Přejít na obsah


Fotka

Nejde KMZ


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
5 odpovědí na toto téma

#1 michal_a_jana

michal_a_jana

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 18:30

Podledni dobou (asi 2 mesice) mi nejede plugin Geogetu s nazvem KMZ, ktery jsem po mnoho let pouzival na ulozeni letecke mapy okolo cache do GPS. Plugin da chybu "Error: Cannot get map for Nazev_Cache". Dela vam to taky a nevite nekdo co s tim? Diky.


  • 0

#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 731 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 18:35

V poisu pluginu se pise, ze pouziva Google mapy. Google ovsem tuto sluzbu zpoplatnil, takze zdarma to uz nepujde.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 michal_a_jana

michal_a_jana

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 18:37

Aha, to jsem nevedel, nevis o nejake alternative s jinymi mapami?


  • 0

#4 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 347 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2019 - 20:18

Pokud vím, tak Geoget pro listingy používá kousky map, které ukládá do db3 databáze a ta se dá použít do telefonu, do A:drake.

Do Garminu bych použil spíš Mobac a postahoval si tam, co chci. Už jsem ho ale dlouho pro Garmin nepoužil, postup není zrovna jednoduchý a chce to hacknout software navigace. Jsou to ale JNX, ne KMZ a nemají tolik omezení jako KMZ (tuším že 1000 dlaždic).

http://www.geocachin...mapa-do-adrake/

http://www.geocachin...locus/?hl=mobac

https://www.mtbiker....map-t24405.html

tu je i postup pro Garmin.

Jinak KMZ se dalo udělat i v GoogleEarth, musel se ale snímek obrazovky vložit jako překryvný obrázek, přesně napozicovat a pak uložit. To byla strašná práce a dělal jsem to jen jednou.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 04 květen 2019 - 20:27

  • 1

#5 michal_a_jana

michal_a_jana

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 426 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 13:25

Diky, ja hledam neco rychleho automatizovaneho (naskriptovatelneho) do Geogetu/Garmina, jestli nic takoveho neni, tak se asi bez toho budu muset obejit.


  • 0

#6 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 347 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2019 - 16:14

Pokud myslíš něco jako zadat souřadnice a ono se to postahuje samo, tak to to není. Ale nakonfigurovat Mobac, vybrat mapový podklad, na mapě vybrat oblast, nechat si to postahovat a pak s tím něco udělat a nahrát to do navigace, tak takto to funguje. Primitivní to není, protože Mobac je určen pro PDA, bez problémů třeba pro Android, ale JNX (Birds eye) je Garminí formát, určený jen na jimi prodávaná data, proto taky vlastní soubory na nepatchnutém firmwaru nejedou.

Nakonec, KMZ je jen zazipované KML s obrázky a KML je jen přejmenované XML, stejně tak GPX. Tak možná někdo něco podobného udělal, ale nevím o tom.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama