Přejít na obsah


Fotka

duplicitní log s LID, které mu nepatří


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12 odpovědí na toto téma

#1 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2019 - 20:49

Ve středu jsem z aDrake zalogoval keš Rozhledna cisare Frantiska Josefa I. Jestli si dobře vzpomínám, byly při odesílání nějaké problémy, Teď si vybavuju, zkoušel jsem přiložit obrázky, ale to se aDraku nepovedlo a myslím, že jsem zkoušel odeslat log znovu. Myslím, že to zahlásilo, že druhý FI nejde nebo tak něco.

 

Nicméně posléze jsem se na svůj dashboard díval z notebooku a vše bylo OK, pouze jeden FI. Je tam doteď (ze 17.7.).

 

Dnes jsem dorazil po týdnu domů, zapnul velké PC, v Geogetu spustil StatorCombine a ten se zasekl na výstražné zprávě z Logátoru, že mám právě v této poslední keši duplicitu. Tak jsem si keš otevřel v Geogetu a je tam toto:

 

GC7E15C.png

 

Vidím tam dva (!) své FI logy. Ten spodní je správný, na jeho začátku je časový údaj a pořadí keše, tak mám nastavenou šablonu v aDrake. Druhý log toto na začátku nemá, jinak je identický.

 

Zvláštní věc. A nejvíc zvláštní je, že ten druhý log odkazuje na log s LID = 865795077, což je log cizího kačera na nějaké keši v Idaho.

 

Pravděpodobně chyba v GC live, co?


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 812 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2019 - 6:51

Jak dostavas logy do GG - jen aktualizaci logu pomoci GC.API nebo i z AD? Pres AD je to podle meho jedina moznost, jak tam dostat log bez hodnot, ktere jsou doplnovany pomoci sablony.

 

Pokud je stahujes jen pres API, pak by bylo zajimave videt primo data, ktera API ziska. Mozna je tam nejaka vykutalenost, kterou GG neumi spravne interpretovat. Zkus ty logu aktualizovat znovu, oni se stahuji jeste s mesic starym datem, aby bylo mozne logovat i rozumne zpetne. V adresari temp pak budou soubory s daty a v nich by to melo byt videt, jestli jsou 2 nebo 1.

 

Ja si tve logy stahnul a dostal jsem jen jeden jediny, a to ten spravny - s hodinou a poradim nalezu. Takze bych rekl, ze ten log se ti tam dostal jinak nez pres API.

 

Predpokladam, ze kdyz selze odeslani logu, neni pridelen LID, resp je uvolnen pro jiny log. Takze kdyz se nepovedlo log odeslat, byl ten LID pridelen jinemu logu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 478 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2019 - 6:58

... je třeba před tím zapnout gclivedebug v rozšířeném nastavení Geogetu.
  • 0

#4 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 470 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2019 - 8:04

Já bych tohle neřešil, asi bych keš smazal a dotáhl znovu. Pokud by to nesrovnalo Aktualizovat nebo Stáhnout logy. Pokud je to na webu dobře, je jasné, že po novém stažení by to mělo být taky dobře. (pokud ne, pak bych teprve řešil chybu GS).

A jinak, jak to chápu, tak Aktualizovat nálezy stahuje jen poslední měsíc, Stáhnout stahuje všechno? Ale úplně všechno. Dělal jsem čistou instalaci, dal Stáhnout nálezy a měl jsem tam všechno, kam jsem cokoli napsal, i DNF, WN apod. Předpokládal jsem, že takto dotáhnu jen nalezené a překvapilo mě, že jsem tam měl i nenalezené. Už to nemám, přehrál jsem to zálohou. Ničemu to nevadí.


  • 0

#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 478 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2019 - 8:43

Ono se to ale nejmenuje "Stahnou nalezy".


  • 0

#6 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 470 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2019 - 9:07

Jasně, Stáhnout vaše logy, dělá to přesně to jak se to jmenuje. Jenomže se to používá právě na stahování nálezů. Že to stahuje i DNF nějak nevnímám, protože si řadím podle data nálezu, takže nanalezené jsou hodně vzadu. Jen mi kdysi bylo divné, že se mi furt vrací jedna keš kdesi v Tramtárii, kam jsem jen napsal poznámku a z databáze jsem ji smazal.

Ale zpátky k otázce. Jdou nějak smazat logy u konkrétní keše? Jinak než přímým zásahem do databáze externím programem? To bych nedělal. Kdybych měl takový problém s duplicitním logem, asi bych smazal celou keš a dotáhnul ji znovu. Smažou se s keší i její logy? Předpokládám, že ano. Zkoušet to nebudu, i když by to šlo.


  • 0

#7 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 905 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2019 - 9:10

https://www.geoget.c...ript:logsrepair to umí


  • 0

#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 812 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2019 - 9:31

... je třeba před tím zapnout gclivedebug v rozšířeném nastavení Geogetu.

 

Jasne, chtel jsem to tam napsat, ale pak jsem zapomnel. Ja to mam zapnute porad, koukam do toho docela casto.

 

Já bych tohle neřešil, asi bych keš smazal a dotáhl znovu. Pokud by to nesrovnalo Aktualizovat nebo Stáhnout logy. Pokud je to na webu dobře, je jasné, že po novém stažení by to mělo být taky dobře. (pokud ne, pak bych teprve řešil chybu GS).

A jinak, jak to chápu, tak Aktualizovat nálezy stahuje jen poslední měsíc, Stáhnout stahuje všechno? Ale úplně všechno. Dělal jsem čistou instalaci, dal Stáhnout nálezy a měl jsem tam všechno, kam jsem cokoli napsal, i DNF, WN apod. Předpokládal jsem, že takto dotáhnu jen nalezené a překvapilo mě, že jsem tam měl i nenalezené. Už to nemám, přehrál jsem to zálohou. Ničemu to nevadí.

 

Ja bych to tedy resil. Pokud jde o nejakou chybu, je treba ji opravit.

 

A co se tyka toho stahovani, tak je dobre, ze GG stahuje vsechny logy. On je stahoval vzdycky a pojmenovani funkce bylo matouci. Stezovalo si na to vice lidi (vcetne me). Ted je podle jmena jasne, co funkce dela, a neni duvod, proc stahovat jen nalezy. Pokud bys to opravdu chtel (a mel k tomu rozumny duvod), pouzij plugin.

 

No a nakonec to stahovani mesic starych logu - to je zpusobeno tim, ze GS uz neposkytuje datum vytvoreni logu, ale jen datum logu. Tak Haluma zvolil nejaky kompromis, aby se aktualizovaly a stahovaly i logy zalogovane nejak pozdeji. Mesic mi pripada jako rozumna hodnota - i kdyz loguju po dovolene, pokryje se to v pohode.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 470 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2019 - 13:34


Ja bych to tedy resil. Pokud jde o nejakou chybu, je treba ji opravi

 

Ja bych to tedy resil. Pokud jde o nejakou chybu, je treba ji opravit.

To je rozdíl přístupu programátora a uživatele. Některý uživatel bude sice chtít opravit chybu, která se vyskytuje jen u něj, ale většina se naučí nějaký postup a stačí jim to. Spousta programů má chyby, nebo nelogičnosti a člověk když s tím dělá, si zvykne, co má dělat, aby to fungovalo. A to se týká i profi programů za desítky tisíc.


  • 0

#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 478 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2019 - 13:37

Tady si tipnu, ze nejde o zadnou chybu, ale ze se ten divny log dostal do databaze nejakym nevhodnym postupem zcela mimo API. Treba nejakym nakopirovanim rovnou z ADrake.


  • 0

#11 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2019 - 8:39

Jasně, uvědomil jsem si, že to bude tím, co říkají Gord i HaLuMa - dostalo se to tam synchronizací přímo z aDrake. Má chyba, zapoměl jsem zmínit, že používám GgDrake. 

 

Jestli to funguje tak, že aDrake dostane od GC live LID a následně, když  selže odeslání celého logu, tak je LID uvolněn a použit pro jiný log, je to jasné. Tady by snad pomohlo jen nějaké ošetření u aDrake.

 

Aspoň si večer zkusím práci s LogsRepair a snad se mi povede ten fantomový log odstranit. :)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#12 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 812 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2019 - 9:11

Aspoň si večer zkusím práci s LogsRepair a snad se mi povede ten fantomový log odstranit. :)

 

To bys zvladnout mohl. Kdyby ne, poradim  :)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#13 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 23 červenec 2019 - 21:59

Opraveno, LogsRepair je moc pěkný nástroj! Našel jsem ještě další duplicitní FI log u jiné keše (zajímavé, že u té jsem chybu nedostával). A pak několik s chybným typem, taky opraveno. Super! :-)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama