Přejít na obsah


Fotka

Problém se zobrazením polohy v aplikaci WhereYouGo


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
11 odpovědí na toto téma

#1 Vencju

Vencju

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2019 - 20:09

Ahoj,

 

 

když spustím WhereYouGo, načte se mi normálně mapa. Problém je v tom, že se neukazuje moje pozice na mapě a nemohu tím pádem ani vstupovat do zón a hledat wigo keše. Několik wig mám už na tomto mobilu bez problému odlovených, problém nejspíš způsobila nějaká z posledních aktualizací WhereYouGo. Pokud v menu aplikace kliknu na "Poloha", nenajde mi to žádný satelit. Polohu v mobilu mám zapnutou, polohu pro aplikaci WhereYouGo mám povolenou a polohu pod ikonkou "Poloha" mám taky zapnutou. Nevíte, kde může být problém?

 

Přikládám screeny mapy bez šipky a tlačítka "poloha".

 

Díky

Vencju

Přiložené miniatury

  • Screenshot_20190125-200550.png
  • Screenshot_20190125-200640.png

  • 0

#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 548 příspěvků(y)

Publikováno 25 leden 2019 - 20:43

Kdyz nemas chycenou GPS (viz 1. obrazek), tezko muze ukazovat tvoji polohu. Ostatni aplikace pracujici s GPS se chytaji? Fix muze trvat i docela dlouho, zkus treba aplikaci GPS Test a v ni aktualizovat AGPS.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 Vencju

Vencju

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2019 - 9:17

Všechny ostatní aplikace (včetně c:geo) pracují bez problému. AGPS jsem zkoušel aktualizovat, ale nepomohlo to. V té aplikaci GPS Test se mi rovněž žádné satelity neukazují.

 

http://prntscr.com/mcdu0l


  • 0

#4 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 943 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2019 - 10:22

Máš v Nastavení zaškrtnuto "Povolit GPS" ?


  • 0

#5 Vencju

Vencju

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2019 - 10:49

Zaškrtnuto mám. 


  • 0

#6 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 464 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2019 - 11:01

Tak ještě v nastavení mobilu: Aplikace/Oprávnění aplikací/Poloha a musíš mít zaškrtnuto u aplikace povolení
  • 0

#7 Vencju

Vencju

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2019 - 12:16

Všechno tohle mám povolené, dřív mi aplikace normálně fungovala. Nevím, jestli to způsobila aktualizace aplikace nebo telefonu nebo to způsobuje nějaký problém s příjmem GPS signálu.


  • 0

#8 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 826 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2019 - 13:51

Jestli je problém s GPS v přístroji, tak bys musel mít problém i s určením polohy v jiných aplikacích (mapy.cz, GPS status...).
Zkus ten GPS status.
  • 0

#9 Vencju

Vencju

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 příspěvků(y)

Publikováno 26 leden 2019 - 17:36

V jiných aplikacích problém nebyl. Teď už není problém ani v aplikaci WhereYouGo, samo se to nakonec nějak opravilo, kdo ví jak :-). I tak díky z pomoc! :-)


  • 0

#10 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 160 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2019 - 7:46

Já mám zkušenost, že GPS mi občas hlásí polohu naprosto mimo, srovná se to třeba až za 10 minut. Když to funguje, je přesnost srovnatelná s Garminem, ale jinak i i desítky metrů nebo i kilometry vedle. Evidentně si to pamatuje nějakou minulou polohu a tu to ukazuje, když nechytá satelity. Ale GPStest i jiné aplikace ukazují, že satelity už jsou chycené. GPS zapínám jen na nutnou dobu, žere mi to baterku, ale jediným řešením je ji nevypínat, když chci jít přesně. A to v Adrake i wheryougo, i v Seznamáckých mapách, i googlemapách. Uvítal bych, kdyby to prostě psalo, že čeká na pořádný signál, ale ono si to z počátku polohu vymyslí. Ne pokaždé, ale vždycky v nejnevhodnější dobu. Android5.1. Jestli tohle není podobné, že to sedí někde na severním pólu a čeká to na zpřesnění. Ale asi ne, to mi psalo, že vzdálenost do zóny je 5600km.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 28 leden 2019 - 7:48

  • 0

#11 turist

turist

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2019 - 18:25

Mám přesně to samé, už dlouho mi navigace takhle stávkuje a je to k vzteku. Ale můj geokolega říká, že to je mým telefonem, on nemá takový problém. Mám si kvůli navigaci po 3 letech kupovat zase nový? Nemůžu zaměřit keš, ani hledat v terénu.Když jsem doma na wifi, navigace mi poskakuje z předchozích míst až se ustálí na domov. Venku často ani nenaskočí, nebo docela jinam. Jde o to, kdo z koho  :( ale dřív mi šla navigace bez problémů. Asi něco změnili.


Tento příspěvek byl upraven od turist: 01 březen 2019 - 19:38

  • 0

#12 velkyBobik

velkyBobik

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2019 - 19:35

Co to je za telefon? Přesněji řečeno co to má za procesor? Matně si vzpomínám, že u levnějších telefonů byl ještě před pár lety problém s GPS na procesorech MediaTek. 


  • 0

VelkyBobik.png

 




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama