Přejít na obsah


Fotka

Oznaceni archivovanych kesi s novym API


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
43 odpovědí na toto téma

#21 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 15:50

Ja to nezkousel, ale K8 zjevne ano, kdyz tvrdi, ze aktualizuje stav i u archivovanych.

 

Oznaceni archivovanych kesi opravdu s mapou nijak nesouvisi. To jen ty jsi tento problem odhalil na mape. Ale mapa jej ani nezpusobila a ani jej nemuze nijak opravit.

 

Je opravdu daleko efektivnejsi nastavit si ten priznak sam. Vim, co jsem chtel aktualizovat a pokud se to neaktualizuje, pak je to skoro jiste v archivu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#22 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 528 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 15:56

Jo, je mi jasné že to s mapou nesouvisí. Odstranit bych to mohl jedině odfiltrováním toho, co na mapě nechci.

A můj první dotaz byl, jestli se dá nějak hromadně označit stav u keší, o kterých bezpečně vím, že už archivované jsou. Zjistil jsem, že ne, šlo by to přes SQL, což nakonec asi v tom kombajnu udělám. Teď ještě s tím experimentovat nemůžu, čekám na limit.


  • 0

#23 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 16:03

Jeste drobne ujasneni:

 

Ve starem CG.Live byla zvlastni funkce pro zjisteni stavu a pak funkce pro ziskani informaci o kesi, te se reklo, ze chci LITE a dostal jsem vzdy totez. Ted samostatne zjisteni stavu funkci nema, mohu jen pozadovat informace o kesi. Te sice reknu, ze chci LITE, ale vyjmenovavam prvky, ktere chci dostat. Rozdil mezi LITE a FULL je jen v tom, z kterych prvku mohu vybirat.

 

Takze mohu pri LITE pozadavku chtit jen stasus, ale take plnou sadu prvku (nebo cokoli mezi tim). A navic statu mohu ziskat i z FULL pozadavku. V kazdem pripade zadam informace o kesi a snizi se pocet zbyvajicich do konce limitu.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#24 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 16:05

Ja to pro jistotu zopakuji i tady - filtrovani eventu v mape urcite bude.

 

Jinak nejake hromadne editace bodu v GG v planech urcite jsou.


  • 0

#25 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 16:11

Takze mohu pri LITE pozadavku chtit jen stasus, ale take plnou sadu prvku (nebo cokoli mezi tim). A navic statu mohu ziskat i z FULL pozadavku. V kazdem pripade zadam informace o kesi a snizi se pocet zbyvajicich do konce limitu.

 

Ackoliv se muze zdat, ze takoveto aktualizovani stavu nema smysl, kdyz sezere neco z limitu. Tak vezte, ze smysl to ma, nebot se taha vyrazne mene dat.

 

Krom toho bych zduraznil, ze oproti staremu API se ten limit pro jednu kes strhne jen jednou.

 

Ono uprimne, clovek s vycerpanym dennim limitem opravdu neni bezny uzivatel.


  • 0

#26 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 406 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 16:40

Jinak já problém s eventama nemám, neboť si pravidelně generuji PQ pro celou republiku, kde mám datum kešky nastavené za poslední rok, takže za tu dobu se ten event stane archivovaným a na mapě mi pak nestraší viz http://www.geocachin...-v-čr-aktuální/
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#27 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 16:41

Jasne, ja to jen psal, aby byl jasny princip a take rozdil od predchoziho GC.Live. Ono take zalezi na tom, co od funkce chci a ocekavam.

 

Ja tedy nerozumim jedne veci - jak se prislo na to, ze priznak archivu se kesi nenastavi, kdyz K8 pokusem prokazal opak?


Tento příspěvek byl upraven od gord: 04 květen 2019 - 16:42

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#28 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 16:53

Je to pravda! Viz třeba níže uvedená odpověď API:

Rozdíl je oproti gc.live jen v tom, že to užere z Lite limitu.

[
 {
  "status": "Archived",
  "isPremiumOnly": false,
  "geocacheType": {
   "id": 6
  },
  "name": "CARODEJNICE",
  "referenceCode": "GC863DX"
 }]

  • 0

#29 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 16:56

Jeste podotykam, ze schvalne s tim stavem stahuju vsechny informace, ktere se i driv touto funkci aktualizovaly. Tedy neaktualizovalo to pouze stav. (Kdo namitne, ze tim padem se ta funkce jmenuje špatně, bude mít v životě o jednu tchýni navíc!)


  • 1

#30 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 18:18

Ja vas asi zakousnu, a v prvni rade Mpika... neutekli jste zase od tematu?

 

odstehoval jsem to do samostatneho vlakna.

 

A byl bych velmi rad, abyste se naucili ta vlakna rovnou sami zakladat. ;-)


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 05 květen 2019 - 18:21

  • 3

#31 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 528 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 18:32

Díky za založení nového vlákna a přesun, budu se snažit odpovídat nejen na poslední příspěvek, ale dívat se i na název vlákna.

Sám jsem to teď chtěl založit, vidím že už je založeno.

A původní téma je vyřešeno, kupodivu je to logičtější než se zdálo, stačí lite aktualizace a příznak se nastaví.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 05 květen 2019 - 19:45

  • 0

#32 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 22:06

Stačí jakákoliv aktualizace. Klidně i full, nebo i ta stará aktualizace stavu. Cokoliv. Tak to ostatně bylo i ve starém API.

Novinka ke pouze v tom, že aktualizace stavu čerpá limit.
  • 0

#33 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 528 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2019 - 8:30

Aha, asi začínám chápat. Není aktualizace jako aktualizace.

Pokud budu aktualizovat to, co mám v databázi (označením a pravou myší Aktualizovat), stáhnou se mi i archivky.

Pokud budu aktualizovat tak, že si stáhnu keše v daném území (Přes PQ, API nebo jinak) a importuju výsledné GPX, tak se archivky nestáhnou (?).

Přitom obojímu postupu se dá říkat Aktualizace. Tak asi vznikly ty rozpory, jestli se archivky stahují nebo ne a jestli se přepisuje stav. Prostě jsem chápal tu opačnou aktualizaci, než byla myšlena.


  • 0

#34 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2019 - 8:38

Rozpory vznikaji jen tim, ze si zavadis vlastni terminologii. Oba postupy oprvadu nejsou totez. Jedno je aktualizace, driuhe je vyhledavani. Ze vyhledavani nevrati archivovane kese, je prirozene a ocekavatelne.


  • 3

#35 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2019 - 8:40

Aktualizace pres PQ nebo vyhledani kesi pomoci API vsak neni aktualizace, ale import nebo vyhledavani. A tam nikdy archivovane kese nebyly. Takze zadna zmena proti predchozimu GC.Live.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 06 květen 2019 - 8:41

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#36 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 528 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2019 - 8:47

Jenomže tady se pořád psalo o aktualizaci území a to je ten druhý případ. Pak opravdu archivované keše aktualizovány nejsou a lze je podle toho vyhledat v databázi a následně AKTUALIZACÍ stavu označit atributem. Takže je to jak to bylo, jen teď i ta aktualizace stavu žere limit. Jen jsme se nemohli dohodnout na správných termitech a tak hrozilo rizoto, že to skončí katastrálním fiakrem.


  • 0

#37 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 488 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2019 - 8:51

Přečti si to ještě jednou! Pokud zaktualizuji nejaké ucelené území, třeba Prahu, tak ty keše, které se nezaktualizovaly, budou archivované. Není vůbec třeba na to znovu pouštět aktualizaci stavu, aby sis potvrdil to, co už víš.

V Databázových nástrojích Geogetu máš na hromadné archivování dlouho nezaktualizovaných keší nástroj.


  • 0

#38 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 528 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2019 - 9:40

Jo, ale výsledek je stejný, nastavení atributu archivace. Jen přes ty databázové nástroje je to bez přístupu k síti a bez limitů. Ale já bych si nebyl tak zcela jist, že můžu natrvrdo archivovat, co se neaktualizovalo. Co když třeba kvůli nějaké chybě aktualizace nedoběhla? Např. jsem vyčerpal limit, nebo spadnul někde server a skončil jsem na timeoutu, apod. Jo, ručně přes databázové nástroje si to pustím, když jsem si jist. Dávky v Combine, SQL dotazu na konci dávky, se bojím - musel bych vědět, že ten řádek se neprovede, když to zhavaruje někde před ním. Možná to tak je.

V každém případě, já už jsem se dověděl, co jsem chtěl vědět a vyjasnil jsem si zmatky kolem termínů aktualizace databáze a aktualizace území.


  • 0

#39 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 850 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2019 - 10:02

Pokud se ti zobrazi nejaka chyba, urcite ji odkliknes a tedy o ni vis. V tom pripade asi nebudes tu archivaci spoustet, ne? I v Combine je mozne neco testovat, v nejhorsim pripade si zobrazit dotaz, zda pokracovat archivaci.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#40 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 528 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2019 - 10:39

Jasně, navíc to není definitivní, v případě chyby by se dal aktualizací stav zase vrátit. Jen to znamená aktualizovat (tj. znovu načíst) minimálně jeden kraj, aby se dal použít ten připravený databázový nástroj. To je pro mě moc velké území, nedělal jsem to ani jako PM. Pomocí toho SQL příkazu by ale šla udělat dávka do Combine na archivaci toho co je v okně, př. výběru, tj. mohl bych hromadně archivovat to, o čem to vím bezpečně. Ovšem teď to byla jednorázová záležitost - staré eventy, jinak se u jednotlivých to dá udělat i ručně. Mě to doteď netrápilo, eventy do navigace neexportuju, až teď jsem to všecno uviděl na nové mapě a viděl jsem, že v tom mám binec.

Spíš by mě zajímala jiná věc - zjistit nějak stav archivace toho co jsem nalezl, ale bez toho, že bych si změnil ostatní atributy. Zajímalo by mě, kolik toho už zmizelo, ale chci mít D/T tak, jak jsem to nalezl, ne že obtížnost pak autor měnil. A statistiku si dělám pro sebe, ne že podle GS je to dobře. Napadá mě udělat to na kopii databáze, vyexportovat jako seznam, v akt. databázi seznam načíst... Je to jen nápad.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama