Přejít na obsah


Fotka

Stator 1.7.1


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
261 odpovědí na toto téma

#1 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 862 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 10:24

Tak konecne jsem se dostal k publikaci nove verze. Zmen je opravdu hodne, jsou vynuceny zejmena restrikcemi zavedenymi u googlu a na geocaching.com.

 

Hlavni zmenou je zruseni moznosti ukladat statistiku na server geocaching.com, protoze tam diky omezenim presatala byt funkcni. Zasluhou Pepy vsak muzeme mit statistiky ulozene na tomto serveru a sem je take umi Stator sam poslat, pokud mu reknete, ze to chcete. Nemusite mit vlastni server. Pochopitelne moznost vlastniho serveru zustava zachovana, navic Stator vytvorenou statistiku muze pres FTP na server odeslat.

 

S tim souvisi i moznost vytvorit odkaz na statistiku tak, aby jej bylo mozne vlozit do profilu na geocaching.com.

 

No a pak je tam spousta zmen, ktere nejsou navenek nijak moc videt...

 

Uzijte si to.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#2 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 11:34

Opet se hluboce sklanim pred tvurci teto statistiky: moc a moc prace, a dobre prace. Moc dekuju!

 

Neco mi asi prece jen unika: Ted uz tedy neni mozne VUBEC vygenerovat statistiku na muj profil na GS? Ani s temi jejich novymi omezenimi? Ja bych uvital dat na muj GS profile jednoduchy odkaz, ale porad prece jen vic nez jen ten standardni banner vedouci na geocaching.cz. A v nem by to ukazovalo na detaily na geocaching.cz (vcetne pouziti tehoz banneru, aby se propagoval Stator a GeoGet - to je naprosto zaslouzena reklama). Zbyva mi tedy updatovat GS profile jen rucne pomoci Copy-and-Paste, je to tak?


  • 0

#3 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 862 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 11:49

Primarne neni vygenerovana statistika urcena pro profil na gc.com, protoze tam mj. neni mozne zobrazovat a skryvat jeji casti, nefunguje prepinani map, ...

 

Pochopitelne, muzes si vytvorit statistiku tak jako dosud (prazdne soubory Start.html a End.html, ale o ty se musis postarat sam, protoze implicitne se pouziji neprazdne!), statistiku si ulozis a sam rucne prekopirujes, Stator ti v tom nijak uz nepomuze.

 

Stator nyni umoznuje vytvorit odkaz na statistiku a pomuze s jeho vlozenim do profilu na gc.com tak, jak pomahal se zkopirovanim cele statistiky. Pokud tam chces mit vic, nic ti nebrani udelat si treba dva profily pro statistiku - jeden profil vytvori primitivni cast jen pro gc.com a druhy celou statistiku treba pro gc.cz.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 06 únor 2019 - 11:50

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#4 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 12:03

Stator nyni umoznuje vytvorit odkaz na statistiku a pomuze s jeho vlozenim do profilu na gc.com tak, jak pomahal se zkopirovanim cele statistiky. Pokud tam chces mit vic, nic ti nebrani udelat si treba dva profily pro statistiku - jeden profil vytvori primitivni cast jen pro gc.com a druhy celou statistiku treba pro gc.cz.

Ano, chapu. Presto si myslim, ze je skoda, ze v nastaveni v odseku "Target statistics location" neni moznost "Profile GS", ktera by pomohla, jako dosud, s copy-and-paste vytvoreneho HTML souboru. Presne jak rikas, mam dva profily, jeden generuje plnohodnotnou statistiku se vsemi javaskripty na geocaching.cz (vcera jeste na sweb.cz) a druhy, ktery udela jen odznacky (jen s nekolika nefungujicimi javaskripty, ale to nijak nevadi), ktere chci mit na mem profilu GS. Tento zpusob muze vyhovovat vice lidem, myslim, takze by stalo za uvahu tam tuto moznost zase mit. Ale chapu, ze uz takhle mate prace se statorem nad hlavu.

 

A drobnost: neslo by ten banner odkazujici na geocaching.cz mit take v anglictine (pro ty, ktere generuji vsechno v anglictine)?


  • 0

#5 ja05

ja05

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 12:31

předně díky moc za úpravu Statoru

nicméně narazil jsem na chybku při generování statistiky, konkrétně odznáčků

posílám printscreen

 

mohu Tě poprosit o radu??

díky moc

Přiložený soubor (y)

  • Přiložený soubor  Badges.bmp   122,58K   105 Počet stažení

  • 0

#6 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 862 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 12:38

To bude na Draka - tedy ne, ze by to bylo na draka, ale bude lepe, kdyz se k tomu vyjadri DrakMrak ;-)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#7 ja05

ja05

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 12:39

To bude na Draka - tedy ne, ze by to bylo na draka, ale bude lepe, kdyz se k tomu vyjadri DrakMrak ;-)

:-)))

počkáme co na to Drak

jen doplním, že před aktualizací Statoru vše chodilo, statistika se vygenerovala

díky


  • 0

#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 862 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 12:45

Ano, chapu. Presto si myslim, ze je skoda, ze v nastaveni v odseku "Target statistics location" neni moznost "Profile GS", ktera by pomohla, jako dosud, s copy-and-paste vytvoreneho HTML souboru. Presne jak rikas, mam dva profily, jeden generuje plnohodnotnou statistiku se vsemi javaskripty na geocaching.cz (vcera jeste na sweb.cz) a druhy, ktery udela jen odznacky (jen s nekolika nefungujicimi javaskripty, ale to nijak nevadi), ktere chci mit na mem profilu GS. Tento zpusob muze vyhovovat vice lidem, myslim, takze by stalo za uvahu tam tuto moznost zase mit. Ale chapu, ze uz takhle mate prace se statorem nad hlavu.

 

A drobnost: neslo by ten banner odkazujici na geocaching.cz mit take v anglictine (pro ty, ktere generuji vsechno v anglictine)?

 

Banner v anglictine asi nebude nic sloziteho, to prehraju na Erika, ja to pak jen nejak implementuju.

 

Co se tyka statistiky na gc.com, tak mam-li byt uprimny, prestava mne (vlastne nas, autory) bavit porad upravovat neco, co GS zmasti. Jsem rad, ze jsme se odhodlali udelat tento zasadni krok a vracet se zpet se mi nijak moc nechce. Ono to take trochu souvisi s budoucnosti. Pripravuji Stator na CSS, takze se vyrazne zkrati a zprehledni vysledne HTML. Ale gc.com pak tuto statistiku spravne zobrazit nedokaze, protoze CSS proste nepodporuje. Udrzovat verzi pro gc.com a s CSS fakt dost dobre nejde.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 862 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 12:46

:-)))

počkáme co na to Drak

jen doplním, že před aktualizací Statoru vše chodilo, statistika se vygenerovala

díky

 

V Badge jsou udelane nejake zmeny a urcite to bude i datove zavisle. Dockej Draka jako husa klasu ;)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#10 ja05

ja05

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 13:29

V Badge jsou udelane nejake zmeny a urcite to bude i datove zavisle. Dockej Draka jako husa klasu ;)

zatím bojuju s tím dostat statistiku sem na Gc.cz....

Na Gc.com se mi obrázek dostat podařilo, ale na tom jsem zatím skončil...a myslím si, že mám vše nastaveno jak má být :-(

každopádně Draka dočkám, zatím mám co zkoušet


  • 0

#11 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 862 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 13:36

Co se nedari, co neni jasne? Koukal jsi na navod?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#12 ja05

ja05

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 15:18

Co se nedari, co neni jasne? Koukal jsi na navod?

na navod jsem koukal od začátku, ale už se podařilo...

mezera na konci hesla na gc.cz navíc

takže teď už budu vyčkávat Draka

díky moc


  • 0

#13 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 862 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 15:49

Tak to je ten nejlepsi pripad - pro mne :-) Nemusim nic delat.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#14 DAplusRA

DAplusRA

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 16:11

Měl bych dotaz jak má být nastaven stator pro ftp server ? Cílová URL pro ftp mám - http://jmeno.sweb.cz  a url pro browser -http://jmeno.sweb.cz/Statistics.html. To je asi špatně, že?


  • 0

#15 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 16:16

Se vomlouvam, nestihnul jsem ty parametry zapsat do dokumentace. Někde to mám od Gorda v mejlu. Každopádně z hlavy musí být URL pro FTP server s příslušným protokolem, tedy ftp://jmeno.sweb.cz (atd. s cestou uložení).
  • 0

#16 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 862 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 16:21

Rozhodne musi byt protokol FTP, tedy ftp://... Ten zbytek zalez na tom, jak ma poskytovatel dostune tve ardesare pres FTP protokol. U Endory, kterou pouzivam ja, to rozhodne neni stejne jako URL pro zobrazeni souboru.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#17 DAplusRA

DAplusRA

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 99 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 16:40

Na url ftp mám ftp://jméno.sweb.cz na url browsweru http://jmeno.sweb.cz/Statistics.html. Když dám jednorázové odeslání html, tak to hlásí chybu. No nic, tak to budu zase dávat na web ručně.


  • 0

#18 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 410 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 17:13

dík za nový stator

aj u mňa problém s FTP

17:07:47.862  ERR: FTP error: sServer: ftp.geocaching-sk.sk
Více informací najdete v souboru C:\GeoGet\data\script\Stator\Profiles\Balin50\Stator.log
 
17:07:47.836  End of file: C:\GeoGet\data\script\Stator\Common\End.html
17:07:47.861  Odeslani, iTarget=1, sOutputFile=C:\GeoGet\data\script\Stator\Profiles\Balin50\balin50.html
17:07:47.861  Odesilam na FTP soubor: C:\GeoGet\data\script\Stator\Profiles\Balin50\balin50.html
17:07:47.862  ERR: FTP error: sServer: ftp.geocaching-sk.sk
sPort: 21
sFile: 
sUser: *********
sPwd: **********
sLocalFile: C:\GeoGet\data\script\Stator\Profiles\Balin50\balin50.html
17:07:48.261  Stop
 
podľa mňa mám dobre vyplnené pripojenie na FTP
 

  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#19 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 17:39

Na url ftp mám ftp://jméno.sweb.cz na url browsweru http://jmeno.sweb.cz/Statistics.html. Když dám jednorázové odeslání html, tak to hlásí chybu. No nic, tak to budu zase dávat na web ručně.

 

Asi tam musí být ftp.sweb.cz/index.html

Ve statoru se dá jméno výstupního souboru nastavit. S index.html mi to fungovalo.

 

Edit: obrázek nastavení, které mi funguje.

 

2dOz.png


Tento příspěvek byl upraven od Kohout team: 06 únor 2019 - 18:10

  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#20 pepi123

pepi123

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 06 únor 2019 - 19:04

Ahoj, generování statistiky s novou verzí statoru mi nejde vůbec spustit. Píše to následující:

DailyFindsHistogram.Stator.pas(59:10): Invalid number of parameters

Volá se tam IntToStr bez parametru. Díky za opravu.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama