Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 6.00 - Bonifác


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
145 odpovědí na toto téma

#21 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2019 - 9:18

Dik, dobré nápady treba prebrať, o to lepšie bude ADrake
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#22 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 402 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2019 - 10:43

Vypne GPS, nebo jen reakci na ni? Vypínání GPS (ruční, kvůli úspoře baterie) mi působilo dost velké problémy, často jsem jakoby i několik minut zůstával na minulém místě. To byl ale podstatně horší telefon, než Honor.

 

Rucne GPS jsem nevypinal nikdy. Podle me se vypne GPS v okamziku, kdy se vypne obrazovka. V Android 7 to bylo ok a pokud jsem chtel, tak GPS byla stale aktivni. Snazil jsem se vypnout "power management" v nastaveni Huawei, ale stale nic. Ptam se hlavne proto, ze napriklad v Locus to funguje! Premyslim si poridit novy telefon a tak se snazim zmapovat, ktere telefony nejsou v uspore baterie tak agresivni!


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 PRO + Android 9.1 - GeoGet - Locus Pro   :ph34r:


#23 Osik

Osik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 497 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2019 - 12:26

Ahoj,

nevím jestli je to 6.00 nebo dřív, ale když vyexportuju nálezy do souboru (fieldnotes), tak nejdou načíst do GeoGetu (import nálezů, Ctrl+I)

Vím, že to chodilo, ale teď to nějak nejde ... Akorát nevím, jestli je to změnou a:Draku nebo GeoGetu ...

Mějte se a díky.


  • 0

#24 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2019 - 13:06

Tenhle postup jsem nepoužil léta, přijde mi to moc pracné, nicméně když jsem to teď zkusil, prošlo to. Nemáš v někde v logu nějaký "nebezpečný" znak?

 

Každopádně si myslím, že pomocí GGDrake se dají data mezi telefonem a GeoGetem vyměňovat mnohem pohodlněji.


  • 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#25 lusk665

lusk665

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 79 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2019 - 17:27

Ahoj,

nevím jestli je to 6.00 nebo dřív, ale když vyexportuju nálezy do souboru (fieldnotes), tak nejdou načíst do GeoGetu (import nálezů, Ctrl+I)

Vím, že to chodilo, ale teď to nějak nejde ... Akorát nevím, jestli je to změnou a:Draku nebo GeoGetu ...

Mějte se a díky.

 

Zkus zmenit kodovani v souboru fieldnotes

Mám asi podobný problém viz http://www.geocachin...-2915/?p=569403


Tento příspěvek byl upraven od lusk665: 16 květen 2019 - 17:27

  • 0

62st - Sony Xperia X- a.Drake - GeoGet


#26 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 468 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2019 - 9:22

Vypne GPS, nebo jen reakci na ni? Vypínání GPS (ruční, kvůli úspoře baterie) mi působilo dost velké problémy, často jsem jakoby i několik minut zůstával na minulém místě. To byl ale podstatně horší telefon, než Honor.

Mám HONOR a ten vypíná GPS a není jak přinutit aby na pozadí GPS běžela, na druhou stranu zas mobil vydrží delší dobu v chodu. Já si na to už zvykl, vždy se podívam na mapě kde je další cache a pak okometricky zapnu a:Drake když si myslím, že jsem už dost blízko. Pozice naběhne do 3 sekund, tak to ani nezdržuje a k cache se pak přibližuju s rozsvíceným dosplejem.


  • 1

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.03 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#27 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 402 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2019 - 10:49

Mám HONOR a ten vypíná GPS a není jak přinutit aby na pozadí GPS běžela, na druhou stranu zas mobil vydrží delší dobu v chodu. Já si na to už zvykl, vždy se podívam na mapě kde je další cache a pak okometricky zapnu a:Drake když si myslím, že jsem už dost blízko. Pozice naběhne do 3 sekund, tak to ani nezdržuje a k cache se pak přibližuju s rozsvíceným dosplejem.

Ano, tento zpusob je asi jediny, ktery se da aplikovat. Na druhou stranu,pokud chci mit GPS na pozadi, stale existuje alternativa, ktera to umi! Takze mam na vyber bud ji, nebo zmenit telefon. Ale spis mam obavu, ze v honbe za baterkou to bude jev, ktery budu potkavat na cim dal vetsim mnozstvi telefonu.....


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 PRO + Android 9.1 - GeoGet - Locus Pro   :ph34r:


#28 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2019 - 11:39

Což je zvláštní, protože čím novější GNSS čip, tím menší spotřebu má. To už není jako kdysi, když mi HTC Kaiser se zapnutou GPS opravdu topil. :-)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#29 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 400 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2019 - 12:02

Rozsvícení displeje žere baterku asi víc, než GPS. Není problém chodit celý den se záznamem polohy z GPS. Ale párhodinové wherigo se zapnutým displejem a polohou sežere třeba třetinu baterky. Aplikace mají výjimku z úsporného režimu, aby se jim nevypínala GPS.
  • 0

#30 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 402 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2019 - 12:09

 Aplikace mají výjimku z úsporného režimu, aby se jim nevypínala GPS.

 

Jojo Aplikaci a:Drake jsem dal do vyjimek pro power management, i tak po zhasnuti obrazovky GPS vypne. Na druhou stranu mi na P20 vydrzi baterka dost dlouho......


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 PRO + Android 9.1 - GeoGet - Locus Pro   :ph34r:


#31 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2019 - 13:41

Mimochodem, chodit celý den se záznamem polohy ..... to jde, když se GPS vypíná? Tj. jde to na Honoru? Ptám se proto, že já ho nemám, ale znám někoho, kdo ho má a čekám, že se mě právě na toto zeptá. A ne na Draka, ale na Mapy.cz, tj. obecně na záznam trasy v jakémkoli programu, co to umí. Jinak znám lidi, co nekeškují, neturistují denně, ale GPS nevypínají. Asi opravdu moc nežere, když jim to nevadí. Mě by vadilo, že by mi pořád Google nutil něco, kam mám zrovna blízko, ukazoval by mi počasí tam kde jsem (to přece vím, jestli zrovna tady prší), atd. A navíc můj telefon to dost citelně vybíjí.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 17 květen 2019 - 13:43

  • 0

#32 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 042 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2019 - 16:40

... ale GPS nevypínají. Asi opravdu moc nežere, když jim to nevadí. ...

To spolu moc nesouvisí. Ono to "zapnutí GPS" není zapnutí (a vypnutí), ale povolení, že aplikace si ji mohou zapínat. Takže pokud nemáš puštěnou aplikaci, která GPS používá, tak je GPS vypnutá.


Tento příspěvek byl upraven od ProKesTom: 17 květen 2019 - 16:40

  • 0

#33 zlicinaci

zlicinaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 875 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2019 - 21:09

Ahoj, bylo by možné jeden z těch hintů udělat větším písmem? Tak nějak pro nás slepce :-) Díky.


  • 2

Samsung Galaxy S5  (aDrake / WhereYouGo)
zpracováno programem GeoGet.
Systémy a programy se nechovají náhodně, chovají se zcela chaoticky. (Medvídek, 2006)
Pište prosím do svých logů čas, zajímá mě, s kým jsem se minul. Dík.


#34 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2019 - 6:11

To spolu moc nesouvisí. Ono to "zapnutí GPS" není zapnutí (a vypnutí), ale povolení, že aplikace si ji mohou zapínat. Takže pokud nemáš puštěnou aplikaci, která GPS používá, tak je GPS vypnutá.

Zase OT, ale nedá mi to. Mám v telefonu volbu Určení polohy, přesné (tj. s GPS) nebo nepřesné (podle operátora). Když zapnu Přesné, není navigace zapnuta dokud to nějaká aplikace nepotřebuje? Podle mě zapnutá je, podle vybíjení baterky. A navíc první chycení polohy po zapnutí trvá dlouho. Ne jako u Oregona, ale vteřiny to nejsou. A pokud by se GPS zapínala jen na vyžádání, jak potom Google dělá časovou osu? Já ji mám skoro prázdnou, jen úseky, kdy jsem GPS zapnul. Můj telefon ani Android není nejnovější, předpokládám, že dnes je práce s GPS optimalizována lépe. V každém případě, když jsem v A:drake povolil Vypínat GPS, když není potřeba, docela jsem s polohou zápasil, od té doby to mám zapnuté pořád, pokud naviguju telefonem. Ale většinou hledám s Oregonem a Draka používám jen na listingy a logování, takže s vypnutou GPS.

Docela bych polemizoval s aplikacemi jako Záchranka. Spadnu ze skály u Krumlova a záchranáři dostanou polohu v rybníku u Veselí nad Lužnicí. To se mi stalo, mimo toho pádu, musel jsem několik minut čekat, než to skočilo na správnou pozici. Možná nové telefony ukazují polohu správně a ihned, ale ty starší mezi lidmi jsou. A předpokládám, že jak Záchranka, tak A:drake, tak mapy.cz i Googlemapy, autonavigace, atd. jen berou polohu, kterou jim dodá systém pomocí GPS, čili když to bude blbnout v jednom, bude i v dalších. A že programátor A:draka s tím nemůže udělat nic.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 20 květen 2019 - 8:39

  • 1

#35 Osik

Osik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 497 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2019 - 9:01

Ahoj,

nevím jestli je to 6.00 nebo dřív, ale když vyexportuju nálezy do souboru (fieldnotes), tak nejdou načíst do GeoGetu (import nálezů, Ctrl+I)

Vím, že to chodilo, ale teď to nějak nejde ... Akorát nevím, jestli je to změnou a:Draku nebo GeoGetu ...

Mějte se a díky.

Provedl jsem výzkum ...

a:Drake exportuje v BigEndianu (FE FF 00 47 00 43 ...)

GeoGet umí načíst LittleEndian (FF FE 47 00 43 00 ...) nebo UTF-8 (EF BB BF 47 73 ...) nebo ASCII (47 43 ...)

Kdy se to změnilo nevím, možná při přechodu na AndroidStudio které má jiný default ?

Zatím se peru s GgDrakem ...


Tento příspěvek byl upraven od Osik: 20 květen 2019 - 9:23

  • 0

#36 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 473 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2019 - 9:40

Zajimavy postreh, naucim GG BigEndian.


  • 1

#37 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2019 - 10:00

V a:Drake BE/LE neřeším, jen UTF16, takže si to zřejmě bere default podle výrobce telefonu, mě totiž Huawei ukládá do LE a funguje to.

To UTF16 jsem tam dával kvůli webu, jinak to neprocházelo.

 

@Osik - upload na geocaching.com ti projde?


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#38 Osik

Osik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 497 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2019 - 11:58

@Osik - upload na geocaching.com ti projde?

Projde ... Soubor je OK, jen GeoGet neumí BE ...  :D


  • 0

#39 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2019 - 12:09

Projde ... Soubor je OK, jen GeoGet neumí BE ...  :D

 

Prima, tak to nemusím řešit já, ale HaLuMa :-)


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#40 Pitrisek66

Pitrisek66

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 11 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2019 - 16:11

Zdravím ,nevím proč , ale mám a:drake plus na dvou zařízeních a ani na jednom mi nefunguje vyhledávání konkrétní keše přes filtru když zadám GC kod . Také když stáhnu keše v nějaké oblasti kde už mám něco odlovené nedokáže mi je a:drake označit jako mnou odlovené. To je problém a:draku nebo mám teď něco já špatně ? Je to od přechodu na novou verzi a:drake ..... 


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama