Přejít na obsah


Fotka

Ikonka bodu


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
13 odpovědí na toto téma

#1 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2019 - 10:43

neviem či to patrí sem. mám zoznam nabíjacích staníc pre e-biky. keď vyexportujem ako GPX pre garmin dá sa určiť aká ikonka sa bude zozbrazovať? Poprípade ako to riešiť?


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2019 - 10:51

Myslim, ze toto je pripad pro POI. A tam muzes ikonu urcit.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 450 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2019 - 11:37

K tomu je opravdu urcene POI. Ale pokud trvas na GPX, je potreba upravit GPX export tak, aby to vyexportovat vcetne Garmin GPX extension (tedy pridanymi nestandardnimi vecmi pro Garmin). Tam se da urcit ikonka z predpripravene sady Garminich ikonek.


  • 0

#4 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2019 - 9:37

netrvám, mám zoznam vo formáte GPX. S POI som ešte nerobil ak nepočítam stiahnuté z poi.cz a nahrané do garmina. To sú ale vygenerované priamo pre garmin aj s ikonkou.

Daný zoznam som vyexportoval ako POI simple GPX a následne cez POIloader nahral.

Zvláštne je, že garmin ukazuje len pár bodov a najbližší je v antverpách čo je cez 900km, pritom v bratislave ich je cca 10 a v celom zozname cez 12000. 

Ten istý výsledok aj keď som pre POIloader použil pôvodný súbor. čo s tým. Doma tie stanice poznám ale v zahraničí nie


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#5 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 424 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2019 - 9:54

A jsou ty Bratislavské v tom GPX? GPX lze vizualizovat snadno, stačí ho přetáhnout myší do okna mapy.cz.

Práci s POIloadrem a př. jinými programy (GPIgen) asi poradí jiní. Ale pokud chceš ikonku, musíš ji mít, jmenovat se musí stejně jako to gpx a musí být ve stejné složce. Možná to jde i jinak, ale takto se to použije automaticky.


  • 0

#6 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2019 - 11:02

ale ano je to tam a pozrel som na mape. Dokonca som zistil, že aj ikona tam je a pôvodne sa to volalo ETankstelle

pozri www.geocaching-sk.sk/ETankstelle.zip

možno tyo je pripravené do garmina ako GPX, neviem bo to prezentujú pre mapy.cz


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#7 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 424 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2019 - 12:12

Já tam vidím jen dvě u Bratislavy, mezi Petržalkou a Rusovci a na Dúbravce. Další až v Rakousku.

Vidím, že to GPX je z geogetu, tj. už to asi není originál. Ikonku tam (očima z textového výpisu) nevidím.

Nejjednodušší je to nahrát do Garmina. Jenomže protože to asi nemá atributy keší, nemusí se to zobrazit, já takto měl taky problémy s vlastními body. Ale přes POI by to mohlo jít.


  • 0

#8 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2019 - 12:51

je ich tam viac ale priznávam že aj mimo BA

https://ctrlv.sk/GpSq

 

Monterra to zobrazuje takto

https://ctrlv.sk/1dro

takú ikonku nemám ani v PC ani v Monterre

 

pôvodné už asi nemám lebo som to nahral do GG


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#9 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2019 - 13:53

Doporucuju exportovat z GG pomoci poigarmin a pak do adresares prislusnym gpx vlozit stejne pojmenovany bmp soubor s ikonkou. Na cely adresar pouzit progro gpigen a vysledek ulozit do GPS. Tento postup pouzivam mnoho let a nemam s nim problemy. (Generuji tak vsechny body, ktere mam v databazi GG, a to nejen kese, ale treba i zastavky MHD.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#10 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2019 - 14:52

dik

toto už funguje 

POI simple GPX musím odinštalovať nech ma nemýli


  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#11 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 424 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2019 - 15:10

Někdo má dnes problém spustit GPIgen s parametry, už jsme moc zvyklí na okénka. V dávce Combine se to nastaví jednou napořád, ale není pro mě jako DOSáka problém spustit to ručně. Ale originál od Garminu POIloader snad pořád funguje, vím, že jsem s ním měl nějaké problémy.


  • 0

#12 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2019 - 20:42

POI Loader ma problemy s kdecim (ruznymi znaky), spatne pouziva neASCII znaky a jejich kodovani podle pouzivane kodove stranky a hlavne kdyz je podle nej neco spatne, tak se zhrouti, aniz by napsal co a kde je chybe. Najit pak problem je dost pracna zalezitost - pokud se to vubec povede. Casto jsem narazil na to, ze to treba zavisi na tom, kde dana kes v souboru je.

 

S gpigen jsem zatim narazil na jediny problem - pokud je mmnoho kesi a malo pameti v pocitaci, zhavaruje pri optimalizaci (tu POI Loader tusim vubec nedela). Jinak je mnohem rychlejsi, spolehlivejsi a mensi nez POI Loader, nema problemy s ikonama, spravne koduje cestinu a nenarazil jsem na data, ktera by jej rozhodila. A v neposledni rade autor muze reagovat na hlasene problemy.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 11 březen 2019 - 20:43

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#13 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 424 příspěvků(y)

Publikováno 11 březen 2019 - 21:40

V pořádku, myslím že spustit program s parametry se každý může naučit. Já to dělám v příkazovém řádku FreeCommanderu, nebo tam spustím cmd a pak pracuju v tom "dosovském" okně, co se otevře, ale jde to i windowsím způsobem. A pro opakované použití beze změny lze napsat bat soubor, nebo kdo se neobejde bez plochy, udělat na ní zástupce a parametry připsat do něj. Já jen jak složitě vypadá to, co jsme dělali dřív běžně. Některé sekvence parametrů byly k nezapamatování.


  • 0

#14 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2019 - 7:57

Některé sekvence parametrů byly k nezapamatování.

Tak to ti doporucuji unixovsky editor vi nebo vim  :D  (ale podobnou obludu jsem kdysi davno pouzival i na salovem packardu, tam uz nevim, jak se to jmenovalo).

 

Davam si za OT prispevek zdvizeny ukazovak jako varovani, ale nejak jsem si nemohl pomoct.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 12 březen 2019 - 7:58

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama