Přejít na obsah


Fotka

Oznaceni archivovanych kesi s novym API


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
43 odpovědí na toto téma

#1 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 520 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2019 - 16:17

Jo, to znamená u nenalezených aktualizovat stav. To udělám. Aktualizací listingů se to neudělá, archivované se nepošlou.


  • 1

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 486 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2019 - 19:39

No jo, jenze zadne aktualizovani stavu uz neexistuje, pokazde je to aktualizace listingu. Ergo, archivovane potrebujes zjistiovat jinak. Treba ze se keska dlouho neaktualizovala, ackoliv by mela,.


  • 1

#3 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 837 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2019 - 19:48

Ja to delam tak, ze aktualizuji kese v nejake oblasti a pak si v dane oblasti najdu kese, ktere byly aktualizovany pred vice nez 2 dny. Ty oznacim jako archivovane.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#4 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 520 příspěvků(y)

Publikováno 03 květen 2019 - 21:29

Já dnes stavy aktualizoval. Jen jsem narazil na limit, chtěl jsem aktualizovat stavy všeho, co jsem nenašel, dělal jsem to kvůli archivkám (hlavně eventům). Takže aktualizace stavů už nejde? Pak by to chtělo vyhodit ji z kontextové nabídky. Vidím, že nové eventy se neoznačily jako archivované, i když už určitě archivované jsou. Nové, tím myslím ty, co jsem aktualizací stavu neoznačil už dřív. Jak je mohu hromadně označit? Po jednom se mi nechce. Zdá se mi, že na to je nějaký plugin, podívám se.

EDIT:Tak jsem zjistil, že plugin se jmenuje Archivátor, ale je zastaralý a doporučuje se místo toho Aktualizovat stav. Takže řešení zatím nevidím. Jak to děláte?


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 03 květen 2019 - 21:33

  • 0

#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 486 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 7:03

To je ale debata do jiného vlakna... A světe div se, tam se otázka aktualizace stavu už řešila.

A jak to řešíme my? No, jinak. Gord ti to popsal. A už víš, proč jednou za čas tady na fórech lidé synchronizují své seznamy archivovaných keší?
  • 0

#6 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 520 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 8:40

 Ty oznacim jako archivovane.

O to mi jde. Jak? Změna bodu nejde hromadně. Po jedné to umím. Asi je smažu, to hromadně jde. Nebo je nějaká funkce o které nevím, což by mě nepřekvapilo, Geoget mě tímto překvapil už několikrát.

A zkoušel jsem hledat tady na fóru, ale příslušné vlákno jsem nenašel. Určitě tady něco takového bylo.


  • 0

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 486 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 8:58

Když si zaktualizujes alespoň celý kraj, tak můžeš použít Databázové nastroje...
Ale hlavně, tohle s mapou fakt nesouvisí.
  • 1

#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 837 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 12:23

O to mi jde. Jak? Změna bodu nejde hromadně. Po jedné to umím. Asi je smažu, to hromadně jde. Nebo je nějaká funkce o které nevím, což by mě nepřekvapilo, Geoget mě tímto překvapil už několikrát.

A zkoušel jsem hledat tady na fóru, ale příslušné vlákno jsem nenašel. Určitě tady něco takového bylo.

 

Delam to pres SQL (mam to na konci davky pro Combine, kterou spoustim pro aktualizaci dat v nejakem uzemi).

CMT=---Nastaveni priznaku archivace vsem kesim, ktere nebyly za posledni 3 dny aktualizovane a jsou ze zadaneho uzemi
CMT=--- (nearchivuji LABky, protoze nove Adventure LAB nemuseji byt vazany na event)
CMD=SQLAdd|UPDATE geocache SET cachestatus=2 WHERE cachestatus<2 AND dtupdate2<(%CombineDateTime%-3) AND country='Czechia' AND state='%STATE%' AND cachetype<>'Lab Cache'|ADD

Prosim admina, aby toto tema netykajici se mapy z vlakna vysekal do samostatneho. Dekuji.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 04 květen 2019 - 12:29

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 520 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 12:28

Tak prosím o nasměrování na správné vlákno, případně o přesun. Tohle je dost velká změna proti dřívějšku (možná už dost stará). Asi by stálo za to v nějaké další verzi GG zrušit tu položku v kontextovém menu, nebo ji přejmenovat a případně upravit návod na Wiki, nebo tam alespoň dopsat, že nefunguje. Neměl jsem důvod té položce nevěřit. Vím, že do wiki můžu psát i já, ale nechci tam psát o něčem, o čem skoro nic nevím.


  • 0

#10 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 837 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 12:31

Jde o alfa (ted beta) verzi aplikace a prvni pouziti noveho API. Vse se vyviji (i to API!) a dodelava za pochodu. I nejaky navod treba bude. Ale ty se vetsinou delaji az na konec, kdy uz neni (skoro) co jineho delat ;-)


Tento příspěvek byl upraven od gord: 04 květen 2019 - 12:34

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#11 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 837 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 12:37

Tohle je dost velká změna proti dřívějšku (možná už dost stará).

 

No, stara ... je to vec, ktera souvisi s novym API, ktere nema funkci odpovidajici staremu GC.Live.

 

Miochodem, ja to oznaceni archivovanych kesi pouzivam vyse zminenym zpusobem jiz nekolik let. Ma to totiz vyhodu v tom, ze nijak nezatezuje server ani sit a je vyrazne rychlejsi.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 04 květen 2019 - 12:37

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#12 lukabike.com

lukabike.com

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 205 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 12:45

Jen pro upresneni...pouzivam postup, kdy si jednou za cas necham vyfiltrovat kesky, ktere jsou nenalezene a zaroven neaktualizovane 7 dni zpatky a zaroven jsou v mem domovskem kraji, pripadne v oblasti, kde jsem lovil a kam se po dlouhe dobe opet chystam. Pak jsem spoustel (a vlastne i spoustim) Aktualizaci stavu. Vysledkem bylo presne to co jsem potreboval, tedy hromada aktualizovanych eventu a k tomu par "beznych" kesi. Funguje to tedy dal, akorat ze to "zere"limity jako pri stahovani kesi?


  • 0

Garmin 60csx, Linux Mint 17 + Wine + Geoget 2.8.X

www.lukabike.com


#13 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 837 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 12:49

Ne, nefunguje. Nefunguje to uplne presne tak (domnivam se) proto, ze aktualizace stavu v novem API neni podporovana a simuluje se to nactenim vlastnosti STATUS u zadanych kesi pres funkci LITE. Ovsem tato funkce nevraci zadne informace o archivovanych kesich. Takze nearchivovane kese budou mit stav aktualizovany, ale nove archivovane kese jeko archivovane oznaceny nebudou. (Pokud jako archivovane byly, zustava jim to.)


Tento příspěvek byl upraven od gord: 04 květen 2019 - 12:50

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#14 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 837 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 12:53

Z vyse popsaneho vyplyva, ze mpikem navrhovane odstraneni funkce z menu, neni uplne spravne. Ta funkce stav nearchivovanych kesi skutecne aktualizuje. Ale je dulezite si uvedomit, ze jen u nearchivovanych! A jako vedlejsi efekt je pak i to "snizeni" limitu pro LITE.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#15 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 832 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 14:55

Nějak jsem asi nedohledal,z kterého vlákna je toto pokračování.

Jak to tedy podle nového API máme dělat, aby se označily archivované kešky?

 

Omlouvám se, ale z toho popisu od Gorda jsem vyrozumněl, že dříve prováděný popis je za archivované neoznačí, navíc označí aktualizované kešky novým datem aktualizace, takže budou vypadat jako aktivní :-(

 

Trochu nechápu, proč odstraňovali tak užitečnou funkci.


  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 486 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 15:02

Presunul jsem sem relevantni prispevky z vlakna o GGmap.


  • 0

#17 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 406 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 15:05

Teď jsem udělal pár pokusů. Našel jsem si event, který byl archivovaný a v databázi ho jako archivovaný mám. Takže jsem mu ručně nastavil příznak že je aktivní a pak jsem dal aktualizovat jeho stav a jeho stav se skutečně nastavil jako archivní, takže to co psal výše Gord neplatí "ze jen u nearchivovanych". Druhý pokus jsem udělal, že jsem dal aktualizovat kešky a vybral jsem jen základní informace a jeho stav se opět správně změnil na archivní. V obou případech se mi odečetla jedna keška ze základního limitu. Takže tímto způsobem, že na delší dobu nezměněných keškách dáme "aktualizovat kešky" "jen základní", změníme jejich stav na archivovaný za cenu snížení limitu pro základní stahování. Dříve se aktualizoval stav "zadarmo" - nebylo zde žádné omezení, což už nyní nefunguje.


Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 04 květen 2019 - 15:06

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 486 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 15:05

Trochu nechápu, proč odstraňovali tak užitečnou funkci.


Uprimne, oni trochu neradi vidi to nase sysleni dat. Nejradeji by byli, kdyby vsichni pristupovali k datum jen online, a to jeste pres jejich apliakci. Ale to tu fakt nevyresime.


  • 1

#19 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 837 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 15:16

Online ... to ovsem s Garminama nejde ;-)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#20 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 520 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 15:42

Jo, rozumím, ono to tedy aktualizuje stav, ale načtením LITE. A skutečně archivované to nenačte, takže jedině tím se poznají. Takže ta položka v menu dělá i nedělá totéž, co dřív a co odpovídá jejímu jménu. Dodnes jsem neměl problém s limitem, ovšem tentokrát ano. Prostě těch nenalezených mám v databázi spoustu. Kdysi jsem to dělával přes jinou databázi, třeba před dovolenou, pak jsem si načetl jen vlastní nálezy. Teď už delší dobu si načítám vše do hlavní, někdo tam zřejmě má celou republiku, databáze to snese. Jen potom nelze dělat takovéto operace nad celou databází. Docela už přemýšlím, že bych něco odmazal, i když doteď jsem preferoval nechat tam vše.

Co se týče oprav, podle toho, co jsem vysledoval z reakcí, jsem si myslel, že to je už stará záležitost, proč by to někdo dělal jinak? Pokud toto chování je nové, chápu to.

A s mapou to souvisí, což bylo vytýkáno ve vláknu, kde tato diskuse začala. Přišel jsem na to, když se mi u nás v lese na mapě ukázalo spousta eventů na jednom místě a spousta parkovišť k nim. Tím jsem přišel na to, že už přes rok nemám aktualizované eventy. Stejně pro mě nemá smysl eventy stahovat, ale měl jsem je tam.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama