Přejít na obsah


Fotka

Vybavení a zkušenosti na trek


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
41 odpovědí na toto téma

#41 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2019 - 15:37

Delší dobu jsem se tu nevyskytla, ale jak vidím, hamaku z Decathlonu jste našli - právě v úterý jsem v obchodě byla pro něco jiného a v ČB je mají, ve dvou barvách.

Štěpáne, já ji mám jen na nouzové přespání v létě a navíc je mi většinou spíš horko, takže žádnou karimatku sebou nevozím. Na vyzkoušení jsem vybrala právě jen levnou, protože pár lidí tvrdilo, že v hamace spali jen jednou a víckrát ani za nic. Tebou vybraná s moskytiérou se mi líbí, pokud ji budete používat často, určitě je to dobrá volba.

Ostatní už tu bylo napsáno, rozhodně je třeba dostatečně vypnout a hlavu mít o něco výš. Osobně uvažuji časem vyměnit úvazy za něco plochého typu smyce. 

 

Až ti hamaka přijde a vyzkoušíš ji, určitě napiš své dojmy.


  • 0

#42 panMuf

panMuf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2019 - 16:46

moje zkušenost s hamakou: chce to delší, aby nemačkala nohy a hlavu, minimálně tak o metr. Určitě plnou, ta síť je za trest. Obyčejnou pěnovou karimatku dovnitř, trochu to rozloží váhu, hřeje zespoda a trochu chrání před větrem. Upínací špagáty vyměnit za popruh, měl jsem 6 repku a když jsem dolehl repka se přetavila a já spadl z blbých 30 cm na záda a naštípl si žebro. Doktorka se moc smála. Pokud je možné tak moskytiéru, ty žrací potvory jsou fakt hrozný. A kdyby pršelo, tak stačí plachta 3x4, koupil jsem jednu tuším v decatlonu, parádně odvádí vodu, je lehká a skladná. Nosím sebou malý polštářek, ale spíš na podložení kolen, jinak kolena se prolamují dovnitř a je to nepříjemné. Nalézání si člověk musí nacvičit, ale pak je to pohoda. Hamaka má oproti stanu jednu přednost a sice rychlost instalace při dešti. Natáhnete  plachtu a pak už v suchu pověsíte hamaku, vybalíte spacák atd, neřešíte klacky a kameny na zemi. Pod plachtou se dá vařit a vůbec spousta důležitých věcí. Jen to chce 2 stromy, ale ty většinou se dají bez problémů nalézt.

Jak někdo psal, i já vozím v autě pěnovku, hamaku, polštářek, deku. A když jedu na výlet a vím, že tam budu přes noc, tak i spacák.

Hamaka je dobrá věc, jen si na ní musí člověk zvyknout i psychicky, ve stanu má člověk větší pocit bezpečí.


  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama