Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 6.00 - Bonifác


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
277 odpovědí na toto téma

#221 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 996 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2020 - 20:39

Velmi pravděpodobně. Tohle je potřeba před koupí levných telefonů dobře zkontrolovat. Elektromagnetický kompas je asi dražší součástka a některé to nemají.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 19 únor 2020 - 20:39

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#222 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 130 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2020 - 8:01

A v jiných aplikacích se šipka točí? Třeba v Mapách.cz? Taky mám telefon bez kompasu a je to parametr, který se často vůbec neuvádí, nebo zmateně, v jedné specifikaci ANO, v jiné NE. A stejně většina lidí s kompasem si koupí pouzdro se zapínáním na magnet a celý kompas je jim na nic.

Dokonce jsem viděl tablet s předinstalovanými aplikacemi, včetně navigace, kterému chyběl GPS modul.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 20 únor 2020 - 9:31

  • 1

#223 lvod

lvod

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2020 - 9:57

- používaný tel.:  Sony XZ2 Compact s Android 9,  předtím Sony Z1 Compact s Android 4.4.4 (viz. podpis)

- dle mobilmanie oba mají digitální kompas

- v mapách.cz se šipka točí


Tento příspěvek byl upraven od lvod: 20 únor 2020 - 9:59

  • 0

dříve: E51 + BT GPS Evolve GoTraxx + SmartGPX + HG Arcao edition + OpenWIG

pak: Xperia Z1 Compact + A:drake 4.22

nyní: Xperia XZ2 Compact + A:drake 6.06

 


#224 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 130 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2020 - 12:32

Točí se šipka v mapách.cz, i když se otáčíš na místě? Pokud ano, tak to kompas má. Pokud jen za chůze, tak to může brát směr z trasy podle satelitů, bývá to i přesnější. Zkoušel jsi kalibrovat kompas?


  • 0

#225 lvod

lvod

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2020 - 19:31

Ano, v mapach se sipka toci i kdyz jen stojim, v aplikaci GPS test se kompas take toci (venku i uvnitr budovy) kompas zkalibrovani a v Adrake (6.06) se ani nehne.  Zkousel jsem i verzi 4.22 a taky nic.

Na Z1 Compact Android 4.4.4 ve verzi Adrake 4.22 vse funguje, 

Na Z1 Compact Android 9 (neofic. firmware) ve verzi Adrake 6.06 venku funguje, uvnitr ne

 

(proste tomu nerozumim... :-( )


Tento příspěvek byl upraven od lvod: 20 únor 2020 - 20:06

  • 0

dříve: E51 + BT GPS Evolve GoTraxx + SmartGPX + HG Arcao edition + OpenWIG

pak: Xperia Z1 Compact + A:drake 4.22

nyní: Xperia XZ2 Compact + A:drake 6.06

 


#226 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 130 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2020 - 19:52

Včera jsem logoval několik virtuálek. Napsal jsem log, uložil, dal editovat, Obrázek, vybral jsem fotku z telefonu, dal Odeslat jako log, ještě to psalo, že se nahrává obrázek. Dnes jsem měl zprávu od ownera, že mám obrázky rozbité a opravdu, měl jsem tam jen prázdné čtverečky, jak když odkazuju na neexistující soubor. Smazal jsem je a přidal z PC. Dělal jsem něco špatně?


  • 0

#227 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2020 - 20:12

Z galérie neodošle ani mne. Keď máš otvorenú keš tak v mé u dole vedľa logov je galéria tam klikni hore na fotoaparát, urob foto a daj uložiť. Potom pripoj foto z prílohy, odtiaľ ju odošle
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#228 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 130 příspěvků(y)

Publikováno 20 únor 2020 - 21:10

Nejdivnější je, že jsem to už několikrát použil, logoval jsem z A:drake i s fotkou, nevím už jak. Včera 4 logy a fotka ani u jednoho.


  • 0

#229 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2020 - 8:26

Nemáš AD vo fonde a fotky na karte? Ja to mám od minulého roku tak a tiež ma owner upozornil na chýbajúcu fotku. Potom som logoval obyčajnú kešku, priložil foto a dal odoslať. Log sa odoslal a AD hlásil Prílohu neodolal lebo ju nenašiel. Pritom v galérii foto vidí
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#230 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 130 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2020 - 8:49

Naopak, fotky v telefonu a aplikaci na kartě. Na kartu dávám všechny aplikace, které to umožňují, telefon má malou paměť. Nevím jak to zkusit, asi si do Adraku dám i svou nepublikovanou archivovanou keš a budu zkoušet logovat na ni, abych neposílal nesmysly někomu jinému.


  • 0

#231 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2020 - 8:59

Jj, skús aj spôsob ako som ti popísal. Nevýhoda je, že uloženie musíš potvrdiť a potom nezabudnúť zmazať prílohy. Ono keď loguješ tak prílohy bobtnajú. Ja to už ani inak nerobím
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#232 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2020 - 9:40

Naopak, fotky v telefonu a aplikaci na kartě. Na kartu dávám všechny aplikace, které to umožňují, telefon má malou paměť. Nevím jak to zkusit, asi si do Adraku dám i svou nepublikovanou archivovanou keš a budu zkoušet logovat na ni, abych neposílal nesmysly někomu jinému.


Teraz som pozeral možnosti v nastavení a to DB a mapy. AD vidí oboje len tam kde to ma povolené takže z fonu na kartu nevidí. U teba to bude asi tak isto. Preto síce galériu vidí ale nie do zložky a preto foto nepripoji
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#233 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 130 příspěvků(y)

Publikováno 21 únor 2020 - 9:57

Běžně fotky z telefonu do logů nedávám, jen z virtuálek, můj telefon fotí mizerně. Takže o tom vím, kdyby bylo třeba, tak přes přílohu to udělám, nebo to zaloguju dodatečně až z PC. A výhledově novější telefon, který už bude mít paměť na to, aby se aplikace nemusely dávat na kartu a bude mít foťák na použitelné fotky.


  • 0

#234 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 příspěvků(y)

Publikováno 10 březen 2020 - 11:42

Teraz sa zopakoval problém pri odoslaní fotky. Mam AD+ a teda mal by odoslať viac ako jednu fotku. Bohužiaľ odoslal len jednu a to bez hlásenia chyby a owner mi zmazal log bez upozornenia nakoľko povinné boli dve fotky. Foto fotím z AD cez galériu a dám uložiť do prílohy. AD ich vidí a do logu pripojí ale neodošle
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#235 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 130 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2020 - 15:18

Tak zase problém, s jiným telefonem (Redmi8). Fotky z Galerie v Adraku jsem posílal a myslím, že se odeslaly. Ale teď jsem zkoušel fotky z Fotek (tj. focené mimo Adrake) a neodeslala se. Ovšem pak jsem zkoušel logovat z PC, přidal fotky z telefonu (z galerie, ale posláno z telefonu na vlastní mail a stažené do PC) a neodeslaly se taky. Fotky jsem mírně zmenšil a pak se odeslaly. Nedělá telefon s fotkami něco, aby se nedaly odesílat, nebo nekontroluje to nějak Geocaching.com? Telefon má velkou paměť, kartu tam vůbec nemám, tj. problém s fotkami jinde než aplikace to není.


  • 0

#236 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 667 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2020 - 10:18

Ahoj, rád bych se zeptal. Funguje vám v a:drake na androidu 10 vkládání souřadnic ze schránky při zakládání nového waipointu? Dříve mi to bralo skoro jakýkoliv formát a teď už mi funguje pouze kopírování z jiného WP. Díky


  • 0

#237 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 799 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2020 - 10:41

Mě nefunguje ani to z jiného waypointu...
  • 0
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#238 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 441 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2020 - 11:31

Mám v terénu problémy s online mapama (někdy se potřebuju podívat na mapy.cz nebo na leteckou). Pár dlaždic se dotáhne, ale pak nic. Připadá mi to jako nějaký time-ot. Doma na WiFi to není problém.


  • 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#239 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2020 - 12:43

Základní nebo Turistická?
  • 0

#240 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 441 příspěvků(y)

Publikováno 23 duben 2020 - 21:11

I základní. A letecká Google.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama