Přejít na obsah


Fotka

GGmap - alfaverze

geoget mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
128 odpovědí na toto téma

#61 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 382 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 7:37

Ucelem opravdu neni nahrazovat Geokuk. Ucelem je nahradit Geoeti cachemapu. Tedy moznost rychle a pohodlne vizualizovat obsah databaze na mape, aniz by uzivatel musel cokoliv nejak instalovat a chystat.

 

ze se nezavdecim vsem, to je normalni. Stejne tak je normalni, ze dostavam zcela protichudne a navzaje se vylucujici pozadavky. Treba ze jedni si stezuji, ze ikonky nejsou videt, ale zaroven je jich tam moc a rusi. :huh:

Nic naplat, prave proto maji ty ikonky tento design, aby jich ta mohlo byt moc. Ta mapa je tam od toho, aby ikonky ukazovala, ne je schovavala.

 

Ja jsem proste divnej, vim to. Pro mne ma vyznam i ta ikonka parkoviste, i kdyz tam autem vubec nejedu. Je to uzitecna informace o poloze kese a vhodnem pristupu k ni. Kdzy vylustim treba kesku a parkovaci boid k finalce vubec nazapada, tak vim, ze je asi neco spatne. atd.


  • 0

#62 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 240 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 8:28

Takový případ si zobrazuju jako jednotlivou keš na mapě. Ale tady je řeč o velké mapě, kde se mi primárně proplétá několik tisíc keší. A tam si myslím že ty podružné WP překážejí.


  • 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#63 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 347 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 8:31

Tak Export do mapy keší

https://ctrlv.cz/flN6

dělá opravdu něco jiného než že spouští novou mapu. Generuje seznam, problikne mapa a Jejda něco se pokazilo.

Přes Export do mapy keší se spouští script/cachemap/cachemap.ggp.pas. To je stará mapa. Ta nová mapa se v adresním řádku volá jako ggmap. To je v e složce mimo skripty. Nejde mi o pitvu programu, ale jak dostat ikonku na toolbar. Starou mapu odinstaluju.

Přes menu Seznam -> Mapa kešek se spustí správně.


  • 0

#64 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 347 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 8:37

Ještě polemika k WP - hledat finálku podle parkoviště mě nenapadlo, možné to je, ale je velice pravděpodobné, že poblíž bude WP parkoviště k úplně jiné keši.

Stejně na zobrazení keší i vypočtených finálek používám nejčastěji Mapy.cz nebo něco podobného, starou mapu keší z GG jsem použil jen občas.


  • 0

#65 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 333 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 8:44

No já si ty waypointy taky vypínám a chci vidět jen kešky s jejich final waypointem a nejlépe na mapě od Seznamu. A parkoviště jsem podle té mapy schopen si většinou vymyslet sám, maximálně za pomoci jejich Panoramy nebo Street view od Googlu.


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#66 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 382 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 8:52

Tak Export do mapy keší
https://ctrlv.cz/flN6
dělá opravdu něco jiného než že spouští novou mapu. Generuje seznam, problikne mapa a Jejda něco se pokazilo.
Přes Export do mapy keší se spouští script/cachemap/cachemap.ggp.pas. To je stará mapa. Ta nová mapa se v adresním řádku volá jako ggmap. To je v e složce mimo skripty. Nejde mi o pitvu programu, ale jak dostat ikonku na toolbar. Starou mapu odinstaluju.
Přes menu Seznam -> Mapa kešek se spustí správně.


Ty ale mluvíš o nějakém tebou dodaném pluginů. Já mluvím o funkci Geogetu, kterou v menu i na toolbaru standardně máš.
  • 0

#67 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 382 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 9:03

Tak znova... Filtrujte Geogetem. Opravdu nebudu duplikovat už takhle mocné filtrovací schopnosti do mapy. To fakt smysl nema.

Mě to celé přijde padlé na hlavu. Po mapách.cz taky chcete mít možnost vypnout zobrazení čínských restaurací jen proto, že čínu nejite?

Každopádně jak jsem řekl, ještě nějaké vypinatka přibudou, ale zapomeňte na blbosti typu, že si vypněte multiny nebo třeba obtížné keše. Pokud chcete specialitu, vyfiltruje si seznam a nechte si ho zobrazit.
  • 1

#68 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 153 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 9:35

Už jsem to zmiňoval, ale pro jistotu tady ještě jednou - velmi by se hodilo vypínání otazníků. Když si zobrazuji vyluštěné mysterky, tak mne fakt nezajímá, kde mají irelevantní otazník. A pokud takových keší mám v nějakém městě pár desítek, mapa je značně nepřehledná. A zrovna tohle pomocí seznamu GG vyfiltrovat nejde...


  • 3

Don't be out, be in. Don't be scout, be skin.


#69 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 382 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 9:54

Jasne, kazdy si vymysli, ze mu prekazi to ci ono, a ve vysledku tam bude hejblatek padesat. Ma tohle smysl? Opravdu je neprekonatelna prekazka, ze vidite na mape znacku, ktera vas zrovna nezajima?

 

Uvedomte si, ze opravdu nepisu mapu, ktera kazdeho z vas uspokoji do posledniho detailu. Potrebuji mapu rychlou a jednoduchou, co bude vzdycky po ruce, a uspokoji alespon vetsinu. Kdo chce vic, at si tam nainstaluje mapu jakou chce.


  • 0

#70 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 347 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 9:57

Aha už vidím, hledal jsem ikonku jinde. Starý plugin jsem už odinstaloval.

O ikonkách otazníků už jsem se bavil v jiných souvislostech, jestli generovat posun na vyluštěné, nebo ne. Za mě, u vyluštěné mysterky ztrácí otazníček význam. Ale pokud to bude výhodnější, ať na mapě zůstane.

A na Mapách.cz mi zbytečné ikonky taky vadí, ve městě přes ně není nic vidět. A v navigaci, kde mám malý displej, mi vadí ještě víc. Ale prostě to tak je, pokud mi vadí moc, můžu hledat jiné mapové podklady.


  • 0

#71 weselka

weselka

    weselka

  • Members
  • PipPipPip
  • 645 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 10:14

Tak znova... Filtrujte Geogetem. Opravdu nebudu duplikovat už takhle mocné filtrovací schopnosti do mapy. To fakt smysl nema.

Mě to celé přijde padlé na hlavu. Po mapách.cz taky chcete mít možnost vypnout zobrazení čínských restaurací jen proto, že čínu nejite?

Každopádně jak jsem řekl, ještě nějaké vypinatka přibudou, ale zapomeňte na blbosti typu, že si vypněte multiny nebo třeba obtížné keše. Pokud chcete specialitu, vyfiltruje si seznam a nechte si ho zobrazit.

 

Jasně chápu, tím pádem pro mě ztrácí ggmapa tu výhodu používat pouze ggmap.html bez GeoGetu, a také tu výhodu jedním klikem vyfiltrovat co tam nechci.

ad. čínské restaurace - to je ale blbý příklad ;)  ... pokud bude nějaký úzce specializovaný web a bude mít svou mapu, tak budu také chtít abych měl možnost na mapě vyfiltrovat ty s dobrým hodnocením nebo ty co dělají závitky. Mimochodem, na mapy.cz je mraky různých POI a když napíšu do vyhledávání čínská restaurace, tak se na mapě skutečně objeví jen ty asijské  :D .


  • 0
www.povetrnik.cz

#72 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 382 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 10:19

Tak si vem starou mapu, ziskej si od Googlu na vlastni kreditku svuj vlastni API klic, a pouzivej si tu mapu klidne dal kde chces.


  • 0

#73 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 333 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 10:53

No to jsem udělal, takže jí provozuji i teď a zrovna před chvíli mi přišel email s vyúčtováním za měsíc duben za 22 přístupů a 0,- Kč, takže pokud na ní zůstane v menu odkaz, tak jí budu používat i nadále.


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#74 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 382 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 10:56

V menu na ni odkaz uz opravdu neni. Pokud ji chces pouzivat i nadale, pouzij ten stary plugin, co mel treba Mpik.


  • 0

#75 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 153 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 12:16

Jasne, kazdy si vymysli, ze mu prekazi to ci ono, a ve vysledku tam bude hejblatek padesat. Ma tohle smysl? Opravdu je neprekonatelna prekazka, ze vidite na mape znacku, ktera vas zrovna nezajima?

 

Uvedomte si, ze opravdu nepisu mapu, ktera kazdeho z vas uspokoji do posledniho detailu. Potrebuji mapu rychlou a jednoduchou, co bude vzdycky po ruce, a uspokoji alespon vetsinu. Kdo chce vic, at si tam nainstaluje mapu jakou chce.

 

V případě desítek otazníků na malé ploše to už je nepřehledné. A tohle zrovna nelze vyfiltrovat předvýběrem, na rozdíl od těch zmiňopvaných multin, které prostě do seznamu nezahrnu. Nebo aspoň nevím o možnosti, jak to v seznamu udělat.


  • 0

Don't be out, be in. Don't be scout, be skin.


#76 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 382 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 12:50

Desitky mysterek na male plose neni zrovna typicky pripad. Je to extrem. A extremni hustota cehokoliv vzdycky zpusobi nejake nepohodli. Akorat neni moc ekonomicke se s temito extremy patlat.


  • 0

#77 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 387 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 13:06

Já myslel, že se těmi otazníky myslí waypoint, kde se něco odpovídá, nikoliv mystery - keš.
Pokud se jedná o mnoho keší, tak to se dá filtrovat v GeoGetu. Waypointy si nijak neodfiltruji, ani mi to nijak nevadí. Takových shluků není mnoho. Akorát je to nepřehledné, že není vidět, co k čemu patří, ale to jsem pochopil, že bude spojeno čarou mezi waypointem a keší, tím se to zpřehlední. Stejně je to udělané v Locusu, tam s přehledem nemám problém.
  • 1

#78 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 13:12

A tohle zrovna nelze vyfiltrovat předvýběrem, na rozdíl od těch zmiňopvaných multin, které prostě do seznamu nezahrnu. Nebo aspoň nevím o možnosti, jak to v seznamu udělat.

 

Ono to vyfiltrovat jde - Waypointy - Zobrazuje jen Waypointy. Ale v tom pripade (kdyz seznam obsahuje jen WP) mapa neukazuje nic.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#79 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 347 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 13:19

Když dám Ukazovat jen waypointy, mám na mapě jen waypointy, jak by se dalo čekat. Kombinací filtrů, sčítáním, odečítáním, si nastavím cokoli a pak bych to měl vidět na mapě. Pokud bych to dělal častěji, udělám si dávku do Combine. Je jen otázka, jestli to bude třeba.

A přece... když jsem dal Ukazovat jen waypointy, měl jsem mimo nich na mapě i jednu keš. jestli byla i v GG v okně, nevím.


  • 0

#80 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2019 - 13:31

Ocekaval bych, ze budou WP zobrazeny. Ale nefunguje mi to tak. Mam v seznamu kese s FWP i bez FWP (jen parkoviste, Question, ...).

 

https://ctrlv.cz/I7je


Tento příspěvek byl upraven od gord: 02 květen 2019 - 13:34

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget, mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka