Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Tampermonkey zablokován ve Firefoxu


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
27 odpovědí na toto téma

#1 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 749 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 8:45

Dnes ráno jsem s překvapením zjistil, že Firefox mi zakázal některé doplňky a mezi nimi Tampermonkey, takže nefunguje GClh II, GME atd. Je to asi záležitost poslední verze 66.0.3, ačkoliv dle informací z Mozilly by to tak mělo fungovat od verze 57.

 

Google k tomuto vyhazuje příspěvky na fórech staré několik hodin. Nešťastné. Chápu, co k tomu Mozillu vedlo, ale spíš sympatizuju s příspěvkem:

 

Seriously, why does Mozilla feel like they need to babysit our browsers? I expect that shit from Google. Not Mozilla. Mozilla was always the browser that lets you do whatever you want to do.

 

 

EDIT: podle některých zdrojů to vypadá na chybu na straně Mozilly - expirace jejich certifikátu používaného k podepisování. To dává víc smysl, přišlo mi divné, že by na podepisování nebylo připraveno najednou tolik add-onů, včetně např. uBlock origin. Takže je nutné jen počkat, během víkendu to snad v Mozille dají dohromady.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 04 květen 2019 - 8:58

  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#2 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 9:00

Chyba na straně Mozilly: https://www.reddit.c...r_addons_being/

 

Každopádně jestli revieweři používají *Monkey skripty, tak fronta ke schválení dál utěšeně poroste.


Tento příspěvek byl upraven od mandevil: 04 květen 2019 - 9:01

  • 0

#3 zmijovkar

zmijovkar

    zmijovkar

  • Members
  • PipPipPip
  • 783 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 9:27

Česky zde.


  • 0

#4 miki6

miki6

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 724 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 9:45

After about 6 hours, they seem to have a fix but still need verification. The workaround that I like best requires careful manual editing of extensions.json in the profile folder. I don’t remember who suggested it first but it was likely on reddit.
 
 
Shut down Firefox
Open extensions.json
Rreplace all instances of “appDisabled”: false to “appDisabled”: true
Replace all instances of “signedState”: -1 to “signedState”: 2
Save and start browser
Disable and re-enable all extensions in about:addons


zkusil jsem citovaný postup, funguje.. originál v diskuzi
  • 1

#5 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 12:19

Prosím, nešel by ten návod nějak počeštit...?

Sundalo mi to taky několik doplňků. :-(

 

I když možná to dám i z angličtiny, jestli je to jen ten citovaný kousek...


Tento příspěvek byl upraven od ru šedesátsedm: 04 květen 2019 - 12:20

  • 0

#6 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 272 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 12:21

Mě to prozatím funguje bez nějakých oprav.


  • 0

#7 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 749 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 15:12

mpik: možná máš ESR, Nightly nebo Developer verzi? Nebo zpožděný čas v počítači? ;)

 

miki6: díky za postup, také potvrzuju, že funguje. Pokud to budete dělat, rozhodně nejdřív zazálohujte celou složku c:\Users\<jméno>\AppData\Roaming\Mozilla\ (při vypnutém Firefoxu).

 

Jinak mě stačilo pouze předělat “appDisabled”:false na true (těch bylo 20), “signedState”:-1 se mi tam nevyskytovaly.

 

Po náběhu Firefoxu všechy předtím vypnuté add-ony fungují, Disable and re-enable all extensions jsem neprováděl, zjevně není třeba. Juchů! :)


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 04 květen 2019 - 15:31

  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#8 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 272 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 15:48

Čas mám aktuální, FF 66.0.3 a tváří se že je aktuální, instaloval jsem ho loni v létě normálním způsobem na čisté windows a od té doby se jen aktualizuje. Tampermonkey funguje, ostatní doplňky taky. Prozatím.


  • 0

#9 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 18:18

Mám vícero počítačů, doma i v práci. Zlikvidovalo mi to doplňky/rozšíření jen na tom jednom v práci,  kde jsem neměla zakázané automatické aktualizace Firefoxu.


  • 0

#10 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 272 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 19:07

Asi to není všude, s aktualizací FF to zřejmě nemá přímou souvislost. Ale Mozilla to snad opraví,


  • 0

#11 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 19:16

Taky mám aktuální verzi 66.0.3. Nicméně vysvětluju si to tak, že to není otázka aktuální verze, ale jakési jiné komunikace v pozadí, která možná s nepovolenou automatickou aktualizací neprobíhá.

Ale pokud se mýlím a zanedlouho se mi to blokne i na zbývajících třech firefoxech, dám vědět s pokorným přiznáním pokořené pýchy. :-) (Ještě jedno slovo od P a bylo by jich pět.)


  • 0

#12 honzak123456

honzak123456

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 20:19

Česky přímo od Mozilly:

https://www.mozilla....rychle-naprave/


  • 1

#13 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 20:23

Česky přímo od Mozilly:

https://www.mozilla....rychle-naprave/

Díky


  • 0

#14 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 961 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 22:29

Přijde mi, že to šmahem zakázalo všechny doplňky, mně třeba i Adblock.


  • 0

#15 mandevil

mandevil

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 23:03

Přijde mi, že to šmahem zakázalo všechny doplňky, mně třeba i Adblock.

 

Ano, všechny. Viz linky výše.


  • 0

#16 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 6:51

Určitě to nesouvisí s aktualizací, protože mi to zrušilo včera večer doplňky na mobilu a přitom mám aktualizace na Google play zakázané.
  • 0

#17 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 8:15

Určitě to nesouvisí s aktualizací, protože mi to zrušilo včera večer doplňky na mobilu a přitom mám aktualizace na Google play zakázané.

 

To mám na mobilu zakázáno u všech aplikací a je to k ničemu. Některý se mění, jak se jim zachce, furt něco po nějaké aktualizaci nefunguje.

 

Ještě jestli není potřeba zakázat aktualizace i u těch doplňků v mozille... Nevím, zkouším jen tipovat.

 

A nebo jiné nastavení firewallu pro Mozillu?

Porovnám to v pondělí s tou pracovní bednou.


Tento příspěvek byl upraven od ru šedesátsedm: 05 květen 2019 - 8:30

  • 0

#18 zmijovkar

zmijovkar

    zmijovkar

  • Members
  • PipPipPip
  • 783 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 8:30

Česky přímo od Mozilly:

https://www.mozilla....rychle-naprave/

 

Psal jsem už dopoledne ;-)

 

Naběhlo mi vše samo včera během dne, asi někdy odpoledne, už nevím...

 

Tady je vysvětlení a postup, aby se vám to spravilo samo taky.


Tento příspěvek byl upraven od zmijovkar: 05 květen 2019 - 9:23

  • 0

#19 ru šedesátsedm

ru šedesátsedm

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 8:34

Aha, tak mně tady na tom kompu nic nabíhat nemuselo, protože jsem doma ani o nic nepřišla, takže až teď koukám, že studia mám povolená už od instalace. :-)

Tak se omlouvám za plané nástřely.


Tento příspěvek byl upraven od ru šedesátsedm: 05 květen 2019 - 8:34

  • 0

#20 KulisekW

KulisekW

    KulisekW

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 700 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 23:06

Tak už byla vypuštěna oprava nejen pro studie. Před chvílí jsem provedl aktualizaci na 66.0.4 a vše běží jak má. :)


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka