Přejít na obsah


Fotka

Nove LABky (oficialni jmeno je Adventure Lab)

geoget groundspeak doporučení

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
116 odpovědí na toto téma

#61 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 9:39

Dostal jsem detailnejsi informace od autora Beskydske hrebenovky (diky!), prikladam tedy GPX i teto serie. Serie ma i vlastni bonusovou kes GC862EG.

 

Take diky za publikaci ceskych LABek na novem webu od  SiMateam.

 

To Solim: nedari se mi najit problem, o kterem pises. Nevylucuji ho, ale neumim to zreprodukovat. Dej prosim vedet, kdybys zjistil vice.

Přiložený soubor (y)


  • 0

#62 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 9:48

v zahraničí ohledně drahých dat.

 

V zahranici (mimo EU) to opravdu muze byt problem, ale tak to proste GS chce. Je mozne se ozyvat i jemu na jeho forech, treba to nekdy pozmeni. Jde to sice i jinak (to logovani od stolu), ale nebylo by prilis eticke to tady rozebirat :-)

 

 

To máme třeba v rodině přepínat u každé v aplikaci profily? A jde to vůbec???

 

Ano, jde to, protoze v te mobilni aplikaci se pokazde musis znovu prihlasit svym GS jmenem a heslem, takze nebude problem se prihlasit pod ruznymi jmeny za sebou. Konecne kdyz se logovalo pres web (pri megacich), tak do bylo to same (tedy az na to, ze se to mohlo delat az doma, kde treba kazdy mel svuj comp a svuj prohlizec).


  • 0

#63 stonefish.cz

stonefish.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 123 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 10:34

Dostal jsem detailnejsi informace od autora Beskydske hrebenovky (diky!), prikladam tedy GPX i teto serie. Serie ma i vlastni bonusovou kes GC862EG.

 

Take diky za publikaci ceskych LABek na novem webu od  SiMateam.

 

To Solim: nedari se mi najit problem, o kterem pises. Nevylucuji ho, ale neumim to zreprodukovat. Dej prosim vedet, kdybys zjistil vice.

 

Předem díky za vytvoření GPX mých Labek.

 

 

Netuším zda sledujete i oficiální fórum od Groundspeaku, ale řeší se tam kde jaký problém u Labek, což mi přijde zajímavé sledovat.

 

Jak tady píšete ohledně toho, že se budou Labky obcházet při logování od počítače, tak ano! Děje se to a ve velkém, ale bojím se, že to Groundspeak moc řešit nebude. Autoři Labek mají vlastní statistiky, tam lze krásně vidět, kdo a kdy logoval a není problém poznat, že se logovalo od počítače. 

 

Bohužel aplikace má mnoho děr a chyb. Nebudu zmiňovat všechny problémy, ale zatím nejzásadnější na co jsem přišel je, že se Labky po otevření aplikace automaticky neaktualizují. To znamená, když my autoři provedeme jakoukoliv úpravu Labek a vy jste měli jen Labku otevřenou (načtenou) dříve, aktualizace se vám neprojeví. Bohužel aplikace si stáhne všechna data do telefonu poprvé po otevření Labky a následně z netu stahuje jenom obrázky. Ve finále to znamená, že můžete Labku se starými (neaktualizovanými) daty odehrát bez problému až do konce, ale na konci zjistíte, že se vám online nic nezapsalo, takže nemáte ani jeden bod. Jediná metoda je, než člověk vyrazí na Labku se v aplikaci odhlásit a znova přihlásit, aby si aplikace stáhla nová aktualizovaná data  


  • 0

www.bogeo.cz

 

     


#64 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 10:40

Posledni novou LAB serii v Cesku opet vyzobal Petrs11 (diky!). GPX je prilozen - Telc (autor "vlasem"). Propojil jsem to s virtualkou GC7B86R (Telc - Jezerni ruze); D/T i datum zalozeni jsem jen odhadoval. Pojedu do Telce o Velikonocich, LABky tam chci odlovit, takze treba jeste D/T pak poupravim.

 

Pokud vim, tak dalsi nejblizsi LABky (uz mimo Cesko) jsou v Drazdanech (Zauberhaftes Dresden - 5 LABek a Auf dem Holzweg - 1 LABka), v Radebeulu u Drazdan (Die Entdeckung der Garten und Rebenstadt Radebeul - 5 LABek), u Lipska (Das verschwundene Schloss - 4 LABky) a u Passau v Rakousku (Castra Batava - 5 LABek)>

Přiložený soubor (y)


  • 0

#65 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 419 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 13:49

Tak jsem znovu zkusil nahrat "Kulturní procházka Plzní - Cultural walk in Pilsen.gpx".

 

GeoKuk mi pak vyhodí chybu viz priloha: NullPointerException

Myslim, ze jsem s necim podobným kdysi setkal, kdyz byl problem se souradnicema. Ale myslim, ze to tehda zpusobil nakopnute GPX ktere zabranilo nahrat souradnice.

Zatim vic nejsem schopen z toho vykoukat.

Přiložený soubor (y)


  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#66 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 245 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 14:21

Nemůže být problém v těch lomítkách co jsou v názvech ? Co zkusit místo nich podtržítka.


  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#67 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 14:38

Nemůže být problém v těch lomítkách co jsou v názvech ? Co zkusit místo nich podtržítka.

 

Nainstaloval jsem si GeoKuk a koukam na to. Neco mu vadi (co vidim zatim) v tagu <groundspeak:cache...> a v jeho podtagach. Kdyz to odstranim, tak mi waypoint(y) zobrazi dobre - a lomitko v nazvu je tam i mimo tento tag. Pokracuji v hledani...


  • 0

#68 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 14:42

A kdyz to gpx prejmenujes na xml a zkusis otevrit normalnim webovym prohlizecem, tak si to nikde nestezuje?


  • 0

#69 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 14:51

A kdyz to gpx prejmenujes na xml a zkusis otevrit normalnim webovym prohlizecem, tak si to nikde nestezuje?

 

Ne, nestezuje (zkouseno v Chromu).


  • 0

#70 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 245 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 15:16

Pokud GC kód změním z 6-místného na 7-místný GeoKuk lab keš načte.  :o


  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#71 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 15:16

Koukam se i do zdroje GeoKuku a vidim misto, kde to boucha. Je to kvuli tomu, ze tam je spatny test na GC kod (je spatny, protoze tam autori sami pisi, ze je treba to opravit - maji tam //TODO poznamku). Kdyz udelam GC kod max osmimistny, tak ta LABka v Plzni projde. Co ale porad nevim, proc to vadi jen u tohoto GPX, kdyz v tech dalsich LABkach jsou GC kody take delsi nez 8 znaku a nevadi to. Budu koukat dal...


  • 0

#72 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 245 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 15:20

Aha, tak stačí doplnit pouze mezeru a je to OK. Proč to ale tak dělá, to už je na někoho jiného :-)


  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#73 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 15:34

Uz to zrejme mam. Je to opravdu moje chyba: V tech plzenskych labkach mi z GPX kodu vypadl tag <groundspeak:owner...>. Kdyz ho doplnim, pak se ten Geokukuci test na spravnost GC kodu nepta na GC kod, ale pta se jinak i na ownera. Pouziva tam literal DATAZ, o kterem nevim, kde se bere, ale protoze groundspeak.owner je nulovy, tak Java zhavaruje. Mimochodem pro fajnsmekry, tady je ten test, co havaruje:

 

return gpxWpt.groundspeak != null && (gpxWpt.name.startsWith(GC) && gpxWpt.name.length() == 8 || gpxWpt.name.matches("^(TrB_|ZhB_|BTP_|ZGS_).*$") || "DATAZ".equals(gpxWpt.groundspeak.owner));

 

Ted bezim ven od compu, ale vecer udelam novy GPX. Omlouvam se za zpusobene problemy a dekuji za upozorneni na chybu.


  • 0

#74 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 419 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 16:47

Safra chvili jsem mimo pocitac a tady se nad problemem pilne pracuje :) . Dik za snahu. A zas budu mimo pocitac :( .


  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#75 zlicinaci

zlicinaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 875 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 17:44

Hmm, nemám rád logování z mobilu, takže pěkně na prd. Hlavně v zahraničí ohledně drahých dat. A co teprve ti, co ještě nemají různé chytré telefony :-(. To máme třeba v rodině přepínat u každé v aplikaci profily? A jde to vůbec???

No, vzhledem k tomu, že to v mobilu hraješ, tak zalogování je fakt to nejmenší :-)


  • 1

Samsung Galaxy S5  (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.


#76 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 17:54

V tom je prave ta zmena... doposud jsi to v mobilu vubec hrat nemusel. Proc se na to udelala zvlastni mobilni aplikace? Aby lide nepodvadeli? Tak to se zjevne moc nepovedlo...


  • 2

#77 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 17:55

Ja jsem tu chybu nerekl uplne presne, zkusim to tedy rici znovu a spravneji: tag <groundspeak:owner...> tam byt nemusi, ale pokud je GC kod rovny 8 (coz v nasich LABkach je prave jen u tech plzenskych), tak GeoKuK dojde ve vyhodnocovani toho testu az k testovani ownera - a ten, kdyz neni, tak GeoKuk zhavaruje. Lze tedy mozna i rici, ze GeoKuk nedostatecne testuje vstupni data, ale to by vypadalo, ze hazim vinu na jine :-).

 

Dodal jsem ownera do plzenskych LABek a znovu pripojuji jejich GPX. Druha moznost byla pripojit to k delsimu GC kodu, ale nechtel jsem menit GC kody.

 

Přiložený soubor (y)


  • 0

#78 Pavel TT

Pavel TT

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 130 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 21:30

Hmm, nemám rád logování z mobilu, takže pěkně na prd. Hlavně v zahraničí ohledně drahých dat. A co teprve ti, co ještě nemají různé chytré telefony :-(. To máme třeba v rodině přepínat u každé v aplikaci profily? A jde to vůbec???

 

Sice si o nove verzi logovani Labek myslim sve, viz muj predchozi prispevek, ale argument co maji delat ti bez telefonu neni dobry. Totez se da rict o lezeckem vybaveni na T5, to take kazdy nema. Coz teprve vybaveni pro podvodni T5, to ma jeste daleko mene kaceru. Ani jedno nemame a tak T5 nelovime (vyjma tech par, kde stacil zebrik), i kdyz zrovna ty podvodni mozna zacnu (az se rozhodnu vyzkouset v praxi to na vyvoji ceho se podilim ;)  ). Totez jde rict o ted popularnich Biltema kesich. Proste podminkou je urcite vybaveni. I kdyz u Labek to trochu pokulhava, protoze drive to slo i bez vybaveni.

 

Jinak Labky se neloguji klasicky, pouze zadas odpoved a hotovo. Takze v terenu se to da. Spise je komplikace pro ty, co sli v parte nekolika lidi. Lustili vsichni a odpoved jeden zadal do telefonu, pokud byla spravna tak se slo dal. Ten jeden odpovedi poslal kolegum a Ti to zalogovali treba cestou domu nebo az doma.


  • 1

#79 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 833 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2019 - 21:36

Škoda, že nelze zalogovat aspoň s nějakým textem, nedá se ownerovi nijak poděkovat, pokud mu tedy nepošlu zprávu přes profil, což je poněkud krkolomné. 


  • 2

#80 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 419 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2019 - 11:16

... ale pokud je GC kod rovny 8 (coz v nasich LABkach je prave jen u tech plzenskych), tak GeoKuK dojde ve vyhodnocovani toho testu az k testovani ownera - a ten, kdyz neni, tak GeoKuk zhavaruje. ...

Tak jsem to zkusil a zas mi GeoKuk zhavaroval. Mel bych mit geokuk-5.0.1 a posledni soubor  Kulturní procházka Plzní - Cultural walk in Pilsen.gpx  , vidim tam pridaneho autora. Tak jsem zkusil do GC kodu pridat dalsi znak aby jsem se dostal na delku 9 znaku a uz je to ok. Ach jo. No pokud by to slo, tak bych se primluvil o asociaci k mladsi cache.


  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, groundspeak, doporučení

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama