Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 6.00 - Bonifác


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
145 odpovědí na toto téma

#81 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 806 příspěvků(y)

Publikováno 16 červen 2019 - 16:48

Dekuji za opravy a upravy.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#82 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 051 příspěvků(y)

Publikováno 18 červen 2019 - 18:56

Právě jsem aktualizoval aplikaci a nenačte to vůbec žádná data z databáze ani do seznamu ani na mapě, dlouho se točí kolečko a nakonec nic.

Přitom keše např.ze seznamu naposled otevřených normálně zobrazí.

To je malér.

UPD: tak když jsem dal vyčistit filtr, už to zafungovalo dokonce pak i s načteným stejným filtrem, jak to předtím nefungovalo...WTF

 

A tahle chyba je tam pořád (ale to je detail):

 

Stránka "Podmínky Geocaching API" ukazuje podmínky starého API


  • 0

#83 lshady

lshady

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 16 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2019 - 8:23

Zdravím, po delší dobe jsem se vrátila ke GC a zjistila jsem ze v nové verzi map se mi ikony kesi zobrazuji až pri větším zoomu mapy, takže pokud chci se mrknu třeba na jižní Moravu, vypadá to na mapě, že žádnou keš v databázi nemám, ale pokud zazoomuju na Znojmo kese se objeví... mám někde chybu v novém nastavení nebo čím to může být? telefon Samsung galaxy note 9,android 9 díky za odpovědi
  • 0

#84 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 705 příspěvků(y)

Publikováno 07 červenec 2019 - 11:13

Narazil jsem na toto chybné chování:
Pokud jsem v místě, kde není signál (typicky v metru), tak při pokusu přejít z hlavní obrazovky do jiné části (např. "Poslední keše", "Čekající logy", detail poslední keše) se zobrazí dialog "Načítám data" a kolečko se točí a točí a točí... Navíc se to celé zasekne a nelze to ukončit než sestřelením aplikace.
Pokud jsou v telefonu vypnutá data, tak to funguje bez problému. Problém nastává pouze v případě, že data jsou zapnutá, ale nedostupná. Ve starších verzích jsem tento problém nezaznamenal - bez problémů jsem při jízdě metrem dopisoval logy k nálezům, což se mi teď nepodařilo. Asi to půjde rychle vyřešit momentálním vypnutím dat, ale přišlo by mi lepší, kdyby se s nedostupným připojením dokázala aplikace vyrovnat sama jako dříve.
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#85 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 451 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2019 - 5:53

Toto chování můžu potvrdit. Když se mi to nechtělo chytit v místě bez signálu, stačilo nakonec přepnout do režimu letadlo a chytilo se to hned. Mapa i databáze jsou offline. Chápal bych, že se online třeba dočítají obrázky k listingu, ale tak daleko to nedošlo, zakouslo se to hned.


  • 0

#86 HubdaTeam

HubdaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2019 - 9:21

Nevím jestli jsem v tom sám, ale nejde mi uvnitř a:Drake (v6.03) stáhnout nová keš zadáním GC kódu do horního modrého vyhledávacího pruhu na hlavní obrazovce (pravý horní roh, ikonka lupy ve čtverci). Objeví se hlášení "Stahuji přes API..." a pak je seznam nulový. (samozřejmě mám přitom zapnutá data na mobilu  :)  )

Našel jsem tu něco podobného na předchozí stránce tohoto fora, u předešlé verze, ale předpokládám, že tato chyba měla být odstraněna právě ve verzi 6.03. Je to tak? Máte stejný problém i v 6.03?


  • 0

#87 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2019 - 12:08

Aha. Nejsi v tom sám, potvrzuju stejné chování u sebe. Zadal jsem kód keše, kterou v db nemám, pak se objevilo "Downloading API data. Please wait..." (mám to v EN).

 

No a skončí to prázdným seznamem (otestováno na LTE i na wi-fi). Ale nedávno (asi v předchozí verzi) to fungovalo, já to občas používám.


  • 1

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#88 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2019 - 18:56

Dnes som omylom tukol v mape na nezobrazovať kesky, chvíľu trvalo než som na to bez okuliarov prišiel. V mape beriem ze sa nezobrazia ale keď dám vyhľadať v DB tak sa zobrazia vzdialené cca 300km a to aj na mape. Tie blízke nie čo je podľa mňa chyba. V DB by sa mali zobraziť všetky
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#89 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2019 - 6:55

Větou "V DB by sa mali zobraziť všetky" myslíš vyhledávání nebo filtr, že? To jsem si zkusil - dal jsem vyhledat nejbližší neodlovené, to bylo v pořádku. Pak jsem šel do mapy, ťukl na ikonku pro nezobrazování keší, ty zmizely, pak jsem se vrátil do hlavního menu, znovu filtr a vyhledat - a měl jsem opět stejný výstup, všechny nejbližší neodlovené se zobrazily. Takže u mě (verze 6.03) je funkce tlačítka pro nezobrazování keší opravdu omezená jen na mapu.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#90 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2019 - 8:11

Dal som hledat v menu, nezobrazili sa najbližšie. Keď som zadal kód kese vo filtri to isté. Nastavil som hledat cez API a to isté. Keď som zrušil nezobrazovať tak funguje. V 6.03
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#91 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2019 - 8:41

Celé divné. Teraz som pozeral na funkčnosť. Zapnuté zobrazovanie na mape a zobrazí sa najbližšia cca 1,5km v Costa Rei. V menu hľadať sa zobrazí najbližšia GC6QGFE co je cez 300km. Tie na Sardínii sa v menu hledat nezobrazuju
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#92 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2019 - 13:17

@Balin50

Zobrazování resp. nezobrází keší v mapě nemá s filtrem a hledáním v DB nic společného a ani nikdy nemělo.

Podle poslení poznámky bych si spíš překontroloval nastavení referenčního bodu. Mapa si ho logicky dává do středu zobrazené části, ale hledání v databázi se řídí tím, co je nastavené ve filtru.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#93 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2019 - 14:38

@Balin50
Zobrazování resp. nezobrází keší v mapě nemá s filtrem a hledáním v DB nic společného a ani nikdy nemělo.
Podle poslení poznámky bych si spíš překontroloval nastavení referenčního bodu. Mapa si ho logicky dává do středu zobrazené části, ale hledání v databázi se řídí tím, co je nastavené ve filtru.

Vyzerá to tak. Vymazal som vo filtri ref. bod a zobrazuje ako má. Ovšem momentálne je fon pre vysoké teploty nepoužiteľný. Chvíľu vonku a za hlási, že sa prehral a vypne sa. Ešte že mám garmina
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#94 HubdaTeam

HubdaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2019 - 16:09

Aha. Nejsi v tom sám, potvrzuju stejné chování u sebe. Zadal jsem kód keše, kterou v db nemám, pak se objevilo "Downloading API data. Please wait..." (mám to v EN).

No a skončí to prázdným seznamem (otestováno na LTE i na wi-fi). Ale nedávno (asi v předchozí verzi) to fungovalo, já to občas používám.

Díky za potvrzení. Jsem alespon o neco klidnejsi, ...i kdyz me to nepotesilo. :-)

Snad si na to Ludek udela brzo cas.  :rolleyes:


  • 0

#95 Mr.Seaman

Mr.Seaman

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2019 - 5:38

Ahoj,

narazil jsem na bug - kdyz mam gc.com overwrite coord, stahnou se mi jako waypoint do A:D, dosud ok, ale pokud chci na tento WP navigovat, tak me to vyhodi z kese do hlavniho menu A:D. Ted si pomaham tak, ze si WP zkopiruju a zalozim si vlastni final...

Xiaomi miA2lite  A9 v poslednim sestaveni...

Dik


  • 0

#96 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2019 - 7:14

Možno sa to tu už riešilo ale uniklo mi to. Zobrazenie Google map, konkrétne satelitných som veľmi dlho nepoužil. Nedávno som zapol a nenačítali sa. Ostatné fungujú v poho. Je chyba u mňa alebo všeobecne nejde?
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#97 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 451 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2019 - 7:43

Taky jsem to dlouho nepoužil a taky potvrzuju, že se satelitní od googlu nenačítají. Základní od googlu jo, seznamácké taky. Další nemám nakonfigurované. Ono to nastavení map triviální není. Zkusím tam dostat letecké od Seznamu. Jinak mi vždycky stačily ty offline vektorové z OSM. Pokud někdo ví, co je s Googlem, budu rád.

Teď jsem to chvíli zkoušel, zdá se mi, že map. vrstvy jsou úplně špatně, ale když jsem se je pokoušel nastavit podle GME, taky to nefungovalo, tak nevím. Orientuje se v nastavování hodně špatně a i přes GGsync mi to nešlo, config se sice uložil, ale pak ho to nechtělo použít, že je neplatný. Uvítal bych nasměrování na použitelné mapové zdroje a př. postup, jak mapy přidávat, klidně i přímou editací toho config souboru (do toho se zkusím podívat, až budu mít víc času nad tím přemýšlet).

Ještě dodám, že jsem se pokoušel stejně jako v GME dát adresu

https://mt{s}.google.com/vt?lyrs=s&x={x}&y={y}&z={z} 

a subdoménu 0123. Přitom na webu když dám tento odkaz a ty závorky přepíšu na čísla, tak se obrázek objeví. Umí adrake použít https?


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 24 červenec 2019 - 9:11

  • 0

#98 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2019 - 10:09

Ahoj, google mapy mi chodí všechny 3, http/https je možná dobrá úvaha (uvozovky v URL nejsou, jen to sem neumím jinak vložit jako text):

 

  <MapSource>
    <type>Google</type>
    <name>Google Maps</name>
    <storage>database</storage>
    <MapType mode="basic">
    <name>Basic</name>
    <name language="cs">Základní</name>
      <file>google/map</file>
      <url>"http://mt{s}.google.com/vt/lyrs=m&amp;x={x}&amp;y={y}&amp;z={z}"</url>
      <subdomain></subdomain>
      <defaultZoom>14</defaultZoom>
      <minZoom>1</minZoom>
      <maxAvailZoom>18</maxAvailZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
    <MapType mode="basic">
    <name>Sattelite</name>
    <name language="cs">Satelitní</name>
      <file>google/sat</file>
      <url>"http://mt{s}.google.com/vt/lyrs=s&amp;x={x}&amp;y={y}&amp;z={z}"</url>
      <subdomain>0123</subdomain>
      <defaultZoom>12</defaultZoom>
      <minZoom>1</minZoom>
      <maxAvailZoom>18</maxAvailZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
    <MapType mode="basic">
    <name>Terrain</name>
    <name language="cs">Terénní</name>
      <file>google/terr</file>
      <url>"http://mt0.google.com/vt/lyrs=t@130,r@209000000&amp;hl=cs&amp;src=app&amp;x={x}&amp;y={y}&amp;z={z}&amp;s=Ga</url>"
      <subdomain></subdomain>
      <defaultZoom>14</defaultZoom>
      <minZoom>1</minZoom>
      <maxAvailZoom>18</maxAvailZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
  </MapSource>


Tento příspěvek byl upraven od pjiy: 24 červenec 2019 - 10:32

  • 0
Všechno je možný.

#99 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 451 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2019 - 10:35

Jo, je to tak, na http chodí i satelitní. Jem jsem odmáznul to s.


  • 0

#100 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 407 příspěvků(y)

Publikováno 24 červenec 2019 - 11:09

u mňa je to takto

<MapType mode="basic">
    <name>Sattelite</name>
    <name language="cs">Satelitní</name>
      <file>google/sat</file>
      <url>http://khm0.google.com/kh/v=140&amp;src=app&amp;x={x}&amp;y={y}&amp;z={z}</url>
      <subdomain></subdomain>
      <defaultZoom>14</defaultZoom>
      <minZoom>1</minZoom>
      <maxAvailZoom>18</maxAvailZoom>
      <maxZoom>18</maxZoom>
    </MapType>
 
zmena url nepomôže. Čo treba zmeniť?

Tento příspěvek byl upraven od Balin50: 24 červenec 2019 - 11:10

  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama