Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Vlastní mapičky


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
17 odpovědí na toto téma

#1 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2019 - 12:38

Na geocaching.cz je sekce, kde si můžu nahrát výstup z PQ a zobrazit si mapy svých nálezů. Pomocí jakého nástroje jsou ty mapy generované? Chtěl bych si vygenerovat nějaké vlastní mapy v podobném stylu.


  • 0

#2 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2019 - 13:30

Pokud chceš jiné mapy, použij rovnou Geoget a jeho modul Stator. Tam můžeš mít i jiné podklady (Google) a jiné výřezy, i když na zobrazování puntíků se asi používá vrstva generovaná tady na serveru z nahraných nálezů. Geoget umí i nálezy nahrávat sem na server, takže ani to PQ není nutné. Chápu, pokud chceš jen generovat mapičky, je Geoget zbytečně robusní řešení. Ale on toho umí spoustu.

Jinak, je tu odkaz na GGstat, což je program na konci své životnosti (používaný taky v geogetu na generování satistik, Stator je jeho nástupce), po změnách na Googlu už ho asi nikdo upravovat nebude a ty změny budou do měsíce. Ale tu generované obrázky se dají používat bez ohledu na něj.


  • 0

#3 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2019 - 14:29

Aha, díky. Nevím proč jsem si myslel, že Geoget je mobilní aplikace nahrazující tu standardní od GS.


  • 0

#4 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2019 - 16:53

Geoget je desktopový program. Mobilní aplikace, která dovede používat jeho databázi je A:drake. Snad to umí i Locus.


  • 0

#5 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2019 - 18:48

Ano, Locus to umí dobře přes doplnek Geoget databáze pro Locus.
  • 0

#6 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 759 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2019 - 20:36

Locus opravdu umi pomoci doplnku pro praci s geogeti databazi vygenerovat mapy pres mapgen a gc.cz?  :o  To asi bude nejake nedorozumeni, ne?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#7 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 843 příspěvků(y)

Publikováno 26 únor 2019 - 22:27

Aha, to je moje reakce na mpika, ale nikoliv na úvodní požadavek. Pardon.
  • 0

#8 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2019 - 7:49

Já reagoval na předchozí příspěvek tazatele, protože evidentně nevěděl, k čemu ty mapičky slouží. Ale on je nemusí používat jen geoget. Když si tady z gc.cz zkopíruju adresu nějakého toho obrázku s mapou, mohu ho použít kdekoli. Jen musím nějak dostat sem na web seznam vlastních nálezů. GG to zajistí sám pomocí pluginu, nebo se to dá nahrát rovnou tady, jen musím mít seznam vlastních nálezů (PQ).

A tazateli doporučuju, ať se podívá SEM a bude hned vědět, co Stator umí.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 27 únor 2019 - 7:52

  • 0

#9 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2019 - 10:58

Ale on je nemusí používat jen geoget. Když si tady z gc.cz zkopíruju adresu nějakého toho obrázku s mapou, mohu ho použít kdekoli.


To já samozřejmě vím (a na své stránce to nalinkované mám), ale chtěl jsem si udělat mapy dle vlastního gusta.
 

A tazateli doporučuju, ať se podívá SEM a bude hned vědět, co Stator umí.


Jo, to vypadá dobře.


  • 0

#10 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2019 - 12:07

Ale tyhle mapy jsou pravděpodobně skládané z vrstev nad sebou. Moc jsem to nezkoumal, možná to jde i jinak, ale když byly problémy s Googlem, zobrazovaly se jen puntíky a ne podkladové mapy od Googlu. Nevím jestli se tak už generovaly, nebo se obrázky jen skládaly přes sebe (kvůli licenčním podmínkám Googlu, aby se mapové podklady daly kešovat a nemusely se pokaždé stahovat znovu). Můžu se podívat do zdrojáků stránek, kde je to použito, ale mě osobně zajímá výsledek, že to jde. Nepoužívám to jinde, než ve vlastních statistikách, a to udělá Stator sám. Ten problém - omezený počet podkladů přímo zde - je tam už vyřešen, je možno použít i jiné podklady a vlastní výřez. Nemám tu teď Geoget, abych se podíval na nastavení Statoru.

Doplňuji: je to tak, alespoň tak jak to mám já teď, generuje se obrázek podkladu a druhý průhledný obrázek s puntíly a skládají se na sebe.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 27 únor 2019 - 13:45

  • 0

#11 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 321 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2019 - 15:46

Ano, generátor má více režimů, ale standardní modul Statoru dělá jeden podklad od Google a přes to jednu nebo více překryvných vrstev s puntíky. Upřímně, pokud to chceš použít někam jinam, nejjednodušší cesta je vzít Stator, do obsahu dát jen tento jeden modul (MapPinboard), nastavit mu parametry a vygenerovat mapu. Z výsledkného souboru statistiky pak použít vygenerovaný kód. Sám bych to nedělal jinak... :)


  • 0

#12 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2019 - 20:07

Hm, tak jsem si na to sednul, nainstaloval GeoGet... ale nedaří se přihlášení na GC přes API. Je to nějaký známý problém?


  • 0

#13 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2019 - 21:07

Zkus zatržítko Alternativní přihlášení pomocí prohlížeče. Já to tak mám a přihlašuju se bez problémů. Přihlášení (autentifikaci) to chce cca jednou za pár měsíců.

Na rozdíl třeba od Projectu-GC, který chce autentifikaci po několika dnech, nevím proč. A:drake taky jednou za čas. Všechny tyto programy používají liveAPI.

A po přihlášení dej z menu Stáhnout vlastní nálezy a budeš mít vše, co potřebuješ na mapy. Tedy pokud jsi PM. Pokud nejsi, stáhne se ti jen základní info (bez listingů), ale na statistiky a mapy to stačí. Nebo můžeš importovat PQ, pokud ho máš.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 27 únor 2019 - 21:14

  • 0

#14 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2019 - 21:34

Jo, "Alternativní přihlášení.." zafungovalo. Dal jsem Importovat -> Vlastní nálezy. Něco to chvíli dělalo, ale databáze je nadále prázdná. PM jsem, BTW. PQ samozřejmě importovat můžu, ale přímý import z GC by byl pohodlnější.


  • 0

#15 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 321 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2019 - 22:05

Něco to "chvíli něco dělalo" a pak nevyběhlo žádné okno s počtem přidaných keši? To že pak před sebou v seznamu nic nevidíš je vlastnost GG. Protože před sebou nemáš databázi, ale seznam vybraných keší, se kterými chceš něco dělat. GG pracuje trochu jinak, než běžné databázové programy.
  • 0

#16 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2019 - 22:11

Něco to "chvíli něco dělalo" a pak nevyběhlo žádné okno s počtem přidaných keši? To že pak před sebou v seznamu nic nevidíš je vlastnost GG. Protože před sebou nemáš databázi, ale seznam vybraných keší, se kterými chceš něco dělat. GG pracuje trochu jinak, než běžné databázové programy.

 

Vyběhlo okno se sumarizací:

 

https://imgur.com/a/MwUveR5


  • 0

#17 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 421 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2019 - 22:39

Stáhlo to tvoje logy. Kese to nestahovalo, protože už je v databázi máš. Stáhl sis je asi předchozími pokusy, soudě dle úbytku na tvem denním limitu. Takže děláš víc, než nám říkáš...

Ale v debatě by bylo lepší pokračovat v Geogetim fóru, tady jsme poněkud mimo téma.
  • 0

#18 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2019 - 9:08

Ještě se koukám, snažíš se dělat si nějaké vlastní statistiky. Na své stránce, s odkazem ze svého profilu. To je teď jediný vhodný způsob, po změnách na GS. Ale pokoušíš se o něco, co je ve Statoru už hotové. S odesláním na vlastní stránky, nebo přímo na stránky hostované zde na fóru. Pro mapy a teď i pro hostování stránek potřebuje Geoget i přihlašovací údaje sem na fórum.

A stáhnul sis 118 holých keší, tj. bez listingů a dalších informací. Tj. vlastní nálezy a něco několikrát. To info okno ukazuje, že v tomto kroku jsi nestáhnul nic, protože už jsi to tam měl. Pokud si dáš zobrazit podle filtru, uvidíš je, filtr pokud možno na všechno (All). Filtrů si můžeš udělat spoustu, třeba na nenalezené, v okruhu10km, obtížnost T5, podél nějaké trasy, apod. S Geogetem se pracuje trochu jinak, než je zvykem, ale je to na zvyku. Ale debata se stočila opravdu od mapiček obecně ke geogetu, tak by bylo vhodné pokračovat v jiné sekci, nebo SZ.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama