Přejít na obsah


Fotka

plugin Divider


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
46 odpovědí na toto téma

#21 ja05

ja05

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 623 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 19:10

chapu dobře že do C:\User\Martin\AppData\Roaming\GeoGet\script

zkopirovat adresar divide z C:\Program Files (x86)\GeoGet\distdata\script ??

 

adresář divide v C:\User\Martin\AppData\Roaming\GeoGet\script je, ale je prázdný


  • 0

#22 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 691 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 19:15

To je ovsem hoooodne zvlastni. Nemas nahodou problem s diskem jak HW? Vidis nejake pluginy treba ve spravci pluginu?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#23 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 344 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 19:15

Zvídavá otázka... Jsi při tom přihlášený na počítači jako uživatel "Martin"?
  • 0

#24 ja05

ja05

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 623 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 19:17

nelze zkopírovat, soubor je poškozen a nečitelný

takže to asi vypadá na nějaký problém na disku :-( proto nedochází k překopírování


přihlášený jsem, vypadá to na ten HW problém :-(


ve správci pluginů vidím vše, kromě divideru a polygonu


  • 0

#25 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 344 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 19:17

Jestli to fungovalo a najednou přestalo... S tím že je vygumovan celý jeden adresar, to je zvláštní. Chyba hardware, nebo nemáš práva číst ten adresář.
  • 0

#26 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 691 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 19:18

Zkontroluj disk (pro zacatek chkdsk), zazalohuj si databazi, odinstaluj GG a znovu nainstaluj a zkopiruj databazi do datoveho adresare.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#27 ja05

ja05

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 623 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 19:19

takže v podstatě udělat čistou instalaci, je to tak?


  • 0

#28 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 691 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 19:21

Jeste drobnost - nepouzivas DropBox na adresare z GG?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#29 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 344 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 19:21

Co je to za disk? Klasika, nebo SSD?
  • 0

#30 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 344 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 19:23

Než čistou instalaci, tak zkus jen GG odinstalovat. To ti zanechá datový adresář. Pak nainstalovat znovu a zkontroluj, jestli jsou ty soubory čitelné. Pak půst GG, a on by měl do toho tvého datového adresáře nakopírovat vše potřebné. Pokud nejsou naborena data, tak o nic nepřijdeš.
  • 0

#31 ja05

ja05

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 623 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 19:34

jdu uspat mladýho a pustím se do toho...

 

DropBox nepužívám, disk je klasika


  • 0

#32 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 691 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 19:47

Klasika, tak to bych opravdu zacal kontrolou disku.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#33 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 26 březen 2019 - 21:39

taky se mi stalo na starym NB ze odesel disk... bohuzel v miste, kde byl GG :D Ale byla tam tusim slozka elevation. Ale nastvalo me to asi mnohem vic, nez kdyby tam byly nejaky odborny literatury :D


  • 1

#34 ja05

ja05

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 623 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2019 - 7:11

tak jak to tak bývá, tak jsem uspal nejen mladýho, ale i sebe

takže jsem se k tomu večer nedostal

 

ráno jsem zkusil spustit chkdsk, ale i když jsem potvrdil, že chci spustit při dalším spuštění systému, tak standardně naběhly Windowsy

a navíc to samé když jsem naplánoval kontrolu přes Nástroje ve Vlastnostech disku - taky naplánováno, ale standardní spuštění Windowsu

 

takže zatím díky moc všem za analyzování problému

jakmile se nějak poperu s kontrolou dám vědět


  • 0

#35 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 691 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2019 - 7:54

Pokud ten disk neni uplna vykopavka, mozna by stalo za to podivat se i do SMART logu, na win treba pomoci smartmontools, ale bylo by lepsi neco, co se nemusi instalovat nebo bezi z flesky. S tim zkusenosti nemam.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#36 ja05

ja05

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 623 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2019 - 20:06

tak vyřešeno, vše funguje tak jak má, vše se překopíruje automaticky

 

disk jsem prohnal skrz program od výrobce disku a následně jsem jej ještě zkontroloval programem HD Tune

a při kontrole, žádný vadný oddíly / sektory či co nenalezeny

 

chci poděkovat všem kdo se podíleli na vyřešení problému, který nesouvisel přímo s Geogetem

díky moc


  • 0

#37 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 308 příspěvků(y)

Publikováno 27 březen 2019 - 22:08

Jednou jsem nakopnul disk vypnutím PC a Chkdsk pak jel celou noc, než to srovnal. Srovnal, ale přišel jsem o spoustu souborů. Nepřišel, obnovily se, ale do jedné složky se změněnými názvy, což bylo na nic, protože to byla HTML prezentace s cca 10000 fotkami, vše provázané odkazy. Obnovil jsem to z CD a pak ručně prohledáváním jednotlivých stránek. Od té doby vím, že zálohování je nutné. Docela by stálo za to zálohovat pravidelně celý datadir Geogetu, i když je dost velký a obsahuje hodně moc souborů. Případná ztráta nejnovější databáze by nebyla až tak kritická, jde jen o přidané waypointy a poznámky, nálezy i holé listingy se dají stáhnout znova. Ale změněné skripty, dávky, konfigurace skriptů, to všechno vymýšlet znovu je docela otrava.


  • 0

#38 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 691 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2019 - 7:18

Kontrolni programy nenasly zadnou chybu a od te doby je to opraveno? To je podivne vysvetleni.

 

(Nenalezeni chybnych bloku neni informace o nezavadnem disku. Dneska disky automaticky presouvaji data mezi bloky, kdyz najdou potize se zapisem, a ne vzdy o tom informuji. Je potreba se podivat so SMART logu, casto roste prave pocet takto presouvanych bloku.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#39 ja05

ja05

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 623 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2019 - 7:28

Kontrolni programy nenasly zadnou chybu a od te doby je to opraveno? To je podivne vysvetleni.

 

(Nenalezeni chybnych bloku neni informace o nezavadnem disku. Dneska disky automaticky presouvaji data mezi bloky, kdyz najdou potize se zapisem, a ne vzdy o tom informuji. Je potreba se podivat so SMART logu, casto roste prave pocet takto presouvanych bloku.)

 

píšu, že následná kontrola programem HD Tune nenašla chybu

před tím tím prohnáno programem od výrobce disku, který zároveň chyby opravoval

tudíž mi vysvětlení až tak podivné nepřijde


  • 0

#40 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 344 příspěvků(y)

Publikováno 28 březen 2019 - 7:37

I když bude povrch disku bezvadný, pořád tam mohou být chyby v integritě filesystému.

Takže bych se nespoléhal na vadné sektory, a ten chkdsk bych použil.
  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama