Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 6.00 - Bonifác


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
376 odpovědí na toto téma

#361 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 608 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2021 - 22:23

Luďku, nebyl by čas zlikvidovat v nastavení možnost starého API ? Právě mi volala zoufalá kamoška že jí nejde přihlásit a po delší době jsme přišli na to, že to má omylem zaškrtnuté.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#362 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 688 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2021 - 12:37

Ted jsem mel chvili cas a chut znovu zkusit ten Multicast. Plugin mi vyhledal a pripojil telefon kdyz jsem jak v aDrake a v pluginu nastavil multicast na 224.0.0.0:5000. Kdyz jsem mel nastavenou jinou multicast IP, tak se to nespojilo.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#363 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2021 - 13:38

Luďku, nebyl by čas zlikvidovat v nastavení možnost starého API ? Právě mi volala zoufalá kamoška že jí nejde přihlásit a po delší době jsme přišli na to, že to má omylem zaškrtnuté.

Jasně, já už úplně zapomněl, že to tam ještě je :)


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 04 leden 2021 - 13:39

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#364 mpistora

mpistora

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2021 - 18:15

Mám nový telefon s android 11 a narazil jsem na několik problémů s instalací a provozem a:Drake.
 
V telefonu mám SD kartu a chtěl jsem ji využít, zejména kvůli mapám. Na předchozím telefonu jsem v GgDrake pokaždé  musel vybrat úložiště, tomu jsem se nyní chtěl vyhnout. Možná by se na úmístění úložiště měl a:Drake zeptat při prvním spuštění, aby neexistovaly obě složky zároveň.
S přepnutím umístění úložiště na Externí (SD karta) jsem si ale moc nepomohl. Ukázalo se, že se do odpovídající složky na SD kartě žádnou jinou aplikací nedostanu. Ba co víc, zdá se, že to je vlastnost androind 11. Očekával jsem, že když bude GgDrake připojen k a:Drake přes WiFi i MTP, tak že přenos na SD kartu a:Drake nějak zprostředkuje. Nabídku úložišť sice GgDrake i nyní zobrazoval, ale jen s interní pamětí.
Je nějaký doporučený postup, jak používat v a:Drake na android 11 umístění úložiště: Externí (SD karta)?
Pokud je to opravdu tak, že se do složky aplikace jiné aplikace nedostanou, a není postup, jak jim to povolit, tak by se to dalo vyřešit nějakým triviálním správcem souborů, který by se přidal do a:Drake.
 
Na SD kartu se do všech složek ovšem i nadále dostanu, když ji vyndám z telefonu a dám do čtečky v PC. Výhodou je o řád vyšší přenosová rychlost, což se u map hodí.
 
Aktuálně jsem to uspořádal tak, že umístění úložiště mám nastaveno Interní (zařízení). Takže databázi mohu přenášet pomocí GgDrake. Na mapy jsem vytvořil složku v rootu SD karty, tedy mimo složku aplikace a:Drake, takže na ni mohou všechny aplikace. V souboru map-config.xml používám absolutní cesty na mapy v té oddělené složce na SD kartě.
 
Chtěl jsem si nachystat mapy pro několik evropských států z http://download.mapsforge.org/.
V map-config.xml jsem použil existující MapSource element "Mapsforge vector maps" a pro každý .map soubor jsem klonoval další MapType mode ="basic" element. Ačkoliv se v dokumentaci píše "max. 3 výskyty každého typu", fungovalo to asi do 8 map. Radiobutton se dobře zobrazil i při větším počtu map, ale při pokusu o zobrazení mapy pak a:Drake padal. Je tedy nutno pro větší počet map zakládat pro každou samostatný MapSource element? Já bych naopak uvítal, abych ani ta další nastavení (zoomy a téma) nemusel opakovat a jen někde vyjmenoval ty .map soubory, protože jsou všechny obdobné, takže na ně stačí stejné nastavení.
 
V nastavení - signál jsem si vybral jiné zvuky. U keše se pak signál ozval, ale bohužel se přehrával opakovaně a nešlo to zastavit jinak, než restartem telefonu. Do výchozího nastavení, kdy v nabídce zvuků nebyl vybrán žádný radiobutton, se už vrátit nejde.
 

  • 0

#365 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 688 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2021 - 19:31

Stavajici verze AD pochazi z doby, kdy se o Android 11 nevedelo nic. A11 skutecne neumoznuje pristup aplikaci do adresaru jinch aplikaci. Nemam tuto verzi Androidu, ale myslim, ze ze "spolecnych adresaru" (root na karte, ...) mohou aplikace jen cist, ale zapisovat tam nemhou. Takze databazi tam dat nejde.

 

AD + plugin GgDrake umoznuje nejake jednoduche zkopirovani souboru, ale protoze nebyl A11, neni to nijak vyzkouseno/overeno.

 

Padani pri nacitani map bych prisuzval spis te ceste na SD karte. Cetl jsem na webu mnoho stiznosti na podobne veci v souvislost s A11.

 

EDIT: ja mam vektorovych map asi 6, vsechny od Paws, a nepada mi to.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 26 duben 2021 - 19:32

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#366 mpistora

mpistora

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2021 - 19:59

Padání map nejspíš s verzí android nesouvisí, matně si vzpomínám, že jsem na to narazil už před léty na starém telefonu. 6 je OK, problém je od 8 nebo 9.

Lze jich mít na SD kartě víc a v terénu, resp. při přejezdu státní hranice, nastavit jinou do konfigurace.


  • 0

#367 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 608 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2021 - 23:43

mpistora: Které mapy jsi tam použil ? Neznám podrobnosti o mapách co tam na mapsforge jsou, ale zaráží mne to číslování verzí - v3, v4, v5. Hlavně se mi jejich mapy zdají hodně chudé. Kdysi jsem používal mapy ze serveru Openandromaps, ale tam je nyní problém, že podporují mapy verze v3 a v4, přitom v3 tam mají už jen na dožití a bez aktualizací. V4 jsou moderní, vícejazyčné - ale na aDrake se mi je nepodařilo zprovoznit.

Takže je lepší, pokud je to možné, používat Speirsovy mapy na osm.paws.cz; přitom Speirs je komunikativní a je ochoten mapu do svého výběru přidat (na mou žádost například na podzim přidal Bulharsko). 

Budu teď řešit potřebu několika států - a jak vidím, tak Rumunsko a Ukrajinu už podporuje, tak ještě nějak sehnat Moldávii.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#368 mpistora

mpistora

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2021 - 7:21

Také mě zarazilo, že k v3, v4, v5 tam není vysvětlení. Pokud to jde, beru všude aktuální verzi, a tady se zdá, že v5 v a:Drake funguje (a to i se "starým systémem map", kvůli malým ikonám keší). v3 neaktualizují od r. 2018, takže to bude verze.

Od map a:Drake toho moc neočekávám, hlavně že je budu mít k dispozici offline. Jinak používám mapy.cz.

Na osm.paws.cz jsem si všiml, je sice pro nás pragmatický výběr okolí ČR, ale celá Evropa tam není. Není asi problém to kombinovat, někdy to vyzkouším.

 

Zajímalo by mne, zda by fungoval .map soubor pro celou Evropu, a zda někde není ke stažení. Součet velikostí .map souborů  z http://download.maps...maps/v5/europe/ je 18.5 GB, s úložištěm by tedy problém (nyní) nebyl.


  • 0

#369 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 194 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2021 - 7:39

Na osm.paws.cz je ale i skript s navodem, jak si generovani takove mapy rozbehnout sam u sebe. Pak si muzes vyrobit mapy pro mnohem vice oblasti, nez je tam vystaveno. A to kdykoliv se ti zachce.

 

Ono totiz generovat takove mnozstvi map zabere docela cas, a pak to taky musis nekde skladovat, platit za hostingy a tak.


  • 0

#370 mpistora

mpistora

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2021 - 9:35

Tak jsem soubor map-config.xml upravil tak, že pro každý .map soubor je jiný MapSource element, a to funguje dobře i pro větší množství map.

Zmátl mě původní název "Mapsforge vector maps", který jsem radikálně upravil tak, že je v něm nyní i název mapy, resp. státu.


  • 0

#371 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 688 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2021 - 11:54

Vsiml jsem si, ze AD neumi zpracovat importovany attribut hqsolutionchecker-yes.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#372 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 629 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2021 - 21:38

Chtěl jsem Toniczechovi nainstalovat a:Drake tak Google Play mi ho nenabídlo, a když jsem to zkoušel na mém novém telefonu, tak mi ho neukázal ani mezi nainstalovanými aplikacemi, přestože ho nainstalovaný mám - netuší někdo, kde je chyba?


  • 0

#373 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 063 příspěvků(y)

Publikováno 30 květen 2021 - 22:10

Zvláštní. Můžu jen potvrdit, že já ho v telefonu zatím mám. Snad to tak zůstane...


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#374 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 441 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2021 - 5:47

V telefonu ho mám, ale Google play nabízí na přímý dotaz na prvním místě oficiální aplikaci, pak C:geo a pak spoustu draků, ale a:drake ne. Nějak to vypadlo z nabídky.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 31 květen 2021 - 5:47

  • 0

#375 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 147 příspěvků(y)

Publikováno 31 květen 2021 - 7:53

To bude tím, že Google pořád vymýšlí nová omezení a teď chtěl zdůvodnit, proč aplikace na geocaching potřebuje GPS. Blbé je, že nejsou lidi na úřadování.


  • 3

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#376 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 629 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2021 - 15:56

A nešel by ten instalační balíček publikovat někde jinde?


  • 0

#377 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 194 příspěvků(y)

Publikováno 02 červen 2021 - 17:51

Neni jednodussi to zduvodneni napsat? (az bude vubec nejaky cas, pochopitelne...)


  • 3




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama