Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 6.00 - Bonifác


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
277 odpovědí na toto téma

#201 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 130 příspěvků(y)

Publikováno 19 leden 2020 - 17:13

Mě osobně to nevadí, protože GGdrake nepoužívám. Protože wifinu doma zapínám jen málokdy, když přijede návštěva s noťasem. Používám přenos kabelem, po potížích s MTP používám ruční přenos po windowsích oknech, ten funguje. A IMC kopíruju jen občas. Mimochodem, po zkopírování souboru je třeba smazat příslušný žurnálovací soubor, právě to přes MTP funkce pluginů MĚ nefunguje.


  • 0

#202 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 272 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2020 - 7:10

Jo díky, tohle funguje. Ale jak píše mpik, je to kapacitně dost velké, tudíž se to opravdu dá použít jen na rádius nejbližších keší při výletě, což by nevadilo, ale je škoda, že to nedokáže natáhnout z geogetu přímo ggdrake.

 

Ty by asi nebyl problem, jen to dosud nikoho nenapadlo nebo to nikdo po mne nepozadoval. Zamyslim se...


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#203 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 272 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2020 - 7:14

Mě osobně to nevadí, protože GGdrake nepoužívám. Protože wifinu doma zapínám jen málokdy, když přijede návštěva s noťasem. Používám přenos kabelem, po potížích s MTP používám ruční přenos po windowsích oknech, ten funguje. A IMC kopíruju jen občas. Mimochodem, po zkopírování souboru je třeba smazat příslušný žurnálovací soubor, právě to přes MTP funkce pluginů MĚ nefunguje.

 

Za normalnich okolnosti by zurnalovy soubor byt nemelo byt potreba mazat, protoze neobsahuje zadna data z neukoncenych operaci. U imc souboru bych rekl, ze to plati dvojnasob, tam se zapisuje jen pri nacitani obrazku. Ale je pravda, ze jistotoa je jistota.

 

Pokud jede kopirovani pres aDrake, pak je zaruceno, ze neni zadna rozpracovana operace a tedy neni treba soubor mazat.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 20 leden 2020 - 7:25

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#204 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 130 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2020 - 7:40

Jak už jsme spolu diskutovali, prostě ta MTP funkce pluginu, která má smazat soubor z telefonu, nikdy neskončí (MtpDeleteFile). Už jsem ji v tom pluginu zablokoval a následně mazal žurnál ručně. Pravda, dokud jsem o tom nevěděl, nemazal jsem ho a nikdy se nic nestalo, náhoda je ale blbec. Win10, už druhá instalace (servisní, po havárii disku) a pořád totéž. Když to ručně v Průzkumníku smazat jde, řekl bych, že chyba bude někde v té knihovně pro MTP, ale evidentně se to neděje všem. GGdrake znovu vyzkouším, ale opravdu, wifinu zapínám výjimečně a telefonem se na ni připojuju jen na aktualizaci Map.cz, jinak data stejně nevyčerpám.

Ještě jeden nápad, až se na to dostanu, vyzkouším jen tu funkci samotnou s jednoznačným názvem souboru, jestli není chyba někde v syntaxi.


  • 0

#205 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 130 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2020 - 7:47

Ještě, aby nebyl zmatek. Nepsal jsem teď o GGdrake, ale o nezveřejněném pluginu v Combine, sestaveného ze zveřejněných funkcí pro MTP přenos kabelem.


  • 0

#206 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 272 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2020 - 12:00

Tedy ne o pluginu, ale o davce pro Combine. Ono je to jedno. Plugin GgDrake vyuziva tutez dll knihovnu.

 

Mazani souboru mi pripada, ze je nejpomalejsi operaci pres MTP. A neni to jen u teto knihovny, ale i pri pouziti TC nebo pruzkumnika ve Win. Proste se to nekdy zadrhne a treba minutu to "nic nedela", resp. kde si to bloudi systemem. S tim nemam jak neco udelat.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#207 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 130 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2020 - 12:18

Právě přes Průzkumníka mi to jde okamžitě. Zkusím založit v telefonu jeden konkrétní soubor a přes dávku v Combine ho smazat, jestli to není špatnou cestou nebo konkrétně tím, že jde o žurnálovací soubor.


  • 0

#208 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 130 příspěvků(y)

Publikováno 20 leden 2020 - 20:48

Výsledek:

Funkce MTP_ChooseDev má v popisu přehozené parametry, správně je CMD=MtpChooseDev|ADRAKE_DB|AUTO, zjištěno pokusně.

Když jsem se takto prokousal k tomu, abych vůbec zjistil název svého MTP zařízení:

CMD=MtpPutFile|D://protivec.jpg|A50TI:/Karta SD/Android/data/cz.adrake/files ; OVERWRITE normálně zkopíruje obrázek do telefonu

CMD=MtpDeleteFile|A50TI:/Karta SD/Android/data/cz.adrake/files/protivec.jpg nikdy neskončí.

Ve windowsech v průzkumníku tento obrázek smažu okamžitě.

Takže u mě ta funkce MtpDeleteFile nefunguje vůbec, neměl jsem trpělivost víc než pár minut.

 

Nechávám to tady, vzniklo to jako diskuse o Adraku, ale patří to do vlákna o Geogetu.


  • 0

#209 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 130 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2020 - 8:17

Tak po SZ vidím, že mám nějakou divnou verzi Combine, minimálně ta věta o prohozených parametrech zřejmě nebude platit.


  • 0

#210 Vacerman

Vacerman

    Vacerman

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2020 - 12:46

Omlouvám se, pokud jsem se svým dotazem někde mimo a už se to tu řešilo dříve, a:Drake Plus (aktuální verze 6.06) používám jako záložní program a proto i zdejší diskusi čtu spíše příležitostně. Potřeboval bych poradit, zda lze, a pokud ano, tak jak, zprovoznit databázi na SD kartě (Samsung Galaxy A3, 2016, Android 7.0). Doteď jsem měl soubor geoget.db3 v interní paměti. Abych jí trochu ulevil, přesunul jsem soubor na SD kartu a v Nastavení > Databáze nastavil novou cestu k ní. Výsledkem je chybová hláška "Nelze otevřít databázi". Obdobně jsem přesunul i mapu na SD kartu a změnil cestu a ta funguje v pohodě, databáze však nikoliv. V nastavení oprávnění je Úložiště zaškrtnuto. Je toto nějak jednoduše řešitelné (někde něco změnit, zaškrtnout, povolit), nebo mi nezbyde, než i nadále mít databázi v interní paměti?


  • 0

#211 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 272 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2020 - 13:02

Urcite jde mit databazi na karte, mam ji tak a funguje to. Bohuzel se asi kazda verze Androidu chova trochu jinak, takze presne neporadim.

 

Ja mam v nastaveni Umisteni uloziste Externi (SD karta), na predchozim androidu jsem musel mit Jine a napsat spravne cestu. Muzes zkusit presunout na kartu i aplikaci.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#212 Vacerman

Vacerman

    Vacerman

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2020 - 14:20

Urcite jde mit databazi na karte, mam ji tak a funguje to. Bohuzel se asi kazda verze Androidu chova trochu jinak, takze presne neporadim.

 

Ja mam v nastaveni Umisteni uloziste Externi (SD karta), na predchozim androidu jsem musel mit Jine a napsat spravne cestu. Muzes zkusit presunout na kartu i aplikaci.

Vyzkoušel jsem už dříve jak nastavení úložiště "Jiné", tak "SD karta", ale výsledek byl stejný "Nelze otevřít databázi".

Program samotný nelze na SD kartu jednoduše přesunout - u této aplikace se mi v telefonu přes Nastavení > Aplikace > a:Drake > Úložiště tlačítko "Změnit" nenabízí.


  • 0

#213 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 272 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2020 - 17:21

Pak je jeste dalsi problem v tom, jak zadavas tu cestu k databazi. Ona tam musim byt identifikace adresare tak, jak jej ma namontovany android, tedy misto napr. "Karta SD" mam ja treba cestu /storage/9016-4EF8/Android/data/cz.drake/files.

 

Nevim od ktere verze androidu je take potreba explicitne povolit zapis a pristup do datoveho uloziste (externi kartu). Bez toho to urcite nejde.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 21 leden 2020 - 17:21

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#214 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 072 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2020 - 17:27

...  V nastavení oprávnění je Úložiště zaškrtnuto. Je toto nějak jednoduše řešitelné (někde něco změnit, zaškrtnout, povolit), nebo mi nezbyde, než i nadále mít databázi v interní paměti?

 

Tipuji, že nestačí mít povoleno "Úložiště", ale musíš mít soubor v adresáři aplikace. mapy se otevírají jen pro čtení, tak mohou být i jinde, databáze se otevírá pro čtení i zápis a tak musí být správně. Tedy, pokud se nic nezměnilo. Nejspíš to bude: \Android\data\cz.adrake.plus\ a třeba nějaký podadresář.

A ano, opravdu se o tom psalo ... když toto omezení zavedla verze Android 4. To by asi už v tom množství příspěvků dnes bylo obtížné najít.


Tento příspěvek byl upraven od ProKesTom: 21 leden 2020 - 17:29

  • 2

#215 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 953 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2020 - 18:04

Psal jsem o tom i na blogu Geogetu.
  • 0

#216 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 130 příspěvků(y)

Publikováno 21 leden 2020 - 18:49

Android si příslušnou složku na kartě založil sám, jen jsem ji našel. Možná ale až po přesunu aplikace na kartu, což tazateli zřejmě nejde.

Ale taky mám mnohem nižší verzi Androidu. 5.1


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 21 leden 2020 - 18:50

  • 0

#217 Vacerman

Vacerman

    Vacerman

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 22 leden 2020 - 11:06

Děkuji za všechny vaše odpovědi a rady, pomohly mi. Aplikace sice nejde na SD kartu přesunout, ale složku \Android\data\cz.adrake.plus\ si tam vytvořila a když je databáze tam (resp. jsem ji dal do podsložky files), tak funguje.


  • 1

#218 lvod

lvod

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2020 - 22:50

Zdravim,

omlouvam se, pokud pisu mimo tema. S novym telefonem jsem zacal pouzivat A:drake ve verzi 6.06 a vsiml jsem si, ze pri zobrazeni mapy a mem otaceni se modra sipka nemeni ale zustava stejne natocena. Je neco spatne nastavene v aplikaci nebo v telefonu? Diky za rady.


  • 0

dříve: E51 + BT GPS Evolve GoTraxx + SmartGPX + HG Arcao edition + OpenWIG

pak: Xperia Z1 Compact + A:drake 4.22

nyní: Xperia XZ2 Compact + A:drake 6.06

 


#219 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2020 - 23:14

Co je to za telefon?


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#220 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 913 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2020 - 15:19

Co je to za telefon?

on to bude nějaký telefon co nemá hardware kompas, že? :)


  • 1

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama