v Praze při CITU a ještě to bylo FTF.

 

Byl jsem na CITU v Prokopskem údolí s Brabencem a po nějaké chvíli jsem se po tom údolí pěkně rozprchli. My skončili u ohniště se střepy a tak jsem sbírali a sbírali.Brabenec se potřeboval trochu narovnat a tak vylezl na takovy pidikopeček, co byl opodál a rozlížel se. Já se ho zeptal "co tam vidí" a on řekl "ze tam je pekný rozhled". Tak jsem mu řekl, "at počká, že tam jdu taky". A tak jsem tam stáli dva a koukali se druhý pidikopecek se stomem a šutrem, no koukli jsme se na sebe a usoudili jsem že to je dobré místo pro cache a tak jsem se tam vydali, zvedli šutr a tam byla PETka se zprávou "Co takhle si zajít pro cache" + souřadnice. Zadal jsem to GPSky a bylo to 200m od nás. Ale náš třetí účastník nás zastavil, že tu jsou ještě střepy a že tam půjdem pak. Tak jsem sbírali a sbírali, ale přiblížila se 10-tá a já si všiml, že z údolí chvátá skupina FTFkarů k tomu stromu. Hned mně to docvaklo a tak jsem zavelel k ústupu, nahodili jsme pytle na záda a mazali jsem od toho stromu pryč, doběhli jsme k cache, zalogovali se, udělali tlustou čáru a za minutu tam byli FTFkaři, kteři nás pohledy vraždili :angry: . No musím říct, že ten pocit byl nepopsatelný a to jsme všichni tři byli BM a netuši jsme, že tu je nová cache :P . No život někdy tropí hlouposti.


  • 3

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

 

S úsměvem jde vše líp


#40 Hamaci

Hamaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 171 příspěvků(y)

Publikováno 10 leden 2019 - 13:23

Možná jich bylo víc, ale vzpomínám na tyto:
1. Po probuzení na hrázi krušnohorského rybníčku jsem si šel vyprázdnit měchýř, stoupnul jsem si pod smrk a koukal na jasný úkryt keše. Byla to finálka multiny.
Vizte log.
2. V hloubi lesů je ukrytá nádherná skalka. Dlouho jsem se chystal ukázat ji kačerům. Jednou mi vyzbyl čas tak jsem se tam vypravil najít vhodný úkryt, zaměřit ho atd. Vylezl jsem na skálu lehl na břicho a poslepu rukama ohledával skálu, jestli tam není nějaká škvíra. No a najednou jsem v ruce držel kešku. Ještě nebyla publikovaná. Tak jsem si rovnou zalogoval do čistého logbooku předpublikační FTF.
A log.


Tento příspěvek byl upraven od Hamaci: 10 leden 2019 - 15:30

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama