Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

GC2DJHJ - listing bliká


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
25 odpovědí na toto téma

#1 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 018 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2019 - 10:55

Otevřel jsem si v a:Drake archivovanou keš GC2DJHJ a listing mi bliká a bliká, přitom nijak náročný není. Navíc se neustále stahují data (ty dva malé obrázky musejí být dávno stažené) a to i po zavření a:Drake. Pomůže od toho až sestřelení procesu.

 

Je to jen u mě nebo mi to někdo další potvrdí?


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#2 petegeo

petegeo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 002 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2019 - 11:10

Otevřel jsem si v a:Drake archivovanou keš GC2DJHJ a listing mi bliká a bliká, přitom nijak náročný není. Navíc se neustále stahují data (ty dva malé obrázky musejí být dávno stažené) a to i po zavření a:Drake. Pomůže od toho až sestřelení procesu.

 

Je to jen u mě nebo mi to někdo další potvrdí?

Ty dva malé obrázky mají odkaz na neexistující stánku... Proto se to asi snaží pořád načítat....


  • 0

#3 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 745 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2019 - 11:20

Je to tak. A můžou za to ty dva odkazy na neexistující stránku s obrázky.

 

Rozhodně by se s tím měl a:Drake popasovat lépe, tyto situace mohou nastat i u nearchivovaných keší.


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#4 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 598 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2019 - 13:34

Mě se to stalo u nezaarchivované kešky a už jsem tady na to upozorňoval.


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#5 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 212 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2019 - 14:26

Že je někde neplatný odkaz je podle mě tak častý jev, že by měl být ošetřen. Stránka na webu jen okamžitě ukáže ikonku neexistujícího obrázku. Logický by byl nějaký timeout. Sice by to způsobilo chybějící obrázky v místech slabého signálu, ale s tím se asi i počítá. A pochybuju, že tam něco takového není. Spíš se mi zdá, že to nefunguje jak má. Já sám jsem to zatím nepozoroval. Ale je spousta stránkek, které měly obrázky externě na imageshacku, nebo na IC.cz, ty se jeví jako neplatné.


  • 0

#6 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2019 - 15:02

Otevřel jsem si v a:Drake archivovanou keš GC2DJHJ a listing mi bliká a bliká, přitom nijak náročný není. Navíc se neustále stahují data (ty dva malé obrázky musejí být dávno stažené) a to i po zavření a:Drake. Pomůže od toho až sestřelení procesu.

 

Je to jen u mě nebo mi to někdo další potvrdí?

Zajímavé, u mne to je též, ale normálně jedu off-line tak to nepozoruji. Zkusil jsem vypnout připojeni na net a zapnout a už to nebliká, ale když se přepne někam jinam a vrátí se na listing, tak to zas bliká.

Když uzavřu a:Drake, tak nejsem schopen schopen rozbalit tu horní stavovou řádku, prostě bliká. Tak pomůže jen to, na co je člověk zvyklý u Windows, zrestartovat Android. No něco se tam zakousne a drží a drží.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#7 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 745 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2019 - 15:13

Tak pomůže jen to, na co je člověk zvyklý u Windows, zrestartovat Android.

 

Není nutno restartovat. Stačí vynutit ukončení a:Drake.

 

Zobrazit seznam běžících aplikací > Dlouhý stisk na aplikaci a:Drake, až se zobrazí detail spuštěné aplikace (asi se bude lišit podle verze Androidu a možná i podle typu telefonu) > Zvolit „Vynutit ukončení“.


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#8 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 139 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2019 - 18:33

Je tam prostě chyba v detekci nedostupných obrázků, tak to blbne. Podívám se na to, dočasně pomůže stahování obrázků v nastavení zakázat.


  • 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#9 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 018 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2020 - 17:20

Přetrvává tato chyba ještě v a:Drake? Mám teď dočasně náhradní Xiaomi Mi A3 (telefon s čistým androidem) verze 9 a mám u něj pocit, že každý druhý listing bliká. Udělal jsem screen capture pro keš Ocni klinika a takto se to projevuje:

 

https://photos.app.g...rRFsyVSaftoW9AA

 

V listingu na webu obrázky jsou, ale a:Drake je nezobrazí ani v záložce Listing, ani v Galerii. V blikajicím listingu se není možné pohybovat.

 

Souvislost s imgproxy, kterou GS nedávno zavedl?

 

Možná jsem si toho u CAT S61 s androidem 8, který je momentálně na reklamaci, pouze nevšiml (poslední dobou jsem kvůli nemocenské moc nekešoval) a projevilo by se to tam stejně.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 05 únor 2020 - 17:31

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#10 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2020 - 21:34

To blikání tam stále je. Ale už jsem se naučil, že to je stahováním obrázků a tak hned vypnu internet a je vše zas OK a nic nebliká. Když jedu na a:Drake tak jsem offline neb jak databazi tak i mapu mám v mobilu, tak je internet k ničemu. Internet zapínám jen v případě, že nemohu nalézt a potřebuji si přečíst posledni logy, zda na cache nenastaly nějaké změny.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 005 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2020 - 23:41

imgproxy se tohoto vubec netyka!

V listingu je odkaz presne ve forme, v jakem jej zadal autor. Takze kdyz si kes stahnes pres GPX nebo pres API, je porad stejny jako driv. Tedy i v databazi GG. To jen kdyz si listing zobrazis pres geocachingovy web, tak ty odkazy vygeneruji pres imgproxy.

 

Ergo, v aplikacich mimo web funguji ty obrazky porad jako driv.

 

V Adrake listing blikne vzdycky, kdyz se nacte obrazek. A kdyz se to nepovede, tak to (nevim proc) zkousi porad znova a znova. A tady se mu zjevne na tom obrazku neco nelibi...


  • 0

#12 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 139 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2020 - 22:01

Mně se obrázky stáhnou a blikne to jen jednou. Obrázky vidím v listingu i v galerii. Loni jsem dělal kontrolu, aby nestažitelné obrázky znova nezkoušel, teď se mi nechce hledat, kdy přesně. Leda by to byla nějaká novinka v Android 9.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#13 pepi123

pepi123

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2020 - 22:49

Android 9 defaultně nepovoluje připojení na http, je to nutné explicitně v aplikaci povolit (v manifestu).


Tento příspěvek byl upraven od pepi123: 06 únor 2020 - 22:49

  • 0

#14 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 018 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2020 - 0:18

Aha, to je, jak se zdá, na developera - šlo by to, Luďku?


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#15 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 804 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2020 - 18:15

S tímto problémem se také potýkám, co jsem si pořídil nový telefon. Android 10 to oproti devítce (aspoň mi to tak přijde) trochu omezil a už to tolik neposkakuje, ale přesto to u spousty keší zcela znefunkční a:Drake a musím vypínat internet. Co jsem hledal, tak oprava by měla být jednoduchá:

https://forums.xamar...url-android-9-0

https://stackoverflo...c-not-permitted


  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#16 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 018 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2020 - 21:27

Další blikající, mám pocit, že na ně narážím čím dál častěji:

 

https://www.geocachi...Q_okolo-kohutky

https://www.geocachi...K_okolo-portasa

https://www.geocachi...C76WJB_hranicna

 

Nepotřebuju nové věci v aDrake, ale mohl bys, Luďku, aspoň umravnit to blikání? Kdyby se jen nezobrazil obrázek, to bych si pískal, alek kvůli tomu blikání nejde scrolovat v listingu, což je u multin potřebné.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#17 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 730 příspěvků(y)

Publikováno 06 červen 2020 - 6:30

Tak si vypni připojení na internet a hned to přestane blikat, navíc budeš mít přenější zaměření neb ten aktivní internet trochu rozhazuje GPS přijem, někdy i o metry.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#18 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 947 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2020 - 12:17

? Aktivní internet rozhazuje GPS ? To mě nenapadlo, díky za upozornění.
  • 0

#19 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 257 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2020 - 12:19

to se mi nezdá, vypadá to na pověru...nějaké důkazy?


  • 1

#20 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 018 příspěvků(y)

Publikováno 07 červen 2020 - 15:37

Solim: potvrzuju, jakmile telefon ztratí datové připojení, a:Drake ustává ve frenetických pokusech natahovat problémové obrázky. Aspoň že tak. Díky za radu. Nicméně ignorance autora mrzí.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 07 červen 2020 - 15:38

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama